Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
A különbség annyi, hogy míg az Apple hardver-szoftver-szolgáltatás egységet ad el, amikor megveszed a hardverükett, és hivatalosan máshogy nem juthatsz az Apple OS-éhez és szoftvereihez, addig a Microsoft OS liszenszet árul, többnyire hardver nélkül. Az előretelepített Windows-ok sem ugyanolyanok, mint a macOS/ OSX a Mac-eken, mert a Microsoft ott is csak egy liszenszet ad a hardvergyártónak.
Szerintem az Apple-re is rászálltak volna, ha ugyanúgy terítik a rendszerüket, mint az MS. -
Apollyon
Korrektor
"Ha minden moduláris, aki akarja ki tudja kapcsolni, vagy tud másik disztrót választani."
Ahogy már előttem írta a fórumtárs: systemd. Ok, ezt meg lehet oldani a Devuan-nal, de vajon meddig? Egészen addig, amíg az egyéb programok nem kezdenek el szintén systemd függőségeket használni... és ez még csak egy, a púzaudió meg a másik borzalom, és ki tudja mi lesz még.
"Ha szerverfronton tudott időtállóan bizonyítani a *nix, akkor desktop fronton sem kellene félteni a malware-k, userek miatt, a grafikus felület meg kilőhető."
Ez két eltérő platform, eltérő igényekkel. Illetve ezek létezéséről kevesebben tudnak, és kevesebben is használják közvetlenül. Szóval mondhatnánk úgy is, hogy underground
Ellenben a desktop nem az, és ahhoz hogy tömegek számára alkalmas legyen a használata a jelenlegi igényeieket figyelembe véve, nyilván te is belátod, hogy változtatás nélkül ez nem fog menni. A változtatás pedig manapság inkább visszafelé fejlődést szokott eredményezni, mint már volt rá számos példa. Jelen esetben, ahogy a cikkíró maga is fogalmazott, egyszerűsítést, ami nagyon nem jó. Ezért maradjon inkább mindenki ott, ahol szeret lenni, anélkül, hogy beleszólna a másik dolgába.
-
Dave™
nagyúr
Ami a frissítéseket illeti:
Természetesen kellenek. A gond a következőkkel van:
-erőforrás-igényes, méghozzá nagyon
-nincs felette semmi kontrollod, max. trükközéssel
-ő dönti el mikor indul újra (ez azért nagyon durva, lássuk be)
-folyamatosan, jelentősen változik a rendszer megjelenése, működése, ha tetszik ha nem
-kapsz olyanokat is, amiket marhára nem szeretnél, pl. reklám opciók
-közben nyomja a szelfmarketinget, minthogy számos új szolgáltatás van, reméljük tetszeni fog meg egyéb baromságok (ez már csak szubjektív)
-és a másik legdurvább, hogy a korábbi hírekkel ellentétben folyamatosan hízik a rendszer, a kezdeti 10GB után pillanatok alatt eléri a 17-18GB-ot, mindössze pár frissítés után. Disk cleanup meg hasonlók meg semmit sem érnek. -
-Skylake-
addikt
"És tényleg az lenne az igazi, ha valaki leírná, hogy abba is belefutott anno, hogy egy tar.bz2-tőt hogy kell kicsomagolni ha a bz2 nincs felrakva és nincs net."
Ez a lenyeg, hogy ezzel mert nekem kell foglalkozni ? Kell egy gomb, hogy install es ennyi. Erre a linuxon kivul az ms kb kepes, a droid-ios pedig az abszolut, szo nelkul kovetendo pelda.
-
Dave™
nagyúr
OEM Windows esetében az MS el fog küldeni a gyártóhoz, aki meg biztosan nagyon komoly supportot fog tudni adni neked. A support jelen esetben inkább azt jelenti, hogy kapod a frissítéseket. Ráadásul erőszakosan, majdnem felülbírálhatatlanul. Meg merem kockáztatni, hogy hamarabb találok problémamegoldást Ubuntuhoz, mint Windows 10-hez, de hogy jobban bele tudok nyúlni bármilyen beállításba és konfigurációba ha szükséges, az egészen biztos.
-
törölt tag
Nem szeretnék nagyon belefolyni egy vitába, de muszáj megkérdeznem, hogy egy átlagember hogyan vesz igénybe windows supportot? Csak mert nekem még életemben nem jutott ez eszembe, akármilyen problémába ütköztem, régen haveri segítséggel, az internet kora óta meg guglival oldottam meg. Van egyáltalán olyan home user itt a fórumon, aki kontaktált már a windows supporttal?
-
Dave™
nagyúr
Én nagyon szerettem a Paint.NET-et, sokat használtam, elég volt a tudása. A GIMP hiába tud többet, a Paint.NET egyszerűbb és kényelmesebb volt. De ha arra gondolok, hogy Windows 10-et kell miatta használnom, vagy Ubuntu és megtanulom a GIMP-et, akkor inkább beleteszem az energiát, az amúgy is megtérül mert sokkal több mindent tud és több mindenre fogom tudni használni. A Foobar kb. ugyanez. Van egy kis ködösítés körülötte, hogy jobban szól, mint a többi, pedig a fenét szól jobban. Nem akarok meggyőzni senkit semmiről, én csak leírtam a tapasztalataimat meg hogy hogyan látom.
-
Syl
nagyúr
Ne csináljuk itt a fesztivált, kérem! A windows egy kereskedelmi, pénzes termék, amit az MS fejleszt, zárt ajtók mögött és senki nem kukkolhatja meg a forrást. A linux disztribúciók pedig csak összeállítások, egyes moduljait egyik társaság fejleszti, másokat másik. És mivel a forrás szabadon elérhető, letöltheted és készíthetsz magadnak saját disztribúciót. Próbáld meg beleintegrálni az IE-t (ha már ingyenes). Meglátjuk mekkora lesz a sikered. Meg az MS milyen véleménnyel lesz a dologról
-
Syl
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nálam Chakrán a Steam faszán ment az elmúlt években, nem kellett konfigolni. A SotS-érdekes, azt majd megnézem én is. Nem tudtam, hogy van neki Linux kiadása. Mondjuk van egy mentésem amit lehet majd csak a RyZenre váltás után fogom tudni befejezni, mert 1 szálon számol a játék és a nagy csaták átmennek diavetítésbe.
A CiV5-öt nem próbáltam Linuxon, de a szintén Feral portolt Life is strange-et igen. Az pont ugyanolyan jól megy ott is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest