- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
bebe159
aktív tag
Na kijött a 6300 OC és a 4300 OC
-
Kroni1
veterán
válasz
M@trixfan #77 üzenetére
"a 10nm hátrány egyszerűen benne van a termékben"
Ebben igazad van, de az AMD és sok más cég nem véletlenül nem állt át, (még az új Richland APU-k esetében sem) és később sem fog átállni nagyon a kisebb csíkszélességre: mert itt már nincs olyan jelentős előrelépés a fogyasztás szempontjából, a 32nm-es Trinity például Idle-ben és filmlejátszás alatt többek közt ennek is köszönhetően tudja hozni a 22nm-es intel procik szintjét, sőt annál is jobbat. A hőmérsékleti adatokban pedig bár vannak akik ezt vitatják, de állítólag a kis méret miatt még visszalépés is történt az Ivy Bridge - Sandy Bridge váltás során..
Szerk: Nagyjából én is hasonlót linkeltem, és akartam mondani, de MZperX megelőzött..
-
MZperX75
addikt
válasz
M@trixfan #77 üzenetére
Azt azért ne felejtsd el ,hogy egy HTPC vagy kis asztali masina általában 90%-ban készenléti vagy a közeli terhelés alatt van.
A Trinity energiagazdálkodásban veri bármelyik konkurens terméket
Készenlétben,és videó lejátszás alat,ez a A10-6XXX szériában ezen még javítottak.Load,az az maximális fogyasztása ,ami mellett azért egy elég vagány IGP is van ami egy HD6670-DDR3-as dVGA-nak megfelel.
Nekem ebből a sorból egy A8-3820-as Llano-m van egy kis HD6550D-s IGP-vel ,nem volt olyan játék amit ne tudtam volna jól játszhatóan futtatni.
HTPC-mben
Persze természetesen A8-as konfig egy miniITX-es FM1-es deszkában 20x30x12cm-es dobozkában DVDRW-vel táppal,3.5"HDD-vel együtt. -
ViZion
félisten
válasz
M@trixfan #77 üzenetére
az 55-25-öt nem tudom mire írtad. 20k-ért veszel alaplapot az i5 k procihoz, és tuningolnál? OK
az FX-8350 ~48-52 k, a vele egy árban lévő i5-el kellene összevetni, ennyit írtam leegyszerűsítve.
Ha a HTPC-re nem akarsz APU-t, akkor 1155 lap + Pentium proci (ócó használt) + passzív VGA. Sztem., de ugye mások az igények, más a keret, stb. de ez már nagyon off, vegyen mindenki amit akar -
M@trixfan
addikt
Maradjunk 55-25 párosításban egy Z77-es rendszer esetében, ez 80 000 Ft! Nem véletlen írtam felső-középkategóriát, ott már inkább számít az abszolút teljesítmény. Mondhatnám ccsúnyán, hogy nem ugyanazon a hasznossági görbén van a két választás. Kicsit úgy hangzik mintha az Intelt nem lehetne alulfeszelni, tuningra már ki sem térek
A fogyasztás nálam inkább HTPC/NAS oldalon játszik a hűtés miatt, a 10nm hátrány egyszerűen benne van a termékben. Személy szerint a Trinity-vel annyira nem vagyok ilyen téren megelégedve, pedig nagyon erős versenyző nálam HTPC alapként.
-
Kroni1
veterán
Egyetértek.
Az Intel alapból jóval kevesebbet fogyaszt mint a vele nagyjából egy szintre pzicionált AMD-s vetélytársa, erősebb de drágább is nála.
AMD: sok esetben nagyobb tuningpotenciál, (a nem K-s procikról ne is beszéljünk) kis ügyködéssel beállítható egy megfelelő fogyasztás és teljesítmény arány, mindez olcsóbban.
-
ViZion
félisten
válasz
M@trixfan #74 üzenetére
Azért a 3570 k ~60 000 Ft + ehhez az alaplap is bő 30k... + hűtő. Szal. a 100k-s intel vs. 60k AMD-t hasonlítod össze? Igen, az i5 erősebb... de nem ua. az ár sem.
Fogyasztásra is írtuk, h teszteknél nem nézik mennyire lehet alulfeszelni, szal. ne abból idnulj ki. Tényleg számít az a néhány 10 W ha 100k-ért veszel gépet? -
M@trixfan
addikt
Köszönöm a teszteket! Nagyon érdekes merre megy tovább a dolog. Azt azért külön kell kezelni, hogy egy processzoron elfut valami és egy új felső-középkategóriás gépbe mit venne az ember. Nekem is egy e8500+4870 1GB kombó van játékra, ami ma már lepkefing kategória és mégis 1080p-ben játszom vele megfelelő kompromisszumokkal, de tökéletesen élvezhetően. Az AMD-t én a kiszemelt i5 3570K konfiggal hasonlítom és ebben a sávban eddig nem volt annyira jó fogyasztás szempontból sem az AMD. Most úgy látom mintha tényleg lenne változás az új játékokban és hátha tudnék spórolni a játékgépen valamennyit.
Nekem az is árnyalja a képet, hogy lassan a munkaállomásomat is szeretném frissíteni és lehet egy-két évig simán kiváltaná egy külön oprendszerrel a játékgépet is. Amúgy érdekes ez, hogy zenei felhasználásra, de még videózni is mennyire jó a mai napig a Core 2 alapú rendszerm ha a játékot leválasztja az ember.
-
Kroni1
veterán
-
Simid
senior tag
válasz
M@trixfan #68 üzenetére
Szerintem már most is azt látni, hogy ha egy játék úgy van megírva, hogy kihasználja a procit akkor az AMD messze jobb teljesítményt nyújt azonos árkategóriákban (pl. Crysis 3 ahogy említetted is). Ehhez persze nagyban hozzájárul az AMD Gaming Evolved programja, de ahogy látom az AMD egyszerűen csak jobban odafigyel a saját termékek kihasználására és nem a konkurens teljesítményét rontja szándékosan (ahogy azt nvidia csinálta párszor).
Néhány teszt amiben rendesen használják a sok magot (ok Tomb Raider GPU limites).
Sajnos emellett van 3x annyi ahol 1-2 mag van csak használva, ott nem csoda ha i3 is jobb mint a 8 magos FX... -
ViZion
félisten
Már készül a következő "csapás" a 4k felbontás...
Szal. megteremtik az igényt, majd hozzák rá a megoldásokat jó áron. Igazán fHD felbontáson játszani már nem hiszem hogy gond lenne az FX prociknak. Majd lesznek olyan játékok megint, amik a Nasa vasain is szaggatnának -
werszomjas
addikt
válasz
M@trixfan #68 üzenetére
Annyira azért nem avul el olyan gyorsan sztem.
Én pl az AMD Phenom II X3 720BE procimat picivel több mint 3éve vettem, és mostanra lett csak kevés, pedig játszottam a géppel, multiban is.
1-2 héten belül megveszem az FX-8320 vagy 8350-et, biztos vagyok benne, hogy min. 3 évig azt sem kell cserélnem
-
M@trixfan
addikt
Nagyon érdekel milyen irányba fog változni az AMD processzorok játékbeli teljesítménye most, hogy mindkét nextgen konzolban sokmagos AMD APU adja az alap rendszert. Már a Crysis 3 esetén is úgy látom arányaiban kezd felzárkózni az FX. Nagyon tudnék neki örülni ha egy dedikált játékgépben ugyanolyan szintet hozna a jövőben egy olcsóbb AMD processzor mint egy Intel. Most kéne újítanom és nagyon vonzó alternatíva egy FX6300-as megoldás. Persze ennek is idő kell, sosem szebad jövőre tervezni ebben az óriási mértékben avauló ágazatban.
-
Kroni1
veterán
Ezek szerint neked is az a fontos, hogy papíron jól teljesítsen a procid, és hogy vagizni tudj vele, nem pedig az, hogy amire használod arra tökéletesen elég legyen a teljesítménye?! (Csak mert a hsz-eid erről tanuskodnak.)
Az AMD az utóbbira nyújt megfelelő ár/érték arányú alternatívát, szokásos módon kicsivel az intel prociárak alatt. Én igazából mai napig nem érzem szükségesnek lecserélni a 28e Ft-ért vett 3 éves 955-ös Phenom2 procimat, mert FullHD felbontásban tökéletesen elviszi az összes játékomat némi tuninggal, ráadásul úgy hogy közben alul is van feszelve, tehát olyan hűvös energiatakarékos és halk mint a másik intel Core i3-as gépem..Persze én nem is azzal szeretnék dicsekedni magamnak, hogy a procim "alázza az intelt", hanem azzal h mennyiért vettem anno és milyen sokáig elegendő a teljesítménye az összes általam használt játékban és programban.
-
Geffry
aktív tag
Elég új koncepció volt aminek nekimentek, a hú de über lesz felszólalások csak a fórumok spekulánsainak a kijelentései voltak. Legalábbis azt hiszem az AMD soha nem jelentette ki hogy ez most porrá zúzza a kóríííkilencvenkilencet...
Egy jól skálázható, megfizethető asztali középvonalat célzott meg szerintem. Ami egy elég okos döntés részükről, mivel az Athlon XP-k óta nem tudták elverni az intelt. Értelmetlen is volna, nincs is rá akkora igény igazából.
Ellenben amit az APU-kkal dobott az hosszútávon nagyon kedvező lesz számára. Lásd pléh-sztésön 4 és keksz boksz. De mostmár kicsit elkalandoztam, nem is ez volt a téma...
-
Def26
félisten
FX 6350 szerintem jó lesz.
-
pilu85
őstag
anno vagy fél évvel a bullok megjelenése előtt vettem az am3+ lapomat egy sempron140+ ideiglenes procival. Hát hatalmas késés ellenére megjelentek lol fogyasztással lol teljeítménnyel, előre mindenhol az volt írva h über lesz...és akkor hozza ki még m ost is a 125 wattos 2-3 modulos vackait.Jó vettem fél éve egy fx8120at...hogy a lap ne vesszen kárba. De így asztali szinten ótvar...
-
kromatika
veterán
had jöjjenek csak.
-
lucifer31
csendes tag
Mire megkapjuk a dollarbol euro lesz sajnos.
-
letepem
aktív tag
A foglalat mennyire játszik közre abban, hogy mennyire hatékony a dizájn ? Gondolok itt arra hogy az am3/am3+ már egy jó ideje piacon van
-
zseko
veterán
Ezek gondolom nem mennek sima AM3-as alaplapban
-
Geffry
aktív tag
Mondasz valamit, ezt ki fogom próbálni. 910e-ről váltottam és még azt is éheztettem néha
Mondjuk én a turbót az első bekapcsolás után 5percel letiltottam, mert minek? De ez már tényleg csak egy egyéni hülyeség, midnenki úgy csinálja ahogy akarja. Csak néha furcsállom a felesleges óvercockerkedést -
ViZion
félisten
-
Geffry
aktív tag
Remek! Ahogy az ember megveszi a 6300at... csak az vígasztal hogy a feljebb előrejelzett álomárak jócskán alulról nyaldossák majd a kiskerek listáit.
-
DNS_65
senior tag
Kiváncsi leszek az uj 4magos oda tud-e pattintani végre az i3 sorozatnak
-
MZperX75
addikt
Kár...talán majd ha kijön az új széria,akkor ennek majd lejjebb megy az ára,sajnos az elején naivan álltam a kérdéshez.
Bár én mindig azt vallom ,ha valami új CPU vagy APU megjelenik én mindig az 1-el korrábit veszem jó árusítva,tettem így amikor megjelent a A10-5800K Trinity én simán A8-3820-as Llanot vettem jó áron....
-
Prison85
senior tag
Mivel a legtöbb helyen 30k fölött van az FX-6300 is így nem tartom valószínűnek, hogy a 6350 olcsóbb lenne. A plusz sebességet általában felárral díjazzák.
Plazmacucci: Ph II 965 -ről váltottam FX-6300 -ra. Amire nekem kell (játék) ott bizony észreveszem a különbséget. Most sem döntenék másképp. Sőt! A párom 965 -öse is cserélve lesz hamarosan Vishera -ra.
-
Gabrikovics
aktív tag
Ez inkább olyan lessz mint anno a Phenon II 975BE amit egy 955BE procival simán elértél szorzó emeléssel ez inkább tőbb bőr a rókáról, valszeg ezeket sem lehet magasabb órajelre felhúzni mint az FX 6300-at
-
Kisbocs06
tag
Már az jó lenne ha lenyomná a fx 6300 árát oda amennyit ér is valójában 25 max.
-
rootry
tag
Ha jó ára lesz a hat magosnak akkor mindenképp megveszem. Remélem 30.000Ft körül lesz.
-
Simid
senior tag
válasz
Malibutomi #26 üzenetére
Igen csak ez már fél éves hír. Azóta változott a roadmap is, egy lehetséges utódról meg semmi hír. A cikkben amúgy az is benne van, hogy az FM2-t már csak akkor akarják leváltani, ha egységesítik az asztali platformokat egy foglalatra, a Kaverinél pedig úgy néz ki leváltják.
Az APU vonalon azért két generációra előre tudjuk, hogy kb mikor jön és mit fog tudni a CPU vonalon meg semmit. Illetve a Kaveri ha tényeg FX szériába jön, az könnyen jelentheti azt is hogy már nem terveznek kiadni hagyományos CPUkat.
Aztán lehet nektek lesz igazatok, csak ezt én nem venném készpénznek.pcasz: Tekintve hogy az 6300 is 33k felett van, nem sok reményt fűznék hozzá, hogy ennél olcsóbb lesz.
-
secler07
tag
6350 jól hangzik valóban, de ilyen forint mellett bőven 30k felett lesz szvsz, de ne legyen igazam és akkor nagyon jó vétel lesz
-
Simid
senior tag
Honnan veszitek, hogy lesz Steamroller AM3+-ra? Eddig asztali vonalon csak Kaveriről tudni biztosan, hogy SR modulok lesznek benne, de az tuti nem AM3+ lesz. A többi csak találgatás.
-
waithEard
őstag
válasz
Malibutomi #19 üzenetére
A steamroller nem csak opteron lesz?
-
stratova
veterán
-
válasz
Malibutomi #19 üzenetére
Így van, de amíg csak egy Radeon 5770 mocorog felette, nem érdemes semmit se tenni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Plazmacucci #17 üzenetére
Hogy kinek mi éri meg az egyéni döntés. Én ugyan 8xxx-re váltottam phenomról, de nem bántam meg. Főleg a vishera már sokkal job a phenomnál.
Most nem linkelem ide a crysis 3 cpu benchet, biztos láttad már.
Chepany
Nem. Még a steamroller jön am3+ foglalatba -
-
ViZion
félisten
"egy kis OC-val" a stabil tuninghoz azért nem árt a jó hűtő (+10-15k), némi szerencse, és egy jobb mobo sem... Nem adják ingyen a frekvenciát...
Árban biztosan 35 k felett lesz. De legyen igaz a 30 k alatti
FX 6350 az 125 W TDP, nem 95 W... külföldi oldalakon biztosan.>Deego..: elvileg a Steamroller is AM3+ lesz majd.
Plazmacucci: Én biztosan nem montam neked, hogy válts. Hogy megéri-e váltani _NEKED_ azt csak TE tudod. Nekem a 960T-ről megérte. Nem kell mindent szemellenzőben nézni, pl. nem csak játék van a világon.
-
>Deego..
senior tag
Pedig olvastam hogy már nem nagyon lesz platformbővítés FX téren.
Ezek lennének az utolsók? -
joysefke
veterán
A Wikipedia 125W-t ír a TDP-re, mi az igazság?
http://en.wikipedia.org/wiki/Bulldozer_(microarchitecture)
J.
-
Chp
őstag
Él még ez az AM3+.
Szerk.: Azonban kíváncsi vagyok mikor jönnek a performance CPU-k FM2-be.
-
MZperX75
addikt
válasz
Plazmacucci #4 üzenetére
FX6350-re már igen érdemes 3modul 6 mag 4.3Ghz-en egy kis OC-val 4.5-4.6Ghz-et ki lehet hozni kevesebb fogyasztásból mint Phenom2 X4-et 4Ghz-en....
-
Egy 4GHz-en szaladgáló Ph II B60-at érdemes ezekre cserélni?
-
QwErTy42
addikt
Engem a kisebb négymagos érdekel. Kíváncsi vagyok hogy mit tud.
-
MZperX75
addikt
Az FX-6350 jól hangzik ,remélem jó ára lesz! 28-30ezer körül jó lenne kezdésből...de inkább max 28ezer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kuponkunyeráló
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest