- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
1010
őstag
vissateretek a fekete bill hez
a kijelzo is fekte keretet kapott
a fire wire eltunt
erdekesa legfelso modellhez nemigazan nyultak
jo is megnem is
a legkisebb macbook visoznt tovabbra is muanyag maradta 14ms monitor meg sztem kicsit gaz
mikor mar az lcd tvk is 5nel jarnak -
Cimi+Csabi
tag
MacBook és nincs rajta Firewire???? Ez kicsit fura számomra!
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
rakal
senior tag
válasz
#06658560 #79 üzenetére
Az Apple cuccok mindig is luxusdolgok voltak szvsz.
Még azt is megengedhetnék maguknak,hogy bronztömbből esztergálják a házat és "limited modell"-ként nyomják.3-400000 Ft-os árban ez is benne lehet,simán.
Egyébként az iAtkos4-et simán fel tudtam rakni MSI Windre.Gyönyörűen megy.
Ha az audio és a WLAN működne.... -
iknight
senior tag
A régi design jobban tetszett, szerintem az apple szine a fehér, nem kellett volna változtatni rajta...
-
joey04
titán
válasz
Nyugdíjas #77 üzenetére
Sajnos nem biztos hogy flém, legalábbis egy része...
engem is érdekel az új macbook és olvasgatok utána, de az index meg appleblog is tesztelte és bizony ahogy féltem ez az új tapipad nem a legjobb ezekkel a fantom gombokkal.
de ez kivédhető, viszont ez nem:
Egyébként az éleknél látszik a legnagyobb változás: egyben vannak, így talán a műanyag MacBookok és MacBook Prók repedezései ezentúl elkerülhetőek lesznek túlzott igénybevétel mellett is. Néhány karcolást azonban már most felfedeztem rajta. -
xmaas
őstag
nagyon jol neznek ki meg minden de krva dragak sajna
-
törölt tag
Kövezzetek meg, de nekem ez az új design nem tetszik annyira, mint a régi. A belbecs viszont ahogy olvasom, nagyon rendben van! Korrekt gépek.
-
m0h0senator
őstag
Hja tehát az a bal alsó sarkában van(oldalról nézve)? na akkor megnyugodtam. Köszi
infectedmann:Köszi! és szerintem macbook amúgy van itt 1 kis videó nektek 15 perces de megéri megnézni: Az új macbook& pro
-
infectedmann
őstag
Gondolom annyira nem követed az Apple világát mert akkor tudnád, hogy az Apple novemberben szokta frissíteni az asztali termékpalettáját ;)
Úgyhogy erősen szemezz az ismert Mac -es fórumokkal, blogokkal novemberben.Amúgy nekem eszeveszettül bejön az új MacBook Pro.
Bale_E: Az akksi állapotjelző ledsor köszöni szépen jólvan
-
vehement69
senior tag
egy utolsó gondolat: az EPEAT Gold minősítésben benne foglaltatik a gyártástechnológia környezetre káros voltának vizsgálata is, szóval nem biztos, hogy az itteni szakik felvetései jogosak.. Attól, mert ti nem ismertek egy jobb utat, lehet, hogy epölék ismernek egy még eméjzingebb gyártástechnológiát
Vagy vették a minősítést
-
xedos
addikt
válasz
m0h0senator #81 üzenetére
Ott van. csak te azt hiszed előlről van fényképezva, közben balról...
-
törölt tag
válasz
Adrian Mole #74 üzenetére
Hehe. Amikor oldatba viszik, akor már azt jelenti, hogy van olvadék. Egyébként olvadékot nem csak szabad levegőn lehet elérni, hanem más módokon is. És ha nem lenne ovladék, akkor nem lehetne a kezdeti formára kiönteni.
De a problémám nem az olt a dologgal, hogy jajj most mi módon készül a tömb, hanem az nergiaigény, meg a rengeteg, gyakorlatilag a megmunkálásként csak hulladék formájában forgolódó anyag. Hogy ammi préselést nem lakalmaznak. És mellette hirdetik fennen a kisebb csomagolásból eredő környezetkímélést. Vagyis megint akkora marketingdumát otlnak a nép képébe, "mint ide Korea".
-
Digitalis
senior tag
15" 2.5kg a 17" 3kg felett...
Ha már alu dizájn, és teljesítmény, akkor szerintem MSI GT735X dupla erős (Ati3850HD/256bit/512DDR3) stb. és feleannyiért (Br.319) sokkal jobban megéri. Nem?
-
Nyugdíjas
nagyúr
OK, lányok, megnyugodtam.
Napok óta nézegetem a topicot, és el voltam keseredve, hogy semmi sem a régi már...
Semmi flém, pedig Mac-es hír.... Ááááhh, mondom: itt valami baj van, ennyire rossz lenne a gazdasági helyzet, hogy már flémre sem telik?De megnyugtattatok, hogy minden ok veletek.
-
Cassidey
senior tag
Macbook Pro nagyon bejon, szerintem be is vallalok egyet amint lehet.
-
Major Major
senior tag
Megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül a nézetemmel. Egyszerűen viszket a tenyerem, mikor faszi büszkén magyarázza, hogy 13! marási műveletet végeznek el, közben 3 oldalról ömlik oda az emulzió. Ormótlan hazugság ezt a notebookot környezetbarátnak nevezni. Ez a gyártástechnológia 200 évvel ezelőtt volt forradalmi, nem ma.
És a legszörnyűbb, hogy a sok tudatlan sznob még fel is vág vele, hogy ez milyen erős meg jó. Várom már, ahogy ezek a csillivilli gépek elkezdenek szétrepedni a miliméteresre forgácsolt élek/csúcsok mentén. (Mert bizony, okostojások, a forgácsolt anyag azonos vastagságon nyengébb, mint a forgács nélkül alakított)
@Adrian Mole: lehet azt védőgázban is olvasztani, és akkor rögtön nem oxidálódik. még úgy is sokkal gazdaságosabb, mint az elektrolízis (feltéve, ha nem kell olyan nagy tisztaság) -
Adrian Mole
senior tag
válasz
#06658560 #71 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint az aluminium újrahasznosításnál nem olvasztgatnak (az Al-t nem is nagyon lehetne, mert elreagál az oxigénnel), hanem oxidjában oldatba viszik és elektrolizálják (természetesen előzetes tisztítás, meg mindenféle kezelés után). Ez a folyamat még energiaigényesebb. Mondjuk a horribilis energiaigénnyel sztem tök igazad van, sőt még inkább.
-
iknight
senior tag
Nagyon jó kis cuccok, csak pl az AIR-l az a bajom, hoyg túl nagy a tapipadja, és gépelés közben sokszor ráteszem a kezem, és félrekattint és...
-
Den
veterán
válasz
Major Major #28 üzenetére
én is megnéztem, és tele van marhasággal parasztvakítással. Teljesen hülyének nézik az embert és a jelek szerint sikerrel. Mikor az a köpcös vfazon beszél tüti közben végig azt gondolja hogy "hülyék vagytok, hülyék vagytok, hülyék vagytok..."
Méghogy az aluminium a legalkal,masabb mert könnyű meg merev... látott valaki aluminium f1-es autót? talán 30 éve... kb 30 év mulva lehet az apple is felfedezi a kompozit anyagok csodálatos világát.
az aluminium ugyanzért nem jó notesznek, amiért nem terjedt el az autógyártásban sem. egyrészt térfogatarányosan nagyon gyenge, pl az acélhoz képest, vagy akár egy jobbfajta műanyaghoz képest is. Másrészt, lágy és nyúlik, tehát egy olyan ütéstől amit egy műanyag burkolat rugalasan elvisel alakváltozás nélkül, az alu frankón behorpad, és hanar szanaszét fog karcolodni
ez az egydarabból kimarás pedig vagxy csak kamu; vagy a világ legnagyobb ostobasága, max préselés utáni utómunkának tudom elképzelni, de elég pancser az a préelés ami még ilyen komoly cnc utómunkát igényel, szóval egy vicc az egész, parasztvakítás
-
törölt tag
köhöm: olvasni nem sikerül? Nem a mennyiségi felhasználhatóságáról volt szó, hanem az energiaigényéről. És egy bizonyos mennyiség rendre elvész, amit a szuszpenzióból nem tudnak kiszedni, igen apró, szinte porszerű forgácsdarabok. És a szilárd alumíniumot gondolom ingyé tudod megint meoglvasztani, megtisztítani az olajtól, hogy ne befolyásolja később az ötövzet tulajdonságait, és forgatni az angyag jelentős részét-lényegesen többet, mint egy préselt ház esetében a hulladékterületben.
-
xedos
addikt
Ne felejtsétek el, hogy netbookokra is felrakták...
Talán még az ASUS 701-esre is...
MSI WIND-re biztos! -
Alex91
félisten
válasz
m0h0senator #67 üzenetére
1,25 GHz-es G4-s gepen 1 GB RAM-mal siman fut a MacOSX, szoval...
-
m0h0senator
őstag
Sajnos nem a mi pénztárcánkhoz vannak az árak beállítva.
Pedig ha kicsit lejjebb mennének az árak..jelenlegi dollár árfolyamon az új macbúk (alap) 260e ami szerintem itthon is elég baráti lenne...Am meg netbúkot nem vennék már mint almából..meg szerintem nem is lesz neki mert itt csak egy féle op rendszer van ami azért megköveteli a hardvert. Szerintem
-
Alex91
félisten
Szerintem lassan osszevonjak a sima es a Pro szeriat. Es meg azt is el tudom kepzelni, ha hosszu lesz a valsag, es az emberek ezert nem tudjak megfizetni a gepeket, akkor az Apple is kijon valami olcsobb netbook-kal...
-
Alex91
félisten
válasz
m0h0senator #63 üzenetére
MacBook 2,1 GHz fehér :: 263900 Ft
MacBook alu 2 GHz :: 336300 Ft
MacBook alu 2,4 GHZ :: 420400 Ft
MacBook Air 1,6 GHZ :: 476500 Ft
MacBook Air SSD 1,83 :: 644800 Ft
MacBook Pro 15" alu 2,4 GHZ :: 494800 Ft
MacBook Pro 15" alu 2,53 GHZ :: 618500 Ft
MacBook Pro 17" HD 2,5 GHz :: 687300 FtUgyhogy lehet sporolni
-
m0h0senator
őstag
Kicsit későn jelent meg a cikk de örülök h itt van, mert sok Ph!-s véleményére kíváncsi voltam.
Úgy olvastam hogy az előző generációs macbúk több helyen megrepedt..
És ezért jobbnak találták a masszív alumíniumot. Kíváncsi lennék az itthoni árakra csak még nem frissítették az apple.hu-t
Amúgy ha kicsit olcsóbb lenne a dollár kintről megérné szerintem behozni...
-
v.tom
őstag
Bakker, notebooknak nem is rudnék elképzelni jobbakat. Csak ne lennémek ilyen baromi drágák.
-
domi007
őstag
Ez a fekete keret...nagyon pofás.
De az Times New Roman, Dőlt betűvel felírt MacBook felirat nagyon vicces (ettől az egész gép olyan Toshibás formát kap
)
DOMy
-
-
xedos
addikt
Emberek volt a kezembe egy ilyen gyönyörűség!
Masszív, nem meleg, szép a képe. Engem a Firewire és a kártyaolvasó sem zavar…
Csak az itthoni ára… :-( -
-
törölt tag
Pszt. Figyi, a forgacsot meg kell tisztitani a huto-kenoanyagtol, ossze kell gyujteni, alaposan meg kell ovlasztani, mire megint egy tomb lesz belole, amin megint vegig kell futtatni a teljes gyartasi processzt, es egy jelentos resze akkor is hulladek lesz. Plusz bizonyos meret alatt nem tudod mar osszeszedni a cuccot. Ha megnezed, tobb, mitn fele angyag megy hulladekba a kiindulo tombbol. Egy normalisan megtervezett, preselesi eljaras soran, lenyegesen kevesebb anyagot kell felhasznalni. Plusz a szerkezet meg erosebb is lesz, mitn igy. A gombokat egyertelmu, ki kell vagni. Azonban ott is lehet anyagminimalizalast folytatni, miszerint eleve lyukakat gyogyitanak a kiindulo termekbe.
-
xedos
addikt
A SONY VAIO SZ és Z szériánál bootolni is kell VGA váltáshoz.
Ez egy fokkal jobb annál. (igaz az Intel -NVidia vga) -
orbano
félisten
a macbookot nem adják 1440-es kijelzővel? Akkor erősen a most wanted kategória lenne nálam...
-
evone
őstag
istenem. latom tisztaban vagy a dolgokka. ugyes kisfiu vagy. ezek a gepek nem 1 nap alatt keszultek el, tudod? tehat attol hogy a keynote elott 1 nappal kiderulnek dolgok attol nem lehet lefujni az egeszet. raadasul ezek uj chipek ezzel nincs gaz, masreszt pedig az apple elvileg nem is kapott a hibas nv chipekbol, de azert elovigyazatos. vagy szerinted le kellet volna fujni a keynoteot aminak mar 2 honapja megvan az idopontja csak azert hogy attervezzek az egeszet atira?
-
adalbert1
veterán
Szép, szép, de valami jobbfajta IBM (ill. Lenovo) még mindig jobban kellene...
-
törölt tag
Na megnéztem a videot, háát, gyártástechnológusból nem alkalmaznak valami remek embert a cégnél. Ekkora pazarlást, mint amit művelnek ezzel a rengeteg marással, csiszolással, polírozással-belül is. És a végén a nagy környezettudatoiság a csomagolás csökkentésével meg végképp a földművesek szeme világának fotonokkal ötrténő elvétele. Amit a repülőn spórolnak, azt a rengeteg kimart anyaggal többszörösen kidobják. De legalább el lehet adni a tudatlanoknak.
-
.mf
veterán
Egyik nap áll a bál egy rakás termékkel, amiben nv chipset vagy videókártya van: probléma-elodázó bios-frissítés, garanciaidő-hosszabbítás, visszahívás; másnap meg bejelentik, hogy az új termékeikben kizárólag nv chipset és videókártya van?
Lol1.
iBrick-nek nem a függetleníteni próbált, de firmware-frissítéssel használhatatlanná tett iPhone-okat nevezték? Most komolyan, egyik gusztustalan húzásuk gúnynevéből is még népszerűsítő marketingszöveget csinálnak? Lol2.
Jól néznek ki -- mondjuk az apple eddig is a dizájnból és a marketingből élt -- de kicsit drágák. Nem nekem való, ahogy mondani szokták.
-
evone
őstag
vicces hogy mikor szart csinalnak akkor dicseritek az applet, de mikor az elozo macbookok voltak akkor csa kannyi hogy draga meg fuj apple.
nekem egyalaltalan nem tetszenek ezek, foleg a teljes glossy kijelzo miatt. macbookrol meg lehagytak az fw-t is. nagyon gaz.
-
negyedes
addikt
Pofas egy darab az biztos! Csak ket bajom van vele:1. az ara 2. az a billentyuzet
-
törölt tag
a taccspad kikapcsolhato rajta? Es miert ezt a ramaty gombformat erotletik? Irto kenyelmetlen a lepcso a gombok elenel. De a Sony haosnlok is ugyanigy vacakok.
a 30"-os display mikor lesz Ledes? Mikor kap webcamet? Mert a kovetkezo ket evbe tervezem uj gep epiteset, es elgondolkodnek egyi lyen kijelzon, valami dobbrendszeres geppel, es egy OSX-et is felvarazsolnek magamnak ra.
-
hemaka
nagyúr
-
X@b3e
addikt
Hogy őszinte legyek, többet vártam volna ettől a beharangozástól.
A kijelző nagyon szép, a notik viszont egyre kommerszebbek szvsz... -
Na ja. Csak az áruk is... Ez az egy dolog, ami visszatart tőle...
Kopi: Gondolj bele, ha tényleg az egészet egy tömmből faragnák, hogy kerülne bele az alaplap, meg a többi? Nőgyógyászok szerelnék?
A videón is látszik, hogy az egyes darabokra gondoltak, csak hülye a megfogalmazás - szvsz.
-
Treb
tag
válasz
Pisztillus #24 üzenetére
Az komoly!
-
erdoke
titán
Multitács nagyon hasznos, ellenben egy replikátor nem fért bele egyikbe sem.
-
törölt tag
Bocsanat, hogy belevau, de a kepek alapjan nem egy darabbol keszul a haz. Minimum ketto kell hozza- vagyis az egydarabos megfogalmazas baromsag. Egy linket tudna valaki adni ahhoz a CNC-maros videohoz?
-
-
xedos
addikt
válasz
Major Major #19 üzenetére
Pedig de!
Nézd meg a videót! Igen is egy tömbböl marja ki egy CNC gép! -
Morden24
nagyúr
válasz
Pedig a magyar kampányban esetleg kihasználhatnák az iBrick -> ibrik szójátékot is
Vegyen MAC-et egy ibrikkel. -
Alex91
félisten
válasz
Lattad a videot, amelyben a gyartasrol keszitettek? Egy darabbol marjak ki...
-
WonderCSabo
félisten
Nagyon szép ez az új design, kár hogy iszonyat drágán adják.
-
Major Major
senior tag
Szerencsére ti óvatosabban fogalmaztatok, mint egy-két másik hírforrás, nem írtatok le akkora ökörséget, hogy ezt a házat egy alumíniumtömbből marják ki. Ez egy sima alulemez->prés->kivágás folyamat kell legyen. Azért Brick, mert szögletes, meg ugyanúgy néz ki mind
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igen, most határozottan csorog nekem is a nylam. Eddig is birtam őket, nade ez most nagyon durva design lett, és végre a hardver is tisztességes. 2db CinemaDisplay-t idecsattintanék az asztalra, ha meggazdulnék most hirtelen az biztos
gliskard: Ez igy is van. Adobe programok új generációjánál is végre nagyon szépen meg van oldva a GPU-gyorsitás. És az is nVidia-ra van optimalizálva. Szóval ez asszem eldőlt Apple-éknél, és vitték magukkal a "haverokat" is (Adobe)
-
Cyrin
addikt
A Macbook még ok, de a Pro, az határozottan kevésbé profi benyomást kelt, túlkomplikált, hatásvadász. Mondjuk a síma macbok is az az egyszerű fehérhez képest, ami még mindíg a kedvencem, ezután is.
-
Devid_81
félisten
Designba nagyot alkotnak, mint mindig, csak az ára lehetne végre elviselhetőbb...csak egy kicsit....
-
P00By
nagyúr
Fincsi.
-
vehement69
senior tag
nézd meg a keynote-ot, ott még videó is készült róla
amúgy azért jobb 'kifarigcsálni', mert 1.: nagyobb marketinges potenciál van benne
, 2.: merevebb, könyebb, masszívabb váz.
mod:
Alchemist a Pro úgy néz ki, hogy 9600 kikapcsol és átvált 9400M-re, ha nem kell a nagyobb teljesítmény. előbbivel 4, utóbbival 5 óra működésre képes.
A 9400M a chipsetbe van integrálva, szóval ez egy integrált megoldás, a közösből veszi el a RAMot is, értsd nincs hova visszakapcsolnia
-
Alchemist
addikt
Vajon ki lehet kapcsolni az NVIDIA GPU-t az alaplapira, hogy kevesebb legyen a fogyasztás? Az újabb Thinkpad-eknél tudtommal ezt megoldották.
-
törölt tag
Csak én nem estem hasra ettől az iBricktől?
Amúgy elsőre ránézésre Acernek tűnik az új design, de kifejezetten tetszetős, első Apple noti, ami tetszik külsőre.
-
gliskard
senior tag
ugy látszik az apple ténylag komolyan gondolja a gpu számitási teljesitményének általános célú felhasználását. Késziti a fejlesztö környezetet és az os szintü támogatást, mostantól szinte minden gépében (kivéve a mini) van gpu.
Viszont a jelek szerint ez erösen az nvidia megoldására fog épülni, igy nem sok keresnivalója lesz az ati/amd kártyáknak az apple konfigokban. -
törölt tag
nem sokat válogatnék ezek közül sem, én ebben a sorrendben kérném ha lehet
nagyon szépek lettek ezek is, kár hogy imac nem lett új.
-
xedos
addikt
Lejárt a limit...
lehet hogy mégis? [link]Amúgy nagyon ütős lett a Macbook! Csak nagyot ugrik az ára mire ideér :-(
-
Morden24
nagyúr
Nagy jó ez a cucc, és tényleg remekül néz ki.
Valamennyi tag megkapta az NVIDIA legújabb, integrált grafikus processzort is tartalmazó chipkészletét, a Geforce 9400-ast. Ez a cég állítása szerint ötször nagyobb 3D teljesítményt nyújt, mint a korábbi MacBook számítógépekben található Intel megoldás.
Egyszer leadja az ötszörös teljesítményt, aztán sudden death?
-
xedos
addikt
A PH-tól azért elvártam volna, hogy kicsit gyorsabban jelenjen meg a kedd esti bemutatás után a hír...
Ha jól tudom 256M saját memóriája van a 9400-es VGA-nak! -
shteer
titán
határozottan tetszik az új design
-
hemaka
nagyúr
szép is, jó is, de méreg drága is...
-
Tyberius
aktív tag
Valójában az ilyen cuccok magyarországi árát inkább úgy kapod meg, hogy a dollárárat euróárfolyamon váltod forintra... ez jelenleg 350k körüli árat jelent... de lehet az még több is :/
-
mephi666
nagyúr
pofás laptop... elég komolynak néz ki... igaz jelenlegi árfolyamon negyedmilla körül legyen is komoly
sógorjelölt ilyet kapott céges laptopnak... ez is nagyon szép, csak a lakkhatású borításon minden meglátszódik... pormentes irodába való... ő meg építkezésvezető
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- 27% SZÁMLÁVAL! HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Lenovo Legion 5 gamer laptop makulátlan állapotban, 32GB RAM-mal!
- MacSzerez.com - 2017 MacBook Air 13" / i5 1.8GHz / 8GB RAM / Választható SSD méret! / Garancia!
- Dell Precision 5550 Intel Core i9-10885H Nvidia Quadro T2000 32 GB RAM 1TB SSD
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB Black CSAK KIPROBÁLVA VOLT! 2ÉV GARI VAN RÁ
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest