Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nikopollen

csendes tag

válasz AliasB #28494 üzenetére

Tényleg nehezen jár el az idő felettük. Lásd galaxy s3!
    Biztosan én fogtam ki a hibás 4xHD-t. Nem vitatom, hogy jó teló.
    Én is pécsi vagyok,ha előbb dobod fel ezt a dolgot, hogy szívesen megnéznéd,elvittem volna hozzád, hogy lásd miről beszélek.Azért az elég cumi volt,hogy a végén már szinte "félve" használtam a telót, hogy a vadi új aksival ne merüljön le estig,mire töltőközelbe érek.De itthon is bekapcsoltam a wifi alvó módot(hogy szakítsa meg a wifi kapcsolatot kikapcsolt képernyőnél),kikapcsoltam minden szinkronizálást,pedig előtte soha egyetlen telómmal sem kényszerültem ilyenre.A nagyobb játékok betöltési ideje indokolatlanul hosszú volt(gt racing 2,stb.),még a betöltési állapotjelző animációja is akadozott.Igaz betöltés után a játék nem akadozott.
    Ugyebár az lg-ben van ez a 4+1 magos technológia,hogy alap terhelésen csak a plusz egy magot használja,nálam valamiért időnként mintha elfelejtett volna 2-3-4 pásodpercig átváltani a 4 magosra,ha megnőtt a terhelés.Úgy értem,hogy időnként pl. a beállítás menüből a launcherre és onnan pl. a galériára lépve durván laggolt és el kellett telnie 2-3-4 másodpercnek,hogy felpörögjön,mintha későn kapott volna észbe,hogy át kéne váltani a 4 magos procira,mert megnőtt az igénybevétel.
    A 3c toolbox-al ellenőriztem,hogy alvó módba kerül e,ha kikapcsolom a képernyőt,az is működött,tehát a gyors aksimerülést nem okozhatta,hogy valami folyamatos ébrenlétben tartja(mondjuk azt nem tudtam megnézni,hogy hányas deep sleep state-ba megy le).Szinte semmi program nem volt rajta,ami miatt gyaníthattam volna,hogy megakadályozza az alvó módot,a lefrissített gyári alkalmazásokon kívül csak pár plusz progi volt fent,amiket mindig is használtam a telóimon(bs player a videóknak,n7 player a zenéknek,nexus torch az azonnali zseblámpa funkcióhoz,meg pár játék).
    Ezzel szemben az s3 simán bírja 2 teljes napig(2100-as nem új aksival),a wifi mindíg be van kapcsolva,a szinkronizálás mindíg be van kapcsolva,a 4xHD-val szemben ezen használok folyamatos frissítésű időjárás widget-et.És pláne így az elején nem lehet azt mondani,hogy takarékoskodnék az aksival,hiszen egyfolytában "nyalogatom" a számomra új funkciók miatt(még az svoice is be van kapcsolva,folyamatos figyeléssel,feloldó hangparanccsal).A játékok betöltési ideje itt még akkor is gyorsabb,ha be van kapcsolva az energiatakarékos mód,ami igyekszik alacsonyabb frekin tartani a cpu-t és lehetőség szerint 1-2 magot offline módba kényszeríteni.Ugyanúgy chrome-ot használok a böngészéshez,ami sokkal zökkenőmentesebben megy,mint az lg alatt.Ugyanaz a 4.1.2 android verzió,a szabad ram itt mégis több,holott bár ez eleve rootolva volt,de nincs eltávolítva,vagy lefagyasztva egyetlen system app sem.

• Nikopollen

csendes tag

válasz AliasB #28483 üzenetére

Lehet kissé elkapkodott kijelentés,oké.. Sony Xperia-m 3db volt(mini,mini pro és P ) ,alcatelem 2db volt(OT995,pop c1), LG-m 3db volt( Viewty,L70,4xHD)...
    Lehet, hogy a 4xHD-ből egy ultra sz@rt fogtam ki,de elmondom az S3-hoz képest mi a tapasztalatom.
    A 4xHD a vadiúj aksival(mégha sikerült is 100%-ra tölteni) nagyjából egyharmad annyi ideig bírta,mint az S3.
    Beszéltünk arról,hogy a chrome nagyon zabálja az aksit és ugyanúgy melegszik a teló,mint a komoly 3d gaméknál.Azt akkor nem tettem hozzá,hogy egy-egy autós weboldalon,ami telis-tele van szórva flash reklámokkal, szoktam böngészni és beágyazott videókat nézni rajta a chrome alatt,szinte használhatatlan volt,az ujj húzásos görgetésre kb 3 másodperc késéssel reagált és annyira lassú volt,hogy nemcsak a beágyazott videók akadoztak,de még bezárni az oldalt is nehézkes volt.Azért nem említettem ezt,mert ugyanilyen volt az L70-nél és az Xperia P-nél is.
    Na most óriási meglepetés ért ezen a téren! Az S3-ban van egy olyan opció,hogy energiatakarékos mód,ami a proci frekivel mahinál,megfigyelésem alapján,lehetőség szerint 1 vagy 2 magot offline módba kényszerít,a multimédiás és 3d teljesítménye ilyenkor kb 20%-ot esik. Nos, az S3 a bekapcsolt energiatakarékos móddal is meg sem reccen ezeken az oldalakon,azonnal reagál a legapróbb görgetésre,a beágyazott videók akadás és fps drop nélkül,tökéletesen játszódnak,az oldal bezárása azonnal megvalósul.Ugyanaz az android verzió mindkét telón(4.1.2),ugyanaz a sokat szídott böngésző(chrome v44)! Már ez elegendő indok,hogy elkönyveljem,jól döntöttem,hogy lecseréltem a 4xHD-t az S3-ra.Valamint az S3 a kikapcsolt energiatakarékossággal(tehát full sebességen) sem érte el ugyanabban a 33 fokos szobában a 60 fokos cpu hőmérsékletet,mint a 4xHD! Ezzel még 54 fok fölé nem sikerült mennem,pedig vettem rá egy flipes tokot,ami teljesen betakarja a hátulját,míg az LG esetében teljesen szabadon volt a hátlap.
    Kiemelném,senkit nem akarok lebeszélni erről a telefonról,csak a saját tapasztalataim mondtam el(jó hosszan.. :) ),de az nem jelenti azt,hogy minden 4xHD ilyen,amilyen az enyém volt. :N

• Nikopollen

csendes tag

válasz rgeorge #28481 üzenetére

Akkor szerencséd volt...Nem csak nálam csinálta,ugyanitt írta valaki,hogy ugyanezt csinálja...Az aksit kizárnám mivel új gyárit is vettem bele,ugyanezt csinálta azzal is...De mostmár tök mindegy.
    A "soha többé nem kell ilyen telefon" listámra felkerült az LG is a Sony és az Alcatel mellé.
    Maradok a Samunál,abból volt a legtöbb telóm és azokkal soha nem volt semmi gondom.

• Nikopollen

csendes tag

válasz AliasB #28479 üzenetére

Szia.

Tényleg köszi minden segítséget. Egy huszárvágással megoldottam a dolgot.
    Úgy gondolom nincs szükségem olyan telóra,ami olyan "biztonsággal" védi az
    aksit,hogy a felhasználó,a tulajdonos igényei csak másodlagos szempontok.
    Nem próbáltam ki,de mi van abban az esetben,ha hazajövök este pl. 40%-aksival,
    felrakom töltőre mondjuk este 10-kor.Hajnali 1-re feltölti nekem az aksit,lekapcsolja a töltést,
    de én átalszom a napot,mert pl. éjszakába megyek dolgozni,akkor ha pl este 7-8-kor húzom le
    a töltőről,akkor mivel hajnali 1-kor kikapcsolt,akkor mikor lehúzom,esetleg már visszamerül
    60%-ra,ha pl. nem kapcsoltam ki a wifi-t? Az már bizonyos,hogy mégha a battery stats hibája is
    okozza,ha nem 100%-on áll amikor lehúzom a töltőről,akkor úgy merül szerinte az aksi,mint a villám.
    Stat vagy nem stat,így is,úgy is kikapcsol nekem 5-8%-nál...Szóval úgy gondolom én a pénzemért
    nem vagyok hajlandó napi szinten harcolni egy szutyok telefonnal,hogy töltsél már fel b.meg!
    Fogtam és szépen lecseréltem ma egy samsung galaxy s3-ra,ami nagyjából hasonló paraméterekkel bír,
    és ami nagy valószínűséggel "nem kíméli" az aksit az én érdekeimmel szemben,ha töltőn hagyom 24 órán keresztül,akkor 24 órán keresztül 100%-on tartja az aksit.Ha ezzel a metódussal 2/3-ad annyi az aksi élettartama,mint a 4xHD-ben,hát uccu neki,majd veszek hozzá egy újat 4ezerért,ennyit megér nekem,hogy addig amíg ez szükségessé válik,addig se szívjak napi szinten vele...Amúgy a root kérdés meg el van döntve,az s3-asat rootolva vettem...És ha már ott volt úgyis a root,akkor már adtam neki némi tweak-ot a 3c toolbox app alól(szerintem a legkirályabb svájcibicska app rootolt telókra)..Nem mintha a sebessége követelte volna hogy tweak-eljem,de ha már ott a lehetőség,miért ne??? :))

• Nikopollen

csendes tag

válasz AliasB #28477 üzenetére

Még néhány kérdésem lenne,aztán nem is zaklatlak tovább. :N
    A Battery stats wipe-ot el lehet végezni root nélkül valahogy?
    Ez kb. a 15-ik android eszközöm,szinte mindig rootoltam,tweakeltem,custom romoztam,
    de ezt nem kívánom rootolni.
    Megmondom mi a probléma ezzel az "LG Optimus 4xHD jobban tudja mi a jó az aksinak,mint az user" -találmány. Az ÖSSZES android eszközömmel ugyanúgy jártam el,ha 75% alatt volt az aksi,lefekvéskor töltőre raktam(néha még akkor is,ha 90% volt) és rajta is hagytam,míg el nem indultam otthonról. SOHA,egyetlen telónál/táblánál sem tapasztaltam emiatt gyorsabb aksi romlást,hisz a töltőelektronika pont azért van,hogy ne lehessen túltöltés.Mivel ha pontosan állítja be az elektronika a töltőáramot,lehetetlen túltölteni,hiszen ha az aksi kapocsfeszültsége eléri a töltőfeszültséget, a kettő közt nem folyik áram tovább. SOHA egyetlen készülékemben sem kellett aksit cserélni,pedig volt már nem egy alkalommal,hogy eleve leharcolt állapotban vettem használtan egy-egy régi modellt.Pl. az l70 előtt egy ütött-kopott Xperia P-m volt,ami ugye beépített aksis és abból kiindulva,mennyire "vigyáztak" rá,mennyire értékelték,kizárt hogy cseréltettek benne szervízben aksit,hisz méh a lepattintható alsó műanyag kupakot sem cseréltette le a gazdája,pedig az olcsó "alkatrész".(szanaszét volt kopva mégis)...az aksija pedig nagyjából annyit bírt amennyit kellett..
    A konkrét tapasztalatom ezzel kapcsolatban, hogy tegnap nap közben feltöltöttem 100%-ra és akkor hihetetlen strapabíró lett.Egész délután extrém használatnak volt kitéve.A képernyő nem sűrűn volt kikapcsolva 72%-os fényerő mellett,játszottam 3d játékokkal,youtube-oztam,töltöttem le play-ról 50-150 megás játékokat,chrome-al fb és böngészés flash tartalommal teleszórt oldalakon(diply.com,etc.) a wifi sem volt egyszer sem kikapcsolva,este még jó másfél óra fb,böngészés az ágyban akkor már 50% fényrőn,hogy ne vakítson meg a sötétben és úgy 23:00 körül 42%-os aksival,kikapcsolt wifi-vel raktam töltőre. Reggel megint ez a 93%-os töltöttségi szint várt.Lehúztam a töltőről,hagytam az 50% fényerőn és ezúttal csak fb-ozás volt, 11 perc alatt 83%-on volt már csak az aksi.Nem lehet így kivetíteni,leátlagolni az üzemidőt,mert lehet hogy az alacsonyabb %-okon lassabban merül,azonban a tegnapi 100%-os töltésnél a 93-83%-ig merülés jó ötször annyi idő alatt ment,mint a mai 93%-ról indulás 83%-ig.
    Szumma-szummárum az a véleményem,hogy aki kitalálta ezt a kikapcsolom a töltést 100%-nál a régi jól bevált csepptöltés helyett,az NAGYON melléfogott,nem mellesleg a mi kárunkra! :W

• Nikopollen

csendes tag

válasz AliasB #28472 üzenetére

Köszönöm a gyors és kimerítő válaszokat.Ismerem az l70 és a 4x hd különbségeit,de arról nem tudtam,hogy a 4.4.2 ennyivel okosabban használja a ramot.Mondjuk ennek fényében érdekes,hogy sok teló tesztnél írják,hogy a kitkathoz ez a hardver épp elég,vagy határeset,hisz ez alapján úgy tűnik,hogy pont a kitkat az,ami picivel kevesebbel is beéri.A helymeghatározás természetesen kikapcsolva ez alap,a google hirdetések az be volt(megoldva!) kapcsolva.A szinkronizálásnál csak a gmail van bekapcsolva,semmi más(újságos,drive,könyvek,stb.).
    De sajnos azóta történt egy dolog,ami nem túl bíztató.Rászántam magam,hogy mégis veszek egy új aksit,ártani nem árt,legfeljebb lesz 2 egyforma(ha az új is ugyanolyan gyorsan merül).Sikerült is találnom egy üzletben raktáron lévő gyárit.Ahogy beraktam,már jobban szerepelt a teló, 42%-on volt az aksi és alig bírtam lemeríteni 8%-ra töltés előtt,már elindítottam 2x egy félórás youtube vidit,fb-oztam chrome-al,majd 4x egymásután lefuttattam az antutu benchmarkot.
    Itt jön,ami elszomorított kicsit és nem hinném hogy ez normális működés.
    Sok vita van arról, hogy kell e 16 óráig formázni egy Li-ion aksit,vagy csak a Ni-Mh-eket kellett.
    Én úgy gondoltam ártani biztosan nem fog(azt tudom,hogy a nullára merülés az árt neki) ezért kikapcsoltam a telót és felraktam töltésre. 17(!!) óra elteltével még mindig mutatta a töltés animációt,lehúztam a töltőről és bekapcsoltam. 62%-on állt az aksi...Formázás vagy nem formázás, 17 óra alatt még egy sima usb portnak is fel kellene töltenie 8%-ról, méghozzá nem is egyszer...
    Hát mindegy, ez van, én ezért nem fogom szétturatni szervízben a telefont,abban reménykedek, hogy nem sz.rik idő előtt a nyakamra. Végülis ez nem a gagyi kategória,mégha régebbi kiadás is kicsit,elvileg nem lenne indokolt. Pláne bizakodásra ad okot, hogy a Made in felirat után Korea van és nem pedig China... :DD

• Nikopollen

csendes tag

válasz Nono76 #28469 üzenetére

Szia!
    Köszönöm a gyors választ.
    Lenne még egy kérdésem.Normális dolog az,hogy a netezés(wifi és chrome böngésző) majdnem ugyanannyira felmelegíti a telót(ebben a kánikulában a fb,youtube 54-55fok,a legkomolyabb játékok 58-60fok),de szerintem még jobban eszi az aksit,mint a komoly 1.5-2.5 gigás játékok?
    Saját wifimen vagyok,jó a térerő.Ma reggel épp 100% volt amikor lehúztam a töltőről,kb 12 perc facebook(chrome),ebben volt 1-2 perc videónézés szintén chrome alatt és 16%-ot merült az aksi.
    Kellene vennem egy új aksit? Továbbá, bár tudom hogy az android memoriakezelése más,de volt ezelőtt egy lg l70-em 4.4.2-vel és az átlag szabad ram ott 400-620 mega között változott,míg ezen ugyanúgy nem fut semmi,csak a rendszerappok(talán még kevesebb is mint az l70-en) és 4.1.2 alatt az átlag szabad ram 280-405 mega között alakul.Ez is belejátszhat a szerintem extrém magas aksihasználatba? Ugyan az l70 csak 10hónapos volt,gyengébb hardverrel és 2450mAh-s aksival,de normál használat mellett bírta 2-3 napig(extrém használat mellett is egy teljes 24 óráig),míg ez 2150-es aksival lájtos használattal max 1 teljes nap,extrém használat mellett meg talán 3-4 óra.

• Nikopollen

csendes tag

Sziasztok.

Nem tudom, tudja e valaki mi lehet a baj.Használtan vettem egy LG 4xHD P880 telót.
    Gyárilag 1200 mA-es töltő van hozzá.Az gondolom nem hiba,hogy amikor meleg a
    készülék, a töltőt rádugva azt írja az értesítési sávban,hogy kicsi a töltőáram,ezért
    lassú(USB) töltésre áll be.Ha közben kihül,akkor eltűnik ez a felirat és akkor tényleg gyorsan tölt,
    illetve ha úgy dugom rá,hogy nincs felforrósodva,akkor ez meg sem jelenik és azonnal gyorstöltéssel kezd.
    Hanem ami probléma,hogy este rádugom a töltőt,kétszer is előfordult, hogy hajnalban ránéztem és láttam,
    hogy 100% az aksi és kiírta, hogy teljesen fel van töltve,de reggelre(nem húztam le a töltőt) már csak
    93%-on áll,úgy hogy a töltő még mindig rá van dugva.A rendszeralkalmazásokon kívül semmi nem fut ilyenkor és a wifi is ki van kapcsolva.Alvó állapotban ez a 7%-os merülés,még rádugott töltő nélkül is nagyon sok lenne 2-3-4 óra alatt.Nem tudom mi lehet a ludas,az aksi vagy a töltőelektronika? Bár talán az aksi nem,mert ha épp úgy kapom el,hogy 100%-nál lehúzom a töltőről,akkor még némi használat,fényképezgetés mellett is jó másfél óra kell,hogy lemenjen 99%-ra.
    A segítséget előre is köszönöm. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés