- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
DithenS
senior tag
Azért a kétszer olyan drága gép túlzás
200k-ból simán kijön olyan konfig ami jobban futtatja a játékokat,bár én itt grafikára gondolok.
Azért ott a TV kérdése is,30k-ból kapsz egy IPS kijelzős monitort,míg egy normális méterű TV aminek a színei is jó az úgy 60k-tól kezdődik.
Nekem például kellene még TV-t is vennem,míg a 2008-ban vett monitorom a mai napig tökéletes.
Ott van a 15k-s multi is amiből már picit jobb VGA kikerül.
Oprendszerrel mondjuk egyetértek,valóban stabilabb is mint egy windows de akár maga a gép is,elvégre ez egy kész gép amit tudtak tesztelni,míg én összerakok egy gépet azt a kutya se tesztelte hogy jó e ez az alaplap, hűtés jó e stb.
Fogyasztás is ott van,egy konzol sokkal kevesebbet fogyaszt ami azért nagy előny ha napi 4 órában nyomja valaki.
Szóval igen lehetne itt ecsetelni az előnyöket de igazából mindegyiknek van,egyszerűen ez két külön fogalom ezért teljesen értelmetlen -
DithenS
senior tag
válasz
Dr. Akula #63 üzenetére
No igen ebben igazad van
De azért az igaz hogy a PS4 nem hozza a csúcsharvert mint a PS3 meg az X360.
Amikor azok megjelentek akkor nagyon csúcskonfig volt,csak pont mikor megjelentek akkor kezdődött el a grafikai fejlődés nagy mértékben,megnézek egy 2004-es játékot és egy 2008-ast akkor azért látod hogy mekkorát ugrott a grafikai minőség alig pár év alatt.Így nem csoda hogy a PS3 és az X360-an nem tudta tartani a lépést,mert a vége felé eléggé gyatra volt.
De a PS4 már most nem igen tartja a lépést,persze ha szoftveresen fejlődik az mindig jó,de fizikailag a hardvert nem tudja megváltoztatni.
Egyébként jó veled beszélgetni -
DithenS
senior tag
válasz
Dr. Akula #59 üzenetére
Nem akarok ebbe a vitába bele szólni,de tom_tol-nak részben igaza van.
Lassabb e mint a PS3? Nem, tök egyforma a HDD miatt.
Fut rajta a GTA 5? Persze hogy fut,PS3-on is futott ami nem mai csirke,itt arról van szó igazán hogy többet vártak,mindenki azt hitte hogy a PS4-en fullon megy a GTA 5,aztán kijött a PC-n és sokan meglepődtek hogy PC-n mennyivel szebb a grafika,és nem kell hozzá 300e Ft-os gép sem.
Sony ott ismerte igazán be hogy a profit számított,hogy a hülye még dicsekedett is hogy jéé még a konzolokból is csak úgy jön a profit,régen egy konzol eladása veszteséget okozott de ezért te kaptál egy elfogadható képességű konzolt,most meg már a megjelenéskor észre lehetett venni hogy hát na a PS4 nem hozza a PC-s szintet.
Sony ha nullszaldósra akart volna kijönni,akkor most erősebb gép lenne de látható hogy nem ez volt a cél,keretbe ez fért bele ezért lett ilyen a két konzol.
Bár mondjuk megértem őket mert a Sony-nak se megy most olyan jól,de akkor meg nem kellet volna annyit marketingre költeni,így is tudta mindenki hogy a PS4 erősebb,nem kellet volna mindenhol ezt hangoztatni. -
DithenS
senior tag
Akármit fognak kitalálni,a fejlesztőknek erős gép kell mert nagyon lusták.
Nem fogják tökéletesen soha kihasználni a konzolok erejét,ehelyett leveszik inkább a grafikát vagy valamit mert az kényelmesebb és olcsóbb.
Nem is azt írtam hogy hót gyenge,csak azt hogy azért a konzol feléig legalább ne legyen akkora grafikai minőségi romlás PC-n meg a két konzol között mit most.
Mert akárki akármit mond most a PS4 se veszi fel a versenyt,persze az is ott van hogy nem 60 centiről nézed a képet hanem legalább 2-3 méterről így sok élsimítás teljesen felesleges,de sajnos észrevenni a GTA 5 esetében is hogy szebb PC-n a grafika és nem is kell annyira drága gép hozzá.Főleg ha ésszel raknak össze egy gépet,és mondjuk egy 200k-s keretből 20-25k-t nem a házra költenek.
De kíváncsian várom azt a szoftveres fejlődéstBár az XO-val meg most mi lesz,alapból gyengébb de semmi szoftveres fejlesztésről nem hallani igazán.
-
DithenS
senior tag
Olcsó konzoltól ez várható szerintem,megnézzük a PS3 a megjelenésekor de az Xbox 360 is a gyártási költségek nem kompenzálták az eladási árat.
Tehát kevesebbért adták a konzolokat mint amennyiért le tudtak gyártani 1 db-ot ami ugye eleinte mínuszt okozott a két cégnek,de legalább lett egy tartós konzol ami azért kihúzott 7-8 évet,most meg ott vagyunk hogy a Sony dicsekedett a legelején hogy a konzolból is jön már a profit,tehát nem épp nullszaldó volt a cél hanem hogy nyerjenek is,így lett gyenge a hardver mert ez fért bele a keretbe.
De amúgy minden generációnál el kell b@szni valamit?! Régi konzolokkal a RAM-al voltak problémák,most beletettek annyit mint a szemét de most meg a GPU meg a CPU gyenge..
Annak a procinak kb 2,5Ghz-n kellene ketyegnie,a GPU-nak vagy bocsánat APU-nak meg kb kétszer ilyen erősnek kellene lennie hogy már a legelején ne ütközzenek a játékfejlesztők limitbe mert hát mi lesz itt 3 év múlva?!
Igazából ilyenkor gondolkodok hogy jobban megéri e egy PC? Persze konzol kényelmesebb sokkal mint gép előtt görnyedni de míg PC-n 200-ból kihozok egy normális gépet amivel én szerintem kihúznék 4-5 évet talán közepes beállításokkal,mint konzolon 5 év múlva low beállításokkal HD felbontásban..
Aztán nem kell fizetnem a multiért se,a játékok is jóval olcsóbbak szóval nem tudom,nekem ez a generáció bukásnak tűnik de nem szeretnék vitát indítani,ez az én személyes véleményem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest