- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ldave
félisten
November:
Nos, hát november egy játékról szólt nálam, megvettem az október végén kiadott Horizon Zero Dawn Remastered-et kiadást (10 euró volt az update) és a hónap során végig is játszottam. Még a covid alatt odaadta a Sony az alap változatot minden PS tulajnak ingyen és szerencsére azt lehetett az olcsóbb update vásárlással PS5 verzióra frissíteni. Az eredeti játékot még régen PS4-en játszottam, de nem fejeztem be sosem, most megtettem, még a DLC vége hátravan, de így is belement azért 35-40 óra.
A BF akciók során megvettem a Metaphor: ReFantazio-t, az Atlus legújabb RPG játékát. Ennek a demójával játszottam, amikor megjelent, azóta a wishlisten volt, most kapott végre akciót, szóval jól meg is vettem. Decemberben ezzel tervezek játszani, az első dungeont már be is fejeztem.
A Honkai-ban jött újabb patch (2.6), nagyon rossz volt, agyhalott módon végignyomkodtam, hogy meglegyen a jutalom, de egyáltalán nem élveztem.
A Magic pedig megint újított, kiadtak Foundations címen egy jó nagy lapcsomagot, ami a tervek szerint 5 évig lesz a mostani standard format alapja. Hááát, nem igazán tetszik ez az irány, de ez van. A játékot továbbra is szeretem.
Szóval decemberben a Metaphor a terv, hosszú nagyon a játék (80+ óra), nem hiszem, hogy idén végzek vele.
-
ldave
félisten
Október:
A szeptemberi Astro Bot tovább pörgött a hónapban, meglett a platina is, minden feladat teljesítve. Azóta jött ki pár speedrun challenege pálya, azokkal is próbálkoztam jó időket futni.
Az aktuális WoW raidet letudtam, le is telt a befizetett 60 nap, szóval egyelőre ennyi volt a visszatérés Azeroth-ba, majd pár patch múlva lehet újra előveszem és megnézem hova tart a dolog.A Switch backlog három teljes játékkal bővült: Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition, The Diofield Chronicle és Harvestella. Ebből a DQ XI-et már PS4-en platináztam, amikor megjelent, de most a Switches kiadás is megvan, bár nem tudom mikor lesz rá megint 110+ órám
A másik két játék demóját már régebben próbáltam, azóta figyelem kerül-e fel jó áron lemezes kazettás példány, és pont most volt eladó együtt a kettő, szóval lecsaptam a csomagra.Az épp egy éve szinte minden napi rutin részéve vált Honkai: Star Rail már kezd azért sok lenni, szóval az takarékon van egy ideje, szóval belevágtam a fejlesztő másik játékába, a Zenless Zone Zero-ba. Ez annyira nem tetszik az akciójáték volta miatt, de egyelőre elvagyok vele, nem szeretnék annyira ráfüggeni, mint az előzőre. Egy napi gacha is sok, nemhogy kettő
Ezen felül ha már múltkor a Portalok miatt újra aktívabban használom a Switchet, ismét mentem pár kört a Slay the Spire játékkal, rájöttem hogy a negyedik karakterrel nincs még minden lap megnyitva, szóval azon dolgozom most.
Ez az év így most -8 ponton áll. Biztos lesz még vásárlás (pl DQ3 remake), szóval ideje lesz megint pár + pontot szerezni, de a sötét őszi, téli esték erre tökéletes alkalmak
-
ldave
félisten
Szeptember:
Na, az ősz már izgalmasabb volt a nyári hónapoknál játékok szempontjából
A hónap legjobbja egyértelműen az Astro Bot volt nálam is, mint sokaknál. Nem platináztam még, de az alap pályákat megcsináltam, egyelőre még élvezem a további gyűjtögetést, szerencsére partner is ebben a játék, 200 játékbeli coin-ért lehet segítséget kérni az elmaradt dolgokhoz. A PS ikonos (négyzet, kör, stb) pályák feladják azért a leckét.
A WoW kiegészítő alap sztoriját is befejeztem, de a raidet le szeretném legalább egyszer tolni, mielőtt pontozom, szóval az most még egyelőre itt nem szerepel. A Destiny 2 viszont igen, hosszabb pihentetés után elővettem újra és be is fejeztem a Final Shape aktuális epizód történetét, szóval itt már megadom a +1 pontot. A raidre itt sajna nem sok esélyt látok, hogy egyhamar összejöjjön.
Switchre két játékot vettem a mostani akciókban, a Portal csomagot és a Lego puzzle játékát. A Portal megvan már mindenre is, végigjátszottam PC-n, PS3-on, egyedül, coopban, az a játék nekem továbbra is 10/10, főleg a második rész. A Legós játék is jópofa, de ilyen 2,5-3 óra volt mindössze, ezt teljes áron nem tudom ennyiért ajánlani, de akcióban simán megéri.
A hónap végén befutott a legújabb Magic lapcsomag, a horror tematikájú Duskmourn, de ebbe még nem merültem bele.
-
ldave
félisten
Július - Augusztus:
A nyár nálam is kevésbé szólt a játékidőről, de azért vásárolni sikerült
Az előzőleg megvett Mario RPG mellé megérkezett a Paper Mario remake is. Jelenleg most dobozos Switch játékok terén szinte megvan minden, amit eddig szerettem volna a gyűjteménybe.
A Hogwarts Legacy régóta a wishlistemen volt PS5-ön, most végül a nyári akciók során meg is vettem, a szabim előtt játszottam kb 10 órát, de azóta nem folytattam.A Honkaiba kijött a 2.4-es frissítés, de abba se kezdtem még bele, pedig már a nyakamon a 2.5. Az új Magic set viszont remek, nagyon jók az új lapok.
A nyáron volt egy ingyenes WoW hétvége, ami visszarántott Azeroth világába és végül megvettem a legújabb kiegészítőt, a WoW: War Within-t mostanában ezzel játszom, ha van este kis időm.
-
Bad Pritt
félisten
Meglepően jó, immersive simeknél én is mindig félek az irányítástól, de a Nightdive remekül portolta kontrollerre a UI-t. Joystickkal irányított kurzoros megoldást alkalmaznak pl. az inventorynál, talán annyi negatívumot tudnék írni, hogy elég pici maga a kurzor natív 4K megjelenítőnél, nem olyan óriási karika, mint mondjuk a Destinynél. Mozgás, harc remek, gyorsan megszokható, rengeteg minden állítható és minden input személyre szabható. Nem játszottam vele olyan sokat, csak belenéztem, de arra emlékszem, hogy anno a Mankind Dividedet és Preyt nehézkesebbnek éreztem és sokkal nehezebb volt megszokni.
-
ldave
félisten
Május - Június:
A 100 órás FF7 Rebirth után nem igazán vágytam újabb hosszú játékra, szegény márciusban megvett Dragon's Dogma 2 még mindig vár a sorára...
Szóval inkább pár rövidebb játékot kerestem és pont kapóra jött az Animal Well, a Lorelei and the Laser Eyes és a Hauntii hármasa. Mindegyiket Switchre vettem (bár később láttam, hogy az Animal Well volt PS+ban), és az első kettőt végig is játszottam. Az Animal Well egy puzzle platformer, a Lorelei pedig egy igazi keményvonalas logikai kalandjáték. Szerintem mindkettő ott lesz nekem az év végi top10-ben.
A Hauntii-t csak megvettem, arra nem volt idő, ugyanis jött a Destiny 2 talán utolsó kiegészítője, a The Final Shape, ami eléggé meghatározta június elejét és közepét. Sajna különféle okok miatt a Destiny-t játszó csapatunk eddigi formájában megszűnt, vele a kényelem is, így az kezdeti pár hetes fellángolás nálam hamar kifulladt és egyelőre nem is nagyon van motiváció komolyabb folytatni, pedig lenne még tartalom bőven. A raid-et sem láttam egy próbát leszámítva, az exotic küldetést sem próbáltam még. Így egyelőre erre még -1 pont jár, nem tekintem végigjátszottnak az alap tartalmat.A polcra megérkezett a Super Mario RPG újrakiadása, ment a többi bontatlan Switch játék mellé melegedni.
A Honkai: Star Rail-be a 2.3 patch hozott pár napi új tartalmat, a Magicbe pedig a Modern Horizons 3 lapcsomag. Ez utóbbi eléggé agyleégetős, ilyen sok mechanikát egy csomagban még nem láttam, nehéz draft formátum .
Az első félévet így -5 ponttal zártam
-
ldave
félisten
Április:
A hónap elején lepörgött az FF VII Rebirth stáblista, 100 óra körül lett a vége. Még bőven lenne benne mit csinálni, de eléggé kiégtem benne a végére, majd valamikor biztos előveszem újra.
A Dragon's Dogma 2 lett volna tervben következő játéknak, de valahogy nem volt kedvem a Rebirth után beleugrani egy újabb 100+ órás kalandba, inkább valami kényelemre vágytak, így első körben Switchen folytattam az Octopath Travelert, de két fejezet után újra abbamaradt. Helyette megvettem PC-re egy fél Big Mac menü áráért az Final Fantasy XIII-t
Most ezzel játszom főleg, tudom sokan nem kedvelik ezt a részt a sorozatból, de nekem jó emlék volt és most így újra játszva is tetszik. PC-n max grafikán még mindig egész jól néz ki, az egyetlen gond, hogy nagyon rossz alapra a port, 2-3 rajongó patchet, fixet kell feltenni ahhoz, hogy normálisan fusson...
Ami még nagy szó, hogy a társasjáték csapattal bő 220+ óra alatt végigjátszottuk a Gloomhaven PC-s verzióját. Ezt még covid alatt kezdtük, néha hónapos szünetekkel, de befejeztük
Végezetül pár órát próbáltam az új Magic setet, a Outlaws of Thunder Junction-t, jó kis western hangulat, de mélyebben még nem merültem el benne.
Az idei év eddig -2 pont összesítésben.
-
ldave
félisten
Március:
Ahogy legutóbb írtam, március szinte teljes egészében a FF VII Rebirth-ről szólt, 90 óránál vagyok, már a végjáték, de a befejezés áprilisra marad.
Switchen kipróbáltam az Unicorn Overlord demóját és teljesen elvarázsolt, 7 órás a limit a demón, azt ki is használtam. Meg is vettem a teljes játékot, de többre egyelőre nem volt idő. A Dragon's Dogma 2 szintén már a digitális polcon, az FF7 után ezt lesz a következő nagy játék.
A hónap végén jött a Honkai aktuális frissítése, ez is lekötött jópár estére, elég hosszú és érdekes volt az új küldetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Keresünk dokkolókat
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest