- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
M@trixfan #77 üzenetére
"a 10nm hátrány egyszerűen benne van a termékben"
Ebben igazad van, de az AMD és sok más cég nem véletlenül nem állt át, (még az új Richland APU-k esetében sem) és később sem fog átállni nagyon a kisebb csíkszélességre: mert itt már nincs olyan jelentős előrelépés a fogyasztás szempontjából, a 32nm-es Trinity például Idle-ben és filmlejátszás alatt többek közt ennek is köszönhetően tudja hozni a 22nm-es intel procik szintjét, sőt annál is jobbat. A hőmérsékleti adatokban pedig bár vannak akik ezt vitatják, de állítólag a kis méret miatt még visszalépés is történt az Ivy Bridge - Sandy Bridge váltás során..
Szerk: Nagyjából én is hasonlót linkeltem, és akartam mondani, de MZperX megelőzött..
-
MZperX75
addikt
válasz
M@trixfan #77 üzenetére
Azt azért ne felejtsd el ,hogy egy HTPC vagy kis asztali masina általában 90%-ban készenléti vagy a közeli terhelés alatt van.
A Trinity energiagazdálkodásban veri bármelyik konkurens terméket
Készenlétben,és videó lejátszás alat,ez a A10-6XXX szériában ezen még javítottak.Load,az az maximális fogyasztása ,ami mellett azért egy elég vagány IGP is van ami egy HD6670-DDR3-as dVGA-nak megfelel.
Nekem ebből a sorból egy A8-3820-as Llano-m van egy kis HD6550D-s IGP-vel ,nem volt olyan játék amit ne tudtam volna jól játszhatóan futtatni.
HTPC-mben
Persze természetesen A8-as konfig egy miniITX-es FM1-es deszkában 20x30x12cm-es dobozkában DVDRW-vel táppal,3.5"HDD-vel együtt. -
ViZion
félisten
válasz
M@trixfan #77 üzenetére
az 55-25-öt nem tudom mire írtad. 20k-ért veszel alaplapot az i5 k procihoz, és tuningolnál? OK
az FX-8350 ~48-52 k, a vele egy árban lévő i5-el kellene összevetni, ennyit írtam leegyszerűsítve.
Ha a HTPC-re nem akarsz APU-t, akkor 1155 lap + Pentium proci (ócó használt) + passzív VGA. Sztem., de ugye mások az igények, más a keret, stb. de ez már nagyon off, vegyen mindenki amit akar -
ViZion
félisten
válasz
M@trixfan #74 üzenetére
Azért a 3570 k ~60 000 Ft + ehhez az alaplap is bő 30k... + hűtő. Szal. a 100k-s intel vs. 60k AMD-t hasonlítod össze? Igen, az i5 erősebb... de nem ua. az ár sem.
Fogyasztásra is írtuk, h teszteknél nem nézik mennyire lehet alulfeszelni, szal. ne abból idnulj ki. Tényleg számít az a néhány 10 W ha 100k-ért veszel gépet? -
Simid
senior tag
válasz
M@trixfan #68 üzenetére
Szerintem már most is azt látni, hogy ha egy játék úgy van megírva, hogy kihasználja a procit akkor az AMD messze jobb teljesítményt nyújt azonos árkategóriákban (pl. Crysis 3 ahogy említetted is). Ehhez persze nagyban hozzájárul az AMD Gaming Evolved programja, de ahogy látom az AMD egyszerűen csak jobban odafigyel a saját termékek kihasználására és nem a konkurens teljesítményét rontja szándékosan (ahogy azt nvidia csinálta párszor).
Néhány teszt amiben rendesen használják a sok magot (ok Tomb Raider GPU limites).
Sajnos emellett van 3x annyi ahol 1-2 mag van csak használva, ott nem csoda ha i3 is jobb mint a 8 magos FX... -
werszomjas
addikt
válasz
M@trixfan #68 üzenetére
Annyira azért nem avul el olyan gyorsan sztem.
Én pl az AMD Phenom II X3 720BE procimat picivel több mint 3éve vettem, és mostanra lett csak kevés, pedig játszottam a géppel, multiban is.
1-2 héten belül megveszem az FX-8320 vagy 8350-et, biztos vagyok benne, hogy min. 3 évig azt sem kell cserélnem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest