- One mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nincs valakinek elfekvőben egy S9300x2-je ? Vevő lennék rá
-
válasz
MasterDeeJay #177 üzenetére
Pontosan
Egyébként jó lenne, ha meg lehetne azt oldani mert így most feleslegesen ilyen nagy a kártya. Mindegy, marad így aztán kész
-
Na itt van tényleg a végleges változat, tovább nem b*sztatom már szegényt
Minden, amit feleslegesnek találtam a pcb hátulján ment le, még maga a gpu is. Ezután kerestem egy 12V-os ágat, majd forrasztottam rá kettő 2 pin-es csatlakozót, amiről a pumpa és ventilátor megy. Hála istennek az idegesítő coil whine is megszűnt.
-
válasz
MasterDeeJay #172 üzenetére
Köszöntem!
Oda azért nem rakom ki, itt meg marad az utókornak, az már bőven elég.
-
Sikerült teljesen kikapcsolnom a második GPU-t. Fogtam magamat, és szó szerint ami a GPU körül volt, leszedtem (8 pines csatiknál lévő alkatrészeket nem mertem piszkáltam, nem tudom mennyire fontos az első GPU-nak). Nem reménykedtem benne, hogy adni fog képet és működni is fog, de szerencsére tévedtem.
2x8pin még így is kell neki.
-
-
Ugyan úgy csináltad akkor, mint én
Hova rögzítetted a radiátort, illetve hogyan ? Levegő mindig lesz benne (nekem is van), viszont nekem semmilyen hangot nem ad ki.
A Mester már linkelte is, pontosan erre gondoltam. Nekem az első képen látható módon van rögzítve (mondjuk a pumpa és a radi nincs egy szintben, de nem okoz neki problémát).
-
válasz
Kalacskepu #139 üzenetére
-
"Mennyire nehézkes a vízezése a gpunak?"
Mondanám azt, hogy csak egy kicsit nehézkes, de maradok inkább nagyon-nál. Itt ugye két gpu-t kell hűteni (persze lehet csak a master-t vizezni, az elején én is így csináltam, a másik meg ment passzívban undervolt és underclock-val, viszont idle-ben így is 60 fokos volt), és már azzal elmehet egy csomó idő, hogy megtervezed az egészet, megfelelő AIO-t veszel (ha veszel) stb. Eleve két AIO-t kell össze kötnöd (én discordon megkaptam, hogy felesleges két AIO, elég lett volna egy cpu/gpu blokk is, de nekem ilyenem nincs, plusz úgy a gyári borítás se ment volna vissza szerintem) ami kicsit "fárasztó" lehet, és sok időt vesz igénybe. Nekem a legtöbbet a leak test vitte el, mert mindig máshol kezdett el ereszteni. Ha van türelmed és időd hozzá akkor megérhet egy próbát, csak vigyázz, nehogy te is lesarkazd az egyik gpu-t
"Akkor most szabvány méretek vannak? Kompatibilisak az AIO-k?"
Sajnos nem. Nekem az ID-Cooling-val szerencsém volt, az AIO-ra az inteles felfogatót raktam, és csak új lyukakat kellett rá fúrnom. A másikkal viszont szopás volt (Deepcool MAELSTROM 120t), mivel az egészen LGA20XX-ig kompatibilis, magyarul nagyobb az egész pumpa/blokk, és nem használhattam az eredeti lefogatókat, itt másik felfogatási módot kellett kitalálnom. -
-
válasz
Kalacskepu #148 üzenetére
-
Van fent egy elég friss Nimez driver ( 22.3.2 V5 ) 2022 március 23.-ai kiadás, nekem eddig nincs vele semmi gondom, Windows nem akad, játékok se crasheltek. CrossFire nem tudom hogy teljesít, majd valaki más leteszteli
-
válasz
MasterDeeJay #140 üzenetére
Köszi szépen
Régi játékokhoz azért jó lett volna a CF, de most már mindegy. Legnagyobb baj az, hogy teljesen nem lehet lekapcsolni a gpu-t. Egyenlőre levettem az összes state-t 300mhz-re mV-t 900-ra, Power Limit-et pedig csökkentettem -50%-val. Lehet majd próbálkozok valami bios moddal, de egyenlőre hagyom így.
-
Még nem kérdezted. Cooler Master Elite V3 600W.
Meg van a probléma oka, elsőnek erre gondoltam, de nem akartam elhinni. Sikerült a GPU-ból letörni kis darabokat (valószínűleg akkor történt, amikor raktam rá a vízhűtést).
Egyébként itt van pár a kép a megoldásról (eléggé gányolt az egész, de működik
). A gyári borítást nagyjából vissza tudom rakni, csak akkor terhelés alatt kicsit meleg lesz.
-
Úgy néz ki, sikerült elcsesznem a második gpu-t (pedig kész van mindkét vizezése
). Egy egyszerű GPU-Z Render Test-en piros kockákat látok ha megy a crossfire. Most meg odáig jutottam, hogy bootolás utan egy ideig van kép, utána már nincs. Lehet sikerült lesarkaznom, nem tudom pontosan.
-
-
-
Múlt héten megpróbáltam egy ventilátor csatlakozót csinálni a kártyára, de nem jött össze, nem indult el a ventilátor. Próbáltam mindkét féleképpen, de nem jártam sikerrel. Multiméterrel megnéztem a csatlakozási pontokat, és egyikbe se volt semmi áram
Úgy néz ki sajnos akkor ez offos ennél a kártyánál (de aztán lehet én csesztem el valamit).
-
Undervolt és underclock, jobb megoldást nem találtam én se. Próbáltam, hogy csak az egyik 8 pines csatlakozót dugom rá (mivel egy gpu csak egyet használ elvileg), de úgy nekem nem ad képet. Mondjuk idle-ben nem mintha sokat fogyasztana, Aida64 szerint kb ~20W. Terheltem az első gpu-t, és akkor se ment feljebb a második fogyasztása. Szóval ez alá nem hiszem, hogy lehet menni.
-
-
-
Ugyan ez volt nálam is két 12 centis ventivel. Elérte a temp limitet (ami 85) és throttling-olt a kártya. Én személy szerint nem akartam szórakozni más ventivel, mert számomra fontos, hogy halk legyen az egész gép, így maradt a vizezés egy AIO-val. Ha megnézed, nem hiába van vizes megoldása a Pro Duo vagy a Fury X-nek, szerintem ezek is throttling-olnának sima léghűtéssel.
-
Felhúztam a core-t 1100Mhz-re, és bírja a kicsike
Csak FurMark-nál érte el a 60 fokot, Fire Strike és Time Spy-nál alatta maradt. Másik gpu meg le lett "butitva", hogy ne melegedjen annyira idle-ben, bár kicsit így is az, de nem vészes.
-
Ha jól emlékszem, az egyik J200 a másik J201, számozás alapján a 200-as lehet a masteré, a másik a slaveé. Sajnos maga a forrasztási pontok nagyon kicsik, ilyenhez pont nem jó a forrasztóm (nem lehetetlen, de sokkal nehezebb). Majd ha már vizezve lesz a másik gpu is, teszek vele egy próbát.
-
-
-
-
Közben ügyködtem a hűtésen is kicsit. Ráraktam az első gpu-re egy ID-Cooling Frostflow 120-at (ez még a régi változat), idle-ben 30 fokos, viszont csak Crysis 2-vel próbáltam, max beállitás 1440p-ben, ott 60 fokig ment fel. Másik gpu viszont kemény 70 fokon volt, úgy, hogy nem is csinált semmit
Raktam a második gpu-re egy 12 centis ventit (kisebb most nincs), a második gpu 32 körül mozgott, viszont az első 40-50 között. Másikat is mindenképp vizeznem kell, mert ez így nem lesz jó. Szerzek majd egy blokkot, vagy egy AIO-t, amiből csak a pumpa blokk kombót használom fel. Aztán meg kéne próbálni azt is, hogy a pcb-re forrasztom a 4 pines ventit (vagy csinálok egy csatlakozót). Ennek mondjuk már nem nagyon merek nekiállni
Jelenleg ez a végleges kinézete, ha már a másik gpu is vizezve lesz meg minden, akkor megcsinálom a rendes burkolatot is hogy illeszkedjen, úgy azért mégis jobban fog kinézni.
-
Kicsit tekerj feljebb, ott linkeltem egy R9 Nano bios-t, azzal van kép miniDP-ről mindenhol. Változtatásokat a bios-ban ne csinálj, mert ha változik a bios checksum, se biosban, se bootolás közben nem fog képet adni, csak amikor már a windows-ban vagy. Driver-ből nekem a windows 10 által felrakott van (21.10.2).
-
Nagyon úgy néz ki, hogy másik hűtési megoldást kell kitalálnom. 84 fokog megy fel, de csak azért, mert ugye a bios-ban le van korlátozva, hogy 85-ig mehet fel. Le venni meg nem akarom, mert akkor teljesítmény szempontjából kaka lesz. Lehet valahogy megkéne próbálni vizezni
-
Közben megoldottam azt, hogy legyen boot közben, illetve bios-ban is kép. Ezt az R9 Nano bios-t raktam fel a kártyára, és egyből jó volt. Crossfire is megy gond nélkül
-
-
válasz
MasterDeeJay #44 üzenetére
Na igen, meg a játékverzió és a windows verzió is más kicsit
Egy olyan Pro Duo backplatet kéne valahonnan szerezni, azért mégis csak jobban mutatna.
-
-
Elnézegettem a pcb-t, és látom a hűtést is meglehetne úgy oldani, hogy magára a kártyára van rákötve a venti, minta MI8-nál. Annyi, hogy itt fel kéne rá forrasztani egy olyan csatlakozót (vagy kettőt, mert mindkét gpu-nak van külön egy). Vagy csak simán kábelt elvezetni onnan. Én megpróbálnám, csak sajna nincs hozzá olyan forrasztóm, meg nem akarom elb*szni az egész kártyát
-
válasz
Kalacskepu #20 üzenetére
Ez a letiltom az igpu-t se lesz megoldás, használhatatlan az egész. Kénytelen vagyok megvárni amíg megjön a kábelem
-
válasz
MasterDeeJay #21 üzenetére
Azt tudom, ugyan az a driver volt fent mindkettő kártyánál, nem piszkáltam.
-
válasz
MasterDeeJay #19 üzenetére
Próbáltam full legacy-ban is, úgy se volt jó. Force flash nélkül nem fog felmenni, ahhoz pedig egy unlockolt amd flash kell. Szedd le ezt a mappát, ebben ott a két gyári s9300x2 bios meg kettő mi8 bios, meg a feloldott amd flash.
"7730 -nál enablemshybrid 2 és letiltod az integráltat azzal se megy?"
Na tényleg, erre nem is gondoltam
Kösz a tippet, így már ott van a listában. Mondjuk így az a baj, hogy eléggé laggos a windows.
-
-
válasz
MasterDeeJay #7 üzenetére
Vissza raktam a gyári bios-t, felraktam ugyanezt a NimeZ driver-t (Fury X-ként látja mindkettőt) és így se jó regedit hack után, annyi hogy én UEFI módban bootolok. Kezdek már tanácstalan lenni.
-
válasz
MasterDeeJay #7 üzenetére
Ha nem a miniDP-ről viszed a képet, akkor nem fog menni a crossfire.
-
válasz
MasterDeeJay #3 üzenetére
Alapból amit a Windows rakott fel, 2020-as driver. Majd holnap még próbálkozok vele. Kábel meg mindenképp kell, mert anélkül nem tudom kipróbálni a crossfire-t
-
Én akárhogy próbálom, nem jön össze az, hogy iGPU-ról jön a kép, és a S9300x2-őt használja. Beállításoknál csak a hd 4000 van. Nekem meg olyan, hogy AdapterType nem is volt a két kártyánál
Úgy látszik kell vennem egy kábelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen processzort vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Prohardver app (nem hivatalos)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független 100% hibátlan új akku
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Watch Ultra 2 49MM e-Sim 2028.06.05-ig Média Markt Garancia Makulátlan Új állapotú
- Ninebot e2 plus garanciával
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged