- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
M@trixfan #77 üzenetére
"a 10nm hátrány egyszerűen benne van a termékben"
Ebben igazad van, de az AMD és sok más cég nem véletlenül nem állt át, (még az új Richland APU-k esetében sem) és később sem fog átállni nagyon a kisebb csíkszélességre: mert itt már nincs olyan jelentős előrelépés a fogyasztás szempontjából, a 32nm-es Trinity például Idle-ben és filmlejátszás alatt többek közt ennek is köszönhetően tudja hozni a 22nm-es intel procik szintjét, sőt annál is jobbat. A hőmérsékleti adatokban pedig bár vannak akik ezt vitatják, de állítólag a kis méret miatt még visszalépés is történt az Ivy Bridge - Sandy Bridge váltás során..
Szerk: Nagyjából én is hasonlót linkeltem, és akartam mondani, de MZperX megelőzött..
-
Kroni1
veterán
Egyetértek.
Az Intel alapból jóval kevesebbet fogyaszt mint a vele nagyjából egy szintre pzicionált AMD-s vetélytársa, erősebb de drágább is nála.
AMD: sok esetben nagyobb tuningpotenciál, (a nem K-s procikról ne is beszéljünk) kis ügyködéssel beállítható egy megfelelő fogyasztás és teljesítmény arány, mindez olcsóbban.
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
Ezek szerint neked is az a fontos, hogy papíron jól teljesítsen a procid, és hogy vagizni tudj vele, nem pedig az, hogy amire használod arra tökéletesen elég legyen a teljesítménye?! (Csak mert a hsz-eid erről tanuskodnak.)
Az AMD az utóbbira nyújt megfelelő ár/érték arányú alternatívát, szokásos módon kicsivel az intel prociárak alatt. Én igazából mai napig nem érzem szükségesnek lecserélni a 28e Ft-ért vett 3 éves 955-ös Phenom2 procimat, mert FullHD felbontásban tökéletesen elviszi az összes játékomat némi tuninggal, ráadásul úgy hogy közben alul is van feszelve, tehát olyan hűvös energiatakarékos és halk mint a másik intel Core i3-as gépem..Persze én nem is azzal szeretnék dicsekedni magamnak, hogy a procim "alázza az intelt", hanem azzal h mennyiért vettem anno és milyen sokáig elegendő a teljesítménye az összes általam használt játékban és programban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Autós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- EA Sports WRC '23
- Milyen monitort vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged