- Google Pixel topik
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Mobil flották
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
válasz Essentials #37 üzenetére
Ez egy kiváló összefoglalása volt a helyzetnek.
-
arn
félisten
válasz adamklark #30 üzenetére
Dragabban, mint a simat, es nem ugy erzik, hogy kevesebbet kaptak, mert tobbe kerult.
Az applenek valszeg az a gondja vele, hogy kisebb haszon rajta, es ezert tobbet kellene eladni hasonlo megterules mellett. Az apple meg ket fillerert a sajat anyjat is abuzalna, elnezve a tolton, ramon, akkumereten valo spurkodast.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
“Tehát, ha egyetlen kompakt iPhone érkezik csak tavaly, és mondjuk a Mini az egy kicsit kedvezőbb árcédulával nyit, alighanem jobbak az eladási mutatói is.”
Pontosan itt volt a bibi. Mert akkor én is a minit vettem volna SE helyet. Most meg potyàra nem cserélném le.
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Dr. Oid
aktív tag
jó lett volna ez, ha nem lett volna szar az akkuidő.
-
parandroid
félisten
Egyetértek. Ahogy írtam korábban, én is visszacseréltem az XR-t pár hónap után egy XS-re. Ez még az a méret, ami még menet közben pont kezelhető. Itthon meg úgyis az ipad minin fogyasztom a kontentet.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
törölt tag
A 2020-as adatok sincsenek sehol, hiszen ez nem hivatalos eladási adat, hanem egy piacelemző cégtől egy saccperkábé. Az Apple nem közöl hivatalos eladási számokat.
A másik pedig hogy az Apple nem "bármelyik másik gyártó", nem egy LG, akik örülnének, ha bárki vette volna a telefonjaikat, hanem az egyik legnagyobb IT cég a világon. -
tDr1v3r
veterán
válasz parandroid #35 üzenetére
Gyártási szokásokat ismerve nekem is ez ugrott be... és rohadtul remélem hogy ez is lesz, igaz még sokáig nem fogok telefont cserélni (2019 februárjában vettem az XR-t, 90% feletti még az akku konkrétan, sebességre is 0 panasz) de nagyon remélem hogy lesz Mini modell még amire eljutok a telefoncseréig mert 2,5 év után is nagy nekem a 6,1", nem tudtam megszokni teljesen az egykezes használathoz, gesztusok és Reachability ide vagy oda. Na meg a zsebemet is húzza.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
roli543
őstag
válasz #32839680 #20 üzenetére
És amúgy az az érdekes, hogy 2020-ban ment el ennyi. A 21-es adatok meg még sehol. Szóval azért szerintem ebben az évben még egyszer ennyi talán elmegy ebből. Ez csak spekuláció, de kb a 13as sorozat bejelentéséig kb eladnak a Miniből 20-25 milliót (vagy lehet akár 30, nem tudom) es oke, ez nem 60-70 millió… de bakker. Gyártók zöme összesen nem ad el ennyit… értem, hogy profit, de ez egy hatalmas szám. Kíváncsi leszek a 13minire nagyon. Èn majd arra terveznék kb 3-3.5 év után XS-ről váltani, a sima 12 akármennyire is néztem egyszerűen nagyobb és már nem kényelmes kézbe venni az 5.8 még pont okés.
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
vakablak93
őstag
válasz #32839680 #36 üzenetére
Szerintem te nem érted magadat.
Azt mondtad a többi gyártó hasonló számokat csak olcsó telefonokkal tud produkálni.
Erre azt mondod hogy majd a többiek megpróbálnak mini csúcstelefont csinálni ami nyilvánvalóan draga lesz, és a fentiek alapján ők csak töredékére számíthatnának az apple eladásainak?
Nem tudnának ennyit eladni szóval nem fogják megpróbálni.... -
Essentials
aktív tag
Az iPhone 12 mini maximum Apple léptékben nem fogy eléggé, az 5 ujjunkon meg tudjuk számolni az eddig kijött statisztikák alapján, hogy milyen hasonló árazású androidos csúcsmobilból fogy ennyi. A gyártók összetennék a két kezüket egy ilyen fogyással ezen az árszinten.
"Inkább azzal lőtt öngólt az Apple..."
Biztos hogy öngólt rúgott az Apple? A szűk réteg igényeit ki tudja vele elégíteni, behúzhatja a rendszereibe az androidos kis telefonra vágyókat, ( App Store vásárlás, havi díjas szolgáltatások, újabb készülék vásárlások tőlük. ) Ezek olyan pluszok, akik a 6,1-esre nem kaptak volna rá, és akik növelik a telepített bázist, és később is vásárolhatnak. Ne feledjük el, hogy az Apple-nél a hardver vásárlás csak az első lépcsőfok. A második az, hogy tőlük rendel az ember szolgáltatást, szoftvereket vesz, a harmadik pedig az hogy ha tetszik az illetőnek az Apple-élmény, akkor újabb készülékeket vásárol a telefon mellé az integrítás ígérete miatt. Nekik komolyabb pénzek vannak az aktív telepített felhasználói bázisban, mint azoknak a gyártóknak, amiknél a business javarészt kifullad azzal hogy megvette a készüléket, aztán remélhetőleg a következőt is tőlük szerzi. Szóval ha a mini hozott pár millió új mókust a rendszerbe akik a méret miatt mentek át, már megérte![ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Temetni azért még nem kell a méretet, bejegyezették a minit a 13-ból is, szóval lesz még. Ennek a gyártása is csak azért áll le, mert megvan már raktáron az a mennyiség, ami a sales prognózis alapján elég a 13 mini megjelenéséig.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
csakany2001
senior tag
Szomorúan olvasom hogy erre a sorsa jutott és ezzel megpecsételte a többi kisméretű telefon gyártását is, mivel így más gyártó bele sem fog kezdeni látva hogy mennyire alacsony az igény. Egyetlen normális méretű telefon számomra a piacon, mit nem adnék egy ekkora méretű Androidos telefonért...
Remélhetőleg kiadják még a 13 mini-t is és nagyobb sikerrel fog járni.
Tudom hogy csak az a lényeg hogy minél nagyobb legyen az eladott darabszám, csak éppen az felejtődik el amiért évekig izgalmas volt ez a piac: többféle igény kielégítése és a kísérletezés, egyediség. Mostanra mindenki mintha biztonsági játékot játszana...
Apple legalább be merte ezt vállalni, amit a Sony is évekig de valóban ha mind kettő cég falba ütközött nincs értelme és jogos, csak éppen mindig adott egy szűk réteg akinek nem lesz hova váltania.
Zenfone 8 és a Pixel 4A számomra mondjuk nem kompakt, amikor 4-5 éve vettem telefont akkor átlag méret volt és akkor is sokalltam és durva belegondolni hogy idáig nőttek...
(hozzátéve hogy sem a kezem, sem a zsebem nem lett azóta nagyobb, illetve ugyan úgy használom a telefont legyen az 6,5"-os vagy 4,6"-os)[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
vakablak93
őstag
Kár érte kiváló ügynök volt.
Ez előrevetíti szerintem azt is hogy többet kb senki nem fog ilyesmivel próbálkozni....
Én nem szeretem az Apple cuccokat de ettől még értékeltem hogy összehoztak egy ilyen klassz minit.
Ha nekik nem jött be akkor másnak sem fog, ezek után a mini kategória egyértelműen az olyanok mint a 2020-as SE és a Pixelek lesznek, a nyakamat rá hogy többet nem megy alá senki.Engem csak az iOS tartott ettől a telefontól vissza, de a töbséget az inkább vonzza, ha még így is bukta akkor el kell ismerni hogy a hozzám hasonlók akik minifonra vágynak azok csak egy marginális csoport, sajnálatos de ez van....
Azért köszönjük az Applenek hogy megpróbálkoztak vele -
arn
félisten
Dragabban kell adni, es a sok sznob maris ramozdul.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
parandroid
félisten
válasz #32839680 #20 üzenetére
A számokat nézve inkább az bánthatja őket, hogy a 12 eladásait kannibalizálja, az meg ugye eleve drágább, meg jobban is nézne ki, ha a számok összeadódnának.
p
-
elfelejtette
veterán
-
janeszgol
félisten
Illetve még az is lehetett az ok, hogy a két alapverzió is megfelelő méretű a legtöbb embernek. Az S8 méretét sokan szerették, és az még egy olyan méret, amivel a legtöbben elégedettek.
Kár érte amúgy. -
atike
nagyúr
Ezek szerint még sincs akkora igény "pici" telefonra...? Vagy csak rétegigény lenne?
-
parandroid
félisten
Jelen, nejemnek végre találtunk valamit, amit kényelmesen tud használni (nem egy nagy darab lány, na). Mondjuk az XS-sel is elvolt, de azt sajna sikerült két emeletnyit megröptetnie, szóval örültünk neki, hogy épp akkoriban már lehetett Minit kapni. Jelenleg én is XS-t használok, teljesen elégedett vagyok vele, előtte XR-em volt, onnét váltottam vissza, mert elegem volt a méretből. Nekem személy szerint az XR/11/12 már nagy, a Mini viszont kicsi, szóval én sajnálom, hogy az X/XS mérete kifutott, ez pont ideális.
p
-
törölt tag
Idei telefonok - GSM Arena
OPPO 26
Realme 23
Xiaomi 30
Samsung 24160mm alatt
OPPO 6
Realme 6
Xiaomi 1
Samsung 7155mm alatt
Samsung 2És ezek sem kis telefonok.
-
joey04
titán
figyelj engem nem zavar ha valakinek kis telefon kell, az sem, ha van ilyen piacon. én arra mutattam rá, hogy felesleges meglepődni, hogy nem fogy jól, amikor nincs akkora igény rá, mint várták. meg lehet sértődni, de a számok nem hazudnak, időről időre minden gyártó megpróbálkozik, de besülnek. Persze az Apple féle kisebb telefonok eladásait a legtöbb gyártó megirigyelné, de apple mércével nem siker, mert keveseknek kell kis telefon. ennyi. ettől még nem lesz rossz készülék, nem lesz hülye akkinek ilyen kell, stb, stb. Nekem is van csomó olyan igényem, amivel a kisebbséghez tartozok, ez van, el kell fogadni.
-
beno52
tag
mint kisebbség nagyon vártuk ezt a tökéletes, kis méretű csúcs telefont...... csak nem almából.
-
adamklark
senior tag
Sajnos pedig ez a hangos kisebbség, a nagyobb telefon egyszerűen a divat, én special utálom a selfie kamerát de sokan használják és nem ők a hangos kisebbség hanem én, ilyen ez a biznisz.
Attól még hogy nem használom a kis telefont mert nekem nem csak telefon hanem multimédiás eszköz még jó lenne ha a piac a kisebb szeletet is kiszolgálná, pl ha nem lenne ilyen drága egy jó kicsi telefon (nem lebutított mini verzió) akkor tartalék telefonnak talán vennék is egyet.
-
joey04
titán
nem csoda. csak a hangos kisebbség örült neki nagyon.
-
törölt tag
válasz Juhaszatti #6 üzenetére
Hát, nem tudom, azért elég lényeges különbség van méretben a kettő között. Akik a fórumokon a méretet hozzák problémának, gyakran azzal érvelnek, hogy 2-3 mm eltérés is jelentős, ehhez képest itt nem lenne az?
Amúgy inkább az árkülönbség volt talán érdekes, bár ugye jóval kevesebbet is ad az SE mindenben a Mininél. -
Örni
senior tag
Nézd, pl. a Poco X3 most 69990Ft. Ha abból csinálnának egy kompakt kivitelt, szerintem sokan ugranának, de 300k-ért jó hogy nem fogy egy mini telefon :)
Én a középkategóriás kompakt telefonokat hiányolom, fenének kell csúcshardver.There's too many men, too many people, making too many problems!
-
madgie
titán
válasz Juhaszatti #6 üzenetére
Drágábban szerintem nem adhatják, akkor sem, ha nem lesz mellette SE... így is durva ára van (és kompromisszumot kell kötni pl az üzemidővel).
-
adamklark
senior tag
gondolom ez is benne van, hogy hiába azért volt a mini hogy a nagyobb jobbnak tűnjön, chip hiány meg társai miatt nem éri meg ezt mégegyszer elsütni 13-as esetében.
-
helixP
nagyúr
Hát, én nem értem!
Ha csak minden harmadik ember vett volna egyet, azok közül, akik minden cikk alatt "péklapátolnak", igazi slágertermék lehetett volna.
De nem lett."... egyszerűen nincs elég nagy kereslet apró csúcsmobilokra... "
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
"van a piacon"
A gyártás leállításának hírére és mert a 13 Mini még a kanyarban sincs, hamarosan elkezd felkúszni a 12 Mini használt piaci ára. Ezt a kereskedők meglátva vérszemet kapnak és ők is drágítanak. Így aki kicsi telefont akar, az még sz@rabb helyzetbe kerül. Ha úgy vesszük, tulajdonképpen VGA-t is lehet ma kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hardcore café
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...