- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Íme az új Android Auto!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3/3 Pro
Nem 3S! 3S topik erre: [link]
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maist
senior tag
válasz cafatmaister #11751 üzenetére
Nem, mert a száma alapján ez egy kókányolt, webshopos rom. Miflash segítségével tudod frissíteni Miui 8-ra.
-
Maist
senior tag
Pont Kecskeméten vagyok én is, és hetek óta sz*r egyébként a Telekom többé-kevésbé itt a környéken. Észrevettem, mert szoktam erre figyelni, és mindkét kártyám az említett szolgáltató hálózatát használja. Volt olyan, hogy ahol adott helyen eddig 5 pálcika térerő volt GSM hálón, ott 1-2 pálcika alig látszott, teljesen random. Én is azt hittem, hogy döglődik a Redmi 3, de nem, mert dobtam bele 2 Telenor kártyát, és kutya baja sem volt. Amúgy épp most jött vissza a délután 5 óta nem létező 2G térerő. Alakul ez. De ha Te azt gondolod, hogy a telefon a rossz, akkor gari, ha van.
-
Maist
senior tag
-
Maist
senior tag
válasz trouble #11400 üzenetére
Eustock rom-al nekem is előfordult néha a fórumtárs által említett probléma, teljes kikapcs-bekapcs (tehát nem újraindítás) után volt hálózat, térerő. Egy pár hete xiaomi.eu 6.7.28 fejlesztőin vagyok, ezzel nem fordult elő egyszer sem ilyen, és más baja sincs, ezért nem is mentem tovább az újabb heti kiadásokra egyelőre. Stabil 5-7 óra SOT is mindig van, elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
válasz raulicio #10734 üzenetére
Lehet, hogy csak a háttérvilágítás ment el, világos helyen jól meg kellene nézni a kijelzőt, lehet látszik még rajta valami. Ha regisztráltál már rá xiaomi fiókot, akkor neten belépve elvileg van olyan opció, hogy reseteld a készüléket. Egyébként honnan rendelted, melyik webshop-ból? Mennyi idő alatt ért ide, kellett-e fizetned áfát?
-
Maist
senior tag
válasz Viktor0610 #10412 üzenetére
Nem, nem törted össze a lelkesedésem, mert erre azért oda szoktam figyelni, és nullázódott a SOT természetesen, amit a grafikon alá is támaszt, hiszen ezen a töltés is látszódna, ha nem nullázódott volna:
(Az elején volt egy kis mobilhálózat nélküli idő, de wifi már akkor is ment, a pirosat meg nem tudom miért húzta be, térerő volt, meg is csörgettek abban az időszakban.)[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
Pár napja nyitottam a bootloadert Eustock-os Redmi 3-on, kínai developerrel. Aztán próbaképpen nem a legfrissebb, hanem a 07.28-as xiaomi eu rom-ot tettem fel. Szinte rögtön szembeötlő volt, hogy az addig az Eustock rom-on sem gyenge SOT-ot túl fogja szárnyalni, de amit ma eddig (végig wifi-n, hívások nélkül csak böngészéssel) mutat a SOT, azt el nem tudtam volna képzelni egyetlen előző telefonomon sem. 95%-ról indult a történet egyébként, mert nem szoktam fullra tölteni:
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
-
Maist
senior tag
válasz Barell #10073 üzenetére
Nem, onnan egyiket sem tudod miflash-el telepíteni. Miflash-hez romokat innen http://en.miui.com/a-234.html tudsz letölteni. Összefoglalót olvasd el, Kelzsoca leírása tökéletes. 20160401 miflash-t töltsd le, 64 bites windows kell hozzá. Én a mi pc suite programot is felraktam a művelet előtt. A global developert töltsd le, azzal nyílik majd a bootloader is, ha akarod majdan. Röviden kb. ennyi.
-
Maist
senior tag
válasz hrabanc #9719 üzenetére
*#*#6484#*#* single item test, loopback, ott recording, ekkor szólj egy szót az alsó mikrofonba, aztán nyomj rá ugyanarra a gombra, akkor lejátssza. Ha nem hallod vissza, akkor az baj, mert a teszt csak az alsó mikrofont használja. A hangrögzítő mindkettőt, így az cseles, mert úgy hallod, vesz fel, akkor jó, de lehet, csak a felső mikrofon jó.
-
Maist
senior tag
válasz hevizms #7186 üzenetére
Az ezekben a hozzászólásokban leírt módszerrel elvileg bármely 7.1.1.0 rom "Eustock" félére alakítható:
[link]
Gondolom ha megkérsz bárkit itt privátban, akinek Eustock-os telefonja van, hogy mentse le a system.img-t, ami a nyelvet tartalmazza, akkor lesz kvázi Eustock-os 7.1.1.0 rom-od.
Mondjuk így valaki készíthetne a pro Eustock rom-ról is egy mentést akár, feltéve ha azt lehet már root-olni.[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
Ezzel a módszerrel: [link]
A célnak most megfelel, aztán holnap beírom, hogy ezt a kingroot izét hogyan írtam felül a supersu root-al, ami jobban ismert/elismert root jog kezelő az androidon, és amelyben van teljes unroot opció is, ha nem kell a root a gmail művelet után.[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
Ez egy kis gondja az eustock rom-nak, hogy rendszer alkalmazásként van benne a gmail. Frissíteni hiába, attól még rendszer alkalmazás marad. A megoldás a root erre, aztán törlöd a gmail-t, újraindítod a telefont, telepíted a gmail-t, és onnantól benne lesz az indítópultban. Az akkumulátor beállításoknál is csak ezek után lesz választható a gmail.
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
válasz tfranky #5066 üzenetére
A beállítások, rendszer, kisegítő lehetőségek, hívásmegszakítás bekapcsológombbal egy opció arra, ha másként nem megy a hívás megszakítás. Régi miui bug ez, hol jobb, hol rosszabb, de szinte minden telefonomon (Redmi 1s-től, Note 2-ig) voltak gondjaim nekem is ezzel, hogy egyáltalán nem, vagy késve jött vissza a tárcsázó képernyő.
-
Maist
senior tag
válasz fireman123 #4863 üzenetére
Meg ez:
Egy ilyennel készült Redmi 3-al: [link]
Igaz, kellett is a nagyítás a teknőshöz:[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
A téma mixelés kicsit trükkös: beállítások>alkalmazások>minden alkalmazásban keresd meg a témák alkalmazást. Töröld az adatait. Utána wifi/mobilnet kikapcs, majd a témák alkalmazásra kattints, fogadd el, amit kérdez, és ott lesz a testreszabás menüpont. Lépj bele, és utána kapcsold vissza a wifit/mobilnetet, és tudsz keresgélni a témák közt, ha mondjuk csak ikonokat szeretnél másfélét, stb. Addig tudsz így beállítgatni, keresgélni, míg vissza nem lépsz a téma főmenüjébe. Ha oda visszalépsz, és online vagy, akkor újra eltűnik a testreszabás lehetősége, emiatt a téma szerkesztésnél mindig csak a testreszabás menüjéig lépkedj vissza. Ha kialakult a témád, akkor tudsz készíteni egy "saját téma biztonsági mentést", és utána az már offline mindig megmarad. Érdemes inkább a neked valamilyen okból érdekes témákat elmenteni, és utána azokból offline összegyúrni a kívánt témát.
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
válasz Viktor0610 #3486 üzenetére
Rá kellene pillantani egy ilyennel,
hogy hány A-el töltött a töltő. Az is lehet, hogy döglődik, azért nyomta fel az akkut lassan. Az eustock-os dogi 1,20-1,30A, a gyári 2A Xiaomi kínai dugós 1,30-1,40A között tölti a telefont. Ha ezek alatt van a töltés megkezdésekor a kijelzett érték, akkor valami gond van.[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
Nem, nincs töltéskezelő applikáció. Van helyette viszont ez:
Bedugod a telefon töltőjét amikor mondjuk 20%-on van már a telefonod, és beállítod a visszaszámlálót olyan 1 óra 15-20 percre. Ezzel úgy 90%-ig nyomod fel a töltöttséget, és ha este teszed fel, akkor reggelig nem lóg az áramban a töltő és a telefon, mert az idő leteltekor kikapcsolja a dugalj áramellátását. 1500-2000 Ft, bárhol lehet kapni, halk, egyszer kattan kikapcsoláskor nagyon halkan a relé.[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
Aki miflash-el tett már fel más rendszert attól kérdezném, hogy mennyire kell tartani attól, ha nem 64 bites oprendszer alól végezném a műveletet? Flash-elte tehát már valaki 32 bites rendszeren? A miui.hu fórumán egy leírás szerint nem igazán javallott 32 biten nekilátni. Az xda-developers-en lévő 7.1.3.0 multi az mennyire magyar? Van valakinél az fent? Páromnak kezd megtetszeni a telefon, és gondoltam mielőtt vásárlásra kerül a sor érdeklődöm egy kicsit.
-
Maist
senior tag
válasz Karavik #3170 üzenetére
Nem kell trükközni, mindkét slotban megy a 4G. Annyi a megkötés, hogy csak arra tudod a 4G-t beállítani, amelyikkel a netet használnád. Először tehát tedd be a sim kártyákat tetszőlegesen, majd kapcsold be a netet arra, amelyikre akarod, aztán a netes kártyánál állítsd a preferált hálót 4G-re.
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
-
Maist
senior tag
Lehet, hogy volt már, de a 2A Dogee, vagy akár a Xiaomi töltővel (kinek mi van) kb. mennyi idő feltölteni a telefont pár %-ról 100-ra?
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
válasz Viktor0610 #2951 üzenetére
Ha BOE kijelzővel szerelt most utalok érte 42.000 Ft-ot, postával.
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
válasz hevizms #2909 üzenetére
Csak leírtam a kérdezőnek, hogy hol talál képeket erről, mert kérdezte. Véleményt nem fűztem hozzá direkt, csak amit írt a tulaj, hogy mindkettőn rajta van a fólia. Olyan nagy különbség a képen tényleg nincs a két kijelző közt, azt leszámítva, hogy az egyik kissé melegebb árnyalatú, mint a másik.
-
Maist
senior tag
válasz Von Alfred #2860 üzenetére
Itt írta az Eustock:
[link] -
Maist
senior tag
válasz slayernick66 #2796 üzenetére
Ezt "elvileg" nem lehet elállítani. Alkalmazások, összes, beállítások, és itt adatok törlése. Utána alatta beállítások tárolója, ott is adatok törlése. Ez talán megoldja. Elég gyorsan húzod az újjad egyik gombról a másikra?
-
Maist
senior tag
válasz slayernick66 #2791 üzenetére
Próbáld meg állítgatni a méretet, hogy mekkora legyen a kicsinyítés, kapcsold ki-be a kérdést, hogy legyen-e előtte, ezek után pedig kikapcs gomb hosszan, újraindítás. Ez általában rendbe szokta hozni az ilyen apróbb hibákat.
-
Maist
senior tag
válasz slayernick66 #2787 üzenetére
Annak nem szabadna elvesznie:
beállítások > rendszer > egykezes mód. Nincs ilyen menüpont? -
Maist
senior tag
válasz fireman123 #2733 üzenetére
Már épp be is akartam írni, találó a topic címe:
"Lehullott a lepel a Redmi 3-ról"
Úgy néz ki, lehullott.
Amúgy ettől még tényleg jó a "vas", de ha nem lehet majd kérni BOE paneles készüléket, akkor szerintem nem veszek, mert nem szívesen küldeném vissza a telefont kifizetve ennek költségét, aztán meg várni a pénzem visszautalására akár 30 napig.
El leszek még a Note 2-vel egy ideig, rendeltem is most két külső akkut külső töltővel, így a 3 akkuból már 9180 mAh-val tudok hamarosan gazdálkodni. 3 akkuval már csak lesz annyi kijelzőidőm, mint a Rm3-al lenne.[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
Ezen filozofálok én is, mire lassan eldönteném, hogy kell, addigra arany van már csak készleten (én is Note 2-ről váltanék főleg akkuidő, és kevésbé a méret miatt), és nem nagyon vagyok az arany szín híve. Ebből mostanában nem lesz Rm3, vagy megveszem, és tovább adom, miután leteszteltem, hogy válik be a Note 2 után, és veszek feketét, ha lesz majd készlet. Note 2-n is *#*#6484#*#*, első menüpont, görgetsz lefelé, LCM sorból amelyik fekete, és "true" a vége a szövegnek, az a kijelződ van.
-
Maist
senior tag
Senki sem terjeszt rémhíreket! Egy konkrét téma van ennek szentelve az en.miui.com-on is, linkeltem a topicot lentebb. Másik dolog, hogy az ott leírtak hatására én csak megkérdeztem, hogy a már sokszor emlegetett boltból rendelt telefonokkal mi a helyzet, mert én is majd vásárolni fogok szerintem, és pont nekem sem mindegy, hogy esetleg az EBBG kijelzője van benne, és mondjuk napsütésben csak kb. 80-90% fényerőt tud csak a BOE panelhez képest, akkor nyilván Te sem EBBG-t vennéd. Azt is leírtam, hogy nálunk meg egyszerre vásárolt Note 2-k esetében az én lcd-m BOE, a páromnak Tianma, -mi már természetesen levettük a fóliákat is-, és a BOE a Note 2-ben jól láthatóan gyengébb kijelző. Mindig van jobb, és mégjobb kijelző...
-
Maist
senior tag
válasz Genesistibi #2710 üzenetére
Nem, nem szólnék a Samsungnak, mert nagy ívben *****k az említett telefonokra. De. Ha már a magyar nyelvű szoftver felrakása miatt felbontják a készüléket, lehet vannak ennyire rugalmasak, hogy megnézik ha kérem, hogy milyen kijelző van benne. Mennyi, 3-4 tapogatás a képernyőn? Te meg akkor menj el nyugodtan egy nagy műszaki áruházba, és vedd meg a sok kirakott tévé közül azt, amelyiknek a legrosszabb, legfakóbb a képe, lehetőleg jó drágán, mondjuk vegyél egy Samsungot. Eddig 3 Note 2-t rendeltem tőlük, egy törzsvásárlónak ennyi talán már járhat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Maist
senior tag
-
Maist
senior tag
Az biztos, hogy érdekes volt, mert páromnak majd másfél évig volt Note 1, és nála sem sárgult. Még nála volt, mikor a Note 2-t megvettem neki, amiben Tianma kijelző van, és nem voltam túl boldog, és Ő sem, mert messze nagyobb fényerős, szebb, élénkebb volt a régi Note 1 kijelző, mint az új Note 2-é. A fejlődés megállíthatatlan...
Note 1-en én nem láttam ebben a menüben (*#*#6484#*#*), hogy milyen panel van benne. Mostmár eladtam, de kollégának, így bármikor láthatom, ha szép kijelzőt szeretnék nézegetni.[ Szerkesztve ]
-
-
Maist
senior tag
válasz hevizms #2663 üzenetére
Közben meglett a topic, amiben olvastam a fanyalgást az EBBG panelről, ebben is hivatkoznak az előd Redmi 2-re, és a benne lévő lcd-re, hogy abban némileg rosszabb volt az EBBG: [link]
Rm3-ban ettől még lehet jó az EBBG, nem tudom. Látni kellene a két kijelzőt egymás mellett.[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
válasz hevizms #2654 üzenetére
Csak annyi, amit ott olvastam a miui fórumon. Képes összehasonlítás nincs. Régen volt redmi 2-m, és egy kollégám is vásárolt később, és ott viszont szabályosan megdöbbentünk, mikor ugyanazzal a háttérképpel, fényerő beállítással egymás mellé raktuk a két telefont, hogy az EBBG panel mennyivel kissebb max. fényerős, és úgy az egész olyan fakóbb, tompább, nem olyan életteli volt. Ráadásul már kezdett neki egy sárga folt is előjönni rajta. Igaz akkor az enyémben AUO panel volt, nem BOE, mint itt a Rm3-ban. De mint írtam, most Rm note 2-m van nekem (BOE kijelzős), páromnak szintén Note 2, abban pedig Tianma van, és kettőnké közül az én kijelzőm esetében látom, hogy gyengébb némileg. Látni kellene egymás mellett a két féle kijelzős Rm 3-at, az biztos. Mint írták viszont itt alább, nem olyan nagy dolog ez, én is csak kíváncsiságból kérdeztem rá, hogy milyen szállítmány érkezett az Eust***-koz, mire számíthatok, ha vásárolok 1-et.
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
Még nincs Redmi 3-m, a ss-t a en.miui.com-ról szedtem. Ott van egy topic már erről, és finoman szólva leszólják az EBBG LCD-t. Redmi 2-n már én is láttam EBBG-t, hát nem volt egy nagy szám a képe, az tény. Most Rm note 2-m van nekem, és páromnak is, de sem a méret nem nagyon jön be nekem (túl nagy), sem az üzemidő, így érik a váltás. Ráadásul itt is fenáll, hogy más a kijelzőnk gyártója, az övé tianma, az enyém boe (mint a Rm3-ban), és itt nálunk viszont a tianma a jobb, ránézel a két kijelzőre ugyanolyan beállításokkal, fényerő maxon, ugyanaz a fotó, ugyanaz a rom, és nagyon látványos mégis a különbség. Itt a Rm3-nál viszont a boe a jobb kijelző, így lassan szerintem meg is rendelem a "vasat".
[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
Ha már így benne vagytok , akkor a *#*#6484#*#* beütése után, device view-ről is posztolhatnátok 1-1 ilyen screenshot-ot:
Elsősorban Eusto*k beszerzésű telefonokról érdekelne a ss-t, hogy kinek milyen kijelző van benne, van-e szórás esetleg annak gyártóját tekintve. Esetleg még annyit kérnék az ss mellé írni, hogy milyen színű a készülék.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Gumi és felni topik
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vízszűrő kancsók, szűrőbetétek, Laica, Brita, etc.-
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...