- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez a "hatszor megeszi keresztbe" szöveg viszont nettó baromság. Miben lenne már ennyiben jobb egy androidos doboz, mint egy kodis RPI (nem Zero)?
Nem Android, azzal pont nem jók az s905-ök. Libreelecet kell rátenni, és ott a Linux+Kodi. Ha pedig mégis kéne az Android mondjuk játékokhoz vagy egyebekhez, akkor a Kodi GUI-jából át tudsz bootolni bármikor.
60fps pedig - milyen meglepő - a 60fps-es anyagokhoz kell.
-
Nekem tegnap jött meg a Pihut-os csomag, így több mint két hét után. Ráadásul rendeltem egy SD kártyát is, és a kiválasztott Sandisk Ultra C10 helyett kaptam egy Samsung C8-at. Meg ilyen bosszantó apróságok, hogy a 4 fontos posta mellé pl. nem járt tracking. Azért vannak ennél normálisabb sellerek is az EU-ban, és ha az ember ezt választja a kínaiak helyett, akkor azt azért teszi, mert több pénzért gyorsabb szállítást, meg korrektebb kiszolgálást kap(hat). Náluk ez eléggé nem volt meg, szóval összeségében azt hiszem, hogy inkább hanyagolni fogom a Pihutot a jövőben.
-
válasz
st3v3np3t3r #37 üzenetére
Akkor ezek szerint nem UK-ból jön minden cucc...
-
Na nekem 10 perce jött meg a "shipped" e-mail, akkor ezek szerint eddig kellett várni a beszerzésre.
-
Egyébként Pihut-ról rendelt már valaki? 2-3 napja megrendeltem náluk a Zero W-t, a visszaigazolás a fizetésről megjött, de ezen kívül semmi (guest-el rendeltem, regisztráció nem volt). Küldenek külön értesítést ha postára adják, vagy már úton van a csomag, és egyéb e-mail nem fog jönni?
Nem számít amúgy, megjön amikor megjön, inkább csak kíváncsi vagyok.
-
Nagyon szuper, és akkor benne is van a válaszodban, ha van egy célzott project, amihez ez kell, akkor igen, de egy átlag embernek a pi inkább nyűg mint hasznos.
Félreértetted. Pont az ellenkezőjére gondoltam. Célzott projekt lehet egy mediacenter is torrent klienssel. Arra meg kb 3 perc alatt megmondja a google hogy az általad kinézett RBPI mutáción (kínai boardon) fut e. Ha fut, akkor választhatod azt, olcsóbban. Csak X hónap múlva amikor tennél rá valami más appot, ami éppen nem fut, instabil, kéne neki GPU támogatás, de nincs, stb stb... akkor nem szabad meglepődni.
Ha viszont csak úgy, általános felhasználásra kell egy board PC, ami alatt azt értem, hogy fogalmad sincs róla hogy pl. fél év múlva milyen alkalmazás fog szembejönni amit szeretnél használni, akkor az RBPI-t érdemes választani, mert azzal lesz a kevesebb meglepetés.
Máshogy fogalmazva a véleményem: ha minél nagyobb támogatásra ÉS kompatibilitásra vágysz, és nem szereted a meglepetéseket, akkor a PI-t érdemes venni.
Elég megnézned tetszőleges opensource projekt bug tracking rendszerét, sokszor még egy új PI megjelenésekor is iszonyat szívások vannak, és várják a portolást/patchelést az userek. Az egyéb boardok kapcsán pedig teljes reménytelenség is könnyen előfordulhat.
Persze nincs ez mindennel így, de ez az általános helyzet.
-
+1
Soha nem vennék fontos projekthez, vagy általános devboardnak RBPI-n kívül semmit, mert elég gyorsan az szokott lenni a vége, hogy ja hát ez meg az nem megy, mert a community RPI-ken dolgozik, és a kutyát nem érdekli, hogy a huszadik kínai erősebb/olcsóbb variáción is működjön minden jól.
Ha van egy jól definiált cél, meg hozzá egy sw, amiről lehet tudni hogy minden oké vele adott boardon, akkor persze miért ne? Én sem vagyok a pénztárcám ellensége, főleg ha többet is kapok ugyanannyi pénzért. Általánosítani viszont tényleg nem szabad, mert csak szívás a vége.
Aki meg csak annyit lát belőle, hogy a BéluskaBian márpedig fut XY boardon a Kodival meg a Transmissionnel és még sata is van rajta, meg erősebb proci.... hát istenem, őt is meg tudom érteni, csak ne vonja le belőle azt a következtetést hogy akkor mindenki hülye aki nem ilyet vesz hanem drágábban lassabb RBPI-t
-
Másodlagos felhasználási területe, szintén nem átlagembereknek, hogy ilyen olyan eszközt hehhesztenek belőle, wifi hotspot, kamera, ilyen olyan vezérlő elem, de komoly dolgokat a SoC és a memória miatt nem nagyon tud végbevinni.
Kérdés hogy kinek mi a "komoly". Nem attól komoly pl. egy IoT project hogy nagy számítási kapacitás kell hozzá, meg 4TB sata hdd csatlakoztatási lehetőség a boardra. A PI-k nagyon sok esetben még overkill-ek is bizonyos feladatokra, amik egyáltalán nem komolytalanok és nem is egyszerűek.
Amúgy tényleg nehéz megfogalmazni laikusnak hogy mire jó, mert ugye egy csavarhúzó is mire jó...?
A tanulás része tiszta. E mellett én azt mondanám hogy elektronikával, robotikával, vezéréléssel, IoT-vel, vagy akár modellezéssel (RC járművek) foglalkozó hobbistáknak vagy profiknak biztosan van a fiókjában egy (vagy több) RPI.
Én is rendeltem egyet az imént, ez a példány valószínűleg akvárium vezérlésben/monitoringban fog szolgálatot teljesíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest