- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamklark
senior tag
tetszik ez a megfogalmazás xd, de tegyük hozzá hogy minden cég ilyen, apple se feltétlenül a legdrágább, az Apple szimplán csak pofatlan sokszor és egyből eléd tolja a hülyeségeit.
a mininek szerintem nagyon tudatos rétege van, és pont nem az árral lehet őket behülyíteni (nagyjából)
-
arn
félisten
válasz #40993792 #49 üzenetére
Oda megis kerul tobb ram, es akku vmiert. A toltovel meg csak az applet kovetik, mint annyi masban… ha ugyanezt pl a samsung csinalta volna, siman kirohogik es senki nem foglalkozik vele.
4g ram egy 800 euros teloban 2021ben? Ilyet is csak az apple tehet meg.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
janeszgol
félisten
A töltő elhagyásban egyedül az Apple volt hiteles, mivel onnantól kezdve minden készülékük dobozából kivették! A többiek meg csak a csúcskategóriában. Még a filléres "fél-egy évig használom a telót, aztán úgyis elavul, tönkremegy" kategóriában is adnak töltőt, meg fülhallgatót.
-
arn
félisten
válasz janeszgol #53 üzenetére
Nincs fules, nincs jack, nincs tolto. Vegyel dragan earbudsot, ki van ez talalva az apple nagyon csucsra jaratja a profithajkuraszast, egy gyengebb procit aligha veszel eszre a hetkoznapi hasznalatban, a hianyzo ramot annal inkabb - elobb cserelsz. Raadasul raerositenek azzal, hogy jopofa (?) modon folyamatosan kapja a telo a frissitest egyre nagyobb memoriaigennyel, sajat maguk gyilkoljak le a regi modelleket. Az akkunal mar belebuktak, itt ra lehet huzni az adatbiztonsag, etc szoveget.
Egyertelmu, hogy ki itt a trendkoveto, es ki alakitja a szabalyokat. A samsung pl hiaba ert fel a csucsra, ott mar nincs kirol masolni, es fogalmuk sincs, hogy ott mit kellene csinalni. Amig az apple nem csinal hajtogathatos telot, addig ez a kategoria nem lesz sikeres.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
gzbotii
nagyúr
Nem, nem semmi köze ahhoz, hogy mennyibe is kerül, és ki hajlandó azt a pénzt kifizetni érte
Ha lenne egy Redmi Note 10 Pro/Samsung A52 hardverrel szerelt, hasonló árkategóriás, de csak 5-5.5" készülék, és az sem fogyna, akkor lehetne azt mondani, hogy csak rétegigény.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
parandroid
félisten
-
MikeWazowski
veterán
válasz Essentials #37 üzenetére
"Szóval ha a mini hozott pár millió új mókust..." van erről valami forrásod is? Vagy egyáltalán valami infó arról, hogy mennyit adtak el belőle?
[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Ste
addikt
válasz #32839680 #20 üzenetére
Valszeg mindenkinek igaza van egy kicsit: Top10-ben van a mini, tehát szerintem bőven megérte kijönni vele, viszont jelenleg mindenkit érint a Chip hiány. Apple pedig úgy maximalizálja a profitot, hogy ua a Chippet egy drágább telefonba teszi. (Én biztosan ezt tenném).
Mellette elkezdenék cikkeztetni arról, hogy nem fogy, s leállítom a gyártást, hogy aki mostanság váltana, ne gondolkodjon sokáig, hanem vegyen egyet gyorsan. De ez megint csak én vagyok
Ha belegondolunk, csak az alma hajolt le a kis teleonokért rajongókért, hopp, elment több mint 14Millió darab. Egyrészt bebiztosította, hogy az SE tulajok maradjanak az ökoszisztémában, másrészt szerintem át tudott sok androidost is csábítani.
Szerinten más gyártónál flagship modellekből nem fogy annyi, mint amennyi Minit az Apple eladottTovábbra sem mi vagyunk a fő piac, hanem azok az országok ahol havi 50-100€/$-os előfizetési díjak mellé nagyon olcsón meg lehet venni a telefont. Oda pedig nem drága a mini.
Írom ezt Mini tulajként (nagyon szerettem volna végre legalább átlagos lenni, s a 12/12 pro-val megbarátkozni, de nekem nem kényelmes azokat használni. Maradt a Mini)
-
törölt tag
Azt meg nyilván azért nem vennék meg, mert kétszer olyan vastag lenne, hogy elférjen bele az akksi, több kamera, DS és egyebek. Mindig van valami kifogás.
janeszgol: Nem vagyok benne biztos, hogy az olcsó telefonokat vásárlók cserélgetik gyakrabban a készüléket. Aki csak olyat engedhet meg magának, az simán 5-6 évre veszi akár. Akinek meg flagship kell, annak igen gyakran kelleni fog a következő évi flagship is.
-
arn
félisten
válasz #40993792 #56 üzenetére
Az apple trukkje nem igy mukodik. A kov egyket foverzio utan fogod erezni, hogy keves lett, majd mindent altat, es a visszatoltes nem lesz olyan porgos. Sokszor eljatszottak mar ezt.
Az utobbi x evek top soc teljesitmenye kb mindenre eleg, a memoriat es az amoritizalodo akkut hamarabb fogod erezni a hetkoznapi hasznalatban. Ok is tudjak ezt pontosan, vagy aranytalanul fogsz tobbet fizetni egy dragabb modellert, vagy elobb cserelsz.
-
arn
félisten
válasz parandroid #58 üzenetére
Ez addig igaz, amig nem futtatsz rajta appeket, meg vmi js heavy oldalt. Egy adott hasonszoru programportnal a fele annyi ramot nem fogod egy hatekonyabb osel potolni.
A masik, hogy az utobbi ujabb verziok epp arrol szoltak, hogy a fapados uit egyre inkabb terelik az android testreszabhatosaga fele, ez majd szepen megnoveli a ramigenyt is, lesz ok a cserere
Az atalanos minosegerzet, soc sebesseg ebben szvsz meg mindig jobb az apple. Testreszabhatosag, ui, (ram, akkuido - ez hwsajatossag) ebben az android top telok. De osszessegeben mindegyik jol hasznalhato, en nem erzem, amikor mindkettot hasznalom, hogy ez hude jobb a masikon. Szvsz az emberek fejeben dol el a valasztas, nem a keszulekeken mulik.
Reszemrol ipad pronal is kivartam a 8gt, az iphoneom meg ceges, ket ev mulva igyis masikat adnak.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz #40993792 #61 üzenetére
Amikor egy ipaden osztott képernyővel 2 böngészőt megnyitok, egyikben csak zene megy, a másikban meg olvasok 2-3 tabbal valamit, és simán bezárja a fenébe az appot, akkor nincs miről beszélni, de ugyanezt csinálta nekem iphoneon is....
Amikor egy ebookot olvastam, és képtelen volt rendesen megnyitni az oldalt, csak akadozva, meg bele nagyít-lekicsinyít manuálisan stb mert magától nem megy neki, meg amikor bezárja párszáz oldalnál tartva a könyvet akkor vajon mi a kevés???????
Amikor 2 tabod van böngészőben és ezt a fórumot újra kell tölteni, mert mellette valami zenét meg merészelsz nyitni?
3-4 Gb ram már alapdolgokra is szűkös, csak akkor oké, ha végtelen türelmed van hogy mindig mindent újratölts meg újra megnyiss, amit az orrod előtt zár be...
Pontosan ezért olyan tetűlassú az apple mobil eszközeit használni, a csúcs SOC-k ellenére....
Lehetetlenül kevés ramot adnak, lehet kamauzni az optimalizálást meg a többit, a valóságban tapasztalatom szerint az apple rendszere ugyanannyi ramot kérne mint a droid.
Minimum kéne alá már alapfelhasználáshoz is a 6 Gb....Mielőtt!!! mondanád hogy de ez a cikk iPhone-ról szól, volt olyanom is.... Ugyanilyen az is.
-
parandroid
félisten
Mi az, hogy nem futtatok appeket? Persze, hogy futtatok, és nyilván be se zárom őket, minek? Biztosan meg lehetne fektetni valami benchmarkkal, de én csak használom, aztán 2-3 évente úgyis lecserélem, ez meg megy a nagyinak, ő meg úgyis csak telefonál vele, csinál pár fényképet a macskáról, megnézi a híreket, meg velünk facetime-ol, arra meg a 2 éve lecserélt 6s-em is elég, ami most nála van. Jó, az akku haldoklik, szóval csere lesz, de vagy 5 éves a telefon, ezt meg így ne fogjuk már az almára.
A userek 90%-ának tökéletesen elég a hardver a megjelenés után 2-3 évre, a 60+ %-uknak még utána is, további legalább 2 évig. Ez több, mint amennyi ideig bármelyik droidos készülék update-et kap. Akinek meg olyan erőforrásigényei vannak, az meg eleve tisztában van ezzel, és veszi a prot, meg évente cserél. A mini az almánál nem flagship modell, hanem az abszolút casual csajtelefon. Annak meg tökéletes. Kérdezd meg a nejem.
Szerk.: Az utolsó két bejegyzésed csak később láttam, ebben teljesen egyetértünk. Mi is az állandó szoftveres problémák, hardveres hibák (helló, samsung galaxy s!), a gyors akkuhalálok (szevasz, google nexus!), és a nem frissíthető android-verziók (megint szúrósan nézünk a samsung irányába) miatt váltottunk almára, még valamikor 2014 körül (i4s), illetve nekem már valamikor 2010-ben volt egy 3gs-em. És egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy anyagilag is ráfizettünk volna…
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Foglalt név
addikt
válasz vakablak93 #67 üzenetére
Nekem akkor biztosan végtelen türelmem van, mert végül azért nem váltottam az SE-ről (2016), mert miután pár hónap alatt kigyomlálták azt a lomhaságot és újratöltés-cunamit, amit az egyik iOS14- es verzió hozott, tökéletesen működik a telefon. (Lehet azért van, mert ebben 2GB ram van, ami több, mint a 6 gigabited?) Ráadásul nem fogok 3x annyi pénzt adni egy kellemetlenül nagyobb készülékért (12 Mini), ami számomra hasonló kategóriában fut.
Ráadásul most még megkapja a iOS15-öt is a készülék. Összeségében elég jó vétel volt.[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz Foglalt név #71 üzenetére
Igen végtelen a türelmed, irigyellek is érte , én 2018-ban már tetűlassúnak éreztem a 2016-os SE-t a félórás animációival mire megnyitott egy-egy appot....
Az appok ramban tartása is kimerült az mp3 lejátszó háttérben futtatásában olvasás közben( amíg be nem zárta azt is )
Nem kétlem hogy neked jó vétel volt, ha kielégíti az igényeidet
Minifont akarok én is komolyan mondom, de Applet??? Soha többet köszi .
Inkább lenyelem a kompromisszumot, és elviselem az 5,8-at.
(Pixel 4a)Pedig hidd el én nem akarok sokat, nekem egy
közép-alsókategóriás SOC elég már. Csak engedje már hogy használjam is -
parandroid
félisten
válasz vakablak93 #73 üzenetére
Ne haragudj, de fogalmam sincs, miről beszélsz, sosem találkoztam az elmúlt ~7 évben még csak hasonló jelenséggel sem *...
* Mármint hogy elfogy a RAM, és ezért bezáródik az éppen használt app, vagy hogy szabad szemmel észlelhető időt kelljen várni egy app megnyitására.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
vakablak93
őstag
válasz parandroid #75 üzenetére
Természetesen lehetséges hogy csak én voltam ilyen peches, de
nálam tök hétköznapi dolog volt. -
arn
félisten
válasz parandroid #70 üzenetére
Korabban en is tobbfele nexust hasznaltam, aztan az s8al mentem vissza galaxyra. Az s10 most is megvan, majd ket eve volt 600 eur, 8g ram van benne harom kamera, az uj samsung ui villamgyors, testereszabhato, folyamatosan kapja meg a frissiteseket. Az iphone12ot egyket naponta toltom, azt ket-harom naponta toltottem. Hetkoznapi hasznalatban semmit sem erzek abbol, hogy vagy 2x gyorsabb a soc az iphoneban, es hogy ujabb telo. Szvsz nagyon azon mulik, hogy melyik szine tetszik.
Tabletbol nem vennek mast applen kivul annyival jobb.
-
MikeWazowski
veterán
válasz #40993792 #62 üzenetére
Természetesen láttam a "ha" szócskát, azonban akkora túlzásnak érzem, hogy ennyi erővel lehetett volna azt is írni, hogy ha eladott pár tízmilliót. Tekintve, hogy tavaly is azt lehetett olvasni, hogy totál nem fogy a mini.... egyébként, komolyan érdekelne, hogy mennyi kelt el, de nem nagyon találtam infót.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
parandroid
félisten
Így ennyi idő után már mindegy is, annyira megszoktam a rendszert, hogy konkrétan alig bírom használni a droidot. A céges mobil valami samsung, borzalmas, hogy mennyire nem áll rajta semmi kézre. Tabletre úgy 2-3 éve álltunk rá, lányom volt a fő igénylő a rajzolás miatt, mostanra már nekem is van egy minim, meg anyámnak is vettem egy ipadet a hírolvasás, podcastok, netes rádiók, sok youtube miatt. Amúgy pont ez az ios másik nagy előnye, annyira intuitív, és nem igényel hozzáértést, hogy nagyinak is simán a kezébe lehet nyomni. Korábban egy Nexus 7 tabletem volt (illetve meg is van még, itt valamelyik fiókban), azt nem mertem volna így ilyen formában.
p
-
MikeWazowski
veterán
válasz #40993792 #79 üzenetére
"A 2020. év végén jelent meg, de még így is fel tudott kerülni az adott évben legtöbb eladott darabszámmal rendelkező telefonok tízes listájára." - source?Én csak ezt találtam: Apple has 5 iPhones out of 10 most sold smartphones of 2020 (livemint.com)Ja, már látom a linkeket.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz parandroid #80 üzenetére
Hasonlo aru telokat hasonlits
-
parandroid
félisten
Passz, droidos mobilért nem adnék ki annyit, mint egy almás cuccért (konkrétan semmennyit). De itt most nem is a hardverről van szó, hanem a rendszer fluidságáról, 'userfriendlységéről'. Meg mindegy is, mert a céges mobilon eleve csak telefonálok (meg max számológép, vagy zseblámpa).
p
-
GeryFlash
veterán
Imadom ezeket az okoskodasokat, hogy osszevetik a 4 modell szamait meglatjak hogy a legkisebb fogyott a legrosszabbul, ezert akkor azt majd ki fogjak vezetni. Meg mennek ez a ,,Hehe hangos peklapatozo kisebsseg most holvagytok?" dumak.
Nem, ez nem igy mukodik. Ha nem lett volna Mini akkor az eladasi szamok is kisebbek lettek volna. Azt feltelelezni hogy nem hozta vissza a K+F-et a kisebbik modell lefejlesztese komoly szellemi fogyatekossagot feltetelez. Siman hozzaadott annyit az eladasi szamokhoz mintha csak 3 modellt adtak volna ki. Biztos vagyok benne hogy a 13-as szeriabol is lesz Mini modell.Attol fuggetlenul, hogy szamomra az 5,3" mar tul kicsi lenne, es inkabb egy kava nelkuli 5,8-6" tartanek idealisnak max 150mm hosszusaggal.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
strogov
senior tag
válasz GeryFlash #86 üzenetére
"5,8-6" tartanek idealisnak max 150mm hosszusaggal"
Ebbe simán belefér az iphone 12 (nem mini).
Egyébként ezért (is) problémás kicsit a mini helyzete. A legtöbb kiskezű embernél 150mm egy lélektani határ. Nagyon sokszor jön elő itt a fórumon is mint "bűvös" szám. E fölött már semmilyen módon nem egykezes a telefon. A sima iphone 12 viszont ennél kisebb (146,7mm, 6,1"). Így akinek nem kifejezetten pocket size kell, annak simán jó ez is.Szerintem elsősorban a chip hiány miatt ejtették a legkisebbet. Azon a legkisebb haszon, tranzisztor meg abba is majdnem ugyanannyi kell.
-
arn
félisten
válasz parandroid #85 üzenetére
Hat en ebben sem talalok elterest… az iphone meg mindig fapadosabb.
-
Az egyetlen sziphon mostanában, ami nekem is bejött volna. Na mindegy, úgy se lett volna/lenne rá felesleges zsém
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
gzbotii
nagyúr
válasz #16820480 #84 üzenetére
Nem is írtam csúcshardvert - Redmi Note 10 Pro azért nem épp csúcs. Nem látom akadályát, hogy kisebb akkuval (3500-4000mAh) miért nem lehetne csomagolni 5.5"-ba.
Milyen sallangokra gondolsz?When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Moonline.
aktív tag
Ennek a telefonnak konkrétan nem volt értelme fél évvel a 2020-as SE után megjelenni. Nem tud annyivel többet mint amennyivel annál drágább, egyszerűen nem érte meg.
-
törölt tag
Az A2 Lite, amit felhoztál példának telefont, az annyival nagyobb a Mininél, hogy konkrétan eggyel magasabb méretkategóriába tartozik Apple termékeknél.
Olyan sallangokra, amik a nyákra kerülnek, meg SIM tálca, meg csatlakozás neki, esetleg jack és hasonlók, ez mind helyet foglal. A több kamera is. Ez nem olyan triviális dolog azért, hogy jó, akkor levágunk ollóval kicsit itt meg itt az akksiból, és kész a kompakt telefon ugyanazzal a hw-rel. -
gzbotii
nagyúr
válasz #16820480 #93 üzenetére
Most nem azért, de régebb is voltak 5-5.5" készülékek, szerintem simán elférne benne ez is.
Én azt nem mondtam, hogy akkora kell legyen, mint a 12 Mini. Csak azt, hogy egy Redmi Note 10 Pro hardvere, kisebb akku mellett beleférne egy 5.5" házban. Nem hinném, hogy ennek lenne fizikai akadálya. Akár Jack csati mellett sem.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
arn
félisten
A face id az egyik legjobb dolog az applenel
-
tamasn84
újonc
Szerintem igenis megvan az igény mondjuk az 5,5 col körüli telefonokra. Jelenleg 6 col alatt van az ASUS 8 majd 300k- ért kérdéses támogatással, az xperia 10 III viccesen túlárazva a hardverhez képest és a Google Pixel 4a, mint egyetlen reális alternatíva. Ha pl a POCO kihozna egy X3 hardvert 5.8 collal 75-80K között, vinnék, mint a cukrot. Az átlag usernek az a hardver bőven elég a mindennapokban. Egyszerűen rossz szegmensben jött ki ilyen méretű telefon. Látni kell, hogy azért sokan (köztük én is) nem akarnak csili-vili csúcstelefont, mert a mindennapokban bőven kiszolgál a középkategória
-
senior tag
Csajomnak SE2020-at vettem tavaly egy százasért nagy akcióban, ami a 6S-t váltotta.
Nagyon szereti főleg mert ujjlenyomatos ebben a maszkos időben, de nagyon kacsintgat a 12Mini-re.Sebészi pontossággal van összerakva a Apple termékpalettája...1-2 év múlva lazán cserélhet még egy 12/13 Minire mert biztos, hogy hosszú évekig még áll majd mögötte support és designban is tetszetős.
Muterkám meg használja a kis rosegold 6S-t amire jövő évig még biztosan lesz iOS és korához képest egész kezes (mármint a teló ), így 11Pró-ról nèzve.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
madgie
titán
válasz #32839680 #114 üzenetére
Akkor lehetne igazán eltemetni a 12 Minit
Egyébként sokan odavannak a Face ID-ért, de számomra pár logikátlan, kényelmetlen dolgot is hozott magával. Vásárolsz az App Store-ban? Nyomd meg kétszer gyorsan a bekapcsológombot, hogy leokézd és Face ID-val hitelesítsd. Apple Pay ugyanez. Baromi kényelmetlen gyorsan nyomkodni azt a gombot, ami eredetileg bekapcsológomb, de egyébként kikapcsolni, újraindítani - a Face ID óta - nem lehet azzal a gombbal, ahhoz már gombkombináció kell...
Touch ID-nél odaraktad az ujjad, amikor kérte, kész, kikapcsoltad azzal az egy oldalsó kikapcsológombbal, ha akartad, sokkal egyszerűbb, kezdő szemmel értelmezhetőbb működési metódusnak tartom azt.
Ráadásul van itthon egy régi iPad Pro, az még Touch ID, az X/12 Mini Face ID, az M1 Air meg megint Touch ID. Döntsék már el, mit akarnak (egyébként ha választani lehet, nekem a Touch ID kényelmesebb) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest