- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Mobil flották
- Mobilfizetés blog: A Samsung Pay bemutatása
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
rvs
aktív tag
válasz
buvartacsko #281 üzenetére
pl.: iCloud EULA:
"However, Apple reserves the right at all times to determine whether Content is appropriate and in compliance with this Agreement, and may pre-screen, move, refuse, modify and/or remove Content at any time, without prior notice and in its sole discretion, if such Content is found to be in violation of this Agreement or is otherwise objectionable."
Ízlés szerint nézd végig a többi termékük EULA-ját is.A Steam is készít telemetriát rólad, és önként fogadod el.
-
rvs
aktív tag
válasz
blade zte #260 üzenetére
/troll on
Szép dolog a szabad verseny a 4000 disztróval amiből 1000-et még talán támogatnak, amiből talán 500-ban van értelmes fejlesztés, amiből talán 250-et használnak értelmes mennyiségben, ami talán 5 alap nagy rendszer forkolására és zsilipelt-késleltetett lecsapolására épül.Másik részről abban elég biztos vagyok, hogy a W10-nél _lényegesen_ nagyobb biztonsági kockázatot jelent egy random kínai telefon, a gugli, a facebook, az ISP-k logja, az alma, a steam, egy random böngésző nyomai a neten vagy az emberi hülyeség. De lehet nyugodtan rettegni mindentől, csak nem értem minek.
Be lehet zárkózni a TOR-protonmail-TempleOS titkosított világba, de csak ott létezve elég sivár a lét.
/troll off -
rvs
aktív tag
Adblock/ublock/akármi + hosts file az esetek 99%-ban elég. Családi fotók és média mehet a NAS-ra, akkor eléri a smarttv és a raspi is, etc.
-
rvs
aktív tag
válasz
Apollyon #239 üzenetére
"Ahogy már előttem írta a fórumtárs: systemd. Ok, ezt meg lehet oldani a Devuan-nal, de vajon meddig? Egészen addig, amíg az egyéb programok nem kezdenek el szintén systemd függőségeket használni... és ez még csak egy, a púzaudió meg a másik borzalom, és ki tudja mi lesz még."
Erre viszont nem tudok mást mondani, mint, akit érdekel, az fogjon össze a többiekkel és
a., csináljon egy ingyen disztrót és szelektáljon ki belőle ki systemd-t, pulseaudio-t, wayland-ot.
b., csináljon belőle egy fizetős verziót, hogy eltartsa azt az x embert, aki erre időt áldoz.Ezen felül viszont lehet hozzá ragaszkodni, vagy megszokni és megtanulni az újat, ha esetleg ez elsüllyed, mint az OS/2 vagy az Amiga OS. Nem hinném, hogy a devuan vagy akár a debian is tökéletes rendszer lenne, csak utólag visszatekintve tartja mindenki annak, mondjuk egy kortárs nézőpontból, mert nem látta a vetélytársait, amik esetleg sokkal jobbak voltak, és elsüllyedtek. Ez már pszichológia.
Viszont ha jobbat kínál mint a jelenlegi alternatívák, akkor lesz piaca és fent fog maradni."A változtatás pedig manapság inkább visszafelé fejlődést szokott eredményezni, mint már volt rá számos példa."
Nagyon függ attól, hogy milyen a rendszer. Ha *nix világát nézzük, akkor a korai ubuntu szerintem jó irány volt. De ahhoz is kellett, hogy legyen valaki aki megmondja a tutit, és ne az legyen, hogy 100 ember szavaz és 98 féle lehetőség van és mindenki vétózhat. Ez a túltolt demokráció a fragmentáció elsődleges oka szerintem és egyben egy iszonyatosan kontraproduktív folyamat.
-
rvs
aktív tag
válasz
Apollyon #231 üzenetére
Khm.. ebből (+előző hozzászólásod) pedig az következne, hogy az lenne a jó irány ha létezne 20n+m féle, egymással nem kompatibilis oprendszer, mert akkor 20n+m-2-re nem érné meg vírust/ransomware-t/akármit írni. Ez részint kissé elitista, részint a való életben esélyesen teljesen használhatatlan felállás.
A szélesebb kör igényei pedig nem kell, hogy téged piszkáljanak, amíg ki tudod kapcsolni/meg tudod változtatni... a kérdés inkább az, hogy meg akarod-e tanulni ezt újra és újra az újabb cfg/api/frameworkök esetében, illetve rá akarod-e szánni az időt... (ezért szimpibb egyre inkább az osx egyébként, de az más téma)
Miért lenne jobb, ha a linux megmaradna desktop fronton ezen a l'art pour l'art felállásnál? Hogy csak az elitista geekek tudjanak valamit megoldani? Hogy a közösség (legyen az akármi) megmaradjon kicsinek, családiasnak? Hogy egyszerűbb legyen a circlejerk? Komolyan kérdezem. Ha minden moduláris, aki akarja ki tudja kapcsolni, vagy tud másik disztrót választani. (Debian vs. Devuan pl.)
Ha szerverfronton tudott időtállóan bizonyítani a *nix, akkor desktop fronton sem kellene félteni a malware-k, userek miatt, a grafikus felület meg kilőhető. Failsafe opciónak meg ott a BSD.
-
rvs
aktív tag
Az alapfelállás az volt, hogy n óra gugli vagy egy levél oldja meg ugyanazt a problémát.
De azért azt elismerhetjük, hogy a nagyfokú fragmentálódás miatt néha rohadt nehéz egy adott egzakt problémára a választ megtalálni. (deb vs. rhel vs. arch pl.)@Loveless
Fizettem érte, én kihasználom. Nem tehetek a többiek lustaságáért vagy tanulni nem akarásáért, ahogy valaki itt már mondta.@Dave
Lehet. Próba-cseresznye.Alapvetően nem akarom védeni a MS-t, csak szerintem nem egybites az egész kérdéskör és nem kell defaultból a szar az MS táblát lóbálni, mert ökörség. És tényleg az lenne az igazi, ha valaki leírná, hogy abba is belefutott anno, hogy egy tar.bz2-tőt hogy kell kicsomagolni ha a bz2 nincs felrakva és nincs net. Mert a wifi driver van benne, ami az új csodadisztróban lerohadt. Ez azért egy nem túl elrugaszkodott példa.
-
rvs
aktív tag
OS-t érintő kérdésekben miért küldene el a gyártóhoz? Ez ugyan az a terelés miszerint szar driver -> szar linux.
A force update más téma, de ha nem kellene újraindítani hozzá, akkor kb nem érdekelné az emberek 99%-át, pont mint OSX-en. Egyébként soha nem értettem, hogy ez miért zavarja az embereket, de biztos én vagyok ufó... Btw, a gugliupdate-t, a java update-t, a random x-y-z update-t is kikapcsolod, ugye? -
rvs
aktív tag
válasz
#51736960 #188 üzenetére
Oké, akkor én vagyok a példa.
Anno nem volt 101 key HUN keyboard layout alapból a WXP-ben. Írtam nekik (support@microsoft.hu), ellenőríztük a kulcsot, 3 nap múlva jött levélben a reg file. Valamelyik SP-től benne van alapból. A lehetőség adott minden OS-el kapcsolatos kérdéssel, szívesen válaszolnak.
-
rvs
aktív tag
válasz
hallador #167 üzenetére
"És a Windows 10 Pro 45 000 Ft-nyi indokom van rá, hogy miért ne azt használjam egy új gépnél... mint bármelyik más operációs rendszert, engem érdekel, hogy nem kell kifizetnem ennyi pénzt."
Ismét legyünk korrektek; ezért nem csak az OS-t kapod meg, hanem a supportot is. A bubuntu linux ingyen van, cserében gereblyézned kell magadnak a supportot, fórumból, levlistáról. A RHEL nincs ingyen, cserében van support. Nem egybites a linux világ sem ebben a témában.
És igen, igaz, ezek a dolgok leginkább akkor jönnek elő, ha valaki ki akar lépni a zene-film-internet szentháromságból..."Szóval az emberi lustaság nem egyenlő a jó megoldással, nem véletlenül tart a magyar emberek gondolkodása ott ahol. Tanulni kell, és nem azért mert az jó az államnak, meg másnak, hanem azért mert aki értelmesebb az spórolni tud vele... Aki nem annak marad a sírás, csak én erre annyira nem vagyok kíváncsi..."
Oké, tanulni kell, de ha produktív akarsz lenni, akkor nincs időd végigpróbálgatni n+1 opciót és egyszerűbb kifizetni a költségét egy alternatívának. Ez bizonyos esetekben működik, bizonyos esetekben meg nem.
@ Syl
"És a fórumos beszélgetés is korrekt volt, egészen addig, amíg meg nem jelent pár bezzegavindóz arc..."
Hát a bezzegalinuxos arcoknak kell az ellentételezés. -
rvs
aktív tag
Tbh én akkor is részrehajlást érzek ebben, mert az alma miért nem lett hasonló logikával s*ggbelőtt ármány? Ámerikában precedens alapú jogrendszer van, ezt a kérdést még sem forszírozza senki... Pedig a Safari és a többi core app még _el sem távolítható_ alapesetben, az IE pedig törölhető volt. EZ money.
És azon a kontinensen nem 2% használja az osx-et, mint nálunk. Na mindegy.
-
rvs
aktív tag
"Nem nagyon érted miért büntették meg az MS-t, mi?
"
Ha te mondod, én elhiszem. Gömbbel tolod?"Hidd el, ha az IE helyett a Firefoxot vagy a Chromiumot (hint: open source cuccok) építette volna bele, a kutya se szólt volna érte."
Tbh még mindig nem értem miért kellene random open source szirszart beleraknia. Ő terméke, ő mondja meg, hogy mi van benne és mi nem.
Egyébként a perben mintha az is vádpont lett volna, hogy a pénzért árult szellemi termék (Netscape) helyett egy ingyenes, rá hasonlító kinézető és funkcionalitású cuccot terített... várj, hol is hallottam ezt a sztorit a linux völgyben? -
rvs
aktív tag
"Nem kötelező, csak aki nem hajlandó semmi újat megtanulni, az ne a rendszert hibáztassa, hogy XY nem érhető el rá."
Szerintem ez kissé sarkos mentalitás. Tizenx év használat után a foobar pl. hozzám nőtt, és még mindig nem találtam egy olyan lejátszót sem ami pont annyira egyszerű, minimalista és opcióban/pluginben gazdag lenne mint az. Dedoimedo-nak volt erről egy jó írása valamikor, azt hiszem az ő konklúziója is az volt, hogy fizetne is érte, ha lenne egy normális... de nem nagyon van.
Egyébiránt ez a másik komoly probléma a linux világban szerintem, ha fizetnél is érte, akkor sincs profi alkalmazásod. És ha valaki meg is csinálja az alkalmazásboltot (alá bubuntu) akkor az userek feszítik keresztre.
Ezzel együtt korrektebb lenne a fullcsontüres linuxot összehasonlítani a fullcsontüres windowssal. Fentebb is említette valaki, h kissé kettős mérce, hogy az MS-t megbüntetik, ha belerak egy zenelejátszót a rendszerbe, a random *nix disztro meg azzal csápol, hogy benne 3 is van telepítve.
Igény szerint legyen bármilyen más hétköznapi célszoftver.
Rendszerkritikának meg annyit, hogy ne legyen off, hogy pont ma sikerült letérdeltetni egy CentOS7-et 2 monitor bekötésével. Azért az kissé röhej, hogy a plug&play csak akkor működik, ha bootnál be van dugva mindkét kábel.
Szerintem ez a linux alapvető baja, "működik, de...", csak kell hozzá egy kis voodoo a konzolban. És valószínű ezért lesz mindig +3 év múlva a "linux desktop éve".
-
rvs
aktív tag
"A Linuxos STEAM a megszólalásig hasonlít a windows-osra és ugyanúgy működik."
Ez igaz."Tökéletesen működnek a játékok"
Öö, oké, legyen egyszerű példa, Civ V, tökéletesen máshogy működik windows és linux alatt. Fog of war és tsai. SotS mentések nem kompatibilisek a Win-es mentésekkel, etc."tökéletesen működik a STEAM"
Öö, csak én emlékszem a 16.04-es ubuntus, mint-es cirkuszra, amikor a steam telepítés után kókánykodni kellett a configokkal, hogy elinduljon?"és óriási a játékválaszték Linux alá"
Cseszheted a játékválasztékot, ha pont az a három nincs ami engem érdekel...Jó dolog a linux, munkára én is imádom a sh és a minimalista felállás miatt, de nem kell ebbe az irányba sem szemellenzősnek lenni. Otthon, szórakozásra van nekem is, sok éve használom, de inkább Win/OSX. A hozzá nem értő családtagoknak mondjuk a mint tökéletes választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Futás, futópályák
- Sorozatok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest