Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Supercolor

újonc

válasz Nikaré #44443 üzenetére

Pontosan leírod, mi jár mostanában az egyszeri G4 használó fejében.
    FM rádió, hátoldali hangerőgombok-bekapcs, kivehető akksi, SD kártya, infraport (=univerzális távirányító!!!) emellett a jack bemenet is manapság nagy kincs kezd lenni. Én a V30-cal szemeztem, mert ugye ujjlenyomat olvasó, meg HIFI DAC, ) pláne kiváló koncert bootleg felvétel készítési képességek! ;-) De pl.a kamera tesztképek alapján ott sem estem hanyatt a javulástól a G4-hez képest (G6-ról ugyebár nem is beszélve, mert ott tényleg csak ez a széleslátószögű parasztvakítás van) Én megúsztam az alaplap hibát, igaz, volt aki a családban meg beleszaladt (=abból is lett még egy pótakkum, :-( :-) )
    Egyedül a kvázi vízállóság, az ujjlenyomat olvasó és a tényleg brutál hifi, na meg az OLED kijelző szól a V30 mellett, bár az azért elgondolkodtató, hogy kétszer annyiba kerül mint egy G6.

A kamerára visszatérve, mostanában szemmel látható, hogy az újabb és újabb csúcsmodellek egyre kisebb előrelépést tudnak elérni a képminőség terén, üveglencsék ide, apertúra, lencseszám oda...
    Egyszerűen elérkeztünk az ilyen parányi objektívek fizikai korlátaihoz, (a megapixel hiszti hál' Istennek már lecsengőben) szoftveresen lehet még mókolni a dolgokat, de látható hogy a fényképezéshez egy dolog kell igazán: fény, abból pedig ekkora lukba nem lehet lényegesen többet gyömöszölni már.

Kis elméleti kitérő: most hogy eszkalálódik Koreában a helyzet az északi mérges tesóval, akikről tudjuk hogy cyberhadseregre többet költ mint kajára, szóval ha igazán eldurvul a helyzet, és lenullázzák az internetes kommunikációt, akkor inkább lennék ott LG-s aki az FM rádióból értesülhet a hadihelyzetről, mint Samsungos aki hiába izzítja majd a netrádiót, hogy vehet-e még tartós tejet, vagy inkább lemondja a Lakáskultúra előfizetést és irány a legközelebbi atombunki.
    Lehet, hogy kisarkítom, de soha ne kelljen ezt a szempontot figyelembe venni az FM rádió mellett. Viszont itt, Magyarországon sincs mindenkinek korlátlan mobilnetje, pláne nincs teljes országos szélessávú lefedettség, úgyhogy én nagyon is ragaszkodom a jó kis oldschool FM rádióhoz, hozzáteszem, sokkal kényelmesebben használható mint a webes szolgáltatás.

És hogy egy budajenői borász ismerősöm örökbecsű mondásával zárjam: "előbb-utóbb mindenki rizlinget iszik és Kossuth rádiót hallgat." :-D

[ Szerkesztve ]

• csaba1203

addikt

válasz Nikaré #44443 üzenetére

Sajnos ha készüléket cserélsz manapság kompromisszumokat kell kötnöd.
    Nekem is azt kellett és nem G6-ot vettem ,mert nem volt meggyőző számomra sőt fotózásban nagy visszalépés.
    A másik dolog ez a 18:9 képarány,amit le fognak dugni a torkunkon a gyártók ha akarjuk ha nem.

Új hozzászólás Aktív témák