Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ispy

nagyúr

válasz Freel #277 üzenetére

A win jókor volt jó helyen, ezért elterjedt, ezért elkezdtek rá jó sok programot írni, ezért akik ezeket a programokat használják nem váltanak linuxra, ezért akik eddig winre írtak programot, azok továbbra is winre fognak írni. :)

• sh4d0w

félisten

válasz Freel #277 üzenetére

A Linux fontosságán nem kell változtatni, mert már a piac nagy része felismerte. Nézz körül az otthonodban, hány Linuxra épülő eszközöd van. Az egyetlen piaci szegmens, ahol nincs elterjedve, a desktop, minden más területen tarol.

• joysefke

veterán

válasz Freel #87 üzenetére

Nagyon örülök a Linuxos írásnak. Én személy szerint teljes mellszélességgel támogatom a Linux terjedését, mert sokkal okosabb, emberbarátibb, kézhezállóbb rendszer, mint a windows. A testreszabhatósága pedig a leg-leg, nyilván, mivel bármibe belenyúlhatsz a rendszeren belül. Én mondjuk az Ubuntut nem szeretem, szerintem buta és lassú (Linuxos berkeken belül). Én pár éve Manjaro-t használok teljes megelégedettséggel. Brutálisan gyors (sokkal-sokkal gyorsabb, mint egy Win10).

Amióta pedig implementálni kezdték a Vulkan-t a rendszerbe, a játékok sokkal gyorsabbak, mint windows alatt. Akik pedig jönnek a "játékra nem jó" meg "nincs rá játék" marhaságokkal, azok kezdjék el olvasgatni sürgősen a gamingonlinux.com -ot, hogy a fejükben lévő sűrű tudatlanságot szétcsapassák... :U

Csak egy pár példa az utóbbi hónapokból: XCOM 2, Mad Max, Deus Ex: Mankind Divided, Hitman, Civilization VI, DiRT Rally stb. stb. stb.
    Jah és már sikerült elindítani Wine alatt a The Witcher 3-at is... :C
    A Vulkan API miatt valószínűleg az összes játék meg fog jelenni a jövőben Linuxra is. A Star Citizen már biztosan.

Nah, megint egy Win sux Linux rulz flame-cikk a szokásos kommentekkel.. :U

Sok mindenre jó a Linux, de játékban nagyon nem érhet a Windows nyomába. Sem választék, sem sebesség sem problémamentesség és támogatottság terén. Szóval az az ökörség amit a kommented második felében összehordtál automatikusa megkérdőjelezi a hozzászólás elejét is...

És itt van a kutya elásva, mert ahelyett hogy a nagy "Linux rulz" arcok korrektül leírnák, hogy mire való és mire jó a Linux és hol vannak lemondások és korlátozások nyomják a Linux mindenkinek és mindenre mantrát. Jóska-pista Pedig kipróbálja és egy hét szenvedés után már megy is vissza a Windows és csak a csalódás van a végén...

• rvs

aktív tag

válasz Freel #108 üzenetére

"A Linuxos STEAM a megszólalásig hasonlít a windows-osra és ugyanúgy működik."
    Ez igaz.

"Tökéletesen működnek a játékok"
    Öö, oké, legyen egyszerű példa, Civ V, tökéletesen máshogy működik windows és linux alatt. Fog of war és tsai. SotS mentések nem kompatibilisek a Win-es mentésekkel, etc.

"tökéletesen működik a STEAM"
    Öö, csak én emlékszem a 16.04-es ubuntus, mint-es cirkuszra, amikor a steam telepítés után kókánykodni kellett a configokkal, hogy elinduljon?

"és óriási a játékválaszték Linux alá"
    Cseszheted a játékválasztékot, ha pont az a három nincs ami engem érdekel...

Jó dolog a linux, munkára én is imádom a sh és a minimalista felállás miatt, de nem kell ebbe az irányba sem szemellenzősnek lenni. Otthon, szórakozásra van nekem is, sok éve használom, de inkább Win/OSX. A hozzá nem értő családtagoknak mondjuk a mint tökéletes választás. :)

• King Unique

titán

válasz Freel #87 üzenetére

Egyébként ezt a sokkal-sokkalt én annyira nem tapasztaltam. Mármint, ha egy viszonylag komolyabb vas van alattuk, meg SSD stb., akkor nem sokat jelent. Ugyanis azzal pl. egy Windows is elég gyors. A másik OS max. tárhelyből foglal kevesebbet, de az egyre nagyobb tárolókapacitás és egyre kedvezőbb árak miatt már az sem feltétlen akkora előny. Illetve korántsem mindenki használ multiboot megoldásokat, nem dobál fel 3-4 OS-t stb. Gamer oldalról meg ki tudja mi lesz a jövőben, de jelenleg és eddig inkább a másik platformon ment olajozottabban a dolog.

• nemlehet

őstag

válasz Freel #108 üzenetére

Hát azért az óriási kínálat max 20%-a a windowsosnak. Persze a legnépszerűbb címek vannak, de amint egy kicsit is a régebbi vagy kevésbé népszerű címek felé tolódunk már elég szegényes a kínálat.

Plusz azért driverekkel is néha vannak gondok. Az egyik barátom GTX 780-as kártyáján rendszeresen előfordul, hogy csak 40-50 FPS-e van CS:GO-ban. Aztán újraindítja a játékot és megjavul, lesz neki majdnem 200. Windowson nincs ilyen bug.

Sok erőssége van a linuxnak, de a játékok nem tartoznak ide.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés