- DIGI Mobil
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz alkatraz3000 #146 üzenetére
jogos a kérdés!
fényképezésben (is) jobb az s5-nél a note 4, simán a 6 plus párja/ellenfele; linkRéges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
dealerman
aktív tag
-
Touch-ko
őstag
válasz pusszycat #135 üzenetére
A kijelzobe epitett Touch ID-t levedtek mar. Szerintem hamarosan hatalmas design valtast fogunk latni iPhone es iPad teren. Valoban a 3-4 inhces kijelzomeret a legjobb. Pl iPhone 6-nal kifejezetten zavar, hogy sokszor nem tudom egy kezzel elerni amit akarok. Ezert jo a reachability, nagyon hasznos!
Ennek ellenere en ugy gondolom, hogy egy mobil eszkoz ne legyen tul nagy, mert a mobilitast es a felhasznalast veszelyezteti. Szamomra mar a 6Plus tul nagy, ezert is dontottem a sima 6 mellett. Biztos jo valakinek, ismerek is eleg sok embert magam korul aki boldogan hasznalja, am en nem tudom elkepzelni magamnak. Viszont kirpobaltam a 2G-s iPhone-omat valamelyik nap es az nagyon kicsikenek tunt az iPhone6 megszokasa utan. Meg az iPhone5 is erezhetoen kisebb. Bar erezhetoen konnyebb es jobb felhasznalast eredmenyeztek.Am ahogy a tendencia valtozott, ezutan is fog valtozni, es ahogy elnezem, mar a Samsung sem nagyon noveli a kijelzo meretet.. Egyszeruen eljutottunk a hatarig. A kovetkezo `megallo` mar a tablet kategoria lenne. Igy is vannak 7 inches tabletek. Ne kelljen mar Kindle meretu telefonokkal rohangalnunk.
-
válasz Touch-ko #134 üzenetére
Például beépíti a kijelzőbe a touch id-t és akkor lehet 5 mm lent fent. Különben ez a jövő nem kérdés. Ami elfogadható volt 3"-4" az már 5"-6" már használhatatlan de ezt te sem tagadtad.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
Touch-ko
őstag
válasz pusszycat #104 üzenetére
"Van 3.5", 4" valamint 5"-es iPhone-om es azt kell, hogy mondjam, hogy egykezes hasznalattal a 3.5 inch a legjobb. Mar az iPhone5 is kenyelmetlen volt kicsit, a 6 pedig 1 kezes hasznalatkor remalom. Ha a reachability nem volna szopnek is rendesen.."
Nem csodálkozom,h nem férsz a képernyőhöz,bődületesen rossz az aktív terület a telefon méretéhez mérten.
-Nem az. Aranymetszesrol hallottal mar? Az alapjan keszul az iPhone. Szerinted hogy nezne ki ha a telefon aljan maradna a Touch-ID (ami 1.5 eve a legjobb megoldas telefonokban) es a kepernyo tetejerol eltunne az ugyanakkora terulet ahol most a hangszoro es egyeb erzekelok vannak? Pont ugy, ahogy a Sharp Crystal modellje.. Borzasztoan csunya es aranytalan.. Az Apple pedig nem arrol hires, hogy csunya termekeket gyartson.
@Fejvadi
`Igy van, akinek van esze az rájön, hogy átverték.`
-Altalaban az emberek rajonnek, hogy a reklam es a valosag sokszor nem ugyanaz. Am az Apple azt kinalja amit reklamoz.
Mas gyartok kisse maskepp allnak a dologhoz sokszor..
-
Ricardo
titán
válasz alkatraz3000 #131 üzenetére
Eddig az volt hogy az "Apple bezzeg nem száll be a méretnövelésbe", és jól is teszi, mert nem kell senkinek. Most meg hirtelen nem számít a méret
Az i6P konkrétan hosszabb mint a Note 4, pedig a kijelzője kisebb.
[ Szerkesztve ]
-
maggi1886076
addikt
válasz alkatraz3000 #131 üzenetére
Nem? nem mind1, hogy 67mm szélességű vagy egy 1067mm szélességű telefont fogsz. megnézném az utóbbit a kezedben
Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/
-
Ricardo
titán
válasz alkatraz3000 #129 üzenetére
A kezelhetőség szempontjából nem mindegy mekkora az adott készülék.
-
válasz alkatraz3000 #126 üzenetére
Na most ezt te sem hiszed el magadnak. Vagy zongorista vagy és tökmindegy.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
maggi1886076
addikt
válasz alkatraz3000 #126 üzenetére
Téged gondoltam, hogy nem, de ez egy igazán fontos dolog!
Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/
-
Ricardo
titán
válasz alkatraz3000 #124 üzenetére
Azért nagyobb kijelző esetén már nem mindegy hogy mekkora körülötte a keret.
-
-
VaDy
tag
válasz pusszycat #110 üzenetére
Erről jut eszembe, mate 7 tesztből kimásolva :
"Az akár normál kesztyűben is használható IPS LCD érdekessége, hogy az előlapnak több mint 83 százalékát uralja, ami még az LG G3 76,4 százalékos kiváló értékénél is jobb (iPhone 6 Plus: 67,9 százalék)."
Ámbár biztos vagyok benne, hogy az iphonosok ezt IS(!) meg tudják magyarázni!
No de mindegy is, engem nem zavar aki ezt vesz, használja vagy akár isteníti, ha neki ennyi pénzért ez kell, hát vegye és örüljön neki! -
azbest
félisten
Természetesen igaz, hogy a cégek elsődleges célja a profit (kivéve kht).
Viszont azzal, ha silány terméket ad el drágán, általában hamar csődbe mennek. Ha viszont meghúz egy minőségi határt, ami alá nem adja, akkor rövid távon lehet, hogy kicsit kevesebb lesz a részvényesek osztaléka, de hosszú távon mégis többet kereshetnek vele. Lásd Dell, aki kivágta a részvényeseket, mert a mohóságukkal veszélyeztették a cége hosszútávú fennmaradását.A mpx szám önmagában csak parasztvakítás, ami csak annak számít, aki mások előtt akar felvágni. A kép minőségét és részletességét több tényező határozza meg, de elsősorban adott méret mellett fizika korlátai.
-
Cyberpunk
félisten
válasz alkatraz3000 #119 üzenetére
Van amiben, de ez viszonyítás kérdése.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Cyberpunk
félisten
Na ne már! Ez aztán az érv. Profit hajszolásával magyarázod a kamerát, de ebből mennyi lehet a valós? Tudod bizonyítani, mennyiért veszi az alma a kamera modulokat, és mennyi lenne egy nagyobb felbontású? Találgatsz, feltételezel, hadd kifogásoljam ezt engedelmeddel!
Szerintem már én is elismertem ezt a profit dolgot, de ezzel most mit akarsz bizonyítani? Komolyan kérdem.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
"Mert a Carl Zeiss lencse is ugyan azon az áron van?"
Ha tudnád ki gyártja és mennyi köze van a Zeisshez. A költségekre picit nagyobb hatással van a valós képminőség mint egy odabiggyesztett márkanév. (amit évekig a japán Cosina használt)
" Nem várok választ."
KI nem ... le?
[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
iPhon rajongónak.
- Megpróbáltok arról győzködni, hogy az iPhone kamerája mennyire jó.
- Én meg sosem állítottam, hogy nem jó és azt sem mondtam, hogy nem elég.(#107) ROBOTER
Ellentmondás? Mert a Carl Zeiss lencse is ugyan azon az áron van?
- Nem várok választ.(#113) alkatraz3000
"Abbol a szempontból írtad, hogy probléma, hogy te pl mindenből a csúcsot akarod a telefonodba"
- Valakivel összekeversz, mert egyetlen fórumban sem mondtam még ilyet. Havonta kellene akko új telefonr vennem.(#114) Cyberpunk
- Jelentéktelen cinikus hozzászólás, semmi több. Ilyet mindenki tud.Több hozzászólásra nem is szeretnék reagálni, mert csak a szavak kiforgatása megy.
Minden cég aki bármit gyárt, előállít, termel, a profitra megy, nem szerelemből gyártanak semmit és nem a két szép szemért süti a pék a kiflit. Akik ezt megpróbálja kimagyarázni azzal nincs is miről beszélni. -
Cyberpunk
félisten
válasz alkatraz3000 #113 üzenetére
Te ezt nem érted minden a profit miatt van. Nem rakjuk bele a nagyobb felbontásut mert az drágább. Igaz így azok akik a számokra gerjednek fikáznak, de lényegtelen így is veszik.
[ Szerkesztve ]
-
alkatraz3000
senior tag
Abbol a szempontból írtad, hogy probléma, hogy te pl mindenből a csúcsot akarod a telefonodba. De minek a csúcs - es amúgy mi a csúcs? - ha nem tud olyan eredményt hozni?
Ui: most jöttem ra , hogy a 4s-ben mar 8mpx-es kamera volt. Na pont ennyire érdekelt az iPhone felbontása eddig is. Ha a One M9-be 5mpx-es ultra pixel kamera lesz, ami nagyjából mindent lever, akkor az is profitmaximalizalas? Mi van, ha ennek az iPhone kamerának a finomcsiszolasara több pénzt fordít az Apple, mint a Samsung aki mondjuk vesz egy 20 mpx-es szenzort, es kb készen berakja, de az eredmény alulmarad az iphonetol.
[ Szerkesztve ]
"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"
-
Fejvadi
nagyúr
válasz alkatraz3000 #103 üzenetére
Írtam, hogy probléma? Próbálsz fogást találni, de nem fog menni. Ha kell olvasd el még 10x és értelmezd. Minden iPhone-s így zárja le a mondókáját? Nekem teljesen mindegy milyen fotót csinál. Én a profitról beszéltem. Biztosan nem duzzognál, ha kapnál egy 12Mp-t és azt is ilyen jól optimizálnák. Akkor azt mondaná az ember, hogy igen, érzem, hogy nem a pénzt akarják csak kiimádkozni tőlem.
-
válasz janeszgol #108 üzenetére
Az Lg G3 (most ilyet használok) 76.4% borítja kijelző. Valahogy így képzelem el egy nagyobb telefon használhatóságának a feltételét. Persze a 80% lenne az ideális. A kicsi kijelző megöli az okostelefon értelmét.
-
janeszgol
félisten
válasz pusszycat #104 üzenetére
Hát az i6 65,8%-a már a legtöbb droiddal megegyezik. Az i5/i5s 60,8%-a és az i4/i4S 54%-a rosszabb. Ugyanakkor valóban a 3,5 colos készülékek esnek a legjobban a kézre. Alatta kicsi, felette túl nagy (már egy 4 colos is - most egy átlag 4 colra értettem, nem az Apple féle megnyújtottra).
Viszont ha olvasni kell, fórumozni, akkor a 4 col is kicsi (4,3-tól már talán nem fájdul meg a szemem).
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Annyi ellentmondás van a gondolatmenetedben, hogy azt írtad: "Sokkal olcsóbb egy szoftverrel trükközgetni, mint egy drága optikáz fejleszteni és legyártani"
A lencsének ezen a szinten nem sok köze van a 8 vagy 13 megapixelhez. Jellemzően a lencsehibák a mobiltelefonoknál nem úgy jelentkeznek, hogy a kép egyetlen részén sem tudják a megfelelő feloldóképességet nyújtani. Inkább elfogadható képközéphez botrányos képszélek tartoznak, vagy erős torzítás, CA, kóma és hasonló hibák látszanak, amelyek a 27%-kal nagyobb oldalnagyságú pixellel (azonos szenzorméretnél) nem fognak eltűnni és figyelmen kívül hagyhatóvá válni.
És ebből a szempontból az iPhone-nak nagyon régen nincs szégyenkeznivalója, pontosan a kiváló minőségű optikának is köszönhető a képminősége.
[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Így van, akinek van esze az rájön, hogy átverték.
(#102) Cyberpunk
Főként a profithoz van köze, mint minden eladó terméknek. Ez nem jelenti azt, hogy attól, mert kevesebb a pixel rosszabb is kell, hogy legyen. Az, hogy jobb mint egy 12Mp-s kamera, az attól is függ, ki hogyan tudja azt optimizálni. Van ami 12Mp-el rosszabb és van ami jobb. Ott a Sony aki a legjobbat gyártja. Ugyan azt a kamerát veszi sok gyártó és van akinek a telefonjában nagyon jó fotót készít és van amelyikben szörnyű. A mondandóm lényege nem ez volt, hanem amíg lehet szoftveresen piszkálgatni, addig sok haszon megmarad, bár ez a vevők felé nincs kompenzálva. Azért nem kell nekem előadni, hogy te általad favorizált az aranyat ér, mert láttam már éppen eleget. Anno a Symbianos Nokia N8 16Gb is volt olyan jó. -
"Van 3.5", 4" valamint 5"-es iPhone-om es azt kell, hogy mondjam, hogy egykezes hasznalattal a 3.5 inch a legjobb. Mar az iPhone5 is kenyelmetlen volt kicsit, a 6 pedig 1 kezes hasznalatkor remalom. Ha a reachability nem volna szopnek is rendesen.."
Nem csodálkozom,h nem férsz a képernyőhöz,bődületesen rossz az aktív terület a telefon méretéhez mérten.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz alkatraz3000 #80 üzenetére
Nem tudom melyik csinál jobbat, mert nem tisztem az összehasonlítás. Amit írtam, nem is erről szólt.
-
Cyberpunk
félisten
Ez egyáltalán nem baj. Így is jók kamerában, az élmezőnyben vannak rendre. Persze nem egy 1020 szint.
amúgy meg egy cseppet sem lep meg, hogy itt sem képesek egyesek mérsékelni magukat, és már megint Android vs iOS csata van. Vagy Apple és a többi. Kötelező ezt mindegy egyes almás topicban eljátszani? Komolyan mint a gyerek a homokozóban ha elvették a lapátját úgy sírnak itt egyesek, mert hogy Apple az szar. Aztán csak idióta műszaki dolgokról van szó, de ebből már-már vallást kreáltok.
maggi ne trollkodjál!
[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
válasz maggi1886076 #93 üzenetére
Nem vitatkozni akarok, csak érdekelt a dolog.
De így könnyű, hogy szinte semmit nem hozol fel érvként, csak puffogsz.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
munnergep
senior tag
válasz maggi1886076 #96 üzenetére
"I like big fat men like you. When they fall they make more noise. And sometimes they don't get up."
-
munnergep
senior tag
válasz maggi1886076 #93 üzenetére
Mert jössz Te, no more és a többiek, majd rögtön lehülyeztek minden iphone tulajt. Ennyi.
"I like big fat men like you. When they fall they make more noise. And sometimes they don't get up."
-
alkatraz3000
senior tag
-
maggi1886076
addikt
-
catroot
veterán
válasz maggi1886076 #71 üzenetére
Mert mit nem tudnak elintézni az emberek szifonon, amit más platformon igen?
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
munnergep
senior tag
válasz maggi1886076 #90 üzenetére
Nyugi, csak beszóltam, mert jól esett De tényleg trollkodsz, nem kell ez ide.
[ Szerkesztve ]
-
alkatraz3000
senior tag
-
ROBOTER
addikt
Nekem az iPhone 6/6 Plus kamerája körül nem stimmel valami.
Az iPhone 5s-ben elvileg IMX145 van, 3264 x 2448 felbontással, 1,4 mikronos pixelmérettel, ami egy 1/3''-os EXMOR R szenzor.
Az iPhone 6/6 Plus esetében a képek felbontása megegyezik az 5s felbontásával, viszont a képminőség a tesztek szerint javult.
Egy picit erősnek tűnne, ha kizárólag a szoftverrel sikerült volna ennyit javulni.
A Wiki ISX034-et mond az iPhone 6/6 Plusra, ami újabb, EXMOR RS (BSI, Stacked CMOS). Ez viszont azért valószínűtlen, mert ez egy kisebb, 1/4''-os szenzor. Túl nagy a méretkülönbség, hogy a technika ennyit segítsen. Ráadásul ez egy 1,12 mikronos pixelekkel rendelkező szenzor, az Apple honlapja 1,5 mikront írt.
Az iPhone 6 fényképei gyanúsan jó minőségűek. Az RS szenzorok között 1/3''-os és 8 megapixeles változat nincs. Nem lehet, hogy IMX135 van benne, ami 13 megapixeles, az iPhone 6 leméretezi a képet, és a natív képméret nem is elérhető? Erre utalna a kiváló részletesség 8 megapixelen. Lehet tehát, hogy az Apple által kommunikált 1,5 mikron egy virtuális érték?
[ Szerkesztve ]
-
munnergep
senior tag
válasz maggi1886076 #84 üzenetére
Akkor itt az ideje trollkodás helyett tiplizned vagy értelmes hozzászólást generálnod. Választhatsz.
-
moleculez
veterán
Azért mert nem a felbontás lesz növelve, szerintetek nem lesz fejlesztve a kamera? 8 és 8 mpx között óriási eltérések lehetnek, és lehet hogy olyan szenzort dobnak, hogy megeszi a mostani iphonokat reggelire. Másik meg majd akkor fikázza valaki az uj iphonet a nulla,innovációval amikor a kezében van.( Mondom a kezében van, nem szomszédtól hallott róla, meg megnyomkodta a MM-ban.) Mondom ezt Lumia tulajként.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Touch-ko
őstag
Ez sokszor valoban igy van.
Am ha semmi mogottes tartolom nincs egy termekben azt, amit a reklamban elmondanak, akkor az emberek kiprobalas utan rajonnek arra, hogy atvertek oket, foleg egy kutyunel es a jovoben nem fogjak annyian valasztani a rossz tapasztalatok miatt.Tehat a rossz termek-jo reklam strategia csak ideig-oraig mukodik.
-
Tibee86
nagyúr
válasz maggi1886076 #79 üzenetére
Eddig ez volt az egyetlen példa tőled (vagyis inkább tőlem), ezért ennyi a válasz.
Amúgy meg szifont használok, egyszerű vagyok mint a fakocka, mint ahogy a telefonom is, így ezért kérlek téged, mint felsőbbrendű lényt, aki korlátozások nélküli csúcstechnológiát használ, hogy szánd meg a halál egyszerű brigádot, és világosíts fel a LÉNYEGről.[ Szerkesztve ]
-
maggi1886076
addikt
válasz alkatraz3000 #80 üzenetére
Ez akkora Bullshit, mint a retina kijelző
-
-
maggi1886076
addikt
Ennyi a válasz ? Ezzel tisztában vagyok, de engem akkor se korlátozzon senki sem. Nem érted a lényeget.. Nem a nyavalyás csengőhangról van szó. Kicsit láss a sorok mögé!
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz maggi1886076 #76 üzenetére
Ha hiszed ha nem, az emberek többsége nem küldözget bluetooth-on csengőhangot egymásnak az általános iskola után.
[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
Lehet sokat vitatkozni arról, hogy vajon melyik a jobb megoldás, de szerintem ennél sokkal egyszerűbb. Itt a PROFIT a lényeg semmi más. Amíg el lehet adni valamit meggyőzően jó marketinggel és elhitetni a vásárlóval, hogy neki pont erre van szüksége, nem is létezik jobb, gyere te is csatlakoz a népes táborunkhoz és hasonló hangzatos megtévesztésekkel, addig nincs is szükség másra. Ha eltudják veled hitetni a termékkel, hogy az jó, akkor te úgy is fogod érezni. A PROFIT a lényeg. Sokkal olcsóbb egy szoftverrel trükközgetni, mint egy drága optikáz fejleszteni és legyártani. Akkor érzem nem helyénvalónak a dolgot, amikor kisebb vagyonért megveszek egy terméket és trükköket kapok a pénzemért. Igen is mint vásárló elvárom, hogy tegyék bele ami belevaló és aztán lehet trükközgetni még. Nézzétek csak a tv reklámokat. Olyan kimondhatatlan, nyelvtekerő szavakat használnak amit megjegyezni és kimondani is nehéz, de erre bukik a vevő, mert hu-hu ebbe nagyon komoly dolog van. Amikor veszed a fáradságot és rákeresel, rájössz ez nem más csak egyszerű KORPA. Régi nagy igazság: 'Amíg lósz@r van, veréb is lesz".
-
Tibee86
nagyúr
Példákat is felhozhatnál, mert ez így elég vérszegény.
És ugye te írtad, hogy a "A legtöbb ember", tehát nem érnek a teljesen értelmetlen egyedi igények... -
Matada2.3
veterán
Annyiszor át lett vitatva, hogy miért jó és miért rossz ez a változatlan megapixel. 1. Nagyon jó képeket lő, akkor minek? 2. Nem jó ha megáll 8 mpxnél az ipar, mert akkor nincs fejlődés stb. 3. Minek fejlődni? 4. Ott vannak a lumiák amik magas mpx-en nagyon jó képet lőnek. stb. stb. Most jól elmagyaráztam magamnak
Finn the human
-
alkatraz3000
senior tag
Nekem csak egy iphoneom es ipadem van. Írtam hazidolgozatot, jelentkeztem vizsgákra es felvettem róla a tárgyakat. Ja, egy nem AirPlay képes nyomtaton meg nyomtattam is az ipadrol!
