- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #44 üzenetére
na jól van ám... sehol nem írták hogy a xz kiterjesztés az tömörített fájl
én meg csodálkozom hogy nem indult el
én hülye...
kicsomagoltam az image-t, azt tettem fel microsd-re win32di-el, és megjavult
elindult a lap
de a képet meg otthon tudom tesztelni mert a DVI/HDMI adapterrel a monitoron nem működik
így marad az otthoni TV-n a teszt
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Nekem 8,5dodó volt a posta kínából követéssel az oange pi pc... Engem ami bosszant,hogy több mint 1 hónapot vártam rá és nem indul el
megcsináltam hozzá a win32 disk imager-rel az sd kártyát és csak lan ledjei égnek, semmi mást nem csinál
elvileg a piros státusz lednek is világítania kéne, de ez semmit nem csinál... Hdmi-n sem ad képet ha hdmi/dvi átalakítóval monitorra kötöm...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Ma jött meg a NariPiPC szett...holnap teszt
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Hát, szeritem az 1080p60fps MKV FullHD alatt már izzadna, főleg FullHD3D alatt
a régi FullHD-s AVI-k nem voltak olyan minőségűek mint most az MKV-k...nekem is van olyan filmem még ami meg 1080as AVI-ban meg MKV-ben, ég és föld a különbség a 2 minőség között, na meg méretben is eltér...AVI FHD 1.1-1.2GB, ugyan ez MKV-ban 2.5-3GB
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
+1 osztom a véleményed... Nekem a PC csak torrentezéshez kell majd, semmi másra, arra bőven jó lesz amit tud, a +2e a 15éves P4HT 3GHz-es 1GB DDR400as 350(700)W-os netezős gépet fogja leváltani... Nem tervezem rajta játszani Diablo3at
4*1.6+2GB ram egy Linux Mint arm variánssal szerintem jó lesz...
Kimatekoztam, a mostani gépem napi 6órai használattal éves szinten megeszik 76000Ft-nyi villanyt, a 2 nari pc napi 24órában 2*20W-al megeszik éves szinten 17ezret...
Azért ez nem kevés pénz...meghát a kapcsüzemű tapok hatásfoka elég gyér...kb.50%+/- pár%...
Mellesleg egy pici pc-ből valóban nem bonyolult eg, ap-t építeni...csak drága, egy netgear 2antennál 300as router meg 6000... RPi-ből itthon ez kicsit több lenne+a ráfordított idő(összerakni,telepíteni, bekonfigolni,stb)
-
st3v3np3t3r
nagyúr
attól nem félek
ha kevés lesz neki a 5V/2A, akkor még mindig van egy 270W-os pc-s tápom ami 15-20A-t tud 5V-on
annyi már csak elég leszmajd kiderül milyen lesz, sok pozitívumot olvastam róla, ezért is mertem belevágni... amúgy szettben rendeltem direkt, nem volt kedvem barkácsolni...meg hát jóval olcsóbb...állítólag már vannak rá használható disztók, elég sok...
elvileg a napokban már várható a OPi PC kiszállítása, a +2E meg jövőhéttől...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
direkt úgy választottam
megnéztem a specifikációkat, az egyik csak letölteni kell majd, a másik meg a muzeális villanyzabáló asztali gépet fogja váltani...
de most úgy őszintén... a RPi3B 4x1.2GHz és 1GB DDR2/900 RAM-os, az OPiPC 4x1.6GHz+1GB DDR3 RAM-os... az hogy 64bit vagy 32bit, oly mind1, nem használok olyan progikat amik megkövetelik a 64bitet
1) már eleve 30%-kal nagyobb órajelű az OPiPC és a +2E procija
2) sok helyen olvastam hogy az OPi-knek kell a hűtőborda, nagyobb igénybevétel esetén hűtőventi sem árt neki
3) az hogy nincs a PC-ben bluetooth se Wifi, engem nem is nagyon zavar, a +2E-ben meg van Wifi+16GB integrált tárhely+2GB ramos és van SATA, RasPi-k közül egyben sincs integrált SATA port és Gbit/s LAN!
4) ha specifikációit veszem alapul olcsóbb az OPi tudás/ár kategóriában... az hogy nincs benne bluetooth, azt egy 3-400Ft-os ebayes usb-s pótolni tudjalehetne ezt vesézni, de ha azt nézzük akkor az Orange Pi-k olcsóbbak és szinte többet tudnak mint a Raspberry Pi-k...erősebb proci, gyorsabb ram, jobb GPU...
Mellesleg a fogyasztás tükrözi a teljesítményt is... egy OPi 5V/2A-ről megy, a RasPi-k 5V/0.2-0.8A-ről, szerintem ilyen alacsony fogyasztással meg alacsonyabb órajellel kizárt hogy jobban teljesítenének...eleve régebbi konstrukciók mint a NariPC-k, meg amúgy a Cortex-A7 meg A53 között nagyon sok differencia nincs teljesítményben, főleg alacsonyabb órajelen, de majd meglátjuk
hogy valóban rosszabb-e mint ahogy te gondolod
-
st3v3np3t3r
nagyúr
A Raspik sok mindenre használhatóak, ismerkedni a mikropc-kel és képességeikkel, akár építhetsz egy vezérlőt lanon keresztüli használatra(plc helyett), vagy felügyeleti rendszert...a felhasználása elég tágkörűilletve a hekkerek kedvenc játékszere is
Ellenben egy orange pi erősebb jóval,így netezni, filmet nézni bőven jó, kisebb igényekkel kiválthat egy asztali pc-t,de komolyabb dolgokhoz az is kevés...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Az orange pi-k jobbak...igaz drágábbak is, de arányosan többet is tudnak... Nemrég rendeltem 2db-ot, egy PC-t és egy Plus2E-t, mind2őt szettben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Motoros topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Linux kezdőknek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Xbox Series X|S
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged