Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• E2E4

aktív tag

válasz malphitee #2052 üzenetére

malphitee (#2052) & (#2054)

Megint sikerült „adnod az ívet” a hozzászólásaiddal. Mindent mérlegelve még hálás is vagyok érte, mert olyan „minőséget” képviselnek itt az írásaid, amik egyedülállóak ezen a fórumon. Kicsit „bicska nyitogatóak”, kicsit trollkodóak, mindezt – most legalább végre – egy halvány szakmai alappal burkolva. Jómagam csak utóbbi miatt szándékozom reagálni írásod egészére.

„érvekkel alátámasztották a hifi szakmai topikban, semmit nem ér a barkácsolâs az impadenciával.”
    Az érvek azok makacs dolgok. Ahhoz tartani magunkat kötelező, és még véletlenül se próbáljunk ki mást, mert akkor talán újabb élményeik lehetnének. Ja, nem!
    Hol olvastál és milyen szakmai érveket? Jómagam boldog is vagyok, hogy nem olvastam azokat, mivel szeretek kipróbálni dolgokat. Szeretek elmenni pl. egy high-end audio showra, szeretek meghallgatni akár irreálisan nagy értékű high-end audio komponenseket is, és továbbra is szeretek hivatkozni a saját füleimre.

„semmit nem ér a barkácsolâs az impadenciával.”
    De! Ér! Nem csak én állítom ezt – a saját füleimre hivatkozva – hanem mások is. Pl. az a fórumos társ is, aki olyan fülhallgatókat használ, mint az Audio Technica ATH-AD900x, vagy Audio-technica ATH-MSR7.
    Ezekre lehet sok mindent íni, de azt, hogy „ideje múlt”, hát’ azt nem nagyon.

„cseréld le az ideje múlt, gyenge minőségű ie7 fülhallgatod,”
    Én nem próbáltam még a jelzett fülest, de azért valamiért csak odagurítottak neki 4 csillagot az 5-ből, a „What Hi-Fi?”-n.
    7 év alatt „ideje múlt” lett? Ez nagyon szubjektív kijelentés, mint ahogyan a hozzászólásaid legjava is eléggé az.

„mert a mostaniak 5000ft ert tudják ugyan azt.”
    Tényleg? Hú, nekem meg még két a Sennheisernél régebbi AKG-m van, ami még a megvásárlásuk idején együttesen is olcsóbbak voltak, mint a fórumtárs Sennheiser-e. Most, hogy így „megvilágosodtam”, dobom is ki őket a kukába, és szaladok venni egy 5000 Ft-os „kínai csodát”. ;] (Csak vicceltem. ;) )

„Egy yamaha eph 100 fülessel orgazmusod is leehet akár.”
    Írásod egyetlen szakmai része, ami akár helytálló is lehetne. (Bár jómagam vagyok annyira maradi, hogy az orgazmus kiváltásához ragaszkodjak egy csodálatos női teremtéshez, még akkor is, ha olykor-olykor el-el ragadtatom magam egy-egy „fület nyaldosó” hangtechnikai élmény által.)

„Poweramp - eq nélkül, flac zene, radugod a fülest es elvezkedsz. Nem kell semmi mas butasagokkal foglalkozni.”
    Poweramp, flac: OK. EQ pedig finoman mehet, de már leírtam a téma-összefoglalóba, hogy miért. Sőt, még csak nem is vagyok ezzel az állásponttal egyedül. A high-gain trükk pedig nem butaság! Ezt leírni, anélkül, hogy még csak ki sem próbáltad, csak arra hallgatva, amit valahol olvastál, az lehet a butaság.

„nagyon nem érted még mindig. Olvasd el 5x amit irtam”
    Stílusos, előzékeny. :N

„tdk 0”
    Vagy nem. De mindegy is már a fentiek mellett...

Valaki írta itt a V10-es topikon, hogy nem olyan „baráti” a légkör, mint a G4-es fórumon, mivel itt fellelhető volt olyan „stílus” is, ami ott nem. Szerintem meg igen is baráti a légkör, még akkor is, ha a szóban forgó „stílus”-elem időnként fel-fel bukkan. Bíztatlak téged is, hogy csatlakozz ehhez a „baráti légkörhöz”, vagy ha nem teszed, akkor kérlek, ne vedd zokon, ha írásaidat le-le reagálom, s rá-rá mutatok annak „vadhajtásos” részeire.
    Megértésedet köszönöm.

• MaxxDamage

félisten

LOGOUT blog

válasz malphitee #2052 üzenetére

:R már jártam pár kört ebben az ügyben és egy 75 Ohm-os TDK fülest találtam (fejesből meg van 600 Ohm -os is) erre a "HiFi" célra és az Impedancia teljesülésre :P (kicsit még olcsóbb is mint egy IE-7 volt...) 100k alatt van , majd megveszem és tudok beszámolóval is szolgálni (akár)

L

Új hozzászólás Aktív témák