- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
MAC PRO eleve a megfizethetetlen kategória volt eddig is. Különféle tartalmakkal készült az 1-2 procitól a 2*2 magos videókártyáig(vagyis 4 darab GPU-val) extra nagy memóriával és háttértárlóval stb. A legkisebb változat is valahol a 4 millió körül indult is a legerősebb kivitel meg valahol a 16 milliót kóstálta. Plusz háromszorosan bevasalták a felhasználón a márkanevet. Kurva drágán lehetett a rohadt almába beleharapni. A vicc az volt,hogy simán össze lehetett rakni ugyan azt a teljesítményt féláron egy szintén munkaállomás gépet AMD Threadripper procikkal is grafikákkal, amelynek nagyobb volt mag és szál száma és az összteljesítménye. Nagyjából egy MAC PRO árából két nagyobb teljesítményű munkaállomást lehetett kihozni ha nem almás volt. Persze ezt elsősorban cégek vették. És van ahol nem szempont, hogy egy munkaállomás 8 millió vagy 16 millió.
Ezen nem sokat változtat, hogy ARM vagy nem ARM proci van benne. A korábbi modellben maximum 2 darab 28/56-os XEON proci volt. Azért 56 mag és 112 szál nem versenyezhet teljesítményben mondjuk két 5990X Threadripper 128 magjával és 256 szálával teljesítményben. -
Grafiqs
őstag
válasz
fatpingvin #40 üzenetére
Semmi, gond. Kicsit elbeszéltünk így egymás mellett.
Nekem sokáig hiányzott a "jobbklikk" például, illetve volt időszak (amikor még játszottam), hogy igencsak örültem volna valami kicsit is izmosabb GPU-nak.
Egyébiránt, nem egyszerű döntés ha Apple-re váltasz mindent. Ami alatt azt értem asztali gépeket, telefonokat, tableteket stb. Időről időre frissíteni az eszközparkot masszív pénzösszeg. Bár, ha belegondolok mennyit pénzt költöttem el ram-ra annó. 20e Ft volt 4Mb ram. Amikor 16Mb-ra fejlesztettem, vagy vettem 1x CD írót...G
-
Grafiqs
őstag
válasz
fatpingvin #37 üzenetére
Ott érzem az ellentmondást, hogy "új felhasználó akinek valódi igényei vannak".Aki hosszabb ideje Apple termékeit használja az igénytelen vagy alacsonyabbak az igényei mint egy Linux/Win usernek?
Egy felhasználót nem csak megszerezni nehéz, de megtartani is. Volt/van komoly(abb) összehasonlítási alapom Win-es platformmal. A Mac-et választottam.
Valószínűleg okkal. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
fatpingvin #32 üzenetére
A hibabejelentesek tobbseget az Apple egyszeruen ignoralja
, szoval parszazezer panaszkodo ugyfeltol meg nyugodtan alszanak.
Viszont amugy szerintem a home userek 90%-nak tokeletes lenne a Mac, mind az OS, mind a hardver tekinteteben. A jot nagyon hamar meglehet szokni. Oszinten szolva en a Mac -et minosegibbnek tartom, mint az iOS vonalat, hiaba az utobbi hozza a nagy let.
-
Grafiqs
őstag
válasz
fatpingvin #32 üzenetére
24 éve élem az Apple gépeit, mellette voltam Win-es rendszergazda is (végzettségem is van hozzá). Néhány éve sikerült minden nem iOS/OSX futtató eszközt száműzni a lakásból.
Miért? Mert valódi igényeimre, kielégítő megoldást kapok.G
szerk.: OFF
-
Busterftw
nagyúr
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Ket M2 (Max)? M3?
Szerintem naluk a teljesitmenyen es a formfactoron kivul nem lesz mas lehetoseg consumer piacon.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
fatpingvin #10 üzenetére
Viszont ha ra van forrasztva, akkor mar bukott a standard, mint bovithetoseg.
A PCIe-t meg sehol nem emlitik. -
Busterftw
nagyúr
válasz
fatpingvin #8 üzenetére
Kerdes akkor mitol lesz deskop?
Mert toronyhazban van, az asztal alatt?Ennyi erovel berakom az M1-es macbookot az ures ATX gephazba, ra kulso ssd, kabel monitorig es kesz a desktop ARM.
-
ROBOTER
addikt
válasz
fatpingvin #6 üzenetére
Én a fizikai kialakításra lennék kíváncsi.
MacBookban az M1 forrasztott BGA. Ezt ebben a formában nehezen tudom a PRO-ban elképzelni. Készülne LGA? Azon sem csodálkoznék, ha kártyára kerülne az M valami és a jelenlegi alaplap funkciója megváltozna. -
ROBOTