Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DithenS

senior tag

válasz haddent #72 üzenetére

Azért a kétszer olyan drága gép túlzás :D 200k-ból simán kijön olyan konfig ami jobban futtatja a játékokat,bár én itt grafikára gondolok.
    Azért ott a TV kérdése is,30k-ból kapsz egy IPS kijelzős monitort,míg egy normális méterű TV aminek a színei is jó az úgy 60k-tól kezdődik.
    Nekem például kellene még TV-t is vennem,míg a 2008-ban vett monitorom a mai napig tökéletes.
    Ott van a 15k-s multi is amiből már picit jobb VGA kikerül.
    Oprendszerrel mondjuk egyetértek,valóban stabilabb is mint egy windows de akár maga a gép is,elvégre ez egy kész gép amit tudtak tesztelni,míg én összerakok egy gépet azt a kutya se tesztelte hogy jó e ez az alaplap, hűtés jó e stb.
    Fogyasztás is ott van,egy konzol sokkal kevesebbet fogyaszt ami azért nagy előny ha napi 4 órában nyomja valaki.
    Szóval igen lehetne itt ecsetelni az előnyöket de igazából mindegyiknek van,egyszerűen ez két külön fogalom ezért teljesen értelmetlen :)

• DithenS

senior tag

válasz Dr. Akula #63 üzenetére

No igen ebben igazad van :)
    De azért az igaz hogy a PS4 nem hozza a csúcsharvert mint a PS3 meg az X360.
    Amikor azok megjelentek akkor nagyon csúcskonfig volt,csak pont mikor megjelentek akkor kezdődött el a grafikai fejlődés nagy mértékben,megnézek egy 2004-es játékot és egy 2008-ast akkor azért látod hogy mekkorát ugrott a grafikai minőség alig pár év alatt.Így nem csoda hogy a PS3 és az X360-an nem tudta tartani a lépést,mert a vége felé eléggé gyatra volt.
    De a PS4 már most nem igen tartja a lépést,persze ha szoftveresen fejlődik az mindig jó,de fizikailag a hardvert nem tudja megváltoztatni.
    Egyébként jó veled beszélgetni :)

• DithenS

senior tag

válasz Dr. Akula #59 üzenetére

Nem akarok ebbe a vitába bele szólni,de tom_tol-nak részben igaza van.
    Lassabb e mint a PS3? Nem, tök egyforma a HDD miatt.
    Fut rajta a GTA 5? Persze hogy fut,PS3-on is futott ami nem mai csirke,itt arról van szó igazán hogy többet vártak,mindenki azt hitte hogy a PS4-en fullon megy a GTA 5,aztán kijött a PC-n és sokan meglepődtek hogy PC-n mennyivel szebb a grafika,és nem kell hozzá 300e Ft-os gép sem.
    Sony ott ismerte igazán be hogy a profit számított,hogy a hülye még dicsekedett is hogy jéé még a konzolokból is csak úgy jön a profit,régen egy konzol eladása veszteséget okozott de ezért te kaptál egy elfogadható képességű konzolt,most meg már a megjelenéskor észre lehetett venni hogy hát na a PS4 nem hozza a PC-s szintet.
    Sony ha nullszaldósra akart volna kijönni,akkor most erősebb gép lenne de látható hogy nem ez volt a cél,keretbe ez fért bele ezért lett ilyen a két konzol.
    Bár mondjuk megértem őket mert a Sony-nak se megy most olyan jól,de akkor meg nem kellet volna annyit marketingre költeni,így is tudta mindenki hogy a PS4 erősebb,nem kellet volna mindenhol ezt hangoztatni.

• DithenS

senior tag

válasz haddent #36 üzenetére

Akármit fognak kitalálni,a fejlesztőknek erős gép kell mert nagyon lusták.
    Nem fogják tökéletesen soha kihasználni a konzolok erejét,ehelyett leveszik inkább a grafikát vagy valamit mert az kényelmesebb és olcsóbb.
    Nem is azt írtam hogy hót gyenge,csak azt hogy azért a konzol feléig legalább ne legyen akkora grafikai minőségi romlás PC-n meg a két konzol között mit most.
    Mert akárki akármit mond most a PS4 se veszi fel a versenyt,persze az is ott van hogy nem 60 centiről nézed a képet hanem legalább 2-3 méterről így sok élsimítás teljesen felesleges,de sajnos észrevenni a GTA 5 esetében is hogy szebb PC-n a grafika és nem is kell annyira drága gép hozzá.Főleg ha ésszel raknak össze egy gépet,és mondjuk egy 200k-s keretből 20-25k-t nem a házra költenek.
    De kíváncsian várom azt a szoftveres fejlődést :) Bár az XO-val meg most mi lesz,alapból gyengébb de semmi szoftveres fejlesztésről nem hallani igazán.

• DithenS

senior tag

válasz Ghard #35 üzenetére

igen,igazad van :)
    De én arra gondoltam hogy egy puha ágyon fekve játszani sok játéknál kényelmesebb,mint akár egy csúcs fotelben ülve.
    Persze nem minden játéknál :)

• DithenS

senior tag

Olcsó konzoltól ez várható szerintem,megnézzük a PS3 a megjelenésekor de az Xbox 360 is a gyártási költségek nem kompenzálták az eladási árat.
    Tehát kevesebbért adták a konzolokat mint amennyiért le tudtak gyártani 1 db-ot ami ugye eleinte mínuszt okozott a két cégnek,de legalább lett egy tartós konzol ami azért kihúzott 7-8 évet,most meg ott vagyunk hogy a Sony dicsekedett a legelején hogy a konzolból is jön már a profit,tehát nem épp nullszaldó volt a cél hanem hogy nyerjenek is,így lett gyenge a hardver mert ez fért bele a keretbe.
    De amúgy minden generációnál el kell b@szni valamit?! Régi konzolokkal a RAM-al voltak problémák,most beletettek annyit mint a szemét de most meg a GPU meg a CPU gyenge.. :W
    Annak a procinak kb 2,5Ghz-n kellene ketyegnie,a GPU-nak vagy bocsánat APU-nak meg kb kétszer ilyen erősnek kellene lennie hogy már a legelején ne ütközzenek a játékfejlesztők limitbe mert hát mi lesz itt 3 év múlva?!
    Igazából ilyenkor gondolkodok hogy jobban megéri e egy PC? Persze konzol kényelmesebb sokkal mint gép előtt görnyedni de míg PC-n 200-ból kihozok egy normális gépet amivel én szerintem kihúznék 4-5 évet talán közepes beállításokkal,mint konzolon 5 év múlva low beállításokkal HD felbontásban..
    Aztán nem kell fizetnem a multiért se,a játékok is jóval olcsóbbak szóval nem tudom,nekem ez a generáció bukásnak tűnik de nem szeretnék vitát indítani,ez az én személyes véleményem :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés