Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Oliverda

titán

válasz shabbarulez #72 üzenetére

"Nehalem-EX-et még nem lehet kapni, de olyan sokat már arra sem kell várni hogy megjelenjenek. Egy hasonló 4 utas 32 magos rendszer teljesítménye elég közel lehetne a két hasonló Poweres rendszer eredményéhez, ha a Nehalem-EP eredményéből következtet az ember a teljesítményére. A Nehalem-EX teljesítménye úgy 1.5x-e lesz a Nehalem-EP-nek, dupla annyi socketen ez úgy 3x-os teljesítmény többlettel járna. Ez úgy 75 ezer körüli SAPS-hoz lenne elegendő, ami beékelődne a két Poweres eremény közé."

He ezt ma nem tudtam volna meg ma biztos nem aludtam volna el. :DDD

Akkor már inkább arra tértél volna ki, hogy az Intel saját magának állít konkurenciát a Nehalem-EX lapkás procikkal. Persze abban biztos vagyok hogy erre is lesz valami a tarsolyodban ami szerint ez így valójában nagyon is logikus és zseniális húzás a részükről.:D

"Ez nem tűnik valami jó lépésnek. Ugyanolyan teljesítményű chipet kihozni közel 2x akkora méret mellett rontja a kihoztalt és kannibalizálja a cég bevételeit."

Igen, ezt te írtad még durván másfél éve... (mondjuk nem Intel termékre ;])

"A magasabb órajelű Power6-ok TDP-je 160-180W körül van, nem túl valószínű hogy Power7 4x több maggal is alig kisebb mértékben csökken órajel mellett ezt szignifikánsabb mértékben alul tudná múlni. A legmagasabb órajelű Xeon MP-k TDP-je is hasonló kategória, pl. a Dunnington esetén és ez a Nehalem-EX esetén sem valószínű hogy lényegesen máshogy alakulna. A socket szám pedig azonos így a teljes rendszerek fogyasztása drasztikus mértékben szintén nem térhet el."

Ha egyszer az életben nem csak write-only módban üzemelnél akkor talán megérthetnéd, hogy mit írtam és mire céloztam ott.

Konkrétan ezt írtam:

"A Power6-hoz képest pedig nem csak ~ötször gyorsabb hanem minden bizonnyal a fogyasztása is jóval kedvezőbb. 16 CPU helyett elég 4 és még így is gyorsabb."

A Power7 4 CPU-val gyorsabb a SAP tesztben mint a Power6 16 CPU-val. Szerinted ha mindkét rendszerben (Power6 és Power7) hasonló TDP-vel (legyen 160-180W) rendelkező processzorok találhatóak akkor összességében melyiknek lehet alacsonyabb a fogyasztása? :U

Ergo a Power7 durván ráverhet a 6osra ha a performance/watt arányt nézzük.

A többi pedig leginkább csak találgatás.

• lajafix

addikt

válasz shabbarulez #57 üzenetére

tényleg ez így igaz azonos időtávon, nem gondoltam a sűrűbb Intel fejlesztési ciklusokra, nagyon arra fókuszáltam, hogy 2 év alatt hol fejlődött ennyit az Intel? na most már értem, köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák