- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nbg
senior tag
Meghekkelodott a myfitnesspal...
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
nbg
senior tag
Szinten szubjektiv, de leginkabb ez emlekeztet a feher kenyerre. A tobbi is jo, de mind sotetebb, magvas. (Bar a jo kis hagymas serteszsir ala tok mindegy... )
Amugy ugy emlekszem, ez a legdragabb.[ Szerkesztve ]
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
nbg
senior tag
Hello, van Aldiban is, hasonlo makrokkal. Nem szeletelt, henger alaku a cucc, es bar ez szubjektiv, de szerintem finomabb... holnap pont tervezek venni, majd dobok fel kepet...
Amugy Interspar is tart hasonlot, abban kb 10g ch van, a Lipoti peksegnek is van egy bucija, valami "pro body" neven fut, 6g ch korul, es persze Norbertnek is van kenyere, az olyan 3g ch koruli.
(Es nyilvan mindegyik jo draga, ki kevesbe, ki jobban... )
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
válasz Woodslave #843 üzenetére
Nem ertek a lovakhoz, de ez a jutuber urge... hat nem is tudom, olyan 23 masodpercig tudtam nezni, olyan irritalo egy jelenseg...
-
nbg
senior tag
Konkretan kanallal...
Neha, amikor betolok valami lowcarb kenyeret, akkor rendeltetes szeruen, arra kenve - de ilyen eleg ritkan van.
-
nbg
senior tag
Etrenddel kapcsolatban, csak ugy nagy altalanossagban:
munkanapokon, ebedre, cegnel mindig talalok valamit: salatabar, valami hus es/vagy sajt hozza, ha keto-barat, akkor leves is.
Vacsorara altalaban hideget eszek: felvagottak, kolbaszok, szalonna, sok sajt, neha tojas, toportyu(krem), majkrem, szokoevenkent valami low-carb kenyer.
Hetvegen (es neha hetkoznap este is) evszaktol fuggetlenul grillezek, esetleg fozocskezek valamit.
A reggeli nalam ketotol fuggetlenul mar tizenpar eve kimarad, valahogy nincs ra igenyem.Etrendkiegeszito jelleggel multivitamin mellett ezt fogyasztom, napi 9 grammot:
Igy teljesen jol elvagyok, hianybetegsegek jelet nem tapasztalom, verkepem, ertekeim rendben.
(Es yeeeee, ma reggelre vegre becsusztam 90 kilo ala, mar csak nem egesz 5 kilonyira a megcelzott suly... )
-
nbg
senior tag
válasz kovaszoskeny #761 üzenetére
Miutan in medias res bekoszonsz egy "agyhalott" jelzovel, gyakorlatilag itt mindenkit minositve, szemelyeskedve, az a legkevesebb, hogy rakerdezek a mentalhigienias allapotodra. Ugyhogy hagyjuk az ovodas-szintu, mesterkelt sertodest; ha provokalsz, ezt kapod.
Amikor majd ember modjara viselkedsz, ne adj isten napszaknak megfeleloen koszonsz, aztan kulturaltan kifejted a velemenyed, akarmi is legyen az, azzal semmi baja nem lesz senkinek.
Szoval bocsanatkeres (hahaha) es minden egyeb helyett inkabb arra kernelek, ha masra nem vagy kepes, hogy huzzal haza, aztan idd a buzi sorodet.I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
nbg
senior tag
válasz kovaszoskeny #757 üzenetére
Te tenyleg ilyen hulye vagy, vagy csak minket akarsz szorakoztatni? Kar volt am ilyesmikert regisztralni...
-
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #755 üzenetére
Aham... valami Aldis "okos-merleggel", vagy valami komolyabb coccod van? Azert kerdem, mert nekem Aldis, de nem igazan hasznalom, csak mazsalasra, az egyeb funkciok nem tudom mennyire megbizhatok... kiir ez mindenfele szazalekot vizre, zsirra, izomra, stb, csak ugye ez igy tul szep lenne szerintem egy mezei, olcso merlegtol.
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
Köszi! Az értékek úgy értendők, hogy lisztezés után két grammal, zsemlemorzsa után további 13 grammal lett nehezebb a szelet, vagy a 15 gramm ch már számított érték?
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
ha az alacsony szénhidrát be van tartva, de a zsír-fehérje arányában a fehérje van többletben, abból lehet probléma?
pl. átalakul glükózzá és kizökkent a ketóból vagy lerakódik zsírnak a felesleg stb.Valahol, valamelyik angol nyelvu ketos oldalon olvastam, hogy tul sok feherje ugyanugy ki tud utni ketobol peldaul, de ott a koszveny veszelye is azt hiszem.
-
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #703 üzenetére
kb. 1600-1800 kaloriat tolok be, zsirdusan, siman van tobb is, mint 70-75% szerintem...
(36 vagyok, 184 centi, oktoberben 118-rol indultam, most 92 vagyok)(#704) tlac:
Az elso 4+ honapban szigoruan betartottam 20g ch/nap adagot -az elejetol fogva is csak alig ereztem magam kevesbe ehesnek-, de kb. masfel-ket honapja lazabb vagyok: ha esetleg 30, vagy 40g, pont nem erdekel. Ha pl. egy kicsit cukrosabb a saliontet, vagy nagyon jol nez ki a hagyomanyosan panirozott cordon bleu, siman megeszem. Persze nem napi haromszor, de nem izgulom tul a dolgot, ha heti par alkalommal elgyengulok ilyen aprosagokkal.[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
mert amit korábban itt olvastam, azért az nem hangzik olyan jól, hogy ketogén étrenden egy kockacukor már "kiüt"
Oktober kozepe ota ketozom, mult honapban ceges uton bebunoztem, egyik este megittam vagy harom rendes, eros nemet sort (minimum 100g ch) - semmi bajom nem volt tole, nem utott ki ketobol...
Az ehsegerzetre: keto ide vagy oda, en speciel ugyanugy meg tudok pusztulni az ehsegtol, mint elotte. Talan egy hanygyanyit jobb a helyzet, de azt, hogy soha nem vagyok ehes, nem tudnam kijelenteni.
-
nbg
senior tag
Cegnel, kantinban valamit. Van egy salatabar, valamilyen leves, es harom fajta foetel. Altalaban ossze tudok legozni valamit ezekbol, ha megsem, akkor betolok mondjuk ket par virslit vagy ket kolbaszt a bufeben, esetleg kimegyek egy etterembe, vagy egy döner-talat, hussal, salival valami toroknel.
Hetvegen meg fozocskezek magamnak, de mondjuk az sem torvenyszeru - boven elofordul, hogy nem eszem fott kajat egy nap, hanem ilyesmiket csak, ami a kepen van.
Nalam a reggeli a legegyszerubb, ketotol fuggetlenul kb. 15 eve nem reggelizem... Max ha nyaralok, vagy ceges uton, szallodaban vagyok, akkor betolok egy kis baconos, sajtos tojasrantottat alkalom adtan.[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
válasz Vektor_75 #659 üzenetére
Koszi, de azert nem kell engem fenyezni, egyszeruen annyi tortent, hogy izlik a cucc - ha nem igy lenne, nem ennek csokit.
Mas:
kb. masfel-ket hete 93 kilo kornyeken stagnalok, +- fel kilo, amugy se le, se fol.
Az lehet, hogy elertem azt a pontot, ahonnan mar vagy csak sporttal, vagy koplalassal tudok tovabb fogyni?
Az igaz, hogy nem nagyon szamolgatom a kaloriakat, csak a ch-ra figyelek, "renezesre" eszem - persze nem zabalom tele magam, de nem is irok mar jo par honapja mindent MFP-ba.Szoval a kerdesem, hogy ez neha elofordul, majd tovabb fogyok, vagy elertem egy pontot, mar ha van ilyen, ahonnan csak celzottaban mehetek tovabb, marmint kiloban, lefele? (Meg 8 kilot szeretnek ledobni, 85 a celom.)
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #657 üzenetére
Vilag eletemben csak mainstream tejcsokit, milkat, ilyeneket zabaltam, etcsokira ra sem neztem soha, nem izlett. Most, keto kapcsan vitt csak ra a lelek, hogy ujra tegyek egy probat, es legnagyobb meglepetesemre lecsuszik, egeszen kellemes elmeny: egy kis darabot, kockat feltolsz szajpadlasra, cuppogsz rajta, hagyod elolvadni, es kortyolgatod melle a kavet.
Radasul 99%-os ala eddig nem is mentem, ch miatt...I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #655 üzenetére
Oksa, koszi. Valami xylites, 75%-os etcsoki amazonrol.
Amugy alapvetoen ezt szoktam legelni (napi egy-ket kocka, kv melle), csak itt sem art a valtozatossag, ugye.
Ja, multkor egy tabla ilyet nyaltam be, eddig ez volt talan a legfinomabb...[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
Egy csoki hatuljarol - ch: 28,6g, ebbol cukor: 0g, ebbol cukoralkohol: 22,7g
Ez keto szempontjabol egesz jo, ugye?
-
nbg
senior tag
Na mizu, mindenki ledobta mar a 20-30-40 kilojat, es torolte a topikot a kedvencek kozul?
-
nbg
senior tag
Asszony is neki akar allni dietazni, hurra. Viszont "cukorfuggo" neztunk helyettesito cuccot neki, talaltunk is, erythrit-stevia keverek, izre meglepoen tok jo. Na most a kerdesem annyi, hogy ket, kozel ugyanolyan termeket osszehaonlitva az egyiken 0g ch szerepel, a masikon 96 g, de megcsillagozva, hogy az bizony mind "nem felszivodo szenhidrat". Ilyenkor mi van? Ezzel az infoval tul sokat nem tudok kezdeni...
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #633 üzenetére
En siman mentem a recept utan, viszonylag vekonyra teritettem a cuccot, es tok jo kis ropogos tesztaja lett, kozel olyan, mint az eredeti olasz pizzak ropogos konzisztenciaja.
Reszelt mozarellat hasznaltam az aljaba is, feltetnek is. Szinre, allagra olyan, mint barmilyen masik reszelt sajt - mondjuk trappista vagy emmentali, szoval nem a hagyomanyos, feher, puha verziot kell elkepzelni - nem tudom, ezt a verziot hogy nevezik hivatalosan, talan pizza-mozarella?Nem neztem meg korul nemet nyelvu oldalakon eddig, magyar es angol nyelvu cuccokkal dolgoztam meg csak, de ha talalok valamit, osztom...
-
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #631 üzenetére
Oh, en anno ugyanezt a receptet reklamoztam nektek...
Es igen, a Frischkäse siman ertelmezheto turonak - ha talalsz valami kevesbe szarazabb, lazabb allagut, mondjuk Aldiban vagy Lidlben siman el tudom kepzelni, hogy otthon is lesz ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
Jo napot, erdeklodnek, mik a tapasztalatok az alternativ lisztekkel, keynersutes celzattal?
Mult heten proba keppen sutottem egy veknit szoja-, es lenmaglisztbol, izre nem lett rossz, de az allaga nem az igazi, nem kelt megtulzottan (majd meg sutok egyet tobb elesztovel, hatha), eleg szivacsos maradt.
Van esetleg tapasztalatotok jo alapanyag es recept ugyileg?
Elore is koszonom!I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
nbg
senior tag
Koszonom, erre voltam kivancsi.
Ket honap alatt lement 15 kilo, (115-rol indultam oktober kozepen), 80 kornyeke a cel. Ehhez kapcsolodoan: az idealis testsulyt, a magassag fuggvenyeben, kb milyen alkattal, izomzattal szamoljak? Azert kerdezem, mert ilyen 76-87 kilokat irogatnak a 184 centis magassagomhoz a kalkulatorok, de igy elso hallasra azt keveslem valahogy...
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
válasz Ted_Beneky #558 üzenetére
Koszi, atsiklottam felette, de akkor ujrafogalmazom: a fogyokura, ha keto, ha nem , meddig "mukodik"? Amig van rajtam folos zsir, vagy korabban meg fogok allni a fogyasban?
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
Azt szeretnem megkerdezni, hogy a keto, mint fogyokura, ugymod meddig mukodik? Amig van zsir az emberen? Vagy van egy pont esetleg, ahol a szervezet behuzza a kezifeket?
Huhh, tegnap ceges karacsonyi buli volt, sikeresen beszivtam masfel uveg vorosbort - na, a masnap igy keto alatt nagyon durvan kemeny, nem gondoltam volna... Nem keves energia ital utan nezek ki kb felig embernek.
(#553) Hieronymus: koszi a tippet!
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
Egy olyan kerdes fogalmazodott meg bennem, most, hogy valami fincsi, oviban osszeszedett virus miatt f**ik es hany mindket gyerek itthon, hogy mi a teendo, ha elkapom en is? Ugye a hagyomanyos haztartasi keksz / mezes tea kura nem tul ketogen barat...
-
nbg
senior tag
Amugy ezzel kapcsolatban volt mar itt valami ertekezes?
-
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #544 üzenetére
na, bepotyogtem a "tesztat" myfitnessbe:
Nutrition Facts
Amount Per Serving
Kalorien 769
% Daily Value *
Total Fat 54 g 84 %
Saturated Fat 29 g 143 %
Monounsaturated Fat 1 g
Polyunsaturated Fat 0 g
Trans Fat 0 g
Cholesterol 15 mg 5 %
Sodium 563 mg 23 %
Potassium 0 mg 0 %
Total Carbohydrate 6 g 2 %
Dietary Fiber 0 g 0 %
Sugars 3 g
Protein 63 g 126 %
Vitamin A 5 %
Vitamin C 0 %
Calcium 6 %
Iron 1 %...es ugye akkor meg plussz a feltet, ugyhogy siman lesz 1000 kaloria egy adag. Azt hiszem ezt a receptet elrakom unnepnapokra...
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
válasz Ted_Beneky #542 üzenetére
Nem mertem...
35 deka sajt +4 tojas csak maga a "teszta". Plussz ami feltetet rateszel...
Ez amugy egy bo ket szemelyes adag kb,[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
válasz Ted_Beneky #537 üzenetére
Nem, igy nez ki a rendes mozarella sajt megsutve.
-
nbg
senior tag
Ok, koszonom.
-
nbg
senior tag
Nos, par nap hijan negy het alatt nyolc kilo leugrott, (115 -> 107) ez eddig bizatato, foleg, hogy amugy "semmi bajom"...
A celom annyi amugy, hogy lemenjek a versenysulyomra, valahol 80-85 kilo kornyekere (184 cm vagyok), szoval nem tervezek a ketogen etrendbol egy eletre szolo rendszert csinalni, de ugy nezem arra jo, hogy mivel jelen elethelyzetemben rohadtul nincs lehetosegem normalis mennyisegut mozogni, megis lefogyjak, komolyabb kockazatok es jojo-effekt nelkul.A kesobbiekkel kapcsolatban kerdeznem: hogyan erdemes valamennyire visszaallni a "rendes" etrendere? Gondolom fokozatosan, persze, de miylen lefolyas tekintheto biztonsagosnak? (Abban mondjuk biztos vagyok, hogy a jovoben is figyelni fogom fel szemmel a szenhidratbevitelt, de nyilvan nem maradok majd nem hogy 20g alatt, de 50-100g kornyeken sem.)
Gondolom az ellen nem szol semmi, hogy ha idovel megint elkezd az ember hizni, akkor megint nekiall egy 3-4 honapos ketozasnak?
-
nbg
senior tag
válasz Ted_Beneky #501 üzenetére
Maisel Edelhopfen Extra, pilseni tipusu, es nemetben, italnagykerben, rendelesre...
-
nbg
senior tag
válasz Hieronymus #490 üzenetére
Hat jo, akkor nem foglalkozom vele...
Ujabb kerdes: elektrolit potlast megoldom a korabban linkelt porokkal, de mi a helyzet vitamin fronton? Salatat eszem gezdagon, de ugye a gyumolcsok nagy resze kiesik. Nezzek valami multivitamint esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #488 üzenetére
Koszi. Nem azert iszom, mert "savam" van, hanem mert altalanossagban veve elmeletileg savkozombosito, lugosito hatasu, amirol ugy tudom, baj nem lehet belole. Itt, a ketoval kapcsolatban azert kerdezem, mert ugye - konyhanyelven - a ketontestek mintha savak lennenek. Ha viszont teljesen rosszul gondolkodom, akkor nem kerdeztem semmit...
-
nbg
senior tag
Ujabb kerdes...
Bezavarhat a ketozisba, ha olyan asvanyvizet iszom (sokat), aminek eleg magas, cirka 1300 mg/l a hidrogenkarbonat tartalma?I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #467 üzenetére
A cikkben emlitettel olyasmit, hogy nem lehet egyszeruen kimutatni a keton testek jelenletet - es a kommentekben sem emlekszem, hogy emlitve lett volna- de mi a helyzet mondjuk a Ketostix-el?
Masik: itt sem tudom, hogy emlitve volt e mar, de ezzel az oldallal talalkoztal mar? Van par erdekes dolguk, de elegge lehuzzak pl. a kokuszzsirt, es a tulzott vizfogyasztast.
Velemenyek?
-
nbg
senior tag
-
nbg
senior tag
Na szoval... olvastam a cikket, az osszes kommentet, es alapvetoen szimpi a dolog, az elmult heten par "keto-kajat" le is teszteltem, hogy mennyire realis az egyutteles ezekkel. Azt hiszem nekiallok a dolognak, de van egy fontos kerdesem: nem az mondom, hogy showstopper, de jo lenne tudni, hogy mennyi ch van egy szem arva szelet rantotthusban...
Amugy meg annyi bajom van, hogy epp aktualis lenne letenni a bagot is. Egy elozo kiserletbol emlekszem ra, hogy potcselekves jelleggel nagyon nassoltam cigi helyett - vajon mi lenne a jo sorrend? Eloszor atallni ketora, aztan letenni a cigit, vagy forditva esetleg? Talan a ketozist kellene elobb realizalni, az csokkenti az etvagyat is?
-
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #336 üzenetére
Konkretan a nemet amazonrol, de kismillio mas helyen is kapni.
Amugy ezt nezegettem meg, picit mas az osszetevok listaja, ezek kozott vacilalok eppen:
Szerinted?
szerk: Ja, "Viszont töményet lehet inni (vodka, whisky, stb. ezek 0ch-sok": en ugy tudtam az egetett szesz gyakorlatilag tomeny cukor...
szerk.szerk: amugy mi a helyzet a "zero" colaval, es az alkoholmentes (nem buza)sorrel?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest