- Mobil flották
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Google Pay beüzemelése (egyelőre csak K&H kártyákhoz): [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
heos ugye sajat spotify lejátszással rendelkezik. nem a zenét streameli csak vezerli. Órát belövöm hogy heos7 a kimenet és vagy nem fogadja el kimenetnek vagy igen de hiába állítom mit játsszon a heos éli a saját életét. annyira önálló hogy magában egy playlist végig tud menni.
-
kchris78
veterán
válasz
autotaxmo #882 üzenetére
szerintem nincsenek ott ezek a fejlesztések.. csak minden egyes apró lépésből új modellt csinálnak, nem fordulnak magukba 2-3 évre és akkor lépni egy normálisat hanem évente kidobnak valamit és így igazából a rendes fejlesztésre sem tudnak koncentrálni. Akorlátozások meg a megfelelő helyen és időben történő rossz döntések következményei akik azt hiszik hogy ezzek a megfelelő vonalra lehet téríteni az embereket.
-
kchris78
veterán
válasz
ez foglalt? #879 üzenetére
igen igazatok van, vannak régiók ahol meglépték ezt a bankok. De itthon azért elég konzervatívok a bankok és akkor polkorrekt voltam... Nem tudom hogy lehet elérni azt hogy majd saját app helyett gpayt használjanak... a legnagyobb akadálynak ezt látom hogy sajátt appal működik a fizetés... csak azóra miatt kellene gpay.. az meg nem piac HU-n belül sem igazán főleg hogy ebbe az órapiacba nem tartozik bele csak egy márka és az nem az apple.
-
kchris78
veterán
válasz
autotaxmo #872 üzenetére
pont ezaz hogy egy banki rendszer meggyőzése pont hogy _nem_ csak pénz kérdése. Samu hatalma meg ebben a régióban nincs akkora. Gondolj bele hogy az Apple ami elég jó adatkezelési renomét épített fel és NEM az adatkezelésből van a bevétele mennyivel más odamennie egy bankhoz hogy akkor vedd át a fizetési rendszeremet - ami a legérzékenyebb dolog két dologból is:
-csalások
-az hogy ki mikor mennyit és hol fizet - személyes adatok védelme
Azért abban a bank 100% biztos lehet hogy a google magába szívja ezeket az adatokat IS és még ha anonimizálva vannak is az adatok az utolsó értékes morzsát is beteszi hogy analizálni lehessen ÉS kapcsolni más felhasználói viselkedéshez (minden ami google fiókban van).
Ez abszolút nem pénzkérdés... egy bank nem fogja a normál működését bármilyen szinten kockáztatni - főleg hogy statisztikák szerint a vásárlóerő inkább az Apple felhasználóinál van.
Plusz, a bankok IT döntései meglehetősen konzervatívak.. Még az Applenek is kb évekbe telt mire végigment minden bankon és megkötötte a szerződéseket.Plusz lassító tényező hogy telefonra ott a bank saját NFC fizetési appja, adat házon belül marad (!!), nincs jutalék, az óra nélküli felhasználónak ez megfelel, csak az óra miatt én nem várom hogy átvegyék a google payt.. Applenél ugye más volt a felállás, ott nem volt telefonos fizetés Apple Pay nélkül, és telefonnal együtt jött az órás fizetés is.
-
kchris78
veterán
válasz
autotaxmo #857 üzenetére
ez szerintem se a samsung sara. itt van egy fizetes, kivel allnak le elobb a bankok. az adat- kufár google wear alapu rendszerrel allnak ossze vagy az apple-el? elso nap utan rendben van az ora apple watchhoz kepest.. remelem lesz meg idom uszodaba menni vele a heten.
-
kchris78
veterán
diktalas nyelvet lehet allitani magyarra? vagy valahonnan szedi ezt a beallitast?
-
kchris78
veterán
ha folyamatosan lejjebb huzom a fenyerot akkor adaptalodik valamennyire ahhoz hogy nem kell akkora fenyero? az adaptivot azert nem kapcsolnam ki de folyamatosan joval erosebb a fenyero szerintem mint kellene... detto s21 detto tabs7..
egy tipp: apple watchon lehetett energiat sporolni azzal hogy repulo modba tette az ember az orat (ejszaka minek jon megy adat barmelyik iranyba is majd reggel syncel egyet), talan itt is szamit egy kicsit. ha kezzel kell ranyomni az alvas modot akkor nem plusz faradsag es sporol.
-
kchris78
veterán
megjött nekem is. brutális méretre az apple watch után
. menüt szokni kell nagyon.. a kerek széle a nem classicnak brutálisan érzékeny lesz, lekoccolja az ember valamivel és oda a kinézet..
-
kchris78
veterán
no megkaptam a KKV levelet, a szallitas alatt levo orat kuldjem vissza a cegeset meg ma talan elinditjak a rendelest... remenykedhetek a a heten meglesz... a ket hetes utazas elott.
-
kchris78
veterán
Cegkent nincs tolto se... Amugy nagyon erdekelne miert van ez a difi... Telekom maskepp konyveli le a lakossagi beveteleket? Arrol is szamlat allit ki meg a cegesrol is.. Mi okozza azt hogy ceg - nev van a szamlan? Egy ceg sem csak tovabb ertekesitesre vasarol ilyen eszkozoket.. Vagy egy cegnek van penze lovera is nekik nem kell ilyen fajta kedvezmenyeket adni? (emlekszem a kliencvenes evekben volt ez hogy ha ceg volt valami akkor azt le lehetett huzni)
-
kchris78
veterán
en nekem jó ha jövőhéten lesz órám. most beszéltem az ÜFSZel és lakossági üzleti rendelés között nincs átjárás. igy ha kiküldik vissza kell küldeni. es új rendelést kell feladni. még jó hogy relatív van készleten fekete sima nem classic.
-
-
kchris78
veterán
ha van valami máshol is ugyanannyiért akkor kizárt hogy alza... minden héten BF.... pffff
-
kchris78
veterán
Bocs sracok de engem ez a regiovaltas nem gyozott meg, en egyelore meg leszek nelkule..
Viszont ha folyamatos VPN kell akkor ez AZ ami jo esellyel nem engedi melyalvasba tenni a procit (wireguarddal ezt tapasztaltam) a telefonon, ami joval nagyobb standby fogyasztast eredmenyez.
Viszont erdekesseg hogy nekem is jelentkezett tegnap a Telekomos kapcsolattarto es kiderult hogy hiaba feluleten cegesen ment le a rendeles azt a T megis lakossagira tette. Persze hianyzik a rendes nev es szemelyi (felulet nyilvan nem keri be ceges rendelesnel). Nyilvan igy nem lesz ajandek tolto se.. De legalabb cegesen volt partizezer vasarlasi keret igy ez vigasztal.. Remelem hamar lebuveszkedi a kapcsolattarto ezt a dolgot es jon a csomag hamarosan
. Telefonon csak egy elerheto a 3bol az meg hetek ota szabin, 3-bol 2 hetek ota, kb utolso pillanat hogy ezt helyretegyek. De hat ez gondolom abszolut low prio dolog.
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
válasz
Varszegig #405 üzenetére
egyetértek. Az Apple-el is volt egy hasonló szitu mikor a SIMA IP68-as iPhone-t reklámozták úgy hogy átment a srác bicajjal öntöző alatt a telefonnal. Persze elhajtották a beázott telefonos vásárlókat.. Úgyhogy ha jól emlékszem levették a reklámot. DE egy ilyen úgy hogy ezek nem sima IP68-asok hanem 5ATM-esek ÉS reklámban úszás van, ÉS úszásmérés is így szerintem NEM állna meg ha egy ügyfél bíróságra vinné az ügyet. Persze lehet hogy búvárkodott az órával de elvileg áll a jóhiszeműség és nagyon remélem hogy a SAMUnak kellene bebizonyítania hogy túl mélyre merültek az órával.
-
kchris78
veterán
BIA mérés ér valamit?
-
kchris78
veterán
[kép] valaki nem bírná ki 😁...
-
kchris78
veterán
válasz
Szuperhorcso #312 üzenetére
na igen
. nekem apple watchból a kisebb is elég volt csukló méret szerint... A kisebb samut nem akartam megrendelni az aksi miatt nade a classic nagyon durván nézne ki rajtam.. Kb mint tech2 laci csuklóján.. Az én véleményem hogy lehet hogy "trendi" vékony csuklón egy krumplit hordani és jól néz ki de szerintem nem...
-
kchris78
veterán
én azon csodálkozom hogy semmi részletesebb teszt nem jelent még meg... pedig elvileg már lehetne..? vagy mégse?
-
kchris78
veterán
válasz
szalai112 #218 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. Sokat lehet vitatkozni hogy IP68 as eszközök vagy az 5atmes eszközök beázását hogy kezeli esetleg a gyártó. Ez adott esetben szerencse dolga is, (hogy bizonyosodik meg a szerviz hgy mi volt az ok) de az 5atmes eszközök már tényleg nem szoktak beázni.
-
kchris78
veterán
ip68 az ugyanaz igen de van ahol ott van pluszban hogy 5 ATM. Az ip68 úszáshoz nem elég a dinamikus víznyomás miatt, de az 5ATM-mel már gyártó szerint támogatott, máskülönben nem lenne benne úszás mérés. Hivatalosan ez kb arra elég hogy kb 30 cm mélységig bírja a karcsapásokat.. Én részben pont az úszás miatt veszem, remélem nem lesz gond.
-
kchris78
veterán
"Galaxy Watch4 Classic IP68 szabvány szerinti szerinti víz- és porállósággal rendelkezik. Legfeljebb 1,5 méter mély édesvízbe történő, maximum 30 percig tartó bemerítés vizsgálati körülményei alapján."
Ti ezt figyeltetek? Úszás így elég kockázatos.. -
kchris78
veterán
szerintem a fogyasztás leginkább a használaton múlik.. mennyi értesítést küld ki az ember az orára pl, mennyit nyomkodja az ember amivel felébreszti az ember a procit, esetleg edzés.. autónál is lehet országúton es városban, dugóban közlekedni. nyilván az aksi ad egy alapot de ezen sok javítható vagy rontható.
-
kchris78
veterán
Mikor lesznek részletes tesztek?
-
kchris78
veterán
válasz
szilasz007 #168 üzenetére
nekem nem volt gond... telefon simán felkonfigurálta az órát.
-
kchris78
veterán
Telekomon ahol rendeltem meg talán máshol is ki van írva hogy a készlet erejéig van előrendelés. Ami logikusan hangzik hiszen azt mondják hogy kezdésre van hasraütésre 10,000db óra betárazva ha lerendelik akkor kész vége.. akkor majd akkor jut ha elkezdődik a rendes értékesítés.. Apple ezt úgy oldotta meg hogy akik már túllógnak a kereten azoknak egyre későbbi és későbbi kiszállítást ad meg (akár sok héttel későbbit mint az értékesítés kezdete, de ott nincs ajándék).
-
kchris78
veterán
Én megrendeltem egyet... Aztán meglassuk!
-
kchris78
veterán
válasz
BusinessGuy #98 üzenetére
még az elrendeléses időszakban lesz rendes teszt?
-
kchris78
veterán
En most csereltem az ipad prot tab s7+ ra, a promax11et ultra21re, a watchot a legelejen adtam el.. szerintem 110ert nem hagyom ezt ki.. ennek a wireless toltonek mekkora erteke van? Nem nagyon tamogatom a melegedes miatt.. mar ha az elorendelok jo resze piacra dobja es egyaltalan el lehet adni
.
-
kchris78
veterán
ha 110e az óra akkor miért 150-et akar levonni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Mobil flották
- Milyen routert?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- EA Sports WRC '23
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest