- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rvs
aktív tag
válasz
buvartacsko #281 üzenetére
pl.: iCloud EULA:
"However, Apple reserves the right at all times to determine whether Content is appropriate and in compliance with this Agreement, and may pre-screen, move, refuse, modify and/or remove Content at any time, without prior notice and in its sole discretion, if such Content is found to be in violation of this Agreement or is otherwise objectionable."
Ízlés szerint nézd végig a többi termékük EULA-ját is.A Steam is készít telemetriát rólad, és önként fogadod el.
-
csiki_92
aktív tag
válasz
buvartacsko #272 üzenetére
Nem is rád értettem, bocs ha így jött le. Arra próbáltam célózni, hogy megint egy Win vs Linux topik lett egy alapvetően Linuxos írás alatt...
-
csiki_92
aktív tag
válasz
buvartacsko #268 üzenetére
Windows-t is felrakhatja egy olyan gépre ami nem támogatott. Ez egy Linuxos topic, Linuxos írás, bemutatja, hogy lehet élet a Windowson túl is. Nem mi kezdtük magunktól fikázni a Windows-t.
-
blade zte
őstag
válasz
buvartacsko #227 üzenetére
Fú de rettenetesek tudnak lenni ezek a windows-linux viták.
Az én nézőpontomból a linux vs windows viták baja az hogy mi linuxosok megpróbálunk kifejezetten pragmatistán hozzáállni. Amit tudok, az általában az hogy a friss linux konvertek nem azért használják a rendszert mert annyira észveszejtően csodálatos a linux, hanem azért mert kifejezetten undorítónak tartják az M$ lépéseit, ergo idealistáknak is lehet minket nevezni. Fizetős program alap beállításon kiárusítja a tudatalattinkat, nem fér meg normálisan más oprendszerekkel a merevlemezen, sok esetben kollaborál a kormány megfigyelése mellett (kína) backdoorokat elhelyezve, az oprendszerpiacon kihasználja monopolhelyzetét hogy minden más szoftver terén is vezető vállalat legyen. Ezek akár korrigálhatóak is lehetnek sok esetben, még egyenlőre inkább operációs rendszer a windows, nem konzol. Viszont mivel itt egy monopóliumról van szó, ezért szinte semmi nem számít helyettesítő terméknek. Minnél nagyobb a monopólium, annál nagyobb lesz a kompromisszum.
Válasz vége.
Szerintem a linux legnagyobb előnye az open source. A legszabadabb verseny folyik a disztrók és a legtöbb szoftver között amit csak el lehet képzelni. És hogyha valami nem tetszik egy bizonyos mennyiségű usernek, akkor az tutifix hogy holnap már forkolva lesz. Szerintem ez a legegészségesebb "platform" ilyen szempontból ha lehet platformnak nevezni.
Itt a programok evolúciója is kompromisszummentes és szerintem ami változott 1995 óta, az vagy más, vagy jobb irányba. Szerintem alábecsülök ha azt mondom hogy van vagy 40 Desktop Environment illetve önmagában való használatra készült Window Manager a "piacon". Ha a gnome 95-ben rendelkezett valami előnnyel, akkor meggyőződésem hogy létezik olyan DE ami annak a mintájára készült/forkolt.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
buvartacsko #227 üzenetére
"ahol egy apt-get egyrandom5kb-osapp berántja a fél univerzumot függőségnek.
debian alatt meg még inkább amikor felraksz valamit."Attól függ mit. Pl. egy KDE-s progamnál igen, meg mondjuk GTK-s cuccoknál is van baj, pl. Thunderbird, a gúgli kalendárral, meg a iceowl-extension-nel.
De pl. terminálos programoknál (legalábbis amiket én használok) ott ez nem jellemző.
-
Syl
nagyúr
válasz
buvartacsko #224 üzenetére
>nyugodtan írj arról és hirdesd a továbbiakban is akkor hogy a lunix mindenre jó, a windows meg egy szar,
Most nem azért, de semmi ilyet nem találok a cikkében. Egyáltalán olvastad az írást, vagy rögtön ráugrottál a hsz-ekre?
-
Dave™
nagyúr
válasz
buvartacsko #224 üzenetére
és szerintem ilyeneket ne egy Debian alapú linux distro mögül írj
Amúgy nem a ráncfelvarrás (mondjuk annak hívni költői túlzás) a gondom vele, hanem pl. a keresője, ami egy használhatatlan szar. Vagy a HiDPI támogatásra, ami nincs. Vagy a felület skálázhatóságára, ami ugyan van, csak egy csomó minden mosott lesz. Ezekre is mondjál ilyen okosakat a te világodból.
-
Dave™
nagyúr
válasz
buvartacsko #221 üzenetére
Akkor még egyszer, lassan mondom a kedvedért: a Windows 10 új buildjeivel folyamatosan változika rendszer megjelenése, elrendezése. A Gnome 1 és 3 között eltelt némi idő, és szerintem nem ugyanazon rendszer főverziójához tartoznak. Hasonlítsd össze a Win 10 különböző buildjeit, folyamatos az átalakítás - ha szeretnéd, ha nem. Mert választani ugye nem nagyon tudsz. Most jön a creators update, amivel megint más lesz. Remélem sikerült megértened így harmadszorra.
#222: arról írok amiről akarok, biztosan nem te fogod megmondani.
-
buvartacsko
addikt
válasz
buvartacsko #217 üzenetére
update még 1 ponthoz. kiegészíteném a fentebbi windows 95 vs windows 10 képet
"-folyamatosan, jelentősen változik a rendszer megjelenése, működése, ha tetszik ha nem"
és akkor most próbálj meg egy mai modern linux kernel alatt, modern szoftverek használatával, modern számítógépen Gnome 1-et használni. valszeg nem fog sikerülni... szóval nem mintha itt nem változna ha akarod ha nem. és itt sokkal durvább ez, a windows kezelés alapjaiban 1995 óta ugyanaz.
-
Dave™
nagyúr
válasz
buvartacsko #217 üzenetére
-Menni megy, csak közben eléggé terheli a processzort meg a lemezt, tehát igaz.
Ha látnád milyen linuxon, megértenéd.Ha látod hogy megy Linuxon, nem értem miért nem látod a különbséget. Én látom.-jó, akkor kapcsold ki. Home esetében nem tudod, Pro-nál csak group policiy-val. Vagy bíráld felül az általa preferált drivereket, vagy szelektálj a hasznos és nem hasznos frissítések között (reklám, adware mint a get office stb.)
-Linuxon semmit sem kell hozzá szerkeszteni, akkor indul újra ha te újraindítod, ez a normális.
-Nem erről van szó, ne legyél már demagóg. Windows 10-en belül csak most nemrég is változott az ablakok, gombok megjelenítése, a korábbi még elmegyről a rendkívül lebutított, elnagyolt megjelenésre. Ha szerinted nem változott semmi nézd meg az első hivatalos buildet meg a mostanit.
-Nem okoznak problémát, mindenki szereti a reklámokat. Töltse le most az Office-t akciósan! Aztán ha leszeded visszajön a következő frissítéssel. Ki ne szeretné ezt? Vagy a OneDrive reklám nemsokára a fájlkezelőben.
-
Dave™
nagyúr
válasz
buvartacsko #113 üzenetére
LINK (google képkeresés megtalálja
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest