- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
Mr.Csizmás #92 üzenetére
mondjuk asztali témához: szerintem a tálcán lévő ikonok kimondottan csúnyák már. oda jó lenne nagyobb felbontás. csak akkor erősebb vga kéne a játékokhoz, és már most sincs értelmes 60-70k alatt.
egyébként van egy határ, ami után feleslges, de azt bőven nem értük még el. és erre egész pontos adatok vannak, (nem szubjektív kérdés) ahogy mondtam, hogy meddig érzékeli a szemed a javulást. addig nem fölösleges, max beéred kevesebbel is.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #68 üzenetére
alapvetően arról van szó -szerintem- hogy ha az embernek lehetősége van dönteni 320x240 és 960x640(mondtam 2 random felbontást), akkor nyilván a nagyobbat szeretné, mert sokkal szebb, élethűbb, kellemesebb a szemnek, jobb felhasználói élmény.
ha választhatsz egy aston db7 és egy opel astra között, akkor nem sok érv szól az astra mellett. pedig mindkettő gurul. csak másképp -
keIdor
titán
válasz
Mr.Csizmás #68 üzenetére
Akkor ezek szerint neked a fekete-feher CRT is jo lenne. Vagy rogton menjunk vissza a barlangba? Nem ertelek ujabban teged, ahol olvaslak fikazol. Fejlodunk, 2012 van, ha rajtam mulna mar 3840x2160-nal lennenek a tvk is.
Neked meg amugy sem muszaj megvenni az ujat. -
erdoke
titán
válasz
Mr.Csizmás #68 üzenetére
Én az 50" Full HD-t ~2,5 méterről nézem, de elférne a 60-as is ekkora távolsághoz, hogy a jobb BD filmeken kijöjjön a részletesség, de még ne legyen pixeles. Tehát 60" és 2,5 méter. Az iPad-et (16:9-re húzva durván 11") viszont testhelyzettől függően 20-30 centiről nézem. Saját szavaiddal (kicsit szabadon) élve: Tudsz aránypárral számolni, vagy elmagyarázzam?
-
Xero
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #68 üzenetére
15"-on már 4.5 éve 1440x900-at használok, monitorból 6 éve 20"-os 1680-as MVA-t. Mind a kettőt kevésnek érzem legalább 3 éve.
Volt alkalmam 5 éve új 24-es iMac-el is dolgozni (1920x1200) és akkor az kb elégségesnek tűnt.
Most legalább dual 24-es rendszert kívánok összepakolni.Viszont itt nem igazán a felbontáson, mind inkább a pixel sűrűségen van a hangsúly. Egy 30-as ACD-n vagy Dell-en kiválóan elférek, de ott is el tudnám viselni, ha negyed akkorák lennének a pixelek.
-
keIdor
titán
válasz
Mr.Csizmás #61 üzenetére
Egyforma tavolsagbol nezed a ket eszkozt?
A masik meg, high itt ezen a forumon nem targyalhatod ki egyeb bajaidat, mert az off es banan a vege... -
joey04
titán
válasz
Mr.Csizmás #61 üzenetére
sztem az értelmetlen fejlesztés, hogy egy 24 centis eszköznek nagyobb a felbontása, mint a félméteres fullHD monitoromnak.
szerintem meg nembárcsak nekem is a recés betűk lenne a legnagyobb problémám az életben.
nekem sem ez a legnagyobb problémám, de itt a fórumon, vagy legalább ezen topikon belül ezt tartom az egyik legfontosabb kérdésnek, így erről alkotok véleményt. A világ gondjainak kitárgyalását az alapelvek sem engednék egyébként, hiszen muszáj lenne kitérni politikára is. -
Xero
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #61 üzenetére
Szerintem meg nem.
Én simán el tudnék viselni a 20"-os monitoromon legalább 2x vagy akár 3x nagyobb pixel sűrűséget is.
Egész egyszerűen erre a desktop OS-ek még nincsenek felkészítve megfelelően.
Én bízom benne, hogy eljön az idő, amikor egy 30-as ACD felbontásával kerül forgalomba a 11-es Air is ugyan olyan áron. -
joey04
titán
válasz
Mr.Csizmás #17 üzenetére
Ez inkább szerintem Android vonalon van jelen. Az értelmetlen fejlesztésekre gondolok. Itt akkor kerül bele többmagos processzor, ha már meg van neki alapozva, és ésszel, okkal növelnek felbontást, nem csak azért, hogy "nekünk is legyen". Persze fontos lenne mást is fejleszteni, de ez is kell, ha értelmesen csinálják.
-
Cicero
őstag
válasz
Mr.Csizmás #36 üzenetére
igen, erre próbáltalak én is vezetni. látom sikerült.
-
erdoke
titán
válasz
Mr.Csizmás #29 üzenetére
Lényegtelen, hogy értem-e. Felhasználóként az XGA felbontású, 600 g-ot nyomó kütyü 10 órás üzemidejéhez képest a QXGA utód mondjuk 658 g-ja és (hasonló felhasználás mellett, LTE-től eltekintve) 15-20 órás üzemideje igencsak vállalható kompromisszumnak tűnik.
-
ddekany
veterán
válasz
Mr.Csizmás #23 üzenetére
Ha csak kicsit elvonatkoztatsz az iPad-tól... a mostani gépek egyik nagy nyomorúsága, hogy nem lehet jelentős minőségvesztés nélkül nagyítani/kicsinyíteni a képet, aminek elsősorban a betűméret miatt lenne jelentősége. Mindenkinem más lenne a kényelmes betűméret (jellemzően az emberek nagyobb betűket szeretnének). Ez egy rohadt fontos ergonómiai szempont lenne. Viszont azok a szoftveres megoldások amik ezt lehetővé tennék, igényelnék a mostaninál sokkal magasabb PPI-t, különben igencsak kompromisszumosak. Ezért én örülök neki, ha valakik végre merik tolni a magasabb PPI szekerét... Így talán lassan rácuppannak az emberek. (Bár túl sokat nem remélek, elvégre átlag embernek lehet, hogy az is bőven jó, ha a natív felbontás alá állítja a monitora felbontását... homályos fos lesz ugyan, de hát fel lehet ismerni mi van a képen. De hátha...)
-
erdoke
titán
válasz
Mr.Csizmás #23 üzenetére
A tényleges különbség a szoftverben van, de a kijelző a legfontosabb alkatrész, hardveresen az legyen a fejlesztések előterében, na meg persze a sebesség.
(#20) visz963
Kit érdekel?
-
erdoke
titán
válasz
Mr.Csizmás #17 üzenetére
Nincs szó nagyobb kijelzőről... Emellett lszi indokold, hogy a négyszeres felbontású kijelző miért fogyaszt négyszer annyit, illetve hogyan húzza magával a készülék összes többi fogyasztóját is ugyanerre a szintre, mert nem esett le a logikád.
Szerintem a nagyobb kijelző felbontás tényleges újítás, mert a mostaniak (iPad 1-2, androidos tabletek nagy többsége) pixelesek.
-
válasz
Mr.Csizmás #7 üzenetére
A kijelző felbontása 4x nagyobb lesz a proci meg gyorsabb. Csak ezért nem értem, hogy pontosan mi is a hátralépés?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest