Leállt az iPhone 12 Mini gyártása

Nem fogyott túl jól a legkisebb és számunkra legszimpatikusabb iPhone.

A TrendForce információi szerint idő előtt leállt az Apple az iPhone 12 Mini gyártásával, igaz: a meglévő készletet továbbra is világszerte árusítják, így a dolog nem jelenti azt, hogy egyhamar lekerülne a mindössze 135 grammos modell a polcokról. Az iPhone SE-nél is légiesebb apróság állítólag csalódást keltő eladási számokat hozott, így az Apple inkább a másik három iPhone 12-re fókuszál, és elhangzottak olyan érvek, hogy egyszerűen nincs elég nagy kereslet apró csúcsmobilokra.


Az iPhone 12 Mini nekünk bejött [+]

Egyfelől ezzel a levelesládám tartalmával és az ismerőseimmel együtt vitatkoznék: nagyon sokan kérdezik, milyen kifejezetten kompakt mobilt kapni manapság, bár tény, hogy az almás variáció 300 ezer forintos nyitóösszege elég riasztó lehet. Pedig valahol épp az a zseniális a Miniben, hogy parányi házba sikerült minden fontos komponenst belesűríteni, az 5G modemet és az A14 Bionic 5 nm-es chipet beleértve.


A 2020-as iPhone SE erős belső konkurenciát állított [+]

Inkább azzal lőtt öngólt az Apple, hogy egy ugyanazon évben dobta piacra a régiesebb formájú, picit lassabb, csak 4G-s, de sokkal olcsóbb iPhone SE 2020-at, és 120 ezer forint spórolás a Mini ellenében olyan előny, amiért sokan bevállalták az apróbb panelt. Tehát, ha egyetlen kompakt iPhone érkezik csak tavaly, és mondjuk a Mini az egy kicsit kedvezőbb árcédulával nyit, alighanem jobbak az eladási mutatói is.

A Mini az iPhone 13 család része is lehet
A Mini az iPhone 13 család része is lehet (forrás: Forbes) [+]

Akárhogy is: a Forbes szerint lesz iPhone 13 Mini, és éppen annak érkezése és a felhalmozott készlet lehet az egyik magyarázat, hogy az elődjének leállt a gyártása. Persze mindez csak spekuláció, amit Cupertino nem fog megcáfolni vagy erősíteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés