Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hobizoli #183 üzenetére
Nekem csak tudomásom van. https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/series/91287/intel-xeon-processor-e5-v4-family.html
Neked meg gyakorlati tudásod mert tapasztaltad.
Éppen ezért vagyok itt ebben a topicban, hogy ne csak más tudása legyen a tudomásom.
Meg élvezem a félretrót. -
kenand
veterán
válasz
hobizoli #159 üzenetére
Starcraft 1 magot használ, azért ekkora a különbség, de all core turbóvak a 2620 v3 is jobb. Jobban megírt játékoknál 1 2620 is elég jó, 2640 v3 meg 1660-ig lépést tart. Linkeltem teszt videókat a cikkben
X299-hez a lap olcsón vehető de proci piszok drága. Legolcsóbb amit találtam egy X7820, de ES csak 2.4Ghz-en megy, tuning nincs és csak rev 1 BIOS-sal . azaz ha nincs polcon másik LGA2066 proci (és mivel drága nincs) el sem indul, flash sem megy ..szívás...
-
-
válasz
hobizoli #156 üzenetére
Az E5 célterülete : szerver. Pld az E5-2640 v3 : Use Conditions
Server/EnterpriseAz E5 v3- as széria pont azért tetszik, mert viszonylag alacsony órajel mellett is elképesztően brutális teljesítményt hoz. 2014- es technika, bizonyítja hogy az Intel abban az időszakban sem xarral dobálózott. Mai szemmel is jó teljesítmény, bár én ugye úgy vizsgálom ezt, hogy átmenet a félretro és a modern gép között, abban pedig verhetetlen egyértelműen. Tehát én nem mai gépnek szereltem össze(de abban is megállja a helyét), hanem hobbi/feeling gép. A prociválasztást is pont ezen szempontok motiválták : legyen a core/freki kombináció egy közepes érték, tehát mindegyikre kis kompromisszum, az arany középút - az E5-2640 v3- ban találtam ezt meg :
Intel Xeon E5-2640 v3 8C/16T 2.60GHz 3.40GHz DDR4 1600/1866 90W TDPA v4, meg a 2066 - ezek már kiesnek ezen feelingből, túl magas órajelek, magas fogyasztás(ami természetesen nemigen érdekelne amúgy, csak az van hogy felesleges hő, meg nyírja a VRM- et).
Összességében : az összerakott X99- em tehát az irányzott vágyálmomat messzemenően teljesíti, és pont hogy az is elsöprően növeli a feelinget hogy kínai lappal van. Amint már említettem, az ilyen Asus csodalapok biztosan jobbak, de teljesen kívül esik az érdeklődési területemből, egy olyannal már nem egzotikus a v3, tehát egy nagyon lényeges paramétert vesztene az egész gép. Ok, ha ingyen utánam dobnának egy csoda brand X99 lapot, azért kipróbálnám...
-
kenand
veterán
válasz
hobizoli #146 üzenetére
x299-be nagyon drága a CPU és Xeon sajna soha sem lesz, így nem lesz olyan "jó vétel" mint az x99 (volt)
Egyébként AMD és LGA1700 DDR4 ha nagyon kell a teljesítmény. (főleg az 1 szálú)
De RAM még desktop DDR4-gyel is drágább (nem beszélve a BCLK tuningolható DDR5-ös lapokat oda DDR5 kell és az nagyon drága)Tény pont az LGA1700-zal nagyot ugrott az Intel és egy 4 magos i3 1210f is egészen jó (játékra bőven elég), fapados H610-es lapban is megy.
De ha sok szál kell és sok RAM még mindig jó a kínai X99 vagy jó áron vett brand x99 Xeonnal ami eszi az ECC DDR4-et (utóbbi azonban nem vehető csak úgy, vadászni kell rá)
-
válasz
hobizoli #136 üzenetére
Igazad van végülis. Régebben néztem itt a helyi Aprón, még magasabbak voltak az árak. Most :
-X79-X299 : elég jó választék, elég jó áron
-X99 : jelenleg kisebb választékViszont nálam spéci az eset : UK- ból kaptam ingyen egy 2011v3- as procit régebben. Néztem a kis Xeont, jó lenne hozzá lap, de akkor még drága volt, meg a kasszám is laposabb. Egy blogban láttam meg először a jelenlegi X99 lapomat. Akkor tudtam meg hogy a kínaiak is gyártják, kedvező áron. Hű nekem ilyen kell. Ez lett bakancslistás.
Még speciálisabb : X79 - van natív XP támogatás. X99 : nincs XP támogatás, de megoldható szerkesztett telepítővel, így ennél maradtam. X299 : nemtom, de arra azt tippelem hogy már egyáltalán nem megy fel.
Mivel retro-kedvelő vagyok, és az overkill szélsőségek híve, ezért kell egy ilyen rendszerre az XP nekem. De természetesen Win10 is ment rá, így régi és mai cuccokra is tudom használni.Itt pld egy szép kiterjesztett XP desk mentés, retro+félretro dualvideo kártyákkal 2 retro LCD monitorra küldve :
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- VR topik
- Google Pixel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest