- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tasiadam
veterán
válasz
Hopkins95 #185 üzenetére
A polaris, pl ha valaki anno vett egy RX480 8gb-t, az bőőőőőségesen kiszolgált 1080p 60fps-ig mindent. Nemrég nekem is volt 580am, csak azért cseréltem, mert hangos volt, de ereje megvolt ahhoz, ami nekem kellett. Nem hiszem, hogy fog készülni még egyszer egy ennyire strapabíró konstrukció. Ráadásul az FSR miatt még tovább jó lehet. Emiatt kicsit bánom is, hogy eladtam, azt meg főleg, hogy miutáneladtam 40ért, rá 2 héttel 120e volt
-
Chaser
legenda
válasz
Hopkins95 #185 üzenetére
nem tudott érdemben versenyezni az nv-vel, olcsóbbak is voltak a kártyáik
fogyasztásban is roszabbak voltak, már a maguk idejében is tudásokhoz képest
aztán meg jött a bánya és ez lett belőle, nem is akarnak olcsón értelmesebb vga-t adni se nv se amd oldalon
a 1650s pl teljesen jó volt ár/értékben bánya előtt -
carl18
addikt
válasz
Hopkins95 #171 üzenetére
Jó magam is úgy gondolom a Mainstream pc platform már nem a igazi.
A videókártyák is évről évre drágábbak, most egy átlag hobbi gamer kétlem heti pár óra játékért fog fél milliós kártyát vásárolni a gépébe.A magyar bérekhez képest ez már túl drága hobbi, és most nem is tudok játékról amiért megéri ilyen kártyát venni.
Szerintem ha jön is valaha a RTX 4060 250-300E körül lehet a hazai piacon, mert a forint tovább fog romlani. Az Nvidia se lesz zavarba mennyit kérjen érte és erre rámegy a 27% áfa.
Egy 400 dolláros kártya 450ft-os USD/Forint árfolyamon 180.000 forint+ Áfa és kereskedő haszna. 274E forint 1,2 szórzóval, és még nincs garancia nem lesz 450-500 dollár a 4060-as kártya.Talán az Nvidia így áraz, RTX 4070 699$
RTX 4060 499$
RTX 4050 329$Mert a jelenlegi generáció árazásából ki indulva kétlem ettől barátságosabban áraznának.
Bár mondjuk engem úgy maga az egész pc ípar nem nagyon foglalkozat, hol vagyunk már attól hogy 200 dollárért kaptál elég tiszteséges teljesítményt?
HD 4850 és társai 200-ért is tudták a dolguk.
Manapság tény és való a gyártás is drágult, de maguk a cégek is nagyobb haszonnal dolgoznak.Én mindegy mit dobnak piacra, teljesen kiszolgál egyenlőre a 1660 Super.
Ha tönkre megy egyszer majd akkor cserélem. -
1dude
senior tag
válasz
Hopkins95 #171 üzenetére
Mondjuk most vágott msrp árat az AMD, lehet elviszem azt az RX6600 -at ha közel lesz a 239 dolcsihoz. Onnantól meg egyeltalán nem érdekel tovább a dolog
-
joysefke
veterán
válasz
Hopkins95 #144 üzenetére
Az AMD már megtanulta, hogy versenyképes termékkel nincsen értelme nagyon aláárazni a konkurenciának. Eddig sosem jött be nekik. Aki hallgat az eszére vagy a pénztárcájára annak egyéb paraméterek egyenlősége esetén 10% árelőny elég ahhoz hogy őket válassza.
Aki pedig nV-t akar venni az mindig fog találni egy érvet, amivel racionalizálhatja a döntését. nV mindig ad ehhez mankót, most pld a DLSS3 meg egyéb gyártófüggő megoldások amelyek a következő nV generációig fenntartják az indokot, hogy éppen miért az nV a jobb.
A Turing meg Amper féle RT is mekkora hívószó volt az AMD ellen. Az volt a technológiai előny egyik "sarkalatos" pontja. Lett pár játék amelyekbe néhány többségében nem túl látványos/életszerű RT effekt belekerült, de valójában nem sok vizet zavart a dolog.
Most az Ada lényegesen javít az RT-n és ezáltal tökéletesen leértékeli minden korábbi nV kártya RT képességét. Kutya nem fog innentől foglalkozni vele, hogy korábbi szérián bármilyen RT effekt értelmezhetően fusson.
-
sakal83
addikt
válasz
Hopkins95 #138 üzenetére
Soha
Sajnos a kanyarban elozesbol ez lett megspekelve egy valsaggal. Vasarloeronk visszamegy a szocializmus koraba sajnos. Vegre vege a sokak altal atkozott globalizmusnak!... Ez az eredmenye sajnos ha nincs.
Szinte minden uj termekkel ez lesz/van. Auto, huto, tv, telefon.
Off vege
-
k-adi
nagyúr
válasz
Hopkins95 #144 üzenetére
Nem tudom miért fűztök nagy reményt az ARC hoz, vagy csak én nem olvastam azokat a cikkeket?
Az AMD meg ha üzletileg "okos", akkor egy picivel alááraz és kész. "Annyival" nem lesznek olcsóbbak ők se, hogy "megfeleljen" a népnek, ahhoz túlságosan alá kéne árazni, az meg nekik nem éri meg.
De persze szívesen tévednék ebben
Ha jó ÉS mellé még "olcsó" (=elfogadható) is lesz, akkor így a nagy nvidia-hate közepette most nagyot szakíthatnak a vörösek (persze ha lesz "készleten"...) -
fatal`
titán
válasz
Hopkins95 #136 üzenetére
Lehetett tudni, hogy ennyi lesz, az amerikai árak mindig nettók, az USD-EUR meg már 1:1 (mostanra már rosszabb is). Erre jön még rá ugye, hogy majdnem 20%-ot gyengült a forint az év eleje óta és nálunk 8%-kal magasabb az ÁFA, mint a németeknél.
És persze brutál nagyot drágított maga az nvidia is, megy a lehúzás ezerrel. A 12 gigás 4080 egy kész vicc.
-
válasz
Hopkins95 #138 üzenetére
A legnagyobb probléma még az árazás mellett hogy valójában becsapnak az SKU-kal ezért a pénzért.
A TuringnálNem volt xx90 kártya , a csúcs 2080Ti /4352 CUDA maggal volt a 2060 super volt kb a felével 2176 maggal. 50% mag vágás. a kártya ára 399$ RTX 2060
Ampere :
Ott a 3090/ 10496 CUDA maggal volt és nagyjából a felénél kaptad a 3060 Ti -/4864 CUDA maggal esetleg jóindulattal a 3070 idevehető még 46% Cuda mag a 3060 TI ben 399$ADA:
4090 /16384 CUDA 7680 Cuda, 46% 4080 12 GB /7680 899$ tehát ennek a kártyának a valós helye 4060( Ti) kártya és a max ára 400$ figyelembe véve a drága gyártást legyen 500$ hogy kedvezzek az Nvidiának.de ez nem 80 as kártya és nem ennyi az ára, ez egy nagy kamu. Nem szabad megvenni ezeket, teljesen hülyére veszik a saját vásárlóikat.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Hopkins95 #136 üzenetére
2 rongy a 4090, az Ft-ban 8 kiló. Ha azt nézzük hogy a 3090 volt 750 a megjelenésekor, a skalperek által felvert áron (aztán még abból is lett 1.5 milla), akkor annyira nem is sok. (Mondom: ahhoz képest.) Azért teljesítménynövekedés is van mögötte, a Ft-ot meg nem ők inflálták el.
-
Chaser
legenda
válasz
Hopkins95 #49 üzenetére
és ezeket optimistán számold ki a 400ft-os usd-vel és 27%- áfával
a 4070 lenne 260e fe verzióban, egy jobb custom 300e körül
HA tényleg 500 usd lenne a 4070
mondjuk ahogy állunk, mire azok kijönnek lehet majd 430-440ft-tal is számolniszerk:
az rdna3 az vághat ezeken az árakon, majd meglátjuk
ha ütős lesz akkor nv mellé áraznak úgyis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- PlayStation 5
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest