- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ouzohuto
senior tag
Számomra sokkal jobban kijöttek a különbségek a teremben lévő teszteken és én például kíváncsi lettem volna a 4 telefon egymáshoz képest mit tud. Így letudtam mérni az sgs3 és oneX között lévő különbségeket. Jó ez lehet csak nekem mind1.
-
Воланд
titán
válasz
ouzohuto #161 üzenetére
miert, bent egyenesebb a talaj, kevesbe remegett volna a telefon? a lenyeg az, hogy ugyan ott, ugyan olyan korulmenyek kozott egyszerre vettek fel videot a lumiaval es az i5-el. es ez igaz a htc - samu parossal keszult osszehasonlitasra is. a vegeredmenyen a helyszin nem valtoztat.
-
ouzohuto
senior tag
Hát, hogy nem bent a teremben, hanem kint a szabadban vagy én mást nézek?
-
http://www.engadget.com/2012/09/25/iphone-5-lumia-920-image-stabilization-face-off/
-
http://www.engadget.com/2012/09/19/nokia-lumia-920-image-stabilization-demo/
-
Blyan
félisten
Nokia Nexus: the impossible dream
SOMETIMES IT'S GOOD TO STOP THINKING SO MUCH
-
Tigerclaw
nagyúr
Mit nem értek?
Az hogy a Nokia úgy állította be szoftveresen az automata módot, hogy bármilyen ISO-t, bármilyen expo időt választhat, a többi cég meg úgy, hogy vannak limitek, az nem jelenti azt, hogy a 920-as kamerája jobb. Mások azt gondolták, hogy az auto mode az átlagos, mondhatjuk optimális viszonyok közötti fotózásra legyen jó, míg a Nokia ennél a telefonnál úgy gondolta, hogy az auto mode legyen jó mindenre. A 920-as képe szépen be van mozdulva OIS-el együtt is és ezt pont ti írtátok, nem én. Az összes kép hulladék, a 920-asé is, de persze még mindig sokkal jobbak tűnik egy rendesen exponált, de bemozdult kép, mint egy teljesen alulexponált, és a sok tudatlan embert be is ugratják ezzel. Ezt a filozófiát egy SW frissítéssel átveheti más gyártó is és ha az OIS miatt jobb is marad a 920-as képe, nem ennyivel lesz jobb. Rakják manuálisra az összeset, ISO 800, 1 seces expo, zajcsökkentés minimális és máris kiderül, hogy mennyivel jobb maga a kamera.
Dettó ugyanez a filozófia beli eltérés, hogy a 920-as akkor is használ nagy erejű segédfényt a méréshez, ha ki van választva, hogy nincs vaku. Más cégnél úgy gondolták, hogy biztos oka van, hogy nem lehet vakuzni.
Félreértés ne legyen, ha már rámondták a Nokiánál, hogy ez is egy Pureview kamera én elhiszem nekik, de akkor legyen rendes teszt.
-
Tigerclaw
nagyúr
Értem, ezért is írtam, hogy így nincs értelme összehasonlítani a képeket. Sokan csak azt nézik, hogy az egyik sötét, a másik meg már egész jó, miközben ezek szoftveres korlátok. Nem arról van szó, hogy azokkal nem lehet sokkal jobb képet készíteni, mert lehet. Ez a téma láthatóan meghaladja a telefonos kamerák képességeit. Itt már olyan záridőt kell használni, amit kézből nem lehet megtartani ilyen könnyű gépeknél. Állvánnyal menne persze. A cikk szerint nem volt aktív az 920-as OIS-e, de 1 másodpercet szvsz azzal se lehet megoldani, ha kész lesznek vele. A 808-as night mode-ra mondjuk kiváncsi lettem volna, kár hogy az nem jutott eszükbe. (sőt a téma miatt mindegyik géppel csak a Night mode-nak lett volna értelme)
-
ouzohuto
senior tag
dupla
-
ouzohuto
senior tag
Csak én láttam, hogy nem használtak fotófényt a Nokián kívül?
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem csalás, sőt így kellene mindnek működni és elvileg a többi telefon is tud hosszabb záridőt. Ezért nem értem, hogy miért 1/14, 1/15, 1/8, 1/2 azoknak a zárideje. A cikkben írták, hogy a képstabilizátor még félkész, így azt nem próbálták ki. Talán ezért is van blur a 920-as felvételén.
Találtam némi infót:
A Galaxy S3-a automatán 1/17s-ig tud menni, és night mode-ban is csak 1/2s-ig. Manuális módban 1 sec a limit.
Kerestem a HTC és Lumia 900 adatait is, de sehol semmi. Esetleg ha vkinek van vmelyik telefon, beírhatná.
-
catroot
veterán
Lemaradtam valamiről, vagy már a valós képes sem elég jók...?
-
Blyan
félisten
válasz
Tigerclaw #134 üzenetére
A 920-as zárideje az exif szerint hosszabb volt mint a többi telefoné, van amelyiknél dupla annyi ideig fényképezett, van amelyiknél 15x annyi ideig.
Tudod, talán pont ez a 2nd ph of PW lényege, amit egyelőre semmi más telefon nem tud - hosszú záridő, megfelelő képstabilizálással.
Ami persze biztosan csalás...Az exif infóról pedig.. a készülék még nem jelent meg hivatalosan, abszolút nem róható fel, ha nem végleges a szoftver.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha megnézed az EXIF adatokat - már amik vannak - az derül ki, hogy más paraméterrel lett fotózva a két kép. Ha majd mindkettőt manuálisra teszik, ugyanolyan ISO-t, ugyanolyan záridő-t használva, akkor kiderül, hogy mennyivel jobb a 920-as a másiknál.
Ha tényleg automatán volt minden, ezekből csak az derül ki, hogy nem jó a szoftverük. A 920-as zárideje az exif szerint hosszabb volt mint a többi telefoné, van amelyiknél dupla annyi ideig fényképezett, van amelyiknél 15x annyi ideig. Egyébként a 920-as hiányos, vagy hibás exifje azt mutatja, hogy vakus volt a felvétel. Szóval az egész egy katyvasz.
Én örülnék a legjobban, ha odacsapna valaki az iPhone-nak, de ehhez rendes profi tesztek kellenek.
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #129 üzenetére
Alma
-
catroot
veterán
Kezd már ez a téma kicsit lerágott csont lenni.
Kb. mint az ájfon "antenna-gét" ügye volt.
-
Blyan
félisten
Független tesztképrészletek:
Lumia920
Samsung Galaxy S3 (Night Mode)
Lehet azon csámcsogni, hogy nem pont olyan, mint amit a Nokia prezentált... de azért nem rossz.
(#126) Tigerclaw
Ennek a technológiának PureView Phase 2 a neve, nem ugyanaz, mint amit a 808-cal csináltak.
Ergo ez egy másik, újabb másik fajta PW technológia.
És miért ez a neve? Bakker, mert a Nokia megteheti, hogy a saját hangzatos neveit oda biggyessze, ahova neki tetszik. -
Tigerclaw
nagyúr
-
Tud ilyen fotót a reklámozott nokia? Nem?
Akkor ez csalás, hogy jobb színben tüntesse fel a terméküket.
Nem baj, csak maguk alatt vágják a fát. -
drzsoo1
aktív tag
Sajnos bizonyos lényeknek nagyon korlátozott a gondolkodása, bocsássuk meg nekik, de minden logikusan gondolkodni képes egyén érti, amit leírtál, és teljesen igazad van. A vak is látja hogy a fának dőlő hölgy szemből egy nagyobb fényerejű fényforrással van megvilágítva, ez tény. Nekem nem tűnt fel egyértleműen, de felhívtad rá a figyelmünket és tényleg így van. Amint leírtuk, ettől még akár jó is lehet a 920, de ilyen primitív módon hazudni, ez mégis pofátlan dolog a Nokia részéről.
-
Ricardo
titán
válasz
MCGaiwer #118 üzenetére
Ezt a stílust elfelejthetnéd!
Blyan: Biztos vagyok benne, hogy mobilos téren nagyon jó kamerával van szerelve a kütyü. Kérdés az hogy ez a fajta marketing hogy sül el. Felkelti az érdeklődést, az biztos, de nehogy túlzott elvárásokat keltsen, aminek később nem tud majd megfelelni.
én továbbra is bízom benne, hogy nagyot fog szólni. -
Ijk
nagyúr
válasz
MCGaiwer #118 üzenetére
Teljesen mindegy minek nevezel, a lényeg felett siklotok csak éppen át. Mégpedig hogy a telefonok gombostűfej optikájú kamerái között nincs olyan különbség amit ezek a marketing anyagok el akarnak hitetni.
Eredetileg a két képre mondtam hogy stúdióvilágítást használtak, attól függetlenül hogy csak a parkos képről vitatkoztunk. Mindegy, leírtam a véleményem, továbbiakban nem folytatom ezt, mert marhára nincs kedvem egy indulatoktól elragadott, személyeskedő vitába belemenni. -
Tigerclaw
nagyúr
Pont ez a lényeg. Van egy halom képünk, ami ugyanott készült, de teljesen eltérő beállításokkal. Ha a 920-as tényleg 1 secig exponált, akkor a 808-ashoz képest 8x annyi ideig gyűjtötte a fényt, HTC detto csak az némileg kompenzálta magas ISO-val. Még a S3-hoz képest is dupla annyi ideig exponált (a többit már nem néztem). Nem lehet sehogy összehasonlítani a képeket.
Majd ha lesz valódi teszt, mondjuk itt a Mobilarénán, akkor megtudjuk, hogy mennyivel jobb, ha jobb, addig meg marad hitbeli kérdés. A jó kérdés viszont az, hogy ez a hit elég lesz-e az iPhone, vagy pl. az Ativ S és a többi WP8-as prémium telefon ellen.
Én attól tartok, hogy bizonyítana a Nokia, csak nem tud. Vagy ezért mert tényleg félkész a termék vagy mert nem olyan jó, mint ahogy a marketingesek beállították eddig.
-
afk22
tag
válasz
Tigerclaw #114 üzenetére
Ez igy igaz. Szerintem egy picit kapkodva csinaltak ezt meg, mert hirtelen johetett ez az alkalom. Valoszinuleg nem ismertek a 808-ast is, csak gyorsan kaptak egyet.
Mondjuk azert annyi minimal mentseg (ha az egyaltalan), hogy a lumia 920-ban ez ugy nez ki, hogy automatikus. Tehat nem kell semmit allitani, es ez lesz. Szerintem a userek tobbsege azt sem tudja, hogy van rajta night mode, csak kattint, aztan nezi, milyen sotet.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Érdekes, hogy a 808-as elvileg ISO 1600-at is tud valamit 2,7seces expót is (ha jól tudom), de a kép ISO 800-al van ÉS csak 1/8-ad sec expóval. Az S3-as is tud nagyobb érzékenységet és hosszabb expot az ISO640 - 1/2s-nél. A 900-as exifje hiányos, nem tudni, milyen ISO-val készült, csak az hogy 1/14-es expóval.
Persze lehet, hogy ezek auto módban készültek és ilyen hülyén állította be ezeket az automatika, de szvsz több mint fura...a 920-as eredeti képe meg sehol.
-
törölt tag
Mert hogy ezek nem profi kamerával készültek ám....meg kis PS rásegítéssel...meg hát mit is képzelek én...ilyet csúnya dolgot csak a Nokia csinál...
Galaxy S3: http://www.youtube.com/watch?v=p2mXeNNW1sM
Iphone 4S: http://www.youtube.com/watch?v=vd7FWJ4UcsEDe ezek láttán valahogy még sem folyt a vér....
-
afk22
tag
Te tudod mirol beszelsz???? Az a kep a videorol van!
Basszus legalabb nezd vegig a cikket amihez hozzaszolsz!!!! Segitek, elso video, ez helszinki es errol kuldtel te kepet, ahogy felveszik.
Videok utan elso ket kep (negyedik ref). Azok a referencia kepek, ami a bemutaton is mutogattak. Ez a Central parkban keszult. Semmi koze egymasnak a kettohoz.
-
G-Guts
aktív tag
Nem tudom elhinni, hogy tényleg vannak olyanok, aki elhiszik, hogy valóban olyan jó fényképeket lehet készíteni a Lumia 920-al, mint amilyenek a Nokia reklámanyagában vannak..
Basszus, ilyen képeket nemhogy a Luma, de még a LUmixsem tud készíteni, sőt szerintem egyik fényképezőgép sem (természetes körülmények között).
Esetleg van még egy különleges funkciója a Lumia 920-nak, az, hogy exponáláskor minimum három villámot előidéz, amik direkt úgy csapódnak be, hogy ne legyenek a kamera látóterében..
-
afk22
tag
Azt hiszem, neked eleg nehez a felfogokepesseged. Nezd vissza X-edszer ujbol es ujbol, mert arrol a videorol nem beszeltem. Te felhoztad, en meg valaszoltam, hogy nem arrol beszelunk. Amirol most te beszelsz az Helszinkiben forgatott reklam spot. Ott volt felallitva a vilagitasos berendezes.
Amirol en vegig beszeltem az NY, Central park-ban felvett kep.
Amugy meg gratulalok, hogy beszolsz, aztan meg ja hagyjuk az egeszet. Ha masrol szemelyes velemenyt mondasz akkor, legalabb ne akard gyorsan lezarni a kommunikaciot, mert ez talan mar ovodaban sem illik...
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
Mr. Cruskett #81 üzenetére
Sőt a PW 808-cal készített kép viszont a mezőny egyik legrosszabbika?
#95 teljesen egyérteműen stúdió felvétel volt, amit írtál azok tények. Szomorú hogy ezt van aki képes nem észrevenni!
-
drzsoo1
aktív tag
A Milestone2 esem sötét témánál a fókuszáláskor indítja a leddel a segédfényt, exponáláskor villant. Ez nem általános a jelenlegi mezőnyben?
A másik fórumban leírtam hogy a reklámvideó végén a lányról készített képek sem valósak, mozgó autó mellett nem lehet a lány is éles, mert ennyi idő alatt a portré be fog mozdulni. Ezen valóban kár rugózni, csalás volt és kész. Hogy ez használ vagy árt a Nokia renoméjának azt majd a piac eldönti.
Amin viszont nem lehet eléggé meglepődni, az a mostani videó, hiszen az 920-as a sötétszobába fényképezve használt segédfényt, a másik meg semmit? És ezt hasonlítják össze? A videospot végén a srác csinált egy botrányosan rossz minőségű videót a lumiával, a videón az előtérben álló ürge arca teljesen el volt mosódva. Ezek alapján nem értem hogy mit akar ezzel a Nokia bizonyítani, de ez az erőlködés egyre inkább bűzlik. Ezel együtt sem gondolom hogy a képalkotás terén ne lépett volna nagyot a 920, csak akkor meg minek ez a saját magát lejárató kampány? -
lcee79
addikt
Még egy htc one x-el is összevethették volna a videóban....
Abban is F/2.0 fényerejű BSI szenzor van, de sajna azt nem tudjuk mit produkált volna.Nézegetem ezt a 920-as nokiát és egyre jobban tetszik.
-
afk22
tag
válasz
Mr. Cruskett #90 üzenetére
Kerdes milyen modon "tuningoltak", ha ugy hogy lotek 1000ret es abbol a legjobbat kivalasztottak, az csalas vagy nem. Szerintem az az allitas, hogy l920-szal keszitettek, az igaz... Persze nem egy remego kezu fotozashoz nem erto ember...
Azt is mondtam, hogy lehet hogy nem voltak teljesen korrektek, de foleg a konkurens gepnel (pl nem kapcsoltak be a night mode-ot). De ebbol a tesztbol is az jon le, hogy nem hasznaltak plusz fenyforrast!
Tovabbra is azt gondolom, hogy ebben az esetben nem hazudott a Nokia, es szerintem senki sem varja el toluk, hogy a legrosszabb kepet rakjak ki.
-
afk22
tag
válasz
Mr. Cruskett #86 üzenetére
azt hiszem pont ezekre valaszoltam ido kozben
?
-
válasz
Mr. Cruskett #86 üzenetére
En ugy ertettelek, hogy szerinted a 920 fenykepe rosszabb, mint a tobbieke. Ha arra gondoltal, hogy rosszabb, mint a reklamanyagban, akkor elnezest, felreertettem.
-
afk22
tag
válasz
Bocsi, kicsit megint kotoszkodok... Vegignezted az osszes kepet? Szerinted a csajszi ott all napok ota, ugy hogy egy mm-t sem mozdult? nezd meg a Nikon kepet
. Ott az arnyek, de a most felvett Nokia kepen is, van ahol nincse, mert mocorgott szegeny.
Igen az eg nem vilagit, mert konkretan nem is latszik, csak a fak lombja, es mogotte a felhokarzolok
...
Az teny, hogy kevesbe vilagos, de ha automata a zarido, akkor lehet, hogy a korabbi felvetel hosszabb zaridovel dolgozott, mert mas fenyviszonyokat mert. Illetve ha volt mar fenykepezo gep a kezedben, akkor tudok, hogy hiaba van IS-ses optikad, es jo geped, akkor is keves fenynel sorozatot losz, mert lesz benne elmosodott kep is. Biztos, hogy nem csak kimentek az eredeti kep elkeszitesenel, es lotek egyet, hanem sokat es abbol valogattak... De ez nem egyenlo azzal, hogy csaltak...
-
Mr. Cruskett
csendes tag
Állításaim melyikével van problémád?
- a The Verge által készített fénykép sokkal rosszabb minôségû, mint a reklámanyagban.
- a The Verge által készített fényképen az ég fekete, a reklámanyagban fehéres szürke.
- a The Verge által készített fényképen a csaj bal combján látni fényt, a Nokia fényképén vak sötétség van ott.
Kiválasztás és magyarázat után annak hívsz, aminek akarsz.
-
válasz
Te vak vagy.
a 920 foldbe dongoli az osszeset. Komolyan, ha ennyire nem erdekelnek a tenyek, csak a kognitiv disszonanciad, akkor nem fogok veled targyalni errol
.
-
Mr. Cruskett
csendes tag
-
afk22
tag
válasz
Mr. Cruskett #73 üzenetére
En eddig azt tudtam cafolni, amit felhoztak, es eddig en ezekkel vitatkoztam. Ez mint eddig mar irtam is, hogy ez nem jelenti azt, hogy teljesen korrektul keszitettek el a sorozatot.
Amugy ha NY-ban elnek, siman kimennek DLSR gepemmel es megneznem, hogy lehet-e hasonlot loni. Nagyon konnyen kijohet az, hogy nem, illetve, hogy akar hozzanyultak utolag. De meg egyszer mondom, ami erveket eddig felhoztak az nem allja meg a helyet.
Amugy az osszehasonlitasban, a beallitasokkal is lehet trukkozni, a konkurencia gepen nem allitanak semmit, pedig esetleg lehetne stb. stb.. (ezeket is irtam mar valamelyik cikknel)
Ugye Kiss Bela mondhatja, hogy a csillagokbol kiolvasta, hogy a Kurtakocsma reszveny fel fog menni, es ha ezek utan felmegy, attol meg a modszer egy kalap izet sem er, hiaba hirdetne magarol Bela, hogy o megmondta, es milyen okos... (remelem vilagos miert mondom ez
)...
-
afk22
tag
Bocs de nem errol a keprol beszelek, es a csatolt link is a parkos kephez azt irja, hogy szerinte. Raadasul kever dolgokat is, tehat ennyit a szakmai hozzaerteserol. Tovabba, az hogy egy feny olyan szokott lenni az nem bizonyitek, az max gyanu. Menjenek ki nezzek meg, probaljanak egy DLSR geppel felvenni errol a helyrol kepet, es ha az jon ki, hogy ez lehetetlen, akkor azt mondom, hogy ez bizonyitek. De amig ilyen taknyolas es hoborges van, addig ez loize...
Nezd ezek az ujsagirok altalaban sok mindennel tisztaban vannak, de nem szakemberek. Sokszor rohogunk jokat, mekkora hulyesegeket birnak leirni melyebb szakmai kerdesben az ujsagirok. Meg sajat kutatasunkrol szolo cikkben is, de sokszor legyintes van csak, mert a vegen meg rosszabb lesz.
Nezd nem latom, hogy barmi konkretumot irtal volna, hogy mi bizonyitja azt, hogy ez mesterseges kulon fennyel mas korulmenyekkel vettek fel.
-
afk22
tag
"Nézd ha te elhiszed hogy egy "hagyományos" mobil sima ledes villanója képes eltüntetni ilyen erős reflektor fényét, vagy egyáltalán a kamu videó után bármilyen marketing anyagot elhiszel, a te dolgod."
Gratulalok, olvasd el meg egyszer miket irtam. Hol irtam, azt hogy ez tuti 100%, hogy semmi trukk nincs a kepek felvetelenel. Azt irtam, hogy amivel vadoljak jelenleg az konkretan hulyeseg. Illetve szemelyeskedest legyszi mellozd...
A szakmai reszehez, egy kozteri vilagitast par meterrol siman elnyom egy ledes flash... es itt kozteri vilagitasrol van szo...A másik kép egyébként még jobb. Majd ha lesz ilyen telefonod, menj már ki este az utcára, lőjj egy hasonló képet ahol ilyen szépen meg van világítva két oldalról valakinek az arca és tedd közzé a fotót.
bocs de megint leirom olvasd vissza regebbi kommentjeimet, es errol a keprol mondtam, hogy ez koztudott mar, hogy reklam, erre konkretan nem mondtak, hogy ez minta kep, es ez a referencia. Viszont teny, hogy sugaltak, hogy ez igazi, de nem az. Eddig is ezt mondtam ez utan is ezt mondom.
-
Ijk
nagyúr
Egyébként meg [link]
-
Mr. Cruskett
csendes tag
Teljesen igazad van. Én nem tudok elég meggyôzô érvet felhozni a csalás mellett, te sem tudod biztosan állítani, hogy valódi képek. Felesleges ezen vitázni (jó értelemben).
Viszont nekem még most is túl profinak és egyben mûnek tünnek a képek. De várjuk meg a telefont...de aki abban a Parkban a Lumia 920-al ilyen fotót készít...
De van egy olyan érzésem nem fogok hajlongásra kényszerülni.
-
butyek
senior tag
Ki az egyáltalán, aki sötétben akar stúdióképeket lőni?
-
Ijk
nagyúr
Nézd ha te elhiszed hogy egy "hagyományos" mobil sima ledes villanója képes eltüntetni ilyen erős reflektor fényét, vagy egyáltalán a kamu videó után bármilyen marketing anyagot elhiszel, a te dolgod.
A másik kép egyébként még jobb. Majd ha lesz ilyen telefonod, menj már ki este az utcára, lőjj egy hasonló képet ahol ilyen szépen meg van világítva két oldalról valakinek az arca és tedd közzé a fotót.
-
afk22
tag
válasz
Mr. Cruskett #66 üzenetére
Elvakultsagrol beszelsz, amikor nem tudsz felhozni, racionalis erveket, konkret pontokat, leirasokat, hogy mi miert
? Gratula!
Nezd egy szoval sem allitottam, hogy biztos, hogy nem ferditettek a tenyeken, nem voltam ott nem tudom milyen kis trukkoket csinaltak. Viszont a kepek alapjan amit irtok, az hogy is mondjam finoman.... na.... ize....
-
Xing55
csendes tag
Annyit szólnék csak a témához, hogy a nokia a bocsánat kérésben leírta, hogy a biciklis videóhoz nem 920at használt csak az érzékelőjét tették bele valami prototípusba. A fásról meg csak annyit hogy véleményem szerint mindenhol kozmetikázik a marketing gépezet szal ilyen hírre fel se kellene emelni a fejünket. Különben meg a rendes élő tesztekben úgy is kiderül mit tud a gép addig meg van min csámcsogni
-
MCGaiwer
addikt
gondolom az épületeket is világították, az égboltot meg éppen egy atomvillanás fényesítette ennyire...
-
afk22
tag
Legyszives olvasd el amit feljebb irtam mar (#40 #43 #44 #48). Illetve tegnap is irtam errol. Amugy meg rossz kepet hasonlitasz ossze, mert ebbol a sorozatbol 3 van, azt kellene osszehasonlitani a nokiaval, amit nem vakuval keszitettek.
Ezek egy reszet en is leirtam, es igazad van, de rossz kovetkeztetest vonsz le.
Lenyegeben az egbolt es az epulet fenyei beegtek.
-
Mr. Cruskett
csendes tag
Én is a Nokia idei nyereségét tenném fel arra, hogy a fényképük 'segített'...nincs olyan park megvilágítás, amely mellett az a fa ilyen részletesen látszik. De elvakultak, nincs miért nekik magyarázni. Pedig egyértelmû a csalás.
P.S: Ha elveszítem is a fogadást, lehet, hogy 1 milliárd dollár üti a markom? Hisz tavaly ennyi volt a veszteség.
-
Ijk
nagyúr
Hasonlítsd össze a két képet:
Először is, nyilván a "nokiás" kép hosszabb záridővel, vagy nagyobb érzékenységgel készült, a világosabb égboltból könnyen kikövetkeztethető. Viszont az első képen láthatod előrevetülni a fa árnyékát, valamint a lánnyal szemben is van világítás, a karján és lábán lévő árnyékokból látszik. Viszont a második képről ezek a fények teljesen hiányoznak. Persze mondhatnánk, hogy csak a vaku fénye derít a kisebb érzékenység/kisebb záridő miatt, de az épületek ablakiban lévő fény nem erősebb annyival, hogy csupán a vakus derítés miatt teljesen eltűnjön az említett hátulról és szemből érkező fény.
-
afk22
tag
A fenykepezesben melyen nem vagyok benne, csak a fenyek fizikajaban/matematikajaba. De szeritnem te nagyon nem latsz valamit. Lehet hogy hasznalsz dolgokat, de akkor nem erted mirol van szo. Ha be lenne vilagitva akkor a hatter sotet lenne, persze lehet osszerakni tobb kepbol (HDR). De itt mar kezd nagyon osszeeskuves elmeletes lenni...
Nyugodtan kezdheted sorolni, hogy melyik reszlet mirol arulkodik... Kivancsian varom, azzal viszont ne gyere, hogy latszik...
-
Ijk
nagyúr
Tévedsz, de mindegy. A kemény fény ugyanúgy része, mint a lágy fény. Aki kicsit is benne van a fényképezésben az látja ezeken a képeken, hogy tervezett világítást használtak.
Ez is a marketing, a laikusokat könnyen be lehet csapni néhány trükkel. Az eddigi kedvencem az ipad esetében volt, ha már fényképező. -
afk22
tag
Te tudod milyen a studio megvilagitas???
Studioban es profi helyeken szort fenyt probalnak adni minel tobbet, hogy ne legyen arnyek, illetve minden jol meg legyen vilagitva (ezert hasznalnak nagy feluletu "fenyforrasokat" is). Szerinted ez a kep olyan???? Mert nagyon nem...
Az teny, hogy majd, ha kijon es barki le tudja tesztelni, akkor fog kiderulni, mekkora is a kulonbseg, es kinek a javara.
-
afk22
tag
válasz
Mr. Cruskett #57 üzenetére
Az a nagy kulonbseg, hogy az egyiket reklamfilmnek adtak el, es raktak fel a youtube-ra, a masikat meg prezentaltak, es mutogattak mint pelda. A stabos foto is a reklamfilmrol szolt.
Termeszetesen erdemes mindenhol ketsegekkel kezelni mindent, de ez oda vissza mukodik, ha valaki allandoan hazudik, az nem jelenti azt, hogy egyszer nem fog igazat mondani. Termeszetesen, ha fogadni kell, es statisztikai alapon akarod nezni, akkor egyertelmu mit kell tippelni, de a tipp es az igazsag az ket kulon allat.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Mr. Cruskett #57 üzenetére
nem erősítetted te az igazad, pusztán szajkóztad.
-
Mr. Cruskett
csendes tag
Részemrôl témazárásként annyit, hogy képeket is láttam a stábról, továbbá éppen elég magyarázatot és bizonyítékot, hogy elhidjem legalább egy képnél csaltak. Csak ezek után már nem hiszek egy képnek sem, egyszer megcsinálták, a többinél miért ne!? Összefoglalva elnézést kérek, hogy az igazamat erôsítettem, de csak azt írtam le amiben jelenleg hiszek és amit hihetônek és megalapozottnak is vélek. Mindent elvetve még mindig nagyon kínos a Nokia eljárása...legalábbis számomra.
-
Воланд
titán
válasz
Mr. Cruskett #49 üzenetére
"Több finn blogger is jelezte, hogy csakúgy, mint a többi városos kép esetében, ebben a parkban sincs ilyen világosság."
elrepultek new york-ba, csak azert, hogy megnezzek a central park vilagitasat?
-
afk22
tag
válasz
az meg is hiszem, mivel az ominozus kep a central parkban vettek fel... (szerintem) link legalabbis szerintem, ezt most kerestem ki gyorsan, tehat tevedhetek. de nem hiszem, hogy ekkora epuletek lennenek Helsinkiben...
Tehat a finn bloggerek elobb menjenek el NY-ba es nezzenek korul...
-
arsenix
tag
Rajottem mi a trukk az egeszben
A parkban keszult nokia-s kephez nem az van irva, hogy"shot with lumia 920" hanem " shot with lumia 920 PROTOTYPE"
Tehat ha veszel egy 920-at, elmesz ugyanahhoz a fahoz de megsem sikerul ilyen szep kepet loni, akkor nem tudod beperelni oket mert ez nem a 920-szal keszult hanem a prototipussal - ami nem ugyanaz
Viccesnek szantam ezt a hozzaszolast de most hogy jobban belegondolok meg igaz is lehet
-
MCGaiwer
addikt
válasz
és ugye a finn bloggereknek mindig igazuk van. nem is értem minek tartanak fent bíroságot, kérdeznének meg pár finn bloggert, azok mindenről tudnak, és tévedhetettlenek.
(megjegyzem, biztos nem egy " a haverom haverja azt hallotta, hogy valaki látta azt a blogot, amin valaki azt írta hogy hallotta ahogy valaki meséli hogy ő bizony látta hogy ott világítottak nekik zseblámpával"... biztos minden finn blogger a helyszínen járt a kérdéses időpontban)
-
törölt tag
Röviden összefoglalva, megy a f@sás a Lumia 920-tól rendesen.
-
Mr. Cruskett
csendes tag
-
afk22
tag
válasz
Mr. Cruskett #46 üzenetére
Te most mirol is beszelsz???
Van egy fenyforras bal oldalrol (kozteri lampa valoszinuleg), ami a fat megvilagitja. Annak az arnyeka jol kiveheto jobbra megy el. Van egy masik fenyforras a csajjal szembe, nekunk jobbra, az megvilagitja a csajt is. az arnyekot is (tegnap mar ecseteltem, hogy ez a 4 kandellaberes focimecs effekt, ahol 4 arnyeka van a focistaknak). Jol latszik, hogy a fatol tavolodva az arnyek halvanyul, mert a jobboldali kozteri!!! lampa fenye egyre dominansabb.
-
lorinser
senior tag
válasz
Mr. Cruskett #32 üzenetére
Az mitől lenne csalás, ha a témát normálisan bevilágítják? Attól még készülhetett a kép a 920-al.
-
afk22
tag
válasz
Mr. Cruskett #41 üzenetére
NEM VAKUS A NOKIA KEP!!!!! Konyorgom mielott barmit is beszelsz nezd meg a kepekrol mit allit a nokia!!!!
-
Blyan
félisten
válasz
Mr. Cruskett #41 üzenetére
TE vádaskodsz, leszel szíves előkeresni idézni, stb. Ennyit igazán megtehetsz, ha már fröcsög nyálad...
-
Mr. Cruskett
csendes tag
Ne áltasd magad. Jól látható az árnyék a csaj bal combján is és karján is. Az S3-as fényképén azok a testrészek is meg vannak világítva és az is a normális, hisz ilyen szögbôl vakuzva a fa nem tarthat árnyékot. Keresd meg a tegnapi Lumia 920 kamerája cikkben, mert telefonról unok a vakokra több idôt szánni...a The Verge, Engadget,...is lehozta ezt a képet is, ott is elismerik az árnyék arulkodó mivoltát.
A hivatalos közleményben mondták, hogy SGS3-assal készítették a konkurens fényképeket. A fost lehet keverni, de attól szar marad...
(#40) afk22
Nézd össze a Blyan által linkelt fényképeket. Nem a térvilágítás a bûnös, annál inkább a segésfény megvilágítás.
-
afk22
tag
válasz
Mr. Cruskett #38 üzenetére
Mar bocsi, de az egy park. Ott vannak fenyforrasok, ugy hivjak hogy lampa, ami az ev minden napjan ott van
. Raadasul egy parkban tobb is van
. Most mivel is van bajod??? Az hogy a csajra szembol is jon feny es hatulrol is? Ket lampa, esetleg egy parkban par tiz meterre????
-
Blyan
félisten
F@szom...
Az egy kurva reklám volt, ami mondjuk a TV-ben megy le, a barátok közt szünetében, miért kell ezt ennyire komolyan venni? Mindegyik TV spot egy kamu, erről szól a reklám.
Amiről én beszéltem az EZ AZ cikk, meg az ITT látott videó. Erre azt mondod, hogy profi stúdió kamerával csinálták?
(#38) Mr. Cruskett
Arról egyelőre csak TE gyanítod, hogy kamu, még senki nem tudta bizonyítani.
Másrészt meg, a Samsung képére mi van írva? -
arsenix
tag
Amúgy amit a videóban látunk, azt meg lehetne oldani az S3-ra is, csak úgy kell programozni a kamerát, hogy 1. flash 2. fókusz 3. exponálás hosszabb záridővel 3. flash ki - exponálás folytat = és kész is a pureview fotó...
Nem lepődnék meg ha ezt a funkciót a samsungnál beleraknák a következő frissítésbe. Nyilván nem lesz éles a kép, hisz az optikai stabilizátor hiányzik, de hitelesebb összehasonlítás lenne, mint a fenti videó...
-
szilagyiv
senior tag
Ezzel a kamu - nem kamu mókával a Nokia akkora hírverést csapott "ingyen", amit semmilyen reklámmal nem lehetett volna elérni.
Estek a részvények? Hát persze. Spekuláció. Soha nem a valós eredményeket mutatja. A készülékek ettől még jók és precízek lehetnek (mint ahogy a Nokiák azok szoktak lenni). -
Blyan
félisten
válasz
De kevered a dolgot..
EZT
EZZEL:
-
catroot
veterán
válasz
Hát, majd legközelebb óvatosabbak lesznek, ha manipulálni kell.
-
Ricardo
titán
Nem értesz. A 808-ban lévő "csalás" valóban fejlődés. Profi stúdió kamerával készült videót úgy terjeszteni, mint mobilos videót, meg egyszerű átverés. Remélem érted mit akaro ezzel mondani. Szerintem bőven elég lett volna a telefon saját képeivel kampányolni. ha valóban jó , ha meg nem az úgyis kiderül.
Ettől még lehet jó a kamerája, és remélem az is lesz, mert a nagy megapixel kergetés után végre a minőség javulása jönne, de ettől még nagy blama.
Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a két telefon (és a WP8), mindenképpen megvizslatom közelebbről, amint lesz rá lehetőségem.
-
Mr. Cruskett
csendes tag
Az egyik hivatalos Nokia anyagban láttam, hogy Shot with leading competitor's smartphone with flash ( Samsung) vs. Shot with Nokia Lumia 920 prototype...azt hiszem az a kép volt, amin a csajt háttal fotózzák a fának támaszkodva. Már elsôre feltûnt, hogy a fa miért tart árnyékot!? Aztán késôbb a tech oldalak is megnyugtattak, hogy bizony a Nokia hozzányúlt a képhez a jobb kontraszt reményében. Szóval nekem ne mond, hogy a Nokia nem lejáratni akarta a konkurenciát önmaga kiemelésével, persze csalással...
Utána néztem, arról a fás képrôl beszéltem, amit az általad linkelt oldalon is megkaptam. És bizony már tegnap este minden jelentôs nyugati tech oldal lehozta, hogy kamu...
-
Blyan
félisten
válasz
Mr. Cruskett #29 üzenetére
Az nem ezekre a képekre van írva, hanem azokra, amelyek NEM kamuk (egyelőre).
Ezekről nem bizonyított még semmi.
Amiről kiderült, hogy kamu, az a reklám anyagok, amelyeket külön forgattak. -
Mr. Cruskett
csendes tag
-
-
arsenix
tag
válasz
Overcome85 #8 üzenetére
"Álljunk már le ezzel a csalás dologgal.Úhh a Nokia a nagy gonosz sötét oldal aki el akarta csábítani a sok vásárlót..blabla"
Szerintem sokan azért jönnek ezzel - talán jogosan- , mert a Nokia nem önmagában a saját termékét dícsérte, hanem közben a versenytársakét nyíltan leszarozza, ráadásul manipulációval.
-
boletus
aktív tag
válasz
Brutális eb #17 üzenetére
Erősebben szándékoztam fogalmazni,ezért szakadt le a gomb.
Most megint jönnek az örök elégedetlenkedők,a szuperokosak,mint a
múltkori cikknél,amelyben a bíróság elmarasztalta az egyik mobil nagyhatalmat.
Jöttek mindkét oldalról,s be akarták bizonyítani hogy okosabbak mint az Apple,avagy a Samsung jogtudorai.
Most is ez következik.
Leírtam,s nem használom a gombot. -
Mr. Cruskett
csendes tag
válasz
Overcome85 #18 üzenetére
Semmivel sem rosszabbak? De igen, mégpedig nagyon is, hiszen a többi "bárány" legalább profitot is tud felmutatni, nemhogy a bemutató napján is 15%-ot essenek a részvények.
-
hemaka
nagyúr
LOL, tök sötétbe ki az az ökör aki fényképez? Egyáltalán hogy látja, hogy van ott valami?
-
Blyan
félisten
válasz
Overcome85 #18 üzenetére
Nem kell izgulni, Vahúr szeret a WP/Nokia/MS híreknél csaholni, és mindenhol szarszagot érez.
-
Overcome85
tag
válasz
Brutális eb #17 üzenetére
Nem nem ma született bárányok de nevetségesnek tartom a köpködési rohamot!
Meg az ilyen hozzászólásokat ,h "látszik ,h csak a pénzre mennek!"WTF!!!
Azt hiszitek ,h a Samsung vezetőinek görcsbe rándul a szíve ha meglátják ,h egy 12 éves gyerek Galaxy Mini 2-vel rohangál a homokozóba és odamennek és megsimizik a kis fejét???
Minden a pénzről szól ezt el kell fogadni.Eladás,eladás,profi,profit...és a többi.
Nem ők a bárányok de semmivel sem rosszabbak mint bármely másik ún "bárány"!
És igen én értékelem ,h újítanak pedig sose szerettem a Nokia-t. -
Brutális eb
addikt
válasz
Overcome85 #8 üzenetére
-1
Persze maszületett bárányok....(#13,14,15) boletus !
Szerkesztés gomb leszakadt?
-
NGA
addikt
válasz
Overcome85 #8 üzenetére
A reklámfilmekben a virsli lakkozott, a tejszinhab az borotvahab, a vizcsepp az szilikon, a jégkocka műanyag stb.
-
boletus
aktív tag
válasz
Overcome85 #8 üzenetére
Egyetértek.
-
boletus
aktív tag
Hmmmmmmm.
Ha nem a mi márkánk a legjobb,akkor a többi csalás. Korrupt amerikai bíróság,stb.
"Szájfon" kontra Samsung,stb.
Betekintési szög,20 mag,500000 RAM.
De jó egyeseknek,sőt még a ketteseknek is. De,a hármasok már elmehetnek. -
Dante32
tag
válasz
Overcome85 #8 üzenetére
+1
Ironizáltam........ -
lorinser
senior tag
Nekem egyre jobban tetszik ez a Lumia 920. Még ez a sárga szín is bejön. Abban azért biztos vagyok, hogy a kamerája nagyon jó, jobb mint a több mobil kamera. Kivéve a 808-ét, mert az nagyon sokáig etalon lesz még.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
Overcome85 #8 üzenetére
+1
-
Overcome85
tag
De most komolyan!Álljunk már le ezzel a csalás dologgal.Úhh a Nokia a nagy gonosz sötét oldal aki el akarta csábítani a sok vásárlót..blabla
Vki értelmesen leírta ,h ezt nem a Nokia forgatta hanem rendelt egy reklámfilmet ami szemlélteti milyen faszántos lesz az új teló kamerája.
Ha vki elhiszi vagy eddig elhitte bármely hasonló reklámfilmről ,h az totál valós annak csak gratulálni tudok.
A reklám cég bakizott ez van és ettől még lehet nagyon jó a telefon.
Én One X-et használok de szimpatizálok a Win8-al és általába azokkal a cégekkel akik mernek költeni innovációra.Ha nem lennének ilyenek nem tartanánk itt.
Szóval én tiszta szívből remélem ,h sikerül ez most a Nokia-nak és ezt úgy mondom ,h sose voltam vmi nagy Fan sőt.... -
mumk1
addikt
Amíg nem jelenik meg, úgy is csak az agyalás marad.
Különben meg ha már agyalás
, egy AF segédfény valami ilyesmi:
Ha pedig a villanót használja erre a célra, akkor ez engem továbbra is erre emlékeztet.
Mindamellett a Lumiák fényképezési képességeivel szerintem eddig sem volt gond. -
Blyan
félisten
A csalás mindenhol ott van, kérdés mi okozza, szoftveres, hardveres?
Vannak fizikai dolgok,amiket nem lehet csak úgy átugrani, ha ezt vesszük a 808-as kiváló 8mp-es képe is csaláson alapul. Csak ezt általában technikai vívmánynak és fejlődésnek nevezik, nem csalásnak.
De embere válogatja... -
BDave
őstag
Óó, hát ezt kár volt kitenni... Hiszem, ha látom. De ez részben ki van/volt tárgyalva a bemutatós topicban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest