Új hozzászólás Aktív témák
-
Suker10
tag
Ezt gondold át jobban.
Nagyításnál azért nem éles a kép, mert egy bizonyos szint után már nincs információ.
Nincs olyan kijelző, ami generálna, ez lehetetlen.
Amit legtöbbször nagyításnál látsz, az valójában nincs is a képen, különböző algoritmusokkal számolják, ez az interpoláció. Van egy olyan lehetőség is, hogy egyszerűen többszörözöd a pixelek számát, ekkor nem lesz homályos, de nem utánozza az emberi szemet. Az interpolációra nincs hatással a pixelek mérete. Ezt megkerülni soha nem lehet.
100 év múlva sem.
A valóságban a nagyításnál mindig van plusz információ, nem tudni, hogy meddig, de atomi szinten már nem látod át az egész képet, ebből a szempontból értelmetlen.
Ha van két azonos méretű kijelző, de az egyiknek nagyobb a felbontása a kép pedig pontosan a kisebb felbontású kijelző felbontásával rendelkezik, akkor az a kép a nagyobb felbontású kijelzőn azonos fizikai méretben csak nagyítással (interpolációval) jeleníthető meg. Nagyításnál nincs veszteség, mert nincs miből. Veszteség kicsinyítéskor van, de akkor is csak a látványban, ezt a veszteséget lehet kihasználni nagyításkor. Érdekes, hogy ez senkit nem szokott zavarni, mert nem bántja a szemet a hiány. Ez olyan, mint amikor egy 20 km-re lévő erdőből csak egy kis foltot látsz, a vándorsólyom pedig még az ágakat is látja a fákon, ráadásul sokkal élesebben. A kép forgatásánál is van veszteség, minél többször forgatod, annál több. -
ddekany
veterán
Most kipróbáltam monitort messziről nézve, hogy mi a különbség egy 3x-os pixel resized (alacsony PPI utánzása) és egy 3x-os bicubic resized kép (magas PPI + ugyan akkora fizikai méretre nagyítás utánzása) közt. Nem állítom hogy ez egy túl jó szimuláció, de azért valamit jelent, hogy ilyenkor már szinte semmi élesség vesztés nem volt érezhető nagyításnál.
-
madgie
titán
Amúgy én se tudtam megszeretni az iTunes-t. Viszont azt sem tudom elképzelni, minek mindent rámásolni erre? Hálózatról lejátszik mindent, egyre több háztartásban van valami hálózati lejátszó/NAS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest