- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
m0h0senator #261 üzenetére
-
m0h0senator
őstag
Van a PH! rendes mac-es topik ahol nincs szét offolva h a win7 jó meg stb..?
An odyssey through the realm of consciousness.
-
Na ja persze, ha egy rossz driver inkonzisztens állapotba hozza a hardvert, akkor azzal OS szinten nem sokat tudsz kezdeni
Egyébként változtatott valami a mostani grafikus driver frissítés?
Mert nem vettem észre semmi különbséget.
ATI cuccokon állítólag elég sokat javított mondjuk.“All nothings are not equal.”
-
doc
nagyúr
mindket esetben van koze hozza az OS-nek is, ld. pl. a legutobbi, grafikus teljesitmenyt helyrerazo OSX updatet. illetve ha egy rossz driver miatt megfekszik a teljes OS, akkor ott valami mar az OS-ben sz@r, ezt nem lenne szabad engedni
mindazonaltal elsosorban nyilvan a 3rd party cucc a ludas mindket esetben -
juhy0704
csendes tag
nekem egy hp nc6400-on van osx-em
-
doc
nagyúr
válasz
Liudvikas #249 üzenetére
a mac egyertelmuen NEM jatekplatform, igy ilyen iranyban hasonlitgatni felesleges
az en MBP-m is 2007-es, es a 2005. ev vegi NFS:MW teljesen jol jatszhato rajta, szoval amit irsz, egyaltalan nem altalanos (pedig az EA eleg otvar minosegu kodot csinal)
amugy az, hogy alman lassabb a jatek, annak koszonheto, hogy a fejleszto ceg nem csinal rendes nativ, OSX-es verziot hanem a windowsos verziot futtatjak egy belso wrapperrel. amelyik ceg eleve ugy fejleszt, hogy ne windows-only legyen, ott nincs sebessegkulonbseg az oprendszerek kozott (illetve nem az OSX-es a lassabb)
ha meg jatek, akkor konzol, foleg ha arrol beszelunk, mi eri meg: egy videokartya araert 10 evre jo konzolt veszel, amin nem fog egy jatek sem szaggatni, es nem kell folyamatosan venni bele az ujabbnal ujabb kacatokat
(de ez itt mar nagyon off)
-
Liudvikas
tag
igen, de itt elsősorban arra gondoltam, hogy egy 2007es vason szaggat egy 2005ös játék..
erre mondják a Macesek, hogy a PC szarabb, hogy mindig fejlesztgetni kell. PC-n ha okosan választ az ember, 3-4évig simán tudja futtatni az új játékokat high-maxon
melyik éri meg jobban? venni egy új VGA-t/procit 3évente, vagy egy komplett gépet félmilláért
flame on
-
Liudvikas
tag
válasz
bmwk1200s #245 üzenetére
A probléma eleve a 9400m-el van
erre én is rájöttem....
alapból csak játszani akartam egyet, de most 1-2 kényszerhelyzet miatt nem fogok bootcampelni, meg win7-et telepítgetni, ha érted mire célzok
megnéztem az iMaces videókat, a legtöbbje i5/i7 procis és 512es vgakkal fut játszhatóan, amelyek az 1éves modelleket érintik, és nem túl olcsók. de mondhatom azt is, hogy 3 jobb PC-t veszel belőle (a monitort és a kínai hányás-szar billentyű-medzsikmausz kombót kihagyva)
-
-
Liudvikas
tag
kicsit off, de gondoltam megosztom veletek.
ma délelőtt a családi ájmekre kényszerültem jönni(ugyanis az én desktop pc-m a másik lakásban van)ez a 21,5ös verzsön 2.66os c2d procival, 2 Gb RAM-mal és egy GeForce 9400 256Mb-os mókuskerékkel.
játszani szerettem volna, de a játékaim 98%-a ugyebár nem kompatibilis. de ilyenkor jut eszembe, hogy hoppá, már osx alatt is van Steam(május óta? olé). mondom biztos jó lesz, elkezdtem tölteni a játékokat, szépen-lassan le is jöttek. elindítom Day of Defeat:Source-t
pörög a strandlabda ezerrel, nagy nehezen betölti. nézem a graf. beállításokat, medium-high között az ajánlott rate. felmászok egy serverre, és ott vége. ilyen szintű lassulást játékban kb. 5 éve nem tapasztaltam, de ennél a bajos 30-50 fps-nél még a haver 6éves tákolmány PCje is jobban teljesít. kilépésnél a force quit is alig tudta kilőni a Steamet. a legújabb Steam-OSX frissítést is feltettem, de így is szánalmas, hogy egy 5éves játék ennyire játszhatatlan legyen egy 300e Ft-os gépen.tudom, ilyenkor jön a flém, hogy nem játékra való, de Appleblogon is mindenki nyáladzik, hogy egyre több játékot portolnak, és a 700ezres MBP-n már nem swappel mediumon a SC2
-
-
Kumite
aktív tag
Azt hittem arra gondol a dehogynincs-nél, hogy nincs lényeges különbség fejlesztés alatt, hogy osx vagy windows. Az említett io kezelés gyorsasága éppen egy plusz.
Játékoknál értelemszerűen nincs olyan, hogy plusz vagy mínusz, főleg, hogy egyre több osx verzió van, vagy már minden meg is jelenik erre a platformra. -
Az ilyen cuccok jo esellyel IO-intenzivek, abban pedig a tapasztalatom az, hogy az OSX (valamint a Linuxok, BSD-k stb.) sokkal jobb. Mas lenyeges kulonbseg szerintem egyik iranyban sincs. Az elozo hozzaszolasom egyebkent a DosBoxra es tarsaira vonatkozott.
“All nothings are not equal.”
-
Kumite
aktív tag
-
doc
nagyúr
miert ne lenne? az hogy nem windows, nem azt jelenti hogy semmi nem megy rajta (sot!)
termeszetesen mindenfele emulator remekul szaladgal rajta, nyugodtan jatszhatsz is (bar alapvetoen nem arra van kihegyezve, azert en vegigtoltam a MacBook Pro-n egy NFS:MW-t)[ Szerkesztve ]
-
Kumite
aktív tag
Köszi a gyors választ.
Én is szoktam néha gondolkozni, hogy érdemes lenne-e váltani, de még sosem próbáltam osx-et, max egy kiállított darabon megmozgattam az egeret. Valószínű a filmnézés, zenehallgatás, torrentezés és Java programozás szent négyesének teljesen mind1, hogy milyen os van alattam.
Esetleg ha az életben akarok újra CS1.6-ozni vagy dosboxban, c64 vagy snes emulátorban retrozni, akkor lehet nincs meg mindre a lehetőségem.
-
Kumite
aktív tag
Nem tudom, hogy a cikkek során vagy a fórumban volt-e említve, de azt megkérdezném, hogy milyen winről lett a váltás és pontosan melyik OSX verzióra?
-
Tim82
félisten
válasz
bigand977 #196 üzenetére
Ha jól látom 2010-es a dátum. Ekkor kapták a macbook-okat. Amennyiben fehér, akkor tehát NEM FÉM, és azon nincs kártyaolvasó. Amennyiben fém, tehát Pro változat, azon van SD olvasó. Tehát miért is kellene szerinted bocsánatot kérnem?
Ja, pont erre próbáltam rávilágítani, hogy a cikkben össze-vissza van írkálva, névszerint Macbook-nak van nevezve, de állandóan azt írják jelzőnek hogy "fém" valamint hogy "fémes". Ja, belül biztos. Kívül viszont csak a pro fém, amin van kártyaolvasó. Homályosodik már, hogy mi a problémám?
FYI: "A blogért cserébe Bog és én is kapunk egy-egy MacBookot az iStyle-tól. Örökbe. Nem Airt, nem Pro-t, a simát (abból viszont a meglehetősen egyedinek számító, már nem kapható fémházasat), a legtöbb switcher (így hívják a Windows-ról Mac-re váltó felhasználókat) ugyanis ezzel vagy egy iMac-kel kezdi."
Kiemelés tőlem, csak hogy megtaláld, amit eddig nem sikerült... Ahogy nézem, mások már felhomályosították tündöklő elmédet, hogy van alu Macbook is a világon.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
alamuszi #221 üzenetére
Te figyelj már férfi... ha neked csak az árakkal van bajod, akkor miért itt szivod a jónép vérét. Ennyi energiával amit "ide fektettél" mentél volna tüntetni, vagy éhségsztrájkolni az apcom ablaka alá inkább. Ugyis velük van a bajod
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Alex91
félisten
válasz
alamuszi #221 üzenetére
Nezd, en sem duskalok a penzben, de en mint szorgalmas hangya nem vertem el minden penzem, van egy kis megtakaritasom, es annak kamataibol mar megengedhetem magamnak, hogy 3-4 evente mondjuk vegyek belole egy olcsobb Mac-et
. (Dragara nekem se telik
.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
alamuszi
senior tag
Én vehetnék magamnak, de nem kell, és ebben igazad van amit leírtál. A TP-em, vagy az 5310 helyett vehettem volna Mac-et is. Nem rossz, ezt megint nem én mondtam, csak annyira nem is jó. ez is tény. És ami a legjobban zaval, hogy amíg a világ fejlettebb részén, elfogadják ezt, azaz. hogy egy jó minőségű, termék egy picit magasabb áron, addig itt valamiféle csoda folytán nagyon drágán vehetem meg, és azt kellene honnem, hogy ez az árhoz máltóan magasabb minőséget is nyúht, mint bármi más, csakhogy ez nem igaz. És sajna ezzel nehéz vitatkozni. A MacOSX valóban jó rendszer, csak ha megnézem az árát, már nem is annyira. (Magyar FT-os árakról beszélek.)
"És azért írtam ezt, mert úgy veszem észre, hogy az ára miatt elenszenves sok embernek az apple."
Na pontosan erről van szó, mert ugye ahol népszerű, ott sem ilyen áron van, ami akármelyik oldalról nézem nagyon furcsa, még akkor is, ha ott az áfa, meg a többi. Szóval nagyon el van árazva. És ezek szerint nem csak én vettem észre.
[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
AkosL
aktív tag
Igen, lehet h felreertheto volt.
Csak arra akartam celozni, hogy attol mert draga valami es nem tudja megvenni valaki, nem kell refelxből leszarozni.
Aki meg arra ver, h milye van, nekem is megvan a véleményem.És azért írtam ezt, mert úgy veszem észre, hogy az ára miatt elenszenves sok embernek az apple.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Attól, h te nem teheted meg, de més igen, nem kevesebb, mint te....
De tegyuk hozza, hogy attol, hogy valaki meg tudja venni, attol meg nem is tobb...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
alamuszi
senior tag
Igen részedről az valóban, vagy inkább nem ide illő, de az mindegy is, ez ilyen óvoda igaz...
"(Te csak "letukmalsz"
.)"
Aha, igen persze, hogy is tévedhettem ekkorát.
Nyugdijas:
"Kezd ürülni a szervezetedből a gyógyszered. Nem is nagyon értem mit szeretnél kifejezni. Ideje bevenni az újabb adagodat
"
Szerintem öltözzetek be Rambonak és gyorsan menjetek, el Afrikába megvenni Nigériába az Első IPhone 4-t. De itt ne hagyjátok
Ha épp ész érvek elfogytak akkor jönnek SJ atya szavai.[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
válasz
Nyugdíjas #212 üzenetére
Aha, na persze, ez legalább nem sértő, az érdekes, a beteg vagy na ez már igen, nem nem gyűlölöm a Mac-et, mert miért is tenném, csak a Magyar árakat, meg a hozzá tartózó kamu marketinget, de ezt már leírtam sokszor. Zsigeri nem nem az, én nem vagyok semmilyen fanclubbnak sem rejtett sem nyulvános tagja, ami ugye kitalálod, itt egy két emberre nem mondható el. Szerintem pedig, ha úgy a volág 6 % aki igazán jónak tart valamit, vagy képesmegfizetni, akkor valóban, én vagyok a beteg, nem más. Valamint Linuxot használok, mégsem próbálm bebizonyítani, hogy ez a világ, hogy is van "legfejlettebb" operációs rendszere, ja és nem akarom rátukmálni senkire sem, mindenféle félreveeztő marketinggel, ha kell ha nem. Na ha szerinted ez gyűlölet, ja nem bocs zsigeri gyűlölet, akkor valami komoly gond van de nem nálam.
(#213) Alex91 :
Hát persze, mi más. De lagalább jót nevetsz nem.
Mert én igen. Na nem a MAc-en.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
alamuszi #207 üzenetére
Nem, te tényleg beteg vagy. Van egy nagyon jó ismerősöm, aki tudna neked segiten. A lehető legkomolyabban mondom, hogy szivesen bemutatlak neki. Valami olyan gyűlölet van benned a Mac-felhasználók iránt, egy általam eddig ismeretlen oknál fogva, amilyen zsigeri utálatot még csak a rasszistáknál tapasztaltam eddig. Mindenképpen érdekes személyiségnek neveznélek.
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
alamuszi
senior tag
Hooo hooo, ismét olyan szavak amik nem hangzottak el, igaz, legalábbis részemről, akkor csak egy eszerű matek:
Nem én nem mondtam ilyet, hogy a leghasználhatóbb, hanem csak, hogy a legelterjedtebb, de hogy kinek mi a leghasználhatóbb, az ttól függ, hogy éppen mi a legmegfelelőbb neki. Ha neked az OSX, akkor az, nekem a Linux, akkor az, de ha világ úgy 90 %-ának a Win, akkor sajnos ez tény, és mint megtudtuk a tények makacs dolgok.
Az igézett szöveg:
"Értem, ez számomra konkrétumok nélkül kicsit homályos. Mivel a nagytömegekhez (mielőtt valamely túlkvalifikált kolléga trollkodással vádol, hiszen itt az a troll, aki nem a boltosok, szemellenzől kollégák véleményét szajkózza az troll, picit gyerekes csak, na de van akinek a lehúzásból is meg kell élnie) még mindig a Microsoft juttatta al a Grafikus felületet, hiszen pl a mac régen is pontosan olyan megfizethetetlen volt mint ma a nagytömegek számára."
Gondolom most az jön hogy Én
kiragadok szövegrészeket a mondandódból, és azzal példálozok ugye? Na persze mond csak, majd, ha legalább itt is 20 - 25 % lesz a Macintosh Computer elterjedsége visszatérünk, de addig részemről Off, és Luxuscikk.
OFF.
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
alamuszi #207 üzenetére
hogy jon ide a komoly haszon? meg miert beszelnek magam ellen? szerintem sulyos szovegertesi gondokkal kuzdesz
baromira nem a haszonrol volt szo, hanem arrol, hogy hogyan kerult a GUI mint olyan a microsofthoz
a megalol meg az, hogy azzal, hogy "a MS terjesztette el" a GUI-t probalod indokolni azt, hogy most, negyed evszazaddal kesobb a windowsnak van a leghasznalhatobb felulete
ez kb olyan, mintha azt mondanad hogy mivel a Volvo adta elsokent szeriaban az autoihoz a biztonsagi ovet, EZERT a Volvo-k a legbiztonsagosabb autok a vilagon (amik amugy valoban olyanok mint egy gurulo pancelszekreny, de ez nyilvan nem abbol adodik, hogy anno 'raszoktak' a bizt. ovre) -
alamuszi
senior tag
Na igen én is Linuxot használok immár közel 3 éve. Ubuntuval kezdtem, most is az lenne, de valamiért nem szereti, ezt a hardware-t, amin most dolgozom, így hát Fedora 13 lett belőle. És igen a mai Linuxok otthonra, és alapszervernek tökéletesen megfelelnek egy átlagfelhasználónak, nekem is. És a legjobb benne, hogy nincs eula, és semmilyen hardware lock, mint más gyártók esetében legyen Windows, vagy MacOSX. Szóval igen a mai Linux-ok felveszik a versenyt a fizetős társaikkal, otthon.
Én kb a 8.10-nél estem át ezen a holtponton igaz előtte ilyen olyan Linuxot használtam a Suse 7.3 óta. De az volt a kezdet. És azokhoz a Linuxokhoz képest ezek a Linuxok már nagyon felhasználóbarátok lettek.
-
lapa
veterán
szeretem ezeket a maces topikokat, ezekben még nagyobb ökörségek szoktak összejönni, mint egy unalmas win-linux kocsmai ismerkedés során.
az ubuntu rendkívül felhasználóbarát korábbi önmagához, meg a linuxhoz képest. speciel a scanner meg a skype pont ilyen, 10.04 alatt plug&play. tán annyi volt, hogy 64 bit skype nem volt jó csomagban, a gyártótól kellett letölteni omg... új ubuntuban már nem is xsane van uccse.
ha meg belebotlasz valamibe, amiben nem erős a támogatás, akkor vért pisálsz, mire külföldiül beszélő oldalakon a 20 féle javaslat közül egyátalán kiválasztod, ami talán neked jó lehet. szóval 1:1, aki nem akarja igazán, annak elmegy tőle a kedve. aztán aki átbillen a holtponton, annak erősen megváltozik az attitűdje.
földelt fémház? videónál, 2 érintkező bigyókával? ja. földhurok-leválasztó.
földelt fémház? notebooknál? ja.
statikus feltöltődéssel magyarázni a föld felé szivárgást? emiatt porcelánpadlót rakni a boltba? ja.
a fi-relé szerintem kötelező már rég új építésnél. a régi házakhoz meg jár ilyen fekete autó, és mindenkit lelőnek, aki nem szerelte fel utólag. bár ez utóbbi lehet csak urbán legend.
-
alamuszi
senior tag
Tényleg szereted, akkor emlékezned kellene, hogy ki és milyen módon csinált ebből először komoly hasznot, ugye nem az MS volt. Hiszen talán pont te mondtad itt, hogy megalol, ugye, akkor most megint magad ellen beszélsz? Na persze ez nálatok stratégia lehet.
(#204) Karma :
Na persze mert a Macosx Unix ugye, ja igen ez is a te pontos fantáziád, ha jól emlékszem, legalább annyira, mint most is igaz. Már megnézni is lusta vagy. Troll nem én vagyok, nem mondom, hogy Te az lennél, mert ennél intelligensebbnek tartom magam. Kezdjük a Unix történelmével, az alapokat.
(#203) Nyugdíjas :
Na igen hogy is gondolhatnél mást.
Ja igen akkor én troll vagyok. Éljen a mac, máris nem vagyok az. Milyen egyszerű ez nálatok.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz
#16820480 #192 üzenetére
Oké, igazad van. De akkor nézzünk egy 13"-as MacBook Pro-t (ami még mindig erősebb CPU-val és dupla annyi memóriával van szerelve, mint az említett HP), hozzá +2 év garit az 464e + 56e = 520 ezer forint, tehát pontosan amennyibe a HP kerül.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
Syl
nagyúr
válasz
bigand977 #194 üzenetére
obs papa nyúlta le a Xerox-tól a GUI-t, és a mac os már létezett amikor Gates bácsi lenyúlta a win-hez.
A logout-ról idézném saját magam:
Steve Jobsnak bemutatták az Xeroxban az Alto-t, erre az Apple elkezdte fejleszteni a Lisa-t. Steve felkérte Billt hogy az MS írja át a programnyelveit az új Apple gépre (is). Amikor Bill felismerte a grafikus felhasználói felületben rejlő lehetőségeket, akkor ő is elment a Xeroxhoz. Tehát direktben Gates nem Jobstól "lopott".Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
alamuszi
senior tag
Az a baj, hogy ez az apple fan hozzáállás kit érdekel, nem arról van szó, hogy a Mac nem jobb hardver szinten, mint az olcsó dell, lenovo, toshiba, hanem, vajon mindenkinek szüksége van a mac hardverre nem hiszem. Ezért igen sajnos én nem vitázok, ti próbálljátok itt bizonygatni a valótlanságaitokat, csak ezt mindössze egy dolog nem igazolja az eladási adatok. Itt nem fogy de csak mert ingyen van a MacOSX
(#187) doc :
Igen mert csak véletlenül nem fogy és ez így van. Trollt etetek vigyázat, miindjárt jön valami röhelyes valótlan állítás. mint a Xerox-tól lopta Bill Gates a grafikus környezetet stb. Figyelj a trollok buták, és pontatlanok neked mint nem trollnak egy kis tananyag:
Hátha megnézed és nem tartasz mindenkit trollnak, aki nálad pontosabban tud. Remélem a jellemző magyar Mac felhasználót nem rólad mintázzák, kedves Troll.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Avagy az összegző bejegyzés, melyben leírjuk, hogy nekünk megérte-e váltani.
- Whisky topik
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
- Háztartási gépek
- Sweet.tv - internetes TV
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest