Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #44 üzenetére
na jól van ám... sehol nem írták hogy a xz kiterjesztés az tömörített fájl
én meg csodálkozom hogy nem indult el
én hülye...
kicsomagoltam az image-t, azt tettem fel microsd-re win32di-el, és megjavult
elindult a lap
de a képet meg otthon tudom tesztelni mert a DVI/HDMI adapterrel a monitoron nem működik
így marad az otthoni TV-n a teszt
-
válasz
st3v3np3t3r #37 üzenetére
Akkor ezek szerint nem UK-ból jön minden cucc...
-
azbest
félisten
válasz
st3v3np3t3r #27 üzenetére
Mivel hardveres gyorsított dekóder van a videóhoz, amit a pi esetén használ is a rendszer, így képileg ugyanazt tudja, mint a pi3. Ugyanaz a codec van bennük.
A zero proci ereje ott jelenthet szűk keresztmetszetet, ha a hangot kell dekódolni, mert abból van, amihez kevés ez a mag. Nameg a nagyon hálózati forgalom is eszik valamennyi procit.
pi zero játszik 4 sd h264 sd tévé adást (hang nélkül) [link]
pi1 256MB ram, libreelec, dvb-c tuner [link]
mindkettő 700MHz-en fut, a zero is vissza lett lassítva, mert kicsit gyári hibás példány és nem stabil 1GHz-en.A pi zero w a beépített wifi miatt, hdmi cec-cel pont jó kis egyszerű tévéokosító lehet, ha hd audio-t nem használ az ember. Nasról, youtuberól, streameket játszani megteszi.
De persze a pi3A lesz az igazán jó erre, mert az kb ugyanez lesz, csak 4 magos procival. Ígérték, hogy lesz a 3. generációból A, a másodikból kimaradt.
(#28) DonCosta
a pi topicban volt már párszor szó a hang alternatívákról. Létezik sokféle megoldás, a normál pi-k gpio-ra kötött hangjának másolatáról a zerohoz*, usb hangkártyáról, i2c hangról, hdmi extractorrol....*: ez sem olyan rossz, mióta audio_pwm_mode=2 -vel a korábbi 12 bites-ről cd minőség közelire lehet állítani.
-
DonCosta
tag
válasz
st3v3np3t3r #25 üzenetére
Nem értem a kérdésed
Ahogy írtam RPi 2-t használok médiaplayernek és eddig mindent vitt akadásmentesen amit próbáltam vele (nem 3D-s a tévém). Papíron nem nagy teljesítmény, de FHD-re tökéletesen van optimalizálva. Próbáld ki ha nem hiszed...A Raspberry Pi Zero W-t jó alapnak tartanám Multiroom AUDIO lejátszásra. Arra azt gondolom bőven megfelel ha a hangkivezetést olcsón meg tudom oldani.
-
sztanozs
veterán
válasz
st3v3np3t3r #25 üzenetére
BTW én még használtam RPi1-et FullHD médialejátszónak (az 700 MHz-en ketyegett és abban még csak 256 MiB RAM volt).
-
azbest
félisten
válasz
st3v3np3t3r #18 üzenetére
majd írd meg a tapasztalatodat a kártyapécé topicban. Hasznos lehet másoknak is (akár így, akár úgy jön ki a tapasztalat
)
-
azbest
félisten
válasz
st3v3np3t3r #16 üzenetére
A legerősebb szerver is csak egy drága levélnehezék megfelelő szoftver nélkül. Majd, ha megtapasztalod, hogy hiába a nyers erő, ha nincs hardveres videodekódolás, vagy nem ismeri fel az usb eszközöket... esetenként az usb port csak 1.1 módban megy, vagy a régi kernel és úgy disztribució inkompatibilitásai miatt nem megy vele valami...
Másfél éve megvan az orange pi pc-m, megtapasztaltam mennyire használhatatlan a vacak szoftveres támogatás hiánya miatt. Talán az armbian nightly 4.9-es kernellel már jó lesz valamire [link]. A h5-ös procis is csak azért szerencsés, mert már mainline kernelbe bedolgoztak csomó dolgot a korábbi verzió kapcsán. A pi pc-t mikor vettem, azután még a hdmi port sem mert, ha nem azzal a tákolt 3.4-es kernellel használták, ami volt hozzá. Meg amikor használat közben egy idő után egyenként lekapcsolta az összes magot, mert bugos volt a cpu governor.
Egy dologra figyelj nagyon: a dc kábelre nagyon érzékenyek. Ha leesik a feszültség, akkor hajlamosak fagyni. Sok szívást tud az okozni.
Amúgy örülök, hogy vannak bátor önkéntesek. 1-2 év és addigra kiforrja magát. Csak lehet addigra már mást gyártanak.
A raspberry pi-kre felteszed a gyártói vagy valamelyik alternatív rendszert, vagy a libreelecet és működik. Nem kell csodát tenni vele. Persze ott is vannak bugok, de vannak fizetett fejlesztők, akik a javításokkal foglalkoznak. A Xunlong pedig 3 havonta kiad 1-2 újabb orange pi-t, de pár instabil kezdetleges image kiadásában ki is merül a teljes gyártói támogatás.
btw, az opi pc2 pluszon is usb-sata adapter van, mint egy külső usb keretben.
-
azbest
félisten
válasz
st3v3np3t3r #6 üzenetére
és meg is érkezett már? Majd ha megjön, akkor rájössz, hogy médialejátszónak meg sem közelítik az orangepi-k a pi-t.
Valószínűleg még a zero w is jobb médialejátszó.
(#14) st3v3np3t3r
papíron erősek az orange pi-k, de a szoftveres támogatás közelít a nullához. Néhány ember tákol kétes minőségű disztribúciókat hozzá. A legkomolyabb az armbian. A pi pc2 hálózati forgalomra talán jó, mert ahhoz mainline kerlenből is létezik build. A régi a20-asokon van sata, de médialejátszás azon sem jó. [zero] [plus 2](#13) zseko
12 dolcsi körül kapni Nexx wt3020-at [link], annyi trükkje van, hogy élére állítva kell elhelyezni, hogy nagyobb legyen a lefedettség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest