Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• papasoft80

tag

válasz Oliverda #209 üzenetére

Igen, ezt írtam is.
    A szintetikus teszteknél ez így is van, de az olyan tesztek, melyek pont azért használatosak, mert a felhasználót "emulálják"(*), azok pont azt mutatják meg, hogy felhasználó mit "érez" mindebből. Jó példa erre az SSD-k tesztelése. A szintetikus tesztek során vannak különbségek, de a felhasználói érzeten mit sem változtat, hogy melyiket használod(kivételek vannak). Minden ilyen tesztbe oda is írjátok.

* A játékok szerintem elég jók erre, függetlenül attól, hogy kismillió egyéb tényező befolyásolhatja az eredményt az éppen tesztelt komponensen kívül, de a való életben is így van ez. Lehet "labor körülmények" között mérni valamit(szintetikus teszt) és a valóságban is. Az utóbbi, bár 1-1 kiragadott esetet szemlélve félrevezető lehet, de nagyobb mintát nézve az áll legközelebb az igazsághoz.

Amúgy a cikk szerepének szempontjából igen nehéz helyzetben voltatok és az elvárásaimnak bőven megfeleltetek.(Ez részemről egy dicséret akart lenni :D)

• papasoft80

tag

Nem igazán vagyok jártas a dologban, de miért kell annyira fújni az eDRAM-ra? Az nem ugyan olyan gyorsítási kísérlet, mint a többi?
    Azt megértem, hogy vannak olyan tesztek, melyekben hamis eredmény lesz emiatt, de azért az eléggé feltűnő, hogy játéknál min. és max. FPS-ben is messze mindenki fölött teljesített. Bár számomra nem a játék a mérvadó, de szerintem a rendszer fürgeségét/"simaságát" jól le lehet mérni a min. FPS alapján, lévén a játék az egyik legösszetettebb/változó terhelést okozó alkalmazás.

Új hozzászólás Aktív témák