Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tegbashar

tag

Kezdetnek kijelenteném, hogy nem vagyok fejlődés ellenes. Szeretem az új technológiákat, mindent be is húzok amit megengedhetek magamnak.

Ezt az évente új gpu-ra van szükség elméletet azonban nem tudom megérteni. Szerintem, ha több játékfejlesztőnek gondja van az aktuális technológiával, akkor kellene fejleszteni - nem pedig a fejlesztőknek kéne követni az évente megújuló trendeket.

Én C64 majd Amigán kezdtem a játékot, valószínűleg soha nem lett volna igényem jobb grafikára, ha nem tolják bele az arcomba.
    A játékfejlesztést is visszaveti ez a versengés, mert sok cég az új ötletek helyett pusztán új grafikai elemekkel képzeli az megújulást, aminek költségei viszont tönkrevágják a kicsi és esetleg egyedibb játékfejlesztőket.

Szerintem mindenki meglenne Lara szélfútta haja ragyogó nézetei nélkül, persze akkor meg azon kellene agyalni, hogy milyen tényleges játékelemekkel fogják meg a vásárlóközönséget.
    Erős példa erre a World of warcraft, ha jól tudom 1999-ben fejlesztett grafikus motor hajtja (nyilván tupírozva lett itt-ott) és mégis leköti az előfizető játékosok több millióját, meg a privát szerveren játszók több tízmillióját.
    Szerintem nincs még egy játék a PC iparban, amit az évek során összesen ennyien játszottak volna(hadd zárjam ki a fekete macskát és az aknakeresőt).

Persze megértem azt is, hogy a nagy fejlesztő cégek nem élnének meg, ha még mindig csak uj dlc-ket adnának ki a Half-life, NFS meg fene tudja milyen játékhoz még - de nehogy már a farok csóválja!

Továbbá én nvidia párti vagyok. Nincs meg a kellő szakértelmem, csak a márkahűségem - ami az Intelhez köt. Az AMD behúzta az ATI-t, ezzel engem kizártak a célközönségükből.

Mivel csökken a dedikált vga iránti igény, lehet sírás helyett a zöldeknek/pirosaknak nem kéne erőltetni a borzalmasan gyors léptékű fejlesztéseket...

Lehet pár évvel később a GTX2790XÜBER videókártya által hajtott 128K, 400" monitorfalamon visszaolvasva ezt a hozzászólásomat még magamat is kikacagom, de most mintha elégnek tűnne a 780/fullhd :K

Új hozzászólás Aktív témák