- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Ez igaz, de attól még nő a népességük.
A fejlettebb országoknak vagy így, vagy úgy, de tartaniuk kell a népesség növekedést a már említett kapitalista berendezkedés miatt.
Sajnos a kapitalizmusnak is rengeteg hátránya van, de kisebbik rosszként egyértelműen jobb, mint a többi próbálkozás volt.
Reménykedjünk benne, hogy a mérhetetlen fejlődés, amit a kapitalizmus hozott/hoz/hozni fog magával, az majd egyszer arra is megoldást kínál, hogy ne irtsuk ki saját magunkat.
Én bizakodó vagyok. Jelenleg is rengetegen dolgoznak ezen, és már megfelelő tőke is van hozzá.#254:
-
tasiadam
veterán
Vegyesz vagyok gyarilag, igy ezt csak megerositeni tudom. De azota valtozott az erdeklodesi korom. De addig jartam ugy laborban hogy beleslukkolbam, es tobb szaz liter volt belole. De az adblue is ammonia szeru cucc. Lenyegeben abbol is lehetne csinalni. Annak nem tudom milyen a szaga, de siman hasznalhato lenne az adblue is.
-
-
"a bányászat globális tiltása pofonegyszerű lenne"
Hogymi? Még a kokaintermelést, fekete fegyverkereskedelmet és a pénzmosást se sikerült full globálisan betiltani... Ok, nem reális, hogy egy nagyobb bányászkolónia áttelepüljön valamelyik Kongói hadúr területére, de a Földön kisebb ambícióval kb bármilyen tevékenység végzéséhez találsz területet, ahol azt megengedik. Hogy törvényi szinten, vagy csak azért, mert nincs funkcionális kormányzat, az részletkérdés, a kriptóknál nagyobb piacok léteznek full illegálban a világon.
-
Noukoum
veterán
szerk: állítsátok át évi nézetre a bitcoinos linket.
2019. márciusától 2020. decemberéig egy forintot nem nő / csökken. Majd érdekes módon a bitcoin árának kiugrásával (2020. január) párhuzamosan ki megy a picsába a kártya ára és csak azért nem ment tovább mert 200ezerért sem volt kapható. Majd érdekes módon a bitcoin 2021-es májusi esése után jönnek készletek kishazánkba és bezuhan a kártya ára. Elképesztő.
Avagy két link többet mond minden szónál. Téma kitárgyalva.
-
GeryFlash
veterán
Szerintem a hasznalt piacon nem a durva arak maitt kell majd aggodni, hanem hogy mit fogsz ki. Ezer fele egymasnak ellentmondo cikk volt abban a temaban, hogy mennyire oli meg a VGA-kat a 0-24 banyaszat. Igazabol tobb olyan cikk van, hogy igen, valoban egy 1-1,5 evet porgott VGA 10% +/t is veszithet a teljesitmenyebol, de ugyanakkor sokan eskudnek ra hogy a gaming alatti valtozo terheles karosabb. Hat majd a sok hasznalt piacos betatesztelo adni fog egy valos kepet, szerintem alapvetoen lutri lesz, kinek igy kinek ugy.
-
Noukoum
veterán
-
GeryFlash
veterán
Igen, ez mar valoban azt jelenti. Innentol meg felmerul az, hogy valjoban miert mondta? Adott a sok eves vasarlo bazisok akik most allati frusztraltak. Minek lenne jobb uzenete szerinted, annak hogy igen a banyaszok miatt megnovekedet demand miatt nincs VGA, vagy ha atrakjuk a fokuszt az ilyen olyan komponensek hianyara?
Senki nem mondja, hogy utobbi nem problema, es valosznilueg akkor is lenne valamekkroa hiany ha nem lenne mining, de azt tagadni hogy akar 1 darab banyaba eladott VGA eseteben ne lenne mar torzito hatasa...
Csak ugye az vilagos, hogy nem 1 darabrol van szo, hanem a teljes piac 25%-rol . Alapvetoen nagyon kellene ez a mennyiseg, de ami a nagyobb problema az nem a kiharapott szelet, hanem a banaszok altal felvert ar. Igen, a sok elvakult allat igy is megvette MSRP ar duplajaert.Ez amit leirtam az Nvidiara igaz. Az AMD csak siman nem gyart elegendo VGA-t a lekotott 7nm dolgok miatt. Alapvetoen az, hogy AMD nem tud az Nvidiahoz hasonlo mennyiseget piacra dobni az a legnagyobb problema. De hogy a piac 25%-at elbitorlo cryptonak szinten ne lenne oriasi szerepe. Nem lehet egy indokra leszukiteni, miert van a jelenlegi helyzet, ahogy azt sem leeht kijelenteni, hogy a crypto ne lenne meghatarozo hatassal a VGA hianyra.
-
Nem vetíthető ki egy az egyben, de hidd el az amazonon/ebayen se a semmiért mentek fel a használtárak. És biztos vagyok benne, hogy jelentős része ott sem az átlag usernél kötött ki.
Annyi, hogy egy nagyobb országban hamarabb tudnak az árak normalizálódni, mint pl a keleti részen, főleg ahol be is tiltották a bányászatot, mert azt a temérdek kártyát ami 1-1 farmon van vagy át kell költöztetni más országba vagy pénzzé kell tenni. Ide hazánkba már nem igazán jut el ilyen se.
-
Az ilyen bizonyítékokkal egy gond van. Ismered ezt az idézetet? Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam. A helyzet meg teljesen mást mutat. Szépek pl a ksh adatok is, csak köze sincs a valósághoz. Pedig ott csak az utcára kellene kimenniük egyszer.
Megkérdezheted akár fórumon is, hogy hányan adták el az 5700/5700xt/570/580/2060-2080t kártyájukat bányásznak. Segítek, kb 10-ből 8.
-
Szerintem engedjük el. Nyílván az nv mást állítana, amikor alapból a gamerek tartják el. Biztos azért limitálják a kártyákat is, mert nem megy a bányászokhoz kártya. Igen, biztos a covid miatt akart mindenki 3060-3090ig kártyát az otthoni homeoffichoz/gyerekek tanulásához (ez az alsó szegmensre igaz is lehet). Komolyan nem értelek, hogy ennyire hogy lehetsz napellenzős ebben a témában. Nem az nv raktárról ment, hanem az aiobból kerülnek bányászokhoz egyből.
De ez volt az utolsó írásom, mert kár pocsékolni a szót ezzel kapcsolatban, értelme úgysincs.
És mondom, nem az érdekel, hogy ki, mire használja. Pénzt adott érte, az övé. Nekem azzal van a bajom, hogy úgy tesznek egyesek, mintha nem okozna problémákat minden szinten a bányászat. És nem a probléma okozásával van bajom(sok más egyéb olyan dolog van a világon, ami nagyobb problémát okoz) hanem, hogy tagadják azt.
-
Aha. Te is nagy magabiztonsággal védsz valamit. Én nem tudom, de nálunk azt tanították az iskolában, hogy ha valamiből kevés van és arra egyre jobban nő a kereslet, akkor nem egyenes arányban fog nőni az ára. A bányászláz meg igenis jelentős mértékben növelte a keresleti igényt. De gondolom ezt a törvényszerűséget nem ismered el. Mint írtam a hiány akkor is valós lenne, de a mértéke nem mind1, hogy mekkora.
-
Ez nem terelés, te azt állítod, hogy nincs köze hozzá, holott az elsőnél is jelentős hiányt okozott, mindenféle egyéb hatás nélkül is. Bányászláz nélkül mondjuk 2x-es ár lett volna, nem 3x-4x.
Kb. ugyanaz zajlott volna le, mint az amd prociknál is megfigyelhető volt, hogy 150k volt egy 5600x a 100k helyett. Ez rendeződött is már mostanra.
-
Szóval akkor mivel magyarázod az elsőnél az emelkedést? Mint írtam, a bányászat nélkül is lett volna emelkedés, de az meg totál kinyírta a vga piacot. A konzol más tészta, ott a gyártókapacitást lőtték alá, illetve a scalperek miatt ugrott meg az ára / lett akkora készlethiány.
-
Persze az első bányász hullámnál se amiatt ment fel, pedig akkor még fasorban se volt a covid19, se az emiatt kialakult chiphiány. Lehet ezt csűrni-csavarni, de a bányászás miatt ment el az egész, akkor nem alakult volna ki ekkora chip hiány (nyílván anélkül is emelkedtek volna az árak, de közel sem ekkorát). Alapvetően nekem mind1, hogy bányásznak-e vele vagy sem, de hogy nem amiatt ment fel, azt kár tagadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Apple 96W USB C hálózati adapter (töltő) eladó
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- ASUS ROG Strix Scsr 16 G634JZR i9-14900HX, 32GB DDR5, RTX 4080 (2027.08-ig garis)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest