- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
AGE-T
őstag
válasz
tomboy0013 #29 üzenetére
Szaladj venni okosórát! Ki tart vissza? Nem értem mivel trollkodok...
Mint írtam (ez valahogy elkerülte a figyelmed), van olyan okosóra, ami már szerintem is egész jó. Én ebben a topikban csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy divatmárkás okosóra csak lehúzás és ahogy előttem is írta a kolléga, sokszor értelmetlen is. De nem kell egyetértsünk, erre való a fórum, hogy megvitassuk dolgokat.
Magam is örülnék egy olyan készüléknek, ami külsőleg egy kiforrott, minimalista, belsőben egy komoly időtálló technológiával felvértezett IOS kompatibilis szerkezet. Ilyen jelenleg nincs!
Nem fogom töltögetni fél naponta, kevés a tárhely, bután néznek ki, és a külsőt tekintve általában igen sérülékenyek is. Frontier, vagy a Garmin fēnix már tetszik. De nézd meg az árát mennyibe fáj.
Az a bajom még ezekkel, hogy egy vagyon kifizetni őket, és mérget mernék venni rá, hogy pár év múlva azért megoldják az aksi problémát. Akkor pedig ezek ára a padlón fog kikötni.
Úgyhogy most inkább én arra használom az órákat, amire valók. Ékszernek. Ha pedig HR mérés kell veszek egy strappes Polart, ami legalább pontos is. Nem csak a parasztvakítós zöld fényes technológia. -
tomboy0013
veterán
Szerintem az hogy kinek mi a fontos meg a menő egyéni megítélés. A te véleményed sem mérvadó senki számára, szóval nehogy azt hidd hogy te bármivel is igényesebb és okosabb vagy mert nem okosórát használsz. Másrészt meg nem értem mitől lenne ez játék a buta óra meg felnőtt dolog. Bírom az ilyen kényszerképzeteket
(biztos sok Wear alapú órát próbálhattál ki hosszú távon
) Van aki a hasznossága törekszik van aki az időtállóságra. Attól hogy neked az időtállóság a fontos még nem kell lenézőnek lenni, pláne úgy nem hogy rohadtul nem a megfelelő topikból osztod az észt. Bár minden okosóra topikban felbukkan egy-két hozzád hasonló aki az almát a körtével akarja összehasonlítani feszültség generálás célból... Ha már azt hiszed felnőtt vagy attól hogy nem okosórát használsz akkor viselkedj is úgy és ne trollkodj mint egy kisgyerek.
-
törölt tag
"de még gyerekcipőben jár ez az okosóra dolog."
Jah, és a legnagyobb fájdalmam, hogy a hibrid megoldások jelentős részét képesek elegáns házban kiadni olyan funkciókkal, amik teljesen irrelevánsak, biztos van aki egy öltönyhöz hordható modellnél lépésszámlálást, pulzusmérést meg köridőket szeret látni, de egy meetingen nem érdekel mennyit sétáltam aznap, futásra meg nem bőr szíjas elegáns cuccal megyek izzadni...
-
AGE-T
őstag
válasz
tomboy0013 #26 üzenetére
Nem feltétlenül AZ kell tetsszen, inkább csak az értékállóság a nem mindegy. Tőlem aztán azt veszel, amit akarsz. De valószínűleg egy minőségi órával menőbb lehetsz mint egy ilyen játékkal. Ezek akárhogy nézed ékszerek, divat termékek. Ha a megjelenésed fontos számodra, akkor nem egy divatmárka termékével fogsz megjelenni.
Ha meg okosóra kell, akkor ott a Garmin. Az legalább bírja a strapát. Nekem is tetszik mondjuk a Samsung Frontier, de még gyerekcipőben jár ez az okosóra dolog.
-
macskea
őstag
válasz
tomboy0013 #14 üzenetére
Most is kb annyi, ha nem csak betopogsz, hanem van már valamiféle előfizetésed, és amellé kéred. Amúgy 75e.
-
törölt tag
válasz
Polarstar #21 üzenetére
Ezekből melyik _gyart_ mechanikus órát? A kvarc más, ezek ahogy nézem jellemzően divatmarkak... Óra téren egy Tony vagy boss nem mondás szerintem.
Egyébként meg más a célközönség, aki tartós, minőségi, szerkezetileg is értékelhető darabot akar, az talál ez után is, akiknek ez kiegészítő, és geek eléggé, vagy annak akar látszani annak itt lesznek ezek. Van akinél a samu vagy társai nem elég menők, ok nem vették eddig ezeket, egy hh meg dg már mondás ott.
-
Ez az okosóra biznisz a mecha gyártóktól egy hatalmas öngól!
Nem lehet rajta akkora haszon, az élettartama vicc egy rendeshez képest. Szerintem avul a márka értéke minden esetben ezeknél.
Kivéve Casio, Seiko - mert ott alap volt induláskor is az elektronikus kütyü. (James Bond filmek pl.) -
AGE-T
őstag
Én egy ilyenre hajtok, ezek a "játékórák" nemgyerebe.
-
Balint729
csendes tag
Az a TH óra várós. Pedig sosem gondoltam volna, hogy tetszeni fog bármelyik okosóra is...
-
AGE-T
őstag
És az mérvadó, hogy itthon mennyiért megy? Megrendelem a világ másik végéről, ha kell.
Ettől függetlenül látható, hogy a starthoz képest igen komoly értékcsökkenése van. Mindez kicsit több, mint 1 év alatt. És itt egy olyan gyártó órájáról beszélünk, aki még foglalkozik is a termékével.
-
AGE-T
őstag
Ha jól emlékszem induláskor olyan 400USD körül indult, most olyan 150 ért mennek használtan. Azóta elstartolt 2 gen. ugyanúgy 400USD magasságában.
Ezek a fenti órák valószínűleg feleannyi supportot nem fognak kapni, mint akár a Huawei vagy Samsung, Apple cuccai.
Aki kicsit ért ezekhez a holmikhoz, nem ezektől a gyártóktól fog órát venni. De ezt már kitárgyalták mások az előző ilyen pakk óránál. Okosórát a geekek vesznek, aki meg villogni akar, nem okosórát vesz, hanem egy Breitlinget, Rolexet, Omegát, IWC stb. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Kíváncsi leszek, hogy ilyen árakkal mennyire fogják segíteni az okosórák terjedését.
-
AGE-T
őstag
Ezek azok az órák, amik majd aprón 10-20 ért sem mennek majd el egy-két év múlva.
-
macskea
őstag
Az biztos, hogy a divatmárkák megjelenése a szegmensben meg fogja tolni az eladott darabszámokat. Kérdés, hogy ez hosszú távon hasznára válik-e az okosórák piacának vagy épp ellenkezőleg. A HP név meg nekem nem jelent egyet a kiforrott okosóra koncepciójával, értem én, hogy kell egy tech cég brandje a bizalom miatt, hát... nálam nem ért célt.
Egyébként a Hilfiger óra nagyon szép. Gondolom a hátlap képe a brand identity rovására egyszerűbbre cserélhető.
-
batai15
félisten
Kezd terjedni , mégse látom hogy esnének az árak .
-
törölt tag
Háát ez egy érdekes kérdés lesz, hogy lábra áll vagy betérdel
Ahogy nézem ezek jellemzően 300-tól fölfele érkeznek nagyságrendileg és dollárban, tehát itthon 100+k körül nyitnak. Viszont amilyen mennyiségben megjelennek, szerintem piaca nem lesz mindenkinek. Legalábbis kétlem erősen, hogy eddig azért nem vettek sokan hasonló eszközt mert nem tomi volt vagy más "divatos" márka.
Innentől érdekes lesz az árakat megnézni, hátha a "kommerszebb" márkák árát le tudják ezekkel nyomni, csak ne az legyen hogy túltolják a piacot, mindenkire rárohad, aztán kiszánnak belőle
-
jacis
nagyúr
google lábra állítja ezt a piacot is
Új hozzászólás Aktív témák
ma Movado, Hugo Boss, Tommy Hilfiger és és Diesel logó virít a Baselworld kapcsán bemutatkozott, újabb adag Android Wear 2.0-t futtató okosórán.
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest