- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A mai fejlesztőkörnyezetekben nem egy nagy kaland Linuxra is lefordítani egy progit. Minimális előregondolkodással eleve ki lehet hagyni a winapi-t a kódból és helyette lehet a környezet biztosította multiplatform megoldásokat használni. Egy konkrét példa erre mondjuk az egér kurzor pozíciójának lekérdezése...
Nem rég portoltam át a cégünk egyik elég komplex soros porti terminál / logger programját Linuxra pedig nem is vagyok SW fejlesztő, de sikerült megcsinálnom. Csak egy valami almenüben lévő activeX komponenest nem, de az meg lényegtelen a program működésének szempontjából.
-
Traxx
őstag
Saját tapasztalat Mint-en: Epson M2400, HP Officejet 8100 Pro és Konica Minolta bizhub 350 megy Linuxról szépen. Meg valamilyen Samsung multifunkciós is, talán 4300. Amíg volt az itthoni gépen Linux*, addig emlékeim szerint a Canon IP1500 is ment, még ha egyszerűbb beállításokkal is, mint Win alól. A mostani beállíthatóságot nem tudom tesztelni, mert már az örök tintamezőkön van. A HP-knak úgy rémlik, elég jó a linuxos támogatottságuk.
*: próbáltam megkedvelni, de nem ment, na meg most már nem is állnék vissza Linuxra itthon sem, főleg mert az Excelt nem nagyon tudom kiváltani.
Maga az írás pedig jó
-
8th
addikt
Ubuntunál ha rá van dugva a nyomtató a gépre akkor már rendszer telepítés közben a háttérben a frissítésekkel együtt automatikusan leszedi és telepíti a nyomtatóhoz való illesztőprogramot mindenféle felhasználói beavatkozás nélkül. Win7-el anno hosszan kellett szórakozni mire a rendszer megtalálta a windows update webhelyen a hozzá való drivert és nagy kegyesen hajlandó volt letölteni/telepíteni. Konkrétan egy öreg tízensok éves HP 960c nyomiról van szó.
-
Dave™
nagyúr
Mondjuk nem tudom pl. ha van egy HP nyomtató, akkor a gyártók szoktak hozzá csinálni linuxos drivert is? Vagy ilyenkor megy a net túrása, hogy menjen a cucc?
A cikkből kiderül, legalábbis a gyakorlati része. Ez a "családtagnak jó lesz netezni" ugyan igaz, de továbbra is erős sztereotípia, részben ezért is született ez az írás, persze sokan olvasás helyett inkább csak kommentelnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest