- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- 8300 mAh, maradhat?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
De ettől még igaz marad, hogy az x86 nagyobb teljesítményre képes. A csíkszélesség oké, hogy lehet annyi ARM esetében is, de akkor megint oda lyukadunk ki, hogy x86 nagyobb teljesítmény, ARM kisebb fogyasztás.
Az meg, hogy a jelenlegi hardver is vígan elfuttat alkalmazásokat, az egy dolog. Egy 386-os is vígan kiszolgálta az akkori igényeket.
Mindenesetre tény, hogy a jelenlegi tabletekkel nem lehet olyan munkát végezni, amihez kell a bika vas. -
kolosanyi
veterán
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem azért ez sem fekete, vagy fehér. Elég sokan úgy gondolják (tudom, sokan meg nem), hogy könnyebb az x86 fogyasztását levinni ARM szintre, mint az ARM teljesítményét feltornászni arra a szintre. Nem tudom, hogy melyik az igaz, mert nem értek hozzá, de tény, hogy teljesítményben az ARM a béka segge alatt van a modern x86 procik mellett. (Nem az agyonszidott Atomra gondolok.) Ráadásul mindjárt kopogtat az ajtón az Intel a 20 nm-rel, ami azért a fogyasztáson sokat fog javítani, szóval én nem írnám le őket. Azért ők tényleg nem egy "sufnibarkács, gémerpisti meghegeszti" típusú banda.
(Arról meg végképp nem beszélek, hogy tegyük fel fejlesztik az akkuk kapacitását, vagy áttérnek más technológiára, tök mindegy. Ebből az következne, hogy nem számít annyira a fogysztás, akkor meg megint előnyben az x86.)
Persze ezek csak egy laikus észrevételei, szóval písz. -
kolosanyi
veterán
Egyébként erre milyen progik érhetőek el jelenleg? Egyébként lehet, hogy kipróbálom én is.
-
kolosanyi
veterán
Nekem bejön a cucc.
Csak hát ugye megint az lesz, hogy pár geeken kívül sokan nem foglalkoznak vele, így nem is nagyon fog elterjedni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Anime filmek és sorozatok
- OLED TV topic
- EA Sports WRC '23
- Gumi és felni topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest