Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrlujoak

veterán

válasz Lomha 8V #56 üzenetére

Reménykedhetünk egy jó árban, mert szerencsére az M2 is kellemes árra állt be.

Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel

• mrlujoak

veterán

válasz Quent1n #52 üzenetére

DE!

A ragasztást bizony pont, hogy ellenőrizheted.
    Bizony volt olyan user, aki annak ellenére vitte víz alá a Z-jét, hogy látta - szemmel láthatóan - abnormálisan felpúposodott a hátlapja...

Az o gyűrűket meg e legkönnyebb ellenőrizni. Mihelyt színt, csillogást veszít (néha szilikonnal, vagy glicerinszármazékkal is kezelhető) ergo láthatóan mattul, cseréltetni kell.

Ráadásul tisztítani sem nehéz.
    De a szennyeződésre is figyelni kell, főleg, ha olyan modelled van, ahol még a jack alzat nem vízálló (active, go, acro S, V, Z, Z1) mert ugye ott nagyságrendekkel több időt van nyitva "koszos" környezetben az ajtó (zsebben, zenét hallgatva) ahol relatíve nagy méretű porszemek ülhetnek meg a tokozásban, ahová majd bele kell üljön az o gyűrű.

Ha ezt nem tisztítja meg a felhasználó, akkor a kosztól nem pontosan illeszkedő tömítés beengedhet némi vizet, vagy épp sérülhet a tömítés.

Minap a céges macskánk szőrét sikerült az ajtóba bezárnom. Itthon vettem észre, hogy fele kinn lóg...

Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel

• mrlujoak

veterán

válasz Quent1n #48 üzenetére

Rendeltetésszerű használat mellett (és sérüléstől mentes modell esetén) a modell vízálló.

Nézd, én a fehér V-m mikrofonját nem rendeltetésszerűen takarítottam, meg is sértettem a vízzáró réteget, így aztán annak ellenére, hogy nem látszódott külsérelmi nyom, nem vittem vízbe, mert tudtam, fenn áll a veszélye a beázásnak.

Ha én tudom nem egy vízálló Xperiám használni, és az esetleges hibákat felfedezni, akkor tudom mérlegelni, hogy az bizony már nem feltétlenül tudja ellátni az adott feladatát...

Mindezektől függetlenül a gyártó nyugodtan megadhatja a minősítést, ellenben ennek feltételei vannak.

De minden így működik.
    Ugrás előtt is szemrevételezéssel ellenőrzöd a felszerelésed, mint ahogy a búvárok is mindig ellenőrzik.

Bolondbiztos vízálló telefont csak úgy lehet készíteni majd, ha már a SIM nem a készülékben lesz, ha csak vezetéknélküli töltést és adatátvitelt használunk, azaz teljesen zárt készülékek lesznek.

De például betört kijelzővel sem javallt a vízbe vitel, mert előfordulhat, hogy ott keletkezik szivárgás.

(#50) joey20:

...ez nem igaz. 4 modellel is cáfolom.

Az, hogy van gyártási, vagy használati hibából eredő beázás nem jelenti azt, hogy parasztvakítás.
    Akkor ezekszerint a hajók nem úsznak, mert van amelyik elsüllyed, vagy a tengeralattjárók sem vízállóak, mert van amelyik beázott tömítés, vagy egyéb hiba miatt...

Kb, mint az összes iphone rossz telefonnak, mert volt olyan széria, ami jelet vesztett bizonyos fogásnál. Ott sem mindegyikre volt jellemző ugye?!

[ Szerkesztve ]

• mrlujoak

veterán

válasz Mr.Grincs #44 üzenetére

Igen, legalább...

Z2 UNfail - ha már az egyensúlyra törekszünk... :P

Összefoglalva: 6 hét a tengerfenéken (sós víz)
    10 méter mélyen.

Természetesen van előfordul hibás darab, mert igen, de baromira bicskanyitogató már, hogy csak a beázott modellek kerülnek előtérbe.

Xperia go-m nem ázott be
    Xperia V-m fehér szintén nem
    Xperia V-m fekete szintén nem
    Xperia Z-m fehér szintén nem.

A vízállóságnak feltételei vannak. Attól, még, hogy a gyártó garantál valamit, még nem biztos, hogy minden körülmények között is teljesíthető lesz.

Ha látni, hogy sérült az o gyűrű az ajtókon, vagy az feltűnően laza, akkor tilos vízbe vinni. Hasonlóan, ha hőterheléstől elenged a ragasztó tömítés.
    Ha ezeket nem veszi figyelembe a felhasználó, és ennek ellenére mégis vízbe viszi, akkor ki a hülye? Persze, hogy a gyártó... Nem...

Bakker ahelyett, hogy ennél a hírnél örülne pár felhasználó, hogy az M2-ből is érkezik vízálló modell, mi megy?!

Ilyenkor szégyellem magam, hogy szakmai topik lakó vagyok.

Gondolom a búvárfelszerelést is hasonló trehánysággal kezelik páran, aztán látható szigetelési hibák ellenére mégis merülnek.

Gyártási hiba mindenütt előfordul.
    Elég, ha csak a kicsi kínai, adott héten rosszul fogja meg a ragasztó tömítést, és szennyeződést visz fel. Azonnal ott egy rakat hibás modell, ami még a gyárban átmegy a nyomásteszten, de a használat során a szennyeződés elgyengíti a tömítést, és az elenged.

• mrlujoak

veterán

Nagyon hiányzott az idei palettáról egy nem csúcs (olcsóbb) vízálló modell.

Új hozzászólás Aktív témák