- Elérhető az Apple TV alkalmazás Androidon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Hamarosan intézkedhet az EU a DeepSeekkel szemben
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kínából rendel hajlítható üveget az Apple
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
x
-
Vagy rájöttek, hogy nem gáz
Bár az scifi.
Graphene jól hangzik, csak ugyanaz a baj, hogy kevés telefonra van. Meg ha lép egy olyat a Google, hogy kötelezővé tesz olyasmit, mint az eBPF, és csomó cucc emiatt hullik ki, az nem jó.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Apollyon
Korrektor
Nálam a Telekom app megy GrapheneOS alól, pedig rebootkor vinnyog a bootloader hogy valami más van rajta. De nem lepődnék meg ha a telekomnál nem is hallottak még ilyenről.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Folytatva : hogy a Knox trippel, az nem érdekel, OK, veszítsen garit, mire a gyári supportnak vége, addigra már úgysincs gari. De hogy ilyen EESZT meg Telekom app a Knox státusz miatt ne működjön, miközben outdated gyári OS-el megy, olyan alternatívon meg nem, ami amúgy latest security level, az leginkább vicces
@Apollyon : Nekem is A5 2017 volt az eddigi utolsó Android telefonom. Utána egy kölcsön S10 (az is Lineage-el), aztán részemről elég olcsó volt egy iPhone SE 2020, és azt tudom, hogy 2027-ig támogatott, csókolom.
100+ ezret meg nem fogok egy középkategóriás droidos telefonért fizetni, hogy legyen rá 4 év supportom + bloatware. Nem mintha szeretném, de legalább tervezhető.A Knox státuszt az app írója kérdezi le, független az app működése attól, hogy milyen állapotban van. A Simple p. megy akármin, Line-n is. A Telekommal veszekedtem is, hogy ha nem rootolt a telefon, akkor miért érdekli őket, hogy milyen OS van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
GoodSpeed #34 üzenetére
Hát, nem tudom, az újabbaknál mi a helyzet. S10 pl. Lineage-el (arra van official, köszöni szépen, latest Android) rinyál, de megy. Az a gond, hogy pl. egy S5-re 10 évig volt Android, mert a Lineage official-el addig támogatták. Na most ez egy kicsit fenntarthatóbb, mint a gyári support, még ha a Samsung 4 évet is ad.
-
RandomName
senior tag
Jelenleg nem tudom mi a helyzet, de régebben a Galaxy Note 10 Lite idejében is voltak alternatív romok, fel is rakhattad, de ha a Knox számlálója emiatt ugrik, akkor oda a garancia.
Tehát nem akadályoz, de ára van ha elbaszod.
Most nézem, XDA-n S24-re is van twrp, meg minden....[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
Meg.😂 Nem is nagyon van mit ebből fakadóan.😂
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
KISDUCK
addikt
Gondolom akkor ez meggátolja azt is hogy a "vállalkozó szelleműek" más rom-ot telepítsenek a készülékükre.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Hieronymus #31 üzenetére
Nem állítottam olyat, hogy >önmagában< attól biztonságosabb, mert nyílt.
Bárki hozzáférhet és keresheti a gyenge pontjait.
Ez ugyanúgy igaz a zárt programokra is. Azért mert nem férsz hozzá a kódhoz, nem jelenti azt, hogy nem is tudod valahogy exploitolni.Ha megtalálta valaki a sebezhetőséget választhat.
Eladja vagy feltárja és ezzel megkapja a közösség köszönetét.
Az utóbbiból nem lehet cipőt venni a gyereknek.
Sok népszerű open cucc esetén ott van a lehetőség a donate-re, a nyílt cucc sincs kizárólag ingyen, máshogy nem is működne. GrapheneOS-t is adományokból tartják fent, meg a nem munkalinuxok nagy részét is.
Amiről te beszélsz már szélsőséges black hat téma, de egy random githubos program sebezhetősége nem éppen jövedelmező célpont, inkább az, amit sokan használnak. Pl windows, vagy inkább legújabb biztonsági frissítések nélküli elhanyagolt Samsung és egyéb telefonok, rengeteg ilyen van, rengeteg potenciális áldozattal.
Akik meg nem feltétlenül a githubról meg f-droidról töltögetik le az appjaikat...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Nem azt írtam, hogy nem jó nyílt forráskódú program. Ezt csak te gondolod bele.
Én azt vitatom, hogy önmagában attól biztonságosabb, mert nyitott. Bárki hozzáférhet és keresheti a gyenge pontjait.
Ha megtalálta valaki a sebezhetőséget választhat.
Eladja vagy feltárja és ezzel megkapja a közösség köszönetét.
Az utóbbiból nem lehet cipőt venni a gyereknek.Amikor ez a téma felmerül. Minden esetben ugyan az a mantra hangzik el. Eddig senki sem tudta valódi tartalommal feltölteni.
Amúgy nem osztottam meg arrogáns hozzászólást zárt forráskódról.
Mivel full zárt kódú az egész (nem véletlenül), minden bizonnyal ki is adják a rájuk bízott adatokat, vagy ki tudja mi mindent csinálnak még vele...
Csak úgy csillog a jóindulattól.
Csak oda szúrtam egy kicsit. Bocsánat érte.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz
RandomName #27 üzenetére
Van erre megalapozott statisztika vagy más megbízható információ?
Az első Biztonsági rés, amit felismertek a veremtúlcsordulásos támadás volt. lehetőséget adott tetszőleges kódsorozat futtatására.
Amennyiben egy program szövetet kért be a billentyűzetről, támadható volt a program.
Egy korhű Pascal minta program:Var
szoveg: string;
Begin
readln(szoveg);
End.
Mivel DOS alatt a bemenet átirányítható fájlra, a billentyűzet helyett fájlt lehetett használni.
Egyszer egy tesztelő rossz fájlnevet adott meg bemenetnek.
Az eredmény a DOS kiakasztása volt.
Elkezdték vizsgálni és kiderítették mekkora fájlt kell generálni és hova kell a futtatandó kódot beletenni.
A mintaprogram hibátlan. Nem is lehet hiba benne, annyira primitív.
De a Readln parancsnál elszáll a rendszer, ha túlcsordítják a rendszert.
A megoldás a fordító program korrigálása volt. Max 255 karakter hosszban kérte be az inputot.Nem annyira egyértelmű, hogy a nézegetéssel megtalálható egy komolyabb sebezhetőség.
Az alapvető programozási hibák felderítésére vannak automatikus megoldások. A rosszindulatú programrészleteket és a nagyon új hibákat nem ismerik fel.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Hieronymus #26 üzenetére
Nézd, én nem fogom neked itt tovább ecsetelgetni ezt a témát.
Ha nem lenne openszósz, akkor ez a fórum se lenne most itt, meg a telefonodon futó rendszer sem, mert mind nyílt rendszerből jöttek. Ennyit a közösség kevés emberéről.
Írd be csetgyépétének, hogy miért jó az openszósz, azt majd elmagyarázza neked, hogy egyébként ő is azon fut...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
RandomName #25 üzenetére
A GrapheneOS bőven felülmúlja a már anno megboldogult Cyanogenmodot. Ami egyébként már azóta LineageOS név alatt fut, de az még mindig jobb választás biztonsági szempontból is mint az adott telefonnal érkező stock Android.
Míg a telefongyártó már rég eldobta a szoftveres támogatást adott telefonhoz, addig LineageOS-sel kapsz további security patcheket akár hosszú évekig is, így nem kell feleslegesen emiatt kukába dobni egy még jól működő telefont. Én így tudtam anno a 2017-es A5 Samsungomat 2022-ig is használni.GOS-nál meg kicsit más a cél mint Lineagenél, főleg privát szféra védelme, és a lehető legkevesebb lehetséges data leak. GOS kódjából konkrétan az upstream AOSP-ba is épített be a google patcheket, csak ennyire nem komoly a projekt...
Még rendes gúgli play store-t is lehet használni, ami sandboxban fut, anélkül, hogy a play.services bármit is látna abból amit a felhasználó a telefonján csinál.
Itt van egyedül olyan funkció egyelőre, hogy lehet spoofolni a MAC címet, így sosem kell a telefon eredeti MAC-jével csatlakozni bármi wifi hálózatra. Plusz storage scopes, memory exploit hardening, szenzorokat és mindent is lehet tiltani appok elől meg még egy rakat más funkció van GOS-ben ami más rendszerekben nincs.
És abszolút nem random pistikék csinálják a projektet.
Nyomós indokokból viszont csak ironikus módon gúgli pixelekre érhető el egyelőre. De tessék jó olvasgatást ha érdekel.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
RandomName
senior tag
válasz
Hieronymus #26 üzenetére
Van azért a nyílt forrásnak megbízhatósága, de Pistike programját kb senki nem fogja átnézni, viszont pl egy Ubuntu forráskódot meg több ezren piszkálnak különböző okok miatt...
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
A nyílt forrás előnye az átláthatóság. Mivel ki van rakva a nyilvánosság elé, jóval nagyobb eséllyel fedeznek fel valami kritikus hibát, amit aztán a közösség ki tud javítani / javíttatni és még akár optimalizálni is. ...
A közösség ereje kevés emberre szorult. Nem sokan vannak azok át tudnak látni egy komolyabb programot vagy annak egy funkciós részét.
Meg kell érteni a kód készítőjének gondolkodását. Kevesek képesek erre. Azok idejét viszont megfizetik.
Inkább azért keresnek gyenge pontot, hogy kihasználhassák. És nem a közösség érdekében.Szívesen látnék megbízható forrásból származó statisztikát, ami bizonyítja a nyílt forráskód magasabb megbízhatóságát.
-
RandomName
senior tag
Én régen Cyanogenmodot (2-7 között?) toltam, romoltam sokat, de ráuntam.
Nem adott annyit akkoriban, mint amennyit buktam vele.
Én ma nem mernék ilyen privacy rendszert rakni, vagy hardverrel együtt venni.
Hiába a nyílt forrás, ha senki nem nézi meg rendesen. Egy zárt forrás, meg mellé bug bounty program számomra nagyobb biztonságérzetet kelt.
Ja, és ez a sztori is belejátszik: https://bennfentes.net/2021/09/20/a-tortenelem-legmereszebb-megfigyelesi-akciojanak-belso-tortenete-az-fbi-an0m-csalija-amellyel-lefuleltek-a-globalis-bunozes-legtetejet
Akármennyire biztonságos, egy randomGuy addig tud jó rendszert csinálni, amíg csak marginális annak a felhasználói köre. Ahogy elindul a blotwareizáció folyamata a megnőtt felhasználói igények miatt, úgy csúszik be előbb-utóbb az egyre több hiba, amit már nem a randomGuy, hanem a növekedés miatt randomGuy231 rak bele. De sosem tudod, hogy a randomGuy-t mi mozgatja, miből van neki pénze ezt fejleszteni, mi az ami miatt ezt csinálja. Az egy dolog, hogy userbase up miatt látunk valamit kommunikálva a közösség irányába, de azt ki mondja meg, hogy mennyire valid?"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Hieronymus #23 üzenetére
A nyílt forrás előnye az átláthatóság. Mivel ki van rakva a nyilvánosság elé, jóval nagyobb eséllyel fedeznek fel valami kritikus hibát, amit aztán a közösség ki tud javítani / javíttatni és még akár optimalizálni is.
Zárt kódnál erre esély sincs a forráskód hiányában, csak annak az X embernek akinek hozzáférése van, feltéve, ha az a kis csoport egyáltalán detektálja. Kevesebb szem kevesebbet lát.Ha fel is fedeznek valamit a zárt kódban akiknek hozzáférésük van, nem feltétlenül hozzák nyilvánosságra. A különféle backdoorokról nem is beszélve. Ugye ms esetén volt ebből nagy botrány, az évig-évekig visszatartott windows hibajavítások miatt.
Az, hogy a zárt forráskódból azt vezeted le, hogy felhasználják a rájuk bízott adatokat, eléggé demagóg megfogalmazás.
Érzelmeknek itt nincs semmi helye, ezek a tények. Mint ahogy az is tény, hogy valójában fogalmad sincs, hogy mihez kezdenek az adataiddal, de igyekszenek is mindenáron titkolni, ezáltal kézenfekvő a lehető legrosszabbat feltételezni.A Samsung simán tudott volna már egy nyílt forrású, kvantumbiztos titkosítást is implementálni a rendszereibe pl. ezt, amivel a user tudja szinkronizálni a titkosított adatait, amihez csak a user fér hozzá és a Samsung nem, mindezt felhasználóbarát módon.
Ehelyett egy saját zárt megoldást választott, mindenkit kizárva belőle, a felhasználó naivitására építve.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Mivel full zárt kódú az egész (nem véletlenül), minden bizonnyal ki is adják a rájuk bízott adatokat, vagy ki tudja mi mindent csinálnak még vele...
A zárt forráskód miért baj?
A nyílt forráskódban könnyebb rést találni. Az a mítosz, hogy azt mindenki ellenőrizheti, nem véd meg semmitől. A felhasználók többsége nem képes mit kezdeni a forráskóddal. Egy réteg képes felismerni a kódokat. Azok akik képesek megérteni, hogy pontosan mit csinál a forráskód, azonnal mehetnek dolgozni. A sötét oldalon jobban megfizetik a hatékony embereket.Az, hogy a zárt forráskódból azt vezeted le, hogy felhasználják a rájuk bízott adatokat, eléggé demagóg megfogalmazás. A nyílt forráskód esetében ez nem fordulhat elő? Dehogynem. Előfordulhat. Sőt segítséget is be lehet építeni a forráskódba.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
RandomName #16 üzenetére
A grapheneOS arról szól, hogy az összes többi Androiddal ellentétben itt van beleszólásod a rendszer és a telefonra telepített appok működésébe, nem fognak kémkedni utánad pl. szenzorok útján passzívan, mint mindenhol máshol.
Itt a titkaid titkok is maradnak, nem úgy, mint bármelyik Samsung eszközön.Célzott támadások ellen viszont nyilván nem véd, mint ahogy semmilyen más digitális eszköz használata sem.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Ez a knox csak hamis biztonságérzetet ad és kb. ennyi. A Samsungnak van egy zárt biztonsági keretrendszere, adtak neki egy szép fantázianevet, ami átlagfelhasználói bakiktól valamennyire megóv anélkül, hogy bármiféle user beavatkozást elvárna, vagy eltűrne.
Ellenben magát a Samsung érdekeit sokkal jobban védi mint téged. Rájuk bízod az összes személyes adatod amit ők úgy titkosítanak, hogy ők fel is tudják oldani (nem csak te). Mivel full zárt kódú az egész (nem véletlenül), minden bizonnyal ki is adják a rájuk bízott adatokat, vagy ki tudja mi mindent csinálnak még vele, valszeg egy pár éve már mennek training datának a saját AI-juknak is.
-
Amúgy hasznos lenne. A DÁP nálam is két telefonon van, az A54 mellett a POCO X6 PRO 5G -n is.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Atee94
tag
válasz
RandomName #16 üzenetére
Soha nem állítja a készítői hogy feltörhetetlen. De pont az ilyen zero day támadásokkal szemben eléggé ERŐSÍTETT. Plusz ha olvastad volna a Cellebrite jelentését(amely kormányzati szerveknek elérhető progi), a GrapheneOS volt 2024 júliusában az egyetlen amely képes valamennyire állni a sarat a progi ellen, annyira hogy a kismillió android fork mellett ez volt az egyetlen OS amelyet hajlandóak voltak említeni.
[ Szerkesztve ]
"The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
-
Nekem tegnap este az A54-nél kiírta a DAP, hogy nem tud beléptetni, mert szerinte a telefonom rootolt. Lol. Sosem rootoltam egyik telefonomat sem, itt meg pláne nem játszik ilyesmi. Képernyőképet nem engedett készíteni, POCO-val vagy a Sony DSC-WX350B-vel meg elmulasztottam megörökíteni. Újraindítottam a telefont, azóta jó. 😆
-
RandomName
senior tag
GrapheneOS
Ez is valami olyan, mint a hipertitkosított lehallgathatlannak árult kifejezetten bűnözőknek készített telefon, amit megvett minden radar alatti ember, drog- fegyver- emberkereskedő, szerte a világon, és tényleg tök jól működött egy jó ideig, majd indult egy letartóztatási hullám, mert nagyon sok emberről lett terhelő bizonyíték. Kiderült, hogy egy állami bűnüldöző szervezet találta ki az egészet.... Ugyanez az állami szervezet pl üzemeltet TOR ki-belépési pontokat is mindenfelé a világon....
Természetesen nem magyar szervezet."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
BiP
nagyúr
Ezt értem, azt is, hogy erre van igény. Akkor keres egy másik gyártót, aki ezt nem akadályozza. Gondolom van még ilyen.
Csak hátrányként felhozni, hogy védve van a mókolt (visszaélésre lehetőséget adó) rendszerek használatától, elég visszás.
Szerintem az átlagusert jobban érdekli a biztonság, minthogy egy szűk kisebbség (nem visszaélés miatt) custom rendszert akarna használni, de a védelem miatt sajnos nem tud.[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
És ezzel mit is akarsz mondani?
Az e-fuse-zal nem tudom mi a gond, ahogy értelmeztem, az a célja, hogy érzékelje, ha rootolva van a telefon.
For some older versions of Knox, it may be possible to clear the e-fuse by flashing a custom firmware.
Ezt írja. De nem tudjuk, mennyire régi.A security mentioned-ből meg 2017-es a legújabb. Hadd éljek a feltételezéssel, hogy ezek azóta javítva vannak.
-
Az Erste George appja is futhat egyszerre több eszközön, ami nagyon hasznos dolog (elvesztett, ellopott vagy működésképtelenné vált fő-telefon esetén a másodlagos eszközzel továbbra is tudok ügyet intézni, pontosan ugyanezért regisztráltam a DÁP appot is két iPhone-ra).
-
plömplöm
őstag
aha, nagyon szép, éljen hurrá a samsung, csak a samsung, a samsung mindörökké. két apróság így hirtelen a felszínről, wikipedia:
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
válasz
Klaus Duran #1 üzenetére
Nem, miből gondolod? Azért mert a Samsung fejlesztése?
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
válasz
Jack Hunter #2 üzenetére
Kíváncsi vagyok, ezt hogyan oldod meg.
Sehova sem vagy bejelentkezve netán? Nem használsz email klienst, se banki alkalmazást? Ujjlenyomat se aktív? Összes kép letörölve?Mindenkinek:
Merem remélni, hogy ér valamit a Knox, hisz én is Samsung telót használok ezer éve, de itt is meg kell bízni legalább a Samsungban, hogy nem él vissza azon adataimmal, amire nem adtam neki engedélyt (jó, a többivel se éljen vissza)
Számomra a Samsung Pass a legfontosabb oka a ragaszkodásomnak, mert úgy vagyok vele, csak jobb lehet, mint egy third-party app, de feltörhetetlen rendszer nincs.#10GoodSpeed@
Mert rohadtul olyan érzés olvasni.
Ha a fentieket nem ilyen marketingszagúan írtad volna le, de legalábbis nem úgy, mint aki feltétel nélkül elhisz mindent a marketing-gépezetnek, akkor biztosan nem írta volna azt, amit.[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
A55-nél már van Knox Vault is:
A Knox Vault elkülönítetten, teljesen függetlenül fut a rendszertől, saját processzorral, tárolóval és memóriával fut, a rendszer pedig ebben az elkülönített környezetben tárolja az olyan kritikusnak számító információkat, mint a PIN kódok, a jelszavak, a biometrikus- és digitális azonosítók, illetve a titkosítási kulcsok. A Knox Vault úgy lett tervezve, hogy a hardvert érő támadás (elektromágneses, lézeres feltörésre tett kísérlet) megsemmisüljenek a benne tárolt adatok
[link]be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz
Hieronymus #6 üzenetére
Bocsi, nálam a CIB-nél nem, de tudtommal az OTP-nél sem, viszont lehetnek kivételek, ezt pontosítom.
-
A banki applikációknak van egy sajátsága, az ügyfélnek csak az egyik okostelefonjára lehetnek telepítve!
Ez így nem korrekt megfogalmazás.
A bankon múlik, megenged párhuzamos használatot vagy sem. A folyószámla bankom eszköz azonosítást használ, maximum 2 eszköz szerezhet jogot az app futtatására.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Atee94
tag
Ha kormányzati szerv kopogtat az ajtódon, a Knox semmit se ér nagyon...https://discuss.grapheneos.org/d/14344-cellebrite-premium-july-2024-documentation
Az egyetlen ami képes valamennyire ellenállni a 2024.júliusi jelentések alapján, az a GrapheneOS. A Samsung, Iphone, ezen kívül az összes android telefon gyártó úgy hasal el ezeken a teszteken mint a huzat."The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
totron
addikt
Az állítás szerint igen.
Engem az is izgat, hogy a távoli kezelés milyen autentikencicációt használ, amitől egyszeriben megszűnik a remote minden lehetséges nyavalyája.
Alert: Knox mellett is simán a jól bevált szokásrendszer szerint .apk-s oldalakról kinyert appokat futtattam. -
BiP
nagyúr
Arra lennék kíváncsi, hogy ha zárolom a telefont (ujjlenyomat, minta, stb.) akkor a telefon titkosítja a háttértáron lévő adatokat vagy csak simán nem enged hozzáférést ?
pl. rádugom a számítógépre, akkor a telefon feloldásig nem elérhető a tartalma. De titkosítással is védve van?[ Szerkesztve ]
-
Tehát ez egy olyan valami,ami ugyanúgy hozzáfér a telefonon minden adathoz, mint az illetéktelen programok, csak ez most biztonságosnak van beállítva? Érdekes... Én annak örülnék,ha senki nem férne hozzá semmihez ami az én eszközeimen van. Mivel ez kb lehetetlen, ezért nem tárolok interneteléréssel rendelkező,naponta használatban lévő eszközön érzékeny adatot. Ez sem garancia,de legalább egy kicsit megnyugtatóbb.
Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
Ez most reklám?
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
Új hozzászólás Aktív témák
lo Van egy masszív, hardveres, biztonsági oka, amiért nálam a Samsung fix, ez pedig nem más mint a KNOX chip. Ez egyrészt...
- Elérhető az Apple TV alkalmazás Androidon
- Sorozatok
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házimozi haladó szinten
- Nintendo Switch 2
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- HiMedia lejátszók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest