Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lionking01

    tag

    válasz szala86 #12420 üzenetére

    "A recovery mod használhatához csak root szükséges, semmi más.
    Ha a roottal készen vagy, menj fel marketra, és keress rá a ROM Manager nevű programra. Telepítsd és válaszd a “Flash ClockworkMod Recovery” menüpontot!
    A recovery modba kétféleképpen is be lehet jutni, első módszer a “reboot into recovery” menüpont, a második kikapcsolt telefonnál a hangerő le és bekapcsolás gomb egyszerre nyomása, majd a kijelző villanásánál a bekapcsológomb elengedése. Sok próbálkozást igényel a belépés ezzel a módszerrel, de szerintem megéri próbálkozni, mert ha egyszer nem kapcsol be a telefon, vagy valami ilyesmi baja van, a recovery modot csak eképpen érhetjük el, és ezen belül új romot rakhatunk fel, megmentve a telefont egy esetleges szervízeléstől=)
    A recovery mod gyakorlatilag elpusztíthatatlan a telefonról, ha garanciáztatni visszük a mobilt, előtte ejtsünk meg egy kdz flashelést, mert az az egyetlen program ami el tudja tüntetni, és így nem érhetnek kellemetlenségek ha megyünk garanciáztatni a telefont (mivel a recovery is garanciavesztéssel jár.)
    A recovery modban a hangerő fel-le billentyűkkel irányíthatjuk a telefont, és a bekapcsológombbal tudsz belépni a menükbe=)
    Rom telepítése recovery alól:
    1.Másoljuk fel a telefonunkra a telepíteni kívánt romot.
    2.Lépjünk be a recovery modba.
    3.Készítsünk egy mentést(backup and restore menü) az éppen használt romunkról, amit bármikor vissza tudunk állítani a restore menüponttal, így nem vész el semmilyen adatunk sem.
    4.Válasszuk a wipe data/factory reset, a wipe cache, és a wipe dalvik cache menüpontot (utóbbi az advanced menüben érhető el). Ez letöröl minden felhasználói adatot a telefonról, ha most újraindítjuk a telefont, a teljesen gyári állapotot kapjuk.
    5.válasszuk az install zip from sd card menüpontot, navigáljunk a .zip kiterjesztésű fájlhoz és telepítsük a romot (ez pár percet vesz igénybe, teljesen kockázatmentes, ha előtte csináltunk egy mentést a régebbi romunkról=) ).
    Újraindítás után pár perc eltelhet míg feláll a rendszer, de várjuk meg türelmesen=)"

    Én ezt a részt olvastam el, és sem itt, sem máshol (vagy csak én nem vettem észre, nincs leírva, hogy csak bizonyos ROM-okat lehet recovery-ből telepíteni.) Én letöltöttem egy v30-as ZIP-et, amelyet felmásoltam a telefon SD kártyájára, majd onnan akartam recovery-ből telepíteni.
    Mind1. Most már elcsesztem. Az az igazság, hogy nem értem, hogy a lementett ROM miért nem működik egy restore után, és, hogy most mit csináltak? Leszedtem a flashtool progit, és telepítettem az omap driver-t. A telefon a start_fastboot futtatása, majd 2-es és akkumulátor behelyezés után vagy fastboot-ba kapcsol, vagy a letöltési módba, a koreai betűkkel. Megvan a DLL és a BOOTV21E_AP.bin is, de a flashtool programot nem tudom hogyan kell használni, az omap boot, meg img fájlt akart flash-elni, de nem tudom, hogy melyik kell neki, és honnan tudom letölteni. A flashtool-ba beállítottam az 1-es és 10-es portot, de hiába választom ki a fájlokat, és csatlakoztatom a telefont a volumen + nyomva tartása mellett, majd elengedem, csatlakozás után, nem történik semmi sem.

Új hozzászólás Aktív témák