-
Touch-ko
őstag
válasz maggi1886076 #66 üzenetére
Az igenyeket kovetik. Ez Jobs is mondta anno. Ha az embereknek mas igenye lesz, akkor az Apple aszerint fog eljarni.
A kepernyo noveledese meg anno ujdonsagkent adtak el Samsung-ek, ha jol emlekszem.Az emberek egy reszenek szamomra beteges igenyei vannak. Egy telefon szamomra legyen mobil eszkoz, amit konnyen, egy kezzel tudok hasznalni, elvegre is a hordozhatosaga es felhasznalasa vegett mobil eszkoz. Az 5.5 inchnek pedig mar ertelmet sem latom. Legyen az iPhone 6 Plus, Samsung, vagy mas gyarto torz szulemenye.
Olyan mint a netbook.. Kicsi ahhoz, hogy valoban ertelmes dolgokat tudj csinalni, amit egy normal meretu tableten konnyu, de tul nagy ahhoz, hogy normalis telefonon amugy megszokott dolgokat csinalj rajta.Ez az en velemenyem.
Van 3.5", 4" valamint 5"-es iPhone-om es azt kell, hogy mondjam, hogy egykezes hasznalattal a 3.5 inch a legjobb. Mar az iPhone5 is kenyelmetlen volt kicsit, a 6 pedig 1 kezes hasznalatkor remalom. Ha a reachability nem volna szopnek is rendesen..
Szoval a meretnovekedes sok szempontbol inkabb hatrany, mint elony.
-
maggi1886076
addikt
De tudok. A legtöbb ember( aki a fejlődést követi) igenis elvárja, hogy telefonján mindent el tudjon intézni. Ne kelljen számítógépet kapcsolnia, és előtte ülni. Nem érdekel engem a csengőhang küldés, de ha már itt tartunk, miért nem lehet?! Ezzel is korlátoznak. Neked jó, mert te papíros telefonkönyvet forgatsz, információt újságból szerzel, és sokszor elmész vásárolni egy zárva lévő boltba, mert nem tudod megnézni neten a nyitva tartást. Sajnos az idősebb korosztályra vall az analóg beállítottság.
-
Tibee86
nagyúr
válasz maggi1886076 #69 üzenetére
A többire nem igazán tudnál mit válaszolni ezért ezt teljesen megértem.
-
Tibee86
nagyúr
válasz maggi1886076 #66 üzenetére
Látom sikerült megragadni a lényeget a mondanivalómból.
Nyilván, mint minden évben most is csak a konkurenciát majmolja/másolja ahogy ezt megszokhattunk tőlük.
Én nem gondoltam volna, hogy ennyire be fog jönni nekik a tepsivonal, pedig a számok azt mutatják. Bízom benne, hogy idén gondolnak majd a régi szifonosokra is, mert ez a mostani széria nem nekik készült leginkább, hanem azoknak, akik eddig a "kicsi" kijelző miatt nem használtak iPhone-t.[ Szerkesztve ]
-
alkatraz3000
senior tag
Allitgasson a nyomor, nekem tökéletes amit a telefon tud magátol.
Kedves Maggi: ahogy az eladási számokat neztem, mindenki az Apple-t követi. Azt id tudjuk, hogy a felhasználók 14%_a váltott régebbi telefonról, a maradék droidrol, vagy más OS-rol jött
[ Szerkesztve ]
-
freeker5
újonc
válasz maggi1886076 #59 üzenetére
A legközelebbi - nekem szóló - hozzászólásod mellé legyél szíves egy értelmező kéziszótárt is adni, mert egyszerű emberként sajnos nem minden esetben tudom értelmezni a magyar helyesírás szabályaitól eltérő dolgokat. Tudod, aki ilyen agymosott mint én, attól nem lehet elvárni olyan önálló gondolatokat, hogy az egyzserű jelentése megegyezik az egyszerűvel.
Ha meg telefonról írtad a hozzászólásod - ami egyébként nagyon trendi módon feltüntetésre került az aláírásodban is, pacsi érte! -, akkor ismét beigazolódott, hogy nem kijelző mérete, a megapixelek száma és a memória mérete határozza meg a készülék tulajdonosának személyiségét ("egyszerűségét").
[ Szerkesztve ]
-
Touch-ko
őstag
válasz alkatraz3000 #56 üzenetére
Ha allitgatni szeretnel, akkor a TOP CAMERA nevu app-ot ajanlom. En azt hasznalom, ha nem csak cel nelkul akarok fenykepezgetni..
-
freeker5
újonc
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a kevesebb
néhatöbb. De mára elég a közhelyekből (sic!). -
Tibee86
nagyúr
Idővel szerintem mindenki kinövi a minden nap más témát meg ikont teszek a telefonomra dolgot, mint ahogy a blútúton küldök csengőhangot a cimborámnak dolgot is a legtöbben elengedik az általános iskolai ballagás után. A legtöbb ember nem akarja, hogy az egérmozija számítógépként működjön, csak azt várja el egy telefontól, hogy minden helyzetben megbízhatóan tegye a dolgát, és ebben a szifon még mindig az élen jár, pedig az iOS7 óta elég sokat fejlődött visszafelé.
[ Szerkesztve ]
-
freeker5
újonc
A Thunderbolt Display-el (mely 305 ezer forint az Apple Store-ban) elég közel állnak a fél milliós tévéhez.
Nincs is ezzel semmi baj. Közhely, de minden termék/szolgáltatás annyit ér, amennyit hajlandók a vevők fizetni érte.3 androidos csúcstelefon után (és mellett) egy iPhone 5s-t használok első számú telefonként (a második számú egy Galaxy S5). Mindössze egy éve van iPhone-om, előtte kizárólag androidos okostelefonokkal rendelkeztem.
6 év és jó pár készülék tapasztalattal a hátam mögött már sokkal többre értékelem, hogy letisztult, átfogó működést kapok a pénzemért, ahol minden magától értetődően működik. Nekem nem fontos már, hogy egyéni témákat és ikonokat töltsek le, mely az amúgy is akadozó rendszer felhasználói élményét tovább rontja. Az sem fontos, hogy 50 Mpixel-es kamerát tegyenek egy 0,8 mm átmérőjű lyukba, mert attól a képminőség nem fog romlani. A telefonok kamerája mindössze egy kényelmi funkció, hogy ha bármi érdekeset látsz, előveszed a zsebedből és 2 másodpercen belül készítesz egy fotót, amit azonnal megoszthatsz másokkal. Aki ennél többre vágyik, az vásároljon egy tükörreflexes gépet. Ha megfigyeltétek, már ott is rájöttek arra, hogy felesleges a felbontást ésszerűtlenül növelni, megálltak 18-20 Mpixel-nél. Márpedig a lehetőségek és a felhasználási módok teljesen mások.
Ha pedig a telefonok árait nézitek, azt is láthatjátok, hogy az android-os csúcstelefonok újonnan már az iPhone-ok belépő szintjére vannak árazva (2-220 eFt). Viszont amíg én az iPhone-om másfél évesen 1-120 eFt-ért el tudom adni, addig egy Galaxy S5 már 79 eFt-ért is kapható. Ugyanez igaz volt a 2,5 éves MacBook Pro-mra, amit 220 eFt-ért adtam el, és egy kis megtoldással már megvásárolhattam az új generációt. Tehát befektetésnek sem rosszak ezek a készülékek, ugyanis az ezeket körülvevő hype miatt értéktartóbbak, mint társaik.
Elnézést, hogy hosszúra sikeredett a hozzászólásom, illetve a kamerákról kicsit eltereltem a témát is, de ahogy láttam, a vita itt is inkább az árra és a marketingre terelődött el (ebben dolgozó szakemberként ehhez inkább nem is fűznék most hozzá semmit).
[ Szerkesztve ]
-
Touch-ko
őstag
Nem a megapixelek szama szamit, de ezt mar korabban leirtak elottem.
Aki kicsit is ert a fotozashoz ezt belatja. Aki kevesbe, az beveszi a" KELL A MILLIO MEGAPIXEL" dumat. Az is szamit, de vannak nala sokkal fontosabb dolgok.
-
philips20
aktív tag
Legyen 8, de a szoftvert fejlesszék.
-
maggi1886076
addikt
Nem is kell bele.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Csatlakozom. Megnéztem volna mit tud az ultrapixel nagyobb felbontásban. Nem volt egyértelmű, hogy a gyengeségei csak az alacsony felbontásnak köszönhetőek, vagy maga a ultrapixel megoldásból is adódnak.
Jó lett volna látni egy 8 vagy 13 Megapixeles képet egy ilyen kamerától. -
törölt tag
Ember legyen a talpán aki mobilos képeket annyi idő után fog visszanézni...
Ezenkívül van akinek a mai napig S5230-al készül a profilképe. Akit a 4K és társai érdekelnek, pláne meg is teheti, hogy megvegye, az tuti ha olyan minőségben szeretné viszontlátni a dolgait venni is fog normális gépet hozzá! -
big-J
őstag
Nekem csak azért fontos az MP, hogy utána normálisan lehessen egy részletre benagyítani, pl táblán lévő írásra sokadik padsorból.
Mondjuk ezzel itt különc lehetek, mivel nem divatcikknek vettem.[ Szerkesztve ]
-
Messze áll tőlem az iPhone, de ha alaposabban megnézed bőven volt fejlődés ott az elmúlt években annak ellenére, hogy a felbontás nem nőtt. Javult az exponálás sebessége, nőtt a szenzorméret, két tónusú LED vaku és a i6+nál megjelent az OIS is. Vannak még bőven olyan technológiák amikkel lehet javítani. A fizikai méret amúgy is korlát marad bizonyos téren.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Nike05
csendes tag
Az Apple mániásoknak mindegy is, hogy hány megapixeles lesz az új iPhone mert úgyis csak azért veszik meg mert "ez az új iPhone"
Ha még visszább lépnének akár 5megapixelre akkor is megvennék mert jól megy a marketing, meg a birkák gyártása...
Gratulálok minden iPhone tulajnak akik anno 230 meg 260ezerért vették meg az új telefonjukat amiket már egy ideje csúnyán lehagynak az Androidos riválisok És itt nem a kínai vackokra gondoltam amik mostanában szintén olyan menők... -
Fejvadi
nagyúr
A képernyőméretre is ezt mondták sokáig, aztán csak nagyobb lett az is. Majd ez is nagyobb lesz amikor már nem lehet elhitetni mindenkivel, hogy ennyi is elég neked. Nem kötekedésnek szántam, de ez tény. Így lehet a legjobban spórolni a kiadásokon.
-
alkatraz3000
senior tag
Addig, amíg a mezőny nagy részét szénné gyalázza kameraban, es gyorsaságban nem érdekel mi van a telefonomban. A kamera meg mindig ebben találtatott egyrészt a legegyszerubbnek, másrészt a legszebbnek. 1020-at nem próbáltam. Tavalyi teszten az 5s-t csak az 1020 verte meg, másnak nem sikerült itt MA-n. Azóta sokkal valosaghubbek a színek, az OIS jótékony a sötét fotokra, es rengeteg apró változás volt a kameraban, ami összetéve az 5s es 6plus fotóit, lényeges különbségek vannak.
-
azbest
félisten
-
legenda
bizony, nem véletlenül okozott fejtörést a kamera is, amikor az iphone 5s utódját kerestem, ezért is esett ki például a kalapból a z3c, mert a kompakt méret és a jó akkumulátoros üzemidő vonzó volt ugyan, de a kamera a 20.7 megapixel ellenére is visszalépés lett volna, illetve a z3 szintén hasonló okból nem maradt partiban.
nem, nem elfogult apple/iphone használó szemével néztem pedig, hiszen előtte sem iphone volt és utána sem az lett/most sem az van, direkt más és más gyártók készülékeit használom, mert szeretem a változatosságot, de el kell ismernem, hogy az újabb iphone típusok a csak 8 megapixel ellenére is az élmezőnyben vannak fotózás/videózás terén, lekörözve nagyon sok 12, 16, 20...stb. megapixel kamerás mobiltelefont.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
reap3r
aktív tag
Nagyon jól el van adva a szifon, tényleg elhintik a többi embernek,hogy jó ez így, nem kell fejlődni... Valamilyen szinten jól csinálják, nincs évről évre hatalmas fejlődés,nem kell olyan hatalmas fejlesztéseket csinálniuk, mert a réteg,aki megveszi szerintem pont leszarja.Nem akarok lekezelő lenni meg ilyenek, de lehet az én ismerőseim,akik iPhone tulajdonosok olyan hihetetlenül hozzáértőek a telefonnal készíthető képek kapcsán, hogy nem is értem, miért nem adtak nekik diplomát hozzá, mert annyit tudnak kipréselni méretes agyukból,hogy az androidosok szar képet csinálnak. Tényleg szuper frankó az iPhone 8 megapixeles kamerácskája, hisz a szifon árából alig telne egy 100-120 ezres telefonra meg néhány kompakt gépre, amivel nem a szétbuzerált képeket lehetne készíteni,hanem mondjuk a valóságot lehetne megörökíteni elég szépen...
-
reap3r
aktív tag
Már elnézést, de az iPhone csinálja a legszebb képeket?Hát 220-ért ne csináljon már szart... Amúgy nehogy azt mondjátok ,hogy egy 930as Lumiánál jobbat csinál a szifon kamerája,mert lehidalok. Lehetőleg olyan írjon ide a fórumra, aki nem "instára" meg "faszabuckra" lövi a "kurvajó" képeket.
-
babkukta
senior tag
Érdekes. Egyrészről megértem azt a hozzáállást, h minek nagyobb, ha ez is jó. De most komolyan.. elvileg fejlődünk. Elvileg a legnagyobb telefon gyártóról beszélünk, és nem tud átlépni a 8 Mp-elen?? Tényleg nagyon jó képeket csinál, de akkor mit fejlesztenek rajta?? Miért kell majd kiadni megint 250 ezret?? Ugyanazért? Azért nem ártana már fejleszteni is, nem ugyanazt visszaadni. Egyébként tökre érdekes, mintha az Apple tulajok nem is vágynának a fejlődésre: minek több ram? minek több mp? minek több magos proci? Ez egyrészt jó, mert nem szükséges a telefon tökéletes működéséhez a hardver növelése, de azért csak 2015öt írunk... és már elég régóta lehet a 8 Mp-t olvasni az iPhoneok adatlapján. Legalább akkor legyen 10 Mp
Üdvözlettel, Tibi
-
no more
veterán
Sokszor? Már ne haragudj, de jelenleg a Nokiákon kívül a Samsungok a legjobb fotós mobilok (S5, Note 4, meg Zoomok). Oké, hogy nem szeretjük a Touchwiz-t, az 5 forintos kasztnit, stb, de azért azt el lehet ismerni, hogy gyönyörű képeket lőnek és az iphone azért még messze van tőlük.
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
ctvagyok
őstag
Kezdik beérni őket azért már droid fronton is, kell a fejlesztés. Nekem mindegy a megapixel, amíg arossz fényviszonyok között megverik a konkurenciát.
Jó a mostani kamera, de azért már sokszor elveri a lesajnált samsung és néha még a sony is. Ettől még az iPhone 6 az egyik legjobb, ami kapható. -
-
kiezTe90
senior tag
Én android párti vagyok, de az iphoneok iszonyat jó képeket lőnek. (Kicsit irigykedek.hehe)
Voltunk a barátnőmmel a balatonon, akkor volt egy iphone 4em, visszanézve a képeket már azok is nagyon jók. (Természetesen nem fullprofi, de jó)Egyre többször egyetértek Thanosal...
-
rootkiller
őstag
Bőven elég ez a 8 megapixel, nem befolyásolja a képminőséget lényegében
Artengo TR 990 Pro
-
ROBOTER
addikt
UHD tv felbontása kisebb függőlegesen, mint a 4:3-as 8 megapixeles kameráé. Meg sem tudod nézni rajta az egész képet. Ha pedig megvágod 16:9-re, 3840 képpontra jut 3280... azért picinek nem nevezném. Amilyen részletessége van ezeknek a csoda 13..20 megapixeles (nem speciális) telefonknak, gyanús, hogy az iPhone lesz élvezhetőbb.
-
Szerintem is próbálkozni kellett volna a szenzorméret növeléssel, bár akkor lehet 1-2mm-t vastagodnia kellett volna a készüléknek, ami engem nem zavart volna, de lehet a piac ezt is képes lett volna tragédiaként felfogni mint ahogy Boomsound miatti méretekkel is ezt csinálják. A "sztandard" Sony modul meg, inkább hagyjuk...
Egyébként számomra még mindig ott van, hogy az igazán fontos képeket előhívatjuk. Ritka, hogy az általános 10x15-ös méretnél nagyobb méretben hívunk valamit elő, de akkor sincs olyan nagy, hogy akár a 4Mp-es kép hátrányai kiütközzenek. Viszont az M7-el beltérben, rossz fényviszonyok között is remek képeket tudtam csinálni, igaz manuális módban.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
QwErTy42
addikt
Nem mondanám, hogy nincs hova fejlődni, bár itt nem a megapixelekre gondolok. Nem a szifonok lövik a legjobb képeket.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Zirowe
nagyúr
Szvsz nyugodtan vihetnék tovább azt a vonalat egy továbbfejlesztett 8mp-es érzékelővel.
De nem, engedni kell a nyomásnak, bele kell rakni a 20mpixelt a sok pistikének.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
ak76
senior tag
A HTC megoldása szar lett,ha nem lett volna az,akkor az M9-be is ezt a technológiát erőltetnék,de már az E8 sem ezt kapta (szerencsére),amúgy ez itt ájfon,a 8 megával is szénné gyalázza az egész mezőnyt,2 maggal is szakít,a kijelző felbontása sem a proli full hd,hanem retina hd (wtf?)ergo frissebb,lágyabb,jobb.
-
A 8Mp valahol a 4K körül van felbontásban. A tv-kben lévő képjavító technológiákkal szvsz nem lesznek azok csúnyák még 4-5 év múlva sem.
(#13) Edenyke a HTC túl drasztikusan lépte meg ezeket és nem marketingelt eléggé hozzá. A kezdeti gyártási gondok sem segítetettek.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Pu szerint egyébként sem a felbontás növekedése, hanem a kapcsolódó extrák fogják a mobilos fotózás színvonalát növelni..
De bezzeg amikor a htc mond ilyeneket, akkor megindul a lincselő tömeg..
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
törölt tag
Figyelembe véve hogy a többség a 4-5 colos telefonján nézi ezeket, nem hinném hogy túl nagy problémát okozna a "csak" 8 megapixel. Ez már amúgy is a facebook generáció, csinál naponta 20 szelfit amit aztán az fb is agyontömörít és senki nem fogja az ezekből készült családi albumot könnyes szemmel végignézni 20 év múlva hogy anyuka mekkora hülye p.csa/ribanc stb volt
-
HardRic
addikt
Most még oké, de pár év múlva lesz szar visszanézni az 5k-s vagy nagyobb monitorokon és tévéken a pici képeket.
-
Azért valljuk be 20 Mp. jól nézne ki az adatlapon.
-
fi:zi'k
nagyúr
-
Pearce
aktív tag
Ha 8 megapixellel is agyonveri majdhogynem minden ellenfelét, akkor minek kéne bele több?
(#3) ДарСтав
Az 1020-as rétegtelefon. Nem is fogyott belőle sok, ezért nem is nagyon várható utód /legalábbis ahogy olvastam/.
[ Szerkesztve ]
-
Penguin95
senior tag
Én azért a helyükben bepróbálkoznék egy nagyobb méretű, és felbontású szenzorral. Nem kell nagy ugrásra gondolni, maximum 12MP. Afölött én sem látom értelmét a növelgetésnek, bár erre tökéletes ellenpélda a Lumia 1020. Csak az meg direkt azoknak készült, akik mobillal szeretnének megörökíteni sok dolgot ilyen-olyan okból kifolyólag. Ráadásul ahhoz már hely kell.
-
bigmasterg
addikt
Szerintem sem kell 8 megapixelnél több.
Inkább az átlagnál nagyobb érzékelővel lehetne tényleg javítani a minőségen.
A 1020 sem a sok megapixel miatt csinál jó képeket. -
janeszgol
félisten
Igazuk van. Akinek nem elég a 8 megapixel, az vegyen félprofi kamerát. Maradjon 8 megapixel, de az érzékelő méretét esetleg növelhetnék. Akkor felvenné a kesztyűt a Lumia 1020-al is akár.
Ja és a kulcs másik összetevője a jó szoftver. A kompaktok szoftvereit is komolyan fejlesztik, nincs lazsukálás. A kameraszoftverek nagyon nagy utat tettek meg. (Itt most az automata fotózásról van szó.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 230 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest