- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mondjuk google térképpel még senkit nem láttam pesten vilamosra vagy buszra várni, de biztos bennem van a hiba.
Menetrend appal annál többen utaznak. -
nyisziati
veterán
Mondjuk ma már a tömegközlekedés rég nem csak menetrendekről szól.
Főleg Budapesten nem. Itt a rengeteg új és részben párhuzamos járat miatt számos opció van 15-20 kilométeres utakra. Gyakran elgondolkodtató opciókat kell mérlegelni. Én speckó munkák (és életmód) miatt használom a Futárt, Gmaps-et, Waze-t és régebben a Sygic-et.
Szerintem tömegközlekedésre a Futár a legjobb.
Sima navigációra manapság a Gmaps-et, de régebben a Sygic-et nagyon komáltam. Lehet, hogy próbát teszek vele. -
AmigaFan
aktív tag
A Gmaps témához annyit hozzá tennék, hogy baromira nem mindegy mi mellett kardoskodunk. Ami mellett Kristof93 ervel, az pont nem a navigáció része az appnak. Tömegközlekedni egyszerűen neten megnézett menetrend alapján vígan ellehet. Az autós navigáció része viszont még igencsak hagy kívánni valót maga után, főleg egy TomTomhoz képest. De a Sygic is lényegesen jobb nála. Mindkettőnek jobb az útvonaltervezése. A pontossága sem egy etalon, többször belefutottam vele hibás házszámozásba és általa ismeretlen utcába. Érdekes módon a TomTom ezeket helyesen és jól ismerte.
-
Kristof93
senior tag
Tömegközlekedés - az emberek nagy része használja. Megtervezi, hogy mikor induljak, melyik buszról melyik metróra szálljak át, figyelmeztet ha késik, stb. Ezt semmilyen más app nem tudja így.
Poi. Senki másnak nincs ennyire átfogó adatbázisa, értékeléssel, nyitvatartás, weboldal, képek, mi a menü... Ez nélkülözhetetlen.
A térképjük a legrészletesebb amit eddig láttam, már rég benőtt gyalog ösvények is benne vannak, a világ szinte összes országában.
Utvonaltervezés, forgalom, útlezárások, gyalogos/biciklis mód mind messze jobbak.
Az api. Rengeteg más app használja a Google térképeit - waze, Google earth, futó/bicikliző/síelő programok, stb.
Ezt csak évtizedek alatt, százmilliós felhasználó bázissal és korlátlan pénzzel lehet lemásolni.
-
törölt tag
válasz
#88470784 #75 üzenetére
A célapp egész addig jó, amíg egy társaságon belül maradsz. Például Németországban NRW-n belül a VRS appja használható. Azon kívül már döcög. A Google viszont bármilyen szempontból tud jól keresni. És igen jó az alternatívák mutatásában, amit a célappok általában nem szoktak tudni. Ismerek olyat, aki konkrétan Google-t használ közösségi közlekedés tervezéséhez is.
-
törölt tag
Szerintem a tömegek gyalogosan nem térképen nézik a menetrendet hanem erre kitalált célappal, de ez az én véleményem.
Pl.menetrendek appal akit nagyon sokan használnak.
Ellenben térképet inkább autóval közlekedők használják célírányosan és ott sokkal jobb a tomtom alapú pl Sygic ami jezi a parkolókat a közeli benzinkutakat és üzemanyag árakat plusz dashcamként is használható.
Ezeket nem tudja a google térképe.
Az megint egy másik.kérdés hogy sokan csak azért használják a google térképét, mert ott van a telefonon.
Na ez most változni fog. -
Dare2Live
félisten
Hogy tiszta legyen: A hszedben nem az volt az igazi probléma, hogy hazudoztál. Hanem, hogy ezt más szájába adtad.
Ezt érted?
Persze szó se róla az is nagy gond, hogy hazudozol összevissza de az igazi, baj, hogy ezt még más szájába is adod.És akkor:
Úgy érzem magam mindha leírtam volna, hogy egy LaFerrari gyors te meg azt írnád hazudozok mert nem támasztom alá semmivel.
Az átlag 99% nem kamionozik... Ellenben tömegek buszoznak... a 99%al vszeg keményen alul tippeltem a dolgot.
Természetesen ez se reprezentatív felmérés, így újra leírhatod, hogy hazudozok. Még ha mindenki másnak egyértelmű az, hogy igazam van.Nah huzd ki magad és veregesd meg a hátad, hogy milyen ember vagy.
-
válasz
Dare2Live #72 üzenetére
Hazudozok? Ejha!
Te hazudozol.a 99%-al, mert az a te hasraütött számod, nem támasztottad alá semmi ténnyel.
Akinek fontos, hogy mikor jön a busz/ vonat stb, az bkk futárt, elvirát vagy más direkt erre alkotott appot használ. Aki meg nem kiváncsi ilyen infóra, annak biztosan fontosabb? -
Dare2Live
félisten
Ezt írtam: "Ez az átlag 99%nak fontosabb, mint hogy 18méter hosszú kamionnal ott elfér e."
Kiemelés tőlem.Nem, nem azt írtam, hogy "Az átlag 99%-a buszérkezési infóra használja a navigációt"
Innen két lehetőség van.
Az egyik, hogy ilyen tökegyszerű szöveget se tudsz rendesen elolvasni, értelmezni.
A másik, hogy direkt csinálod és szavakat/értelmezést hazudozol más szájába. Ami véleményem szerint egy elég durva dolog. -
Somatom
veterán
Az első navim nekem is egy MIO C720 volt. Akkor (2007 körül) 100 ezerbe került, viszont messze megelőzte a korát. Tudott olyat, amit a mai navik sem. Viszont, MIO -n nem IGO futott, hanem egy Miomap nevű, IGO alapú cucc. Király volt, csak a MIO valami rossz fát tett a tűzre, a Nav N Go megszakította a partneri kapcsolatot és a tulajok frissítés nélkül maradtak.
-
Akkor nem 7 év.
Az első igo-t, ami akkor még nem is igo volt hanem nav n go, egy Mio navigációval vettem, elég drága cucc volt. De nem volt értelme mást venni, mert az akkori ellenfelek Magyarországon kb a fél vidéket nem is ismerték, és a tomtom/ sygic páros akkoriban az elrettentő kategória volt hazánkban. Nyugaton biztos többet értek. Akik itt szidják a tomtom-ot, szerintem még abban az időben tapasztalták meg milyen pocsék.
Az első okostelefonommal (ZTE Blade) kezdtem szórakozásból próbálgatni a navikat (erre értettem, hogy kezdetben). 2010 előtt az ilyen Tomtom és Sygic még elég gyatrák voltak, utána szedték össze magukat. Hangsúlyizom, ezhazánkra érvényes. Lehet, hogy Angliában már 2007-ben is a tomtom volt a király, de Európának a felénk eső részét úgy elhanyagolták, hogy az itteni köztudatban azóta a kalapszar kategóriába vannak besorolva. -
törölt tag
Megjelent az Erste bank appja is az AppGalleryben az Amazon mellett
-
Somatom
veterán
Tisztázzuk, hogy mit is adtak/adnak arany árban! A 6-7 év nem a kezdetek. Ez azért lényeges, mert a kezdetekben valóban volt IGO szoftver. PDA -ra és 1 Androidos telóra. De, az nem 7 éve volt. Utána sokáig csak WinCE -re volt IGO, amit viszont csak a hardverrel együtt, arra portolva lehetett megvenni. Pl. egy Concorde CNS Globe HD szoftverrel 50 rugó körül volt. Egy truck IGO -s Becker pedig 80 körül. Most pedig egy TomTom 6250 go Pro az árukereső szerint 135 ezerről indul.
-
válasz
Francia91 #60 üzenetére
Én kb 6-7 éve próbálgatom a navigációkat. Kezdetben az igo magasan jobb volt mindennél, de már akkor is arany árban adták. Pár évig azt használtam. Persze közben néha megpróbáltam a többit is. Elég lassan jöttek felfelé a többiek, aztán pár éve már átálltam a Sygic-re. Közben megint egy-egy próba, hol jár a többi szinvonalban. Akkor a csodagugli navigáció rávitt egy fizetős útra ami utólag 15 ezrembe került (nem júzer error, be volt kapcsolva a fizetős utak elkerülése) Na akkor vettem meg véglegesen a Sygic-et, mert azzal is megpróbáltam arra menni, a gugli megint vitt volna az anyagi romlásba, a Sygic viszont tudta az ingyenes utat.
-
Francia91
veterán
-
NGA
addikt
Sygic TomTom térképei ma frissültek. Azt írák, évente 3x frissül a térkép.
-
Francia91
veterán
A Sygic TomTom térképeket és adatbázist alkalmaz. A sok megmondónak írnám, hogy 2011-től használom a Sygic-et, még Symbian-on kezdtem, majd Windows Phone, most Androidon használom (telefonon és egy Wayteq X995-ös GPS-en). A sok év alatt mindenhol hibátlanul navigált: Csehország, Nêmetország, Románia, Lengyelország és Szlovákia... TomTom térképekkel.... Az iGo programom is TomTom térképekkel van használva (mellette ott vannak a HERE térképek is), azt is használgatom, tökéletesen navigál az is. Ennyit arról, hogy milyen szar a TomTom... Az más tészta, hogy nem tudnak alá szoftvert írni, de a térképeik jók. A Sygic és az iGo tökéletesen elnavigál TomTom térképekkel.... Nyilván azért, mert annyira f*s a TomTom cucca....
-
Somatom
veterán
válasz
#16820480 #49 üzenetére
Fölösleges is lenne vitatkozni, hiszen akiknek a szoftver készül, azok nem a szakemberek, hanem mi, az ecccerű userek, alias "fotelmegmondók". Mennyire lehet elcseszve az a szoftver, amiről már mi is észrevesszük, hogy szar? Mit érdemel az a kontár, aki képes ilyen munkát kiadni a kezéből? Tudod mit mondanak az én melómról? Azt, hogy aki ezt a melót csinálja, az fél lábbal a sírban, fél lábbal pedig a börtönben van. Ugyanis kb. ezek a lehetőségek várnak rám, ha hibázok. Ezt hívják felelősségnek. Mi ehhez képest néhány nyakleves? Az, hogy jól végezhessem a munkám, nagyban múlik a navim képességein, úgyhogy eléggé képben vagyok a lehetőségekkel.
-
Aryon87
félisten
Bármennyire is szidjátok, meg miegyébb, a Huawei nem fog eltűnni az éterből, igyekszik megtalálni a megfelelő alternatívákat, amit örömmel olvasok.
Simán élhető Google nélkül, Facen 1-2 tag írta is akinek van. -
AmigaFan
aktív tag
válasz
Dare2Live #47 üzenetére
Én a telefonomon használom most a TomTomot, de előtte volt autóban is gyári beépített, itt szerettem meg. Az autós frissítés macera, de telefonon szuperül megy. Az útvonal tervezése magasan jobb mint az igoé. A here térképei meglátásom szerint kicsit rosszabbak a TomTomhoz képest. Igaz, én Ausztriában használom sokkal többet. Itt ez a tapasztalatom.
-
AmigaFan
aktív tag
Akik szidják a TomTomot, azok valószínűleg nem használták még huzamosabb ideig. A térképei igen pontosak és részletesek, a valós idejű forgalmi infojuk saját tapasztalatom szerint jobb mint a guglié. A Magyarország térképe is jó, a nyugat európai pedig megkockáztatom, hogy a legjobb. A térkép frissítések is az új rendszer szerint akár havonta többször is jönnek. Többször vitt már el olyan címre amit a gmaps nem ismert, vagy rosszul tudott. Én szerintem igen jól választott a Huawei.
-
törölt tag
Hogy jó hírrel is szolgáljak egy amerikai elemzőcég szerint a legnépszerűbb 3. a letöltési listán androidon a TikTok az Usában megelőzve a facebook messengert, instagrammot, whatsapot, youtubeot:, )
[link]Nálunk a 4 . [link]
Egy éve még segol nem volt ez a kínai app szóval bármikor megváltozhatnak az erőviszonyok.
-
Somatom
veterán
Sohasem volt Huawei telóm, úgyhogy én a "többiek" kategóriába tartozom. Azért váltanék, mert a Google minden újabb Androidverzióban megszivatott valamivel. A 6 -ban elvette a Miracastot, a 7 -ben a LastPass autobeléptetést, a 8 -ban a Freeform multiwindow készüléken engedélyezését, a 9 -ben a hívásrögzítést gáncsolta, a 10 -ben a vágólapkezelőknek tett be, stb., stb.
-
Giovan!
addikt
A huaweinek a HMS előtt is voltak fanjai, mint ahogy minden nagyobb gyártónak vannak. Nekik a márkahűség elegendő érv, de nem igazán látom be miért érné meg a többieknek leváltani a G servicest a huawei megoldására.
De igazad van, várjuk meg a megjelenést, csak ez a túlzott optimizmus ami egyes kollégákban tombol kissé érthetetlen a számomra. -
törölt tag
-
hogabesz
aktív tag
Ahol nem "kötelezik" rá az embereket, ott te is tudod, hogy semmi nem lesz belőle. Ez kicsit olyan mint a közösségi oldalak próbálkozásai a fb mellett. Majd ha a "nagy" belebukik akkor jönnek képbe az alternatívák, de addig... Félre ne értsd, nem védem a guglit, de szerintem ez a helyzet.
-
Somatom
veterán
válasz
#16820480 #34 üzenetére
Minek? A végfelhasználóknak készül. Ők sem láttak még szoftverfejlesztést.
Pl. most van egy új tabletem. Rádugom az egeret és ha egy görgethető lista alján levő elemre kattintok, akkor kijelölés helyett, a lista tetejére ugrik. Odaállnék a fejlesztő mögé és megkérném, hogy görgessen és jelöljön ki valamit. Ahányszor felugrik neki a lista tetejére, annyiszor vágnám hátulról nyakon a műanyag sínnel. -
törölt tag
Valóban abban igazad van, hogy az Android és az Ios mellé kellenek vetélytársak, hogy a fejlesztések nagyobb ütemben haladjanak. Viszont az emberek a megszokott és bejáratott ökoszisztémákon nem sűrűn szeretnek változtatni. A HMS lehet egy alternatíva, de hiába a hatalmas kínai piac ehhez idő kell. Egy átlag user-t az érdekel, hogy tudjanak gmail-t szinkronizálni youtube-ot appon keresztül nézni és a megszokott appokat továbbra is kötöttségek nélkül használni. Főleg amiket már megvásároltak. Van olyan cimborám, aki egy valag pénzt költött appokra az appstore-ban azért sem váltana más oprendszerre, hiába lenne rá hajlandóság nem teszi, mert minek venné meg 2x ugyan azt az appot... Ez a tomtom is egy vicc kategória. Bele lehet önteni egy valag pénzt, hogy jobb legyen, de ez idő és a végkimenetel is kérdéses. Aki meg egy gyártó kapcsán szerez valani rossz tapasztalatot az ritkán fordul ismét felé...
-
Somatom
veterán
válasz
nyisziati #31 üzenetére
Nem értem, hogy mire gondolsz. Úgy érted, hogy legyek szoftverfejlesztő? Na neeeem. Nem ettem meszet. Azt csak úgy tudnám elképzelni, hogy a fejlesztők felett álló tesztelő lennék .... egy Matchbox -pálya műanyag sínjével (40 év múltán is határozottan emlékszem a hatékonyságára). Aztán vagy a bugok fogynának el előbb, vagy a fejlesztők.
-
törölt tag
Ezt a HMS-t példásan gyorsan összehozta a huawei, nem semmi amit sikerült ilyen gyorsan letenniük az asztalra.
-
nyisziati
veterán
Ma már a biztonság fontosabb, mint a szabadság. Az emberek erős 90%-a simán csak alapfeladatokra használja a telóját, nem igazán ért hozzá. Nekik jobb, ha tele van tilalomfával a rendszer. Igazából az Apple erre építette a teljes ökoszisztémáját.
Kiírhatnák a főhadiszállásukra, hogy "Apple: számítás- és mobiltechnológia butuskáknak."
-
törölt tag
A mostani eladások inkább annak köszönhetők, hogy a tiltások miatt jól felhergelték a hazai vásárlóikat, és egy rakás ember tőlük vett, és közben nagyon hazafiasnak érezték magukat. Kérdés, hogy mennyire fenntartható ez, és közben tudnak-e elég pénzt lapátolni a Gapps kiváltásába. Mert egy dolog a térkép, de van ott még egy rakás másik szolgáltatás is, amit elő kellene húzzanak a kalapból.
-
Ricardo
titán
Lehet fanyalogni, de valamit lépniük kellett. ahogy előttem is írták, ha beletolnak egy jó adag pénzmagot, akkor ki tudja mi lesz belőle. Én örülök, hogy nem estek kétségbe, hanem elkezdték a probléma megoldását. hosszabb távon ki tudja mi lesz ebből.
-
hemaka
nagyúr
Hozzászólásokból úgy látom a tomtom még mindig nem a legjobb navi. 😂
-
forgonati
őstag
A Google Maps nem csak tisztán a navigációról szól. És ezeket a dolgokat közel sem tudja úgy a TomTom, és még finoman fogalmaztam... Nem alternatívája a Gmaps-nak.
Amúgy a TomTom a leggagyibb térképeket használja, asszem TeleAtlas, míg pl. Igo az Here térképeket használ, ahogy pl a Garmin navik is. Sosem volt jó a TomTom, megbízhatatlan, és lassan is frissül. Remek választás Huawei, jár a taps. -
Somatom
veterán
Egyik kollégám használ TomTom 6250 go pro -t és nagyon elégedett az offline és online navigációjával is. Sztem nem lesz ez rossz a Huaweinek.
-
törölt tag
válasz
Dare2Live #12 üzenetére
Mondjuk nekem sokkal jobb élményem nincs iGO-val sem (főleg, hogy mekkora arcuk van a termékük mellé). De összességében amúgy azt nem vágom miért életképesek még manapság ezek 10-20 évvel ezelőtti szemléletű navigációk. Mégis kinek hiányzik az autóba egy lassú, elavult, nehézkes cucc, amikor ott az Android Auto vagy az Apple megoldása...?
Látszik ellenben, hogy mennyire nincs alternatíva, ha ezt tudták csak összehozni. -
Dare2Live
félisten
"A navigáció eddig sem tűnt olyan nagy nehézségnek, ott van rá csomó app."
Azt meg lehetet volna oldani ha pl IGOval szerződnek... de ld elöbbi hszeket amihez csatlakoznék TomTom használhatatlan, a létező legszarabb. Évente 3* rápróbálok mert automban az a gyári de minősíthetetlen, a sok éves nem frissített IGO navi érezhetően jobb. A GMAPS, waze, meg igazi scifi, hogy lezárják 9kor az utat 11kor meg már nem visz arra mert tudja..., baleset van lezárták utat jelzi menjek 7esre le M7ről. Nem értem mért akar levinni M7ről megállok, látom accident és totál dugo van M7en.... Evvel pedig 1-2hval elöbb érek haza. Nah ez nagyon nem mindegy.
A létező legszarabbat beválasztották, grat. Jah frissítve vannak a térkép fileok automban szóval nem azért szar.
-
Juhaszatti
addikt
Tehát az amerikait pótolták egy európaival (amit később ugyanúgy bulhatnak, Hollandia gazdasági és katonai szövetségese is az USA-nak).
Ráadásul olyannal ami nagyon sok hiányossággal is küzd, a Mapshez képest.
Ha tényleg így próbálják megoldani a függetlenedést, nem jósolok túl fényes jövőt nekik. -
hogabesz
aktív tag
Nem tudom mi a helyzet mostanában velük, de régen sokat jártam külföldre emiatt több navi programot is kipróbáltam, és azt kell mondjam akkor a tomtom volt a lehető legrosszabb mind közül.
-
Mi lesz ebből? Lépegetnek előre a guglimentes úton. Minden egyes ilyen lépéssel közelebb kerülnek ahhoz, hogy Kínán kívül is életképes legyen a telefonjuk.
Gugli térkép helyett most már van teljes értékű, és nem is rossz navigációjuk. És nem kétséges, hogy megoldják az összes többi, európai ember számára nélkülözhetetlen gugli app helyettesítését. -
jacis
nagyúr
Kiváncsi leszek mi sűl ki majd belőle.
-
andor80
senior tag
Látom megjött a mate 30 pro is az országba hivatalosan.
Gapps nélkül 380.000 körűl HAHAHAHAHAHAH
Új hozzászólás Aktív témák
ma A holland navigációs rendszerekkel foglalkozó cég egy ideje aláírta a szerződést a kínai gyártóval, de csak most hozták nyilvánosságra.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest