- Telekom mobilszolgáltatások
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Netfone
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Persze, még ki is emeltem, hogy nekem nem volt bajom az SW centerrel, simán felrakott mindent, de igen, fóbiám van. Egyébként tényleg van, mert az Ubuntu milyensége magának "A Linux" megítélésének is árt...
Nézd meg az arch és a rá épülő disztrók csomagkezelőjét, a pacmant. Sebesség és státusz alapján lehet tükör szervereket rangsorolni, továbbá még csomag kategóriánként is lehet külön tükör szervereket rangsorolni. És itt a válasz a kérdésedre:
"When downloading packages pacman uses the mirrors in the order they are in /etc/pacman.d/mirrorlist."
Szóval igen, ha nem megy egy mirror, ott a többi a listában. És igen, ha akarod, beírod az összes létező mirrort. Persze nem kell ilyen költői túlzásokba esni (biztos sok értelme lenne pl. az összes Debian tükröt rangsorolni szerte a viálgban), nálam a Chakra alapból 8 mirrort írt be a mirrorlistbe, ha valami változás jön a mirrorok között, akkor azt meg egy csomag frissítés formájában megkapom.
Valamint ott van a rankmirrors progi, ami gyorsaság alapján sorba tudja rendezni a tükröket. Csak ki kell adni a parancsot és kész.
Arch és környéke meg tudja csinálni ezeket a dolgokat. Egy akkora disztró mint az Ubuntu miért nem? -
pakriksz
őstag
pont ezt csinálta a radeon hd 5770-nél a zárt amd driver, telepítés után egy out of range fogadott, mivel nem tudott EDID infot letölteni a monitortól, ezért 1600x1200-ra állította a felbontást, ami persze az 1280*1024-es monitornak nem tetszett, és xorg.conf-ban kellett kisebb felbontásra kényszeríteni. (egyáltalán érhetetlen hogy a driverben miért 1600x1200 a default felbontás)
Egyébként én is kipróbáltam a steamet, azon belül a HL2-t és a rochard-ot, és frankón mennek, azt leszámítva, hogy teljes képernyős módban fehér képernyőt kapok, ablakban megy rendesen, de ez megint csak az amd driver számlájára írható ahogy gyanítom...
-
vinibali
őstag
én nem mesélés alapán írok. nagyon sokat szívtam prop driverrel.
- splash screennél ki és bekapcsolás esetén nincsnek memóriahibához hasonló csíkozások. 13.6 betánál eltűnt
- teljesen véletlenszerű compiz/unity nem indulás
- Pirk által említett, nem teljes méretű képernyő(bár ezt win alatt is sokszor tapasztaltam), 13.6 betánál eltűnt
- chrome tök véletlenszerűen "ad-nemad" feliratot a taboknak.
nem tudom az nV driverei milyenek, de nekem frissen winről áttérve ezek nagyon problémás dolgok voltak.
meg 13.8 betánál kivették végre a tesztverziós vízjelet.
szóval van még mit javítani rajtuk, remélhetőleg a PS4 (AMD APU+FreeBSD) miatt, némi optimalizálás lecsurog a desktop driverek közé is
ÉS amit nagyon hiányolok a prop driverből, az a win alatt CCC-s videójavító algoritmusok. hát az nagyon hiányzikszerk.: crossover-t tényleg ajánlatos megpróbálni, ha nem indul valami wine-on és nincs türelmed. viszont egyiket sem célszerű terminálból törölni, mert viszi magával a MESA(3D) csomagokat is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged