Új hozzászólás Aktív témák
-
Szőröstalpú
tag
Már csak azért is a komolyabbak közé tartozott, mert pár éve korántsem volt ekkora választék, mint mostanában (bár pont emiatt a gyengébbek között is szerepelt
)
Igen, a freenasra gondoltam, hogy nem flexibilis, nem a bsd-kre. De ez minden specializált rendszerre igaz az általánossal szemben.
Ubuntuból a szerver verzió nem rak fel guit.
-
Szőröstalpú
tag
BSD-ket nem ismerem, de embedded linux soha nem annyira flexibilis, mint az eredeti disztribúció (ha meg valami saját kiadás, akkor meg pláne). Bár nyilván bármit le lehet alájuk fordítani, de kinlódni kell a megfelelő csomagokkal, lehetnek függőségek, amik vagy ütköznek egymással vagy egy sima import miatt be kell rántania fél giga könyvtárat.
Flexibilis alatt nagyjából azt értem, hogy a nyomtató felrakásához elég egy "apt-get install cups", nem egy 15 oldalas leírást kell követni. -
Szőröstalpú
tag
Szerintem nem a jóságával van a gond, inkább egy kicsit öregecske. Most néztem, hogy több, mint két éve megy (azóta mennek benne folyamatosan a vinyók), 42 nap uptime-ja van (tudom, hogy jó lenne alá egy szünetmentes, de eddig még nem panaszkodott
), szóval elégedett vagyok vele
-
Szőröstalpú
tag
Igen, erre a célra valszeg tökéletes, én csak a flexibilitást hiányolom belőle.
Van itthon egy gyári nasom, a feladatát jól elvégzi, de semmi olyat nem tud, amit írtál (kiszolgálja a fájlokat, oszt kész - egy nasnak végülis ez a feladata). És bár linux van rajta, először egy jtag portot kellene ráhegeszteni, hogy hozzá lehessen férni, ahhoz meg még túl jól működik, hogy megpróbáljam -
Szőröstalpú
tag
Elsőre csak a képernyőkékepet néztem meg, és azokon nem volt
Mindenesetre fenntartom a véleményem, hogy az ilyen speciális disztribúciók akkor jók, ha alapvetően megfelelnek az ember igényeinek. (például ha nyomtatószervernek is akarod használni, akkor már parancssorból kell varázsolni) -
Szőröstalpú
tag
Jól látom, hogy ez freebsd? Ubuntuhoz azért könnyebb támogatást (fórumokat) találni. Ráadásul ebben nincs torrent alapból ha jól látom (és ugye az volt az egyik elvárt funkció).
Ha az ember tudja, hogy mit akar, akkor egy linuxot sem nehéz összehozni, ha meg nem, akkor egy ilyen előre összeállított cucc is bonyolult lehet (főleg, ha nem működik out-of-box) -
Szőröstalpú
tag
Hogy ne csak a szám járjon, itt van a leírás, hogy én hogy csináltam
Remélem, több információt hordoz, mint amennyi embert összezavar -
Szőröstalpú
tag
Igen, így eléggé fika szaga van a dolognak
torrent-flux: egy ideig azt használtam (adatbázist, meg webszervert nem nagy izgalom felrakni), csak 1 dolog hiányzott belőle: nem lehetett a kimenő sávszélességet globálisan szabályozni, csak torrentenként, azok viszont összeadódtak -
Szőröstalpú
tag
Egy sima rtorrent/rtgui páros szerintem egyszerűbb megoldás. Valahogy nagyon feleslegesnek érzek felrakni egy guis alkalmazást csak azért, hogy a háttérben fusson (ráadásul először jól meg is kell hekkelni, hogy egyáltalán elinduljon). Főleg, vannak pont erre a problémára kitalált megoldások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest