Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alamuszi

senior tag

válasz AkosL #218 üzenetére

Én vehetnék magamnak, de nem kell, és ebben igazad van amit leírtál. A TP-em, vagy az 5310 helyett vehettem volna Mac-et is. Nem rossz, ezt megint nem én mondtam, csak annyira nem is jó. ez is tény. És ami a legjobban zaval, hogy amíg a világ fejlettebb részén, elfogadják ezt, azaz. hogy egy jó minőségű, termék egy picit magasabb áron, addig itt valamiféle csoda folytán nagyon drágán vehetem meg, és azt kellene honnem, hogy ez az árhoz máltóan magasabb minőséget is nyúht, mint bármi más, csakhogy ez nem igaz. És sajna ezzel nehéz vitatkozni. A MacOSX valóban jó rendszer, csak ha megnézem az árát, már nem is annyira. (Magyar FT-os árakról beszélek.)

"És azért írtam ezt, mert úgy veszem észre, hogy az ára miatt elenszenves sok embernek az apple."

Na pontosan erről van szó, mert ugye ahol népszerű, ott sem ilyen áron van, ami akármelyik oldalról nézem nagyon furcsa, még akkor is, ha ott az áfa, meg a többi. Szóval nagyon el van árazva. És ezek szerint nem csak én vettem észre.

[ Szerkesztve ]

• alamuszi

senior tag

válasz Alex91 #215 üzenetére

Igen részedről az valóban, vagy inkább nem ide illő, de az mindegy is, ez ilyen óvoda igaz...:)

"(Te csak "letukmalsz" :D.)"

Aha, igen persze, hogy is tévedhettem ekkorát. :D

Nyugdijas:

"Kezd ürülni a szervezetedből a gyógyszered. Nem is nagyon értem mit szeretnél kifejezni. Ideje bevenni az újabb adagodat :)"

Szerintem öltözzetek be Rambonak és gyorsan menjetek, el Afrikába megvenni Nigériába az Első IPhone 4-t. De itt ne hagyjátok
    Ha épp ész érvek elfogytak akkor jönnek SJ atya szavai. :D

[ Szerkesztve ]

• alamuszi

senior tag

válasz Nyugdíjas #212 üzenetére

:D :D Aha, na persze, ez legalább nem sértő, az érdekes, a beteg vagy na ez már igen, nem nem gyűlölöm a Mac-et, mert miért is tenném, csak a Magyar árakat, meg a hozzá tartózó kamu marketinget, de ezt már leírtam sokszor. Zsigeri nem nem az, én nem vagyok semmilyen fanclubbnak sem rejtett sem nyulvános tagja, ami ugye kitalálod, itt egy két emberre nem mondható el. Szerintem pedig, ha úgy a volág 6 % aki igazán jónak tart valamit, vagy képesmegfizetni, akkor valóban, én vagyok a beteg, nem más. Valamint Linuxot használok, mégsem próbálm bebizonyítani, hogy ez a világ, hogy is van "legfejlettebb" operációs rendszere, ja és nem akarom rátukmálni senkire sem, mindenféle félreveeztő marketinggel, ha kell ha nem. Na ha szerinted ez gyűlölet, ja nem bocs zsigeri gyűlölet, akkor valami komoly gond van de nem nálam.

(#213) Alex91 :

Hát persze, mi más. De lagalább jót nevetsz nem. :D Mert én igen. Na nem a MAc-en. :D

[ Szerkesztve ]

• alamuszi

senior tag

válasz doc #210 üzenetére

Hooo hooo, ismét olyan szavak amik nem hangzottak el, igaz, legalábbis részemről, akkor csak egy eszerű matek:

[link]

Nem én nem mondtam ilyet, hogy a leghasználhatóbb, hanem csak, hogy a legelterjedtebb, de hogy kinek mi a leghasználhatóbb, az ttól függ, hogy éppen mi a legmegfelelőbb neki. Ha neked az OSX, akkor az, nekem a Linux, akkor az, de ha világ úgy 90 %-ának a Win, akkor sajnos ez tény, és mint megtudtuk a tények makacs dolgok.

Az igézett szöveg:

"Értem, ez számomra konkrétumok nélkül kicsit homályos. Mivel a nagytömegekhez (mielőtt valamely túlkvalifikált kolléga trollkodással vádol, hiszen itt az a troll, aki nem a boltosok, szemellenzől kollégák véleményét szajkózza az troll, picit gyerekes csak, na de van akinek a lehúzásból is meg kell élnie) még mindig a Microsoft juttatta al a Grafikus felületet, hiszen pl a mac régen is pontosan olyan megfizethetetlen volt mint ma a nagytömegek számára."

Gondolom most az jön hogy Én :D :D kiragadok szövegrészeket a mondandódból, és azzal példálozok ugye? Na persze mond csak, majd, ha legalább itt is 20 - 25 % lesz a Macintosh Computer elterjedsége visszatérünk, de addig részemről Off, és Luxuscikk.

OFF.

[ Szerkesztve ]

• alamuszi

senior tag

válasz lapa #208 üzenetére

Na igen én is Linuxot használok immár közel 3 éve. Ubuntuval kezdtem, most is az lenne, de valamiért nem szereti, ezt a hardware-t, amin most dolgozom, így hát Fedora 13 lett belőle. És igen a mai Linuxok otthonra, és alapszervernek tökéletesen megfelelnek egy átlagfelhasználónak, nekem is. És a legjobb benne, hogy nincs eula, és semmilyen hardware lock, mint más gyártók esetében legyen Windows, vagy MacOSX. Szóval igen a mai Linux-ok felveszik a versenyt a fizetős társaikkal, otthon.

Én kb a 8.10-nél estem át ezen a holtponton igaz előtte ilyen olyan Linuxot használtam a Suse 7.3 óta. De az volt a kezdet. És azokhoz a Linuxokhoz képest ezek a Linuxok már nagyon felhasználóbarátok lettek.

• alamuszi

senior tag

válasz doc #206 üzenetére

Tényleg szereted, akkor emlékezned kellene, hogy ki és milyen módon csinált ebből először komoly hasznot, ugye nem az MS volt. Hiszen talán pont te mondtad itt, hogy megalol, ugye, akkor most megint magad ellen beszélsz? Na persze ez nálatok stratégia lehet. :D

(#204) Karma :

Na persze mert a Macosx Unix ugye, ja igen ez is a te pontos fantáziád, ha jól emlékszem, legalább annyira, mint most is igaz. Már megnézni is lusta vagy. Troll nem én vagyok, nem mondom, hogy Te az lennél, mert ennél intelligensebbnek tartom magam. Kezdjük a Unix történelmével, az alapokat. :)

(#203) Nyugdíjas :

Na igen hogy is gondolhatnél mást. :D Ja igen akkor én troll vagyok. Éljen a mac, máris nem vagyok az. Milyen egyszerű ez nálatok. :D

[ Szerkesztve ]

• alamuszi

senior tag

válasz AkosL #188 üzenetére

Az a baj, hogy ez az apple fan hozzáállás kit érdekel, nem arról van szó, hogy a Mac nem jobb hardver szinten, mint az olcsó dell, lenovo, toshiba, hanem, vajon mindenkinek szüksége van a mac hardverre nem hiszem. Ezért igen sajnos én nem vitázok, ti próbálljátok itt bizonygatni a valótlanságaitokat, csak ezt mindössze egy dolog nem igazolja az eladási adatok. Itt nem fogy de csak mert ingyen van a MacOSX :D

(#187) doc :

Igen mert csak véletlenül nem fogy és ez így van. Trollt etetek vigyázat, miindjárt jön valami röhelyes valótlan állítás. mint a Xerox-tól lopta Bill Gates a grafikus környezetet stb. Figyelj a trollok buták, és pontatlanok neked mint nem trollnak egy kis tananyag:

[link]

Hátha megnézed és nem tartasz mindenkit trollnak, aki nálad pontosabban tud. Remélem a jellemző magyar Mac felhasználót nem rólad mintázzák, kedves Troll.

[ Szerkesztve ]

• alamuszi

senior tag

válasz doc #182 üzenetére

Már csak azért is gondolom, mert egy 120000 - 140000 Ft-os notihoz is megkapod, egy kis felárért, minél pl a Mac esetén minimum noti esetén 260-at fizetsz ki, ja igazad van, csak nem reális, de ja.

"raadasul a legfontosabb szempontot kihagytad: a grafikus felulet, workflow. egy olyan felulet, amit konnyu, kenyelmes, hatekony hasznalni, siman kompenzal olyan hianyossagokat, mint pl a neha elofordulo hw-inkompatibilitas"

Értem, ez számomra konkrétumok nélkül kicsit homályos. Mivel a nagytömegekhez (mielőtt valamely túlkvalifikált kolléga trollkodással vádol, hiszen itt az a troll, aki nem a boltosok, szemellenzől kollégák véleményét szajkózza az troll, picit gyerekes csak, na de van akinek a lehúzásból is meg kell élnie) még mindig a Microsoft juttatta al a Grafikus felületet, hiszen pl a mac régen is pontosan olyan megfizethetetlen volt mint ma a nagytömegek számára.

(#183) Nyugdíjas

A Safari már nem játszik, pedig "állítólag" ez is gondolom a legfejlettebb, sőt..., na persze...

(#185) AkosL _

+1:)

[ Szerkesztve ]

• alamuszi

senior tag

válasz doc #180 üzenetére

PL: programkompatibilitás, támogatott perifériák, és az azok árai, valamint ár, esetleg még a felhasználók megelégedettségi indexe, pl az elterjedség függvényében. Akkor nyert is a Windows, bármelyik verziója a Windows 95 óta.

• alamuszi

senior tag

Persze, mint újdonság, az Apple felhasználók számára, mert bárki hoz ki ilyen eszközt, akkor ez triviális bármelyik gyártónál, mert nem jelenik a jól megszokott Apple pénzéhség. Nézd lehet elméleteket gyártani, hogy éppen milyen előnyei vannak, annak, ha egy eszközön miért nincs valami, mint a MacBokk Air, vagy a MacBook esetében, vagy éppen ezen az eszközön, csak éppen semmi értelme, mertmegy picit is elfogulatlanabb felhasználónak ez nem lesz logikus, mint nekem sem.Valamint az IPhone, IPod-on nincs flash olvasó, vagy USB port, miért is lenne? Valamint lehetne rajta Mini USB, mert mint minden saját kis kitalált szabvány az Apple életében ismét kategóriákkal elterjedtebb, és kompatibilisebb mindennel, mint az Apple sajátja.
    És lehet magyarázni, hogy ez azért jobb, mert kisebb szebb, és még hasonló nem igazán fontos tényhez képest, méghozzá, ahhoz, hogy a mini USB ismét mindennel kompatibilis. Persze van "hátránya" is, mert az Apple haszna nem lesz akkora, mint most, de gondolom, ez úgy a vásárló "gondja" lenne, mivel így nem kellene még 5 dolgot vennie, amivel persze a vásárló is "nagyon jól jár" hiszen támogathatja az apple termékek fejlesztéseit. :)

• alamuszi

senior tag

válasz Everman #153 üzenetére

Valóban, de még mindig igen elenyésző ez a szám, a Linuxhoz képest pl. Ha ennyibe kerül akkor egy USB, vagy Kamera elenyésző összeg lett volna, a céleszköz mívolta pedig ott bukik meg, hogy csili vili karcolódó stb, teljesen alkalmatlan céleszköznek, mivel az iparban még mindig az RS232 a szabvány, nem az airport, vagy az IOS. Szóval ha szimpatikus ha nem alkalmatlan ilyen célokra.

Alex91:

"Felszinkronizalja az ember, es hasznalja..." mivel, és hogyan.

[ Szerkesztve ]

• alamuszi

senior tag

Figyelj, Magyarországon nem. Ha magyar Fotintot fizetsz, érte magyar árakon, Magyországon megvett Forintban értendő kiegészítőkkel, stb. stb. Itt nem éri meg, mert aki azt mondja, hogy annyival jobb mint bármi ennyi pénzért egyszerűen csak hazudik. Az amit Bogék leírtak ó, megszokták megszerették stb, mert használható logikus stb, az ok. De ehhez a szinthez igen komoly befeketetések kellenek kezdetnek. Amihez a legtöbb átlag fizetésből élő magyar embernek "nincs kedve". Szóval nem nem éri meg mindenkinek váltani, nagyon fontos, hogy van akinek igen, de ez a szám az árak, és egyéb tényezők miatt, sajnos, az átlagembernek nem. Ez még akkor is így van, ha itt sokan hirdetik az igét. Ez van. Ja és csak magánvélemény, nem dogma.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés