- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
lócitrom #127 üzenetére
>manapság Windows 10 esetében lassan mormolnom kell egy-egy miatyánkat, nehogy belehaljon. ha a teljesítménye nem is esik vissza, de a használhatósága lassan egy koraszülött gyerek fizikai fejlettségével vetekszik.
És mégis, rendre a hardvergyártókat és azok drivereit okolják ezért.
Linuxon meg bármilyen gond van: szar a linux... -
King Unique
titán
Tudom, hogy a flash-alapú háttértárakra a nem naplózó fájlrendszerek az ideálisabbak.
(#95) nemlehet:
Ennyi erővel lehetne akár exFAT is, amit kezel a Linux & macOS & Windows egyaránt. Illetve az nem naplóz, ezáltal a flash-alapú eszközt sem "eszi" annyira. Egyébként pl. ezen cikkben is volt róla szó, hogy melyik eszközre melyik (windowsos) fájlrendszer a legideálisabb. -
nemlehet
őstag
Tök jó, csak a pendrive pont azért jó mert bármelyik gépbe bepattintom másolom fel-le ami kell aztán repülök tovább. Szóval az Ext csak akkor használható ha minden gépre fel tudod rakni a plugint amit használni fogsz, ez pedig úgy nagyjából az emberek 90%-nál nem megoldható.
Amíg a piac 95%-át adó platform nem támogatja az Ext fájlrendszereket addig marad az NTFS. -
Dave™
nagyúr
Nem tudom hogyan lehet kezelni 20-30-50 tabot, szerintem már a 10 is elég sok. Főleg olyan böngészőkben, amik nem támogatják a fülek rögzítését vagy csoportosítását (a Vivaldiban mindkettő lehetőség). Használj Firefoxot, az kevesebb memóriát igényel, a Chrome és társai erőforrásigényesek, minden platformon (persze attól még egyáltalán nem biztos, hogy normális ami nálad van, de az én felhasználói szokásaim eltérnek így nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni).
-
Dave™
nagyúr
Én altatni szoktam a gépet, tehát bőven több az uptime mint 5-6 óra, átlag 10 körüli fület használok és nem érzek lassulást. Igaz most Vivaldit használok, előtte meg Opera volt, de nagyjából hasonló. És ugyanez igaz a Surface Pro-ra is, ami sokkal gyengébb hardver mint a mostani, meg a Pro 2-re is, meg egy Dell E5520-ra is.
-
Dave™
nagyúr
Chrome, Chromium, Opera, Vivaldi - ezek mind a Blink motort használják és alapjukat tekintve nagyon hasonlóak. A szolgáltatásokban vannak jelentősebb különbségek.
UnA: akkor vérmérséklettől függően VM vagy dual boot vagy natív Windows. De a többségnek bőven elég lenne az ingyenes alternatíva is szerintem.
-
pengwin
addikt
Erre az a megoldás, hogy ne használj Ubuntut...
Fedora 24 vagy 25, openSUSE 42.2 vagy Tumbleweed nagyon jól sikerült rendszerek. Tumbleweed nálam KDE-vel bekapcsolás után 1-3% CPU-t fogyaszt 400-600MB RAM társaságában, ami szerintem egyáltalán nem rossz egy KDE felületű disztrótól. Fedora kicsit éhesebb volt, de nem sokkal, ráadásul azt is KDE-vel és Gnome-mal néztem, amik a nehezebb felületek közé tartoznak, az ubuntus Unity asztallal karöltve.Ha bátrabb vagy, akkor Antergos vagy Manjaro is jó választás lehet, ráadásul ezek "barátságos Arch Linux"-ok, annak legtöbb előnyével és a hátrányok többsége nélkül.
(#49) Joccc07
Nem fos az a konfig, leginkább a VGA-t kéne cserélni, aztán öröm bódottá'... Linuxon azért többnyire elég sokáig támogatottak a hadrverek, pl. a te VGA-dat is támogatja a MESA, csak nem az amdgpu része, hanem egy másik (ativideo, talán?).(#53) Syl
Pontosan!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Nintendo Switch 2
- Asztalos klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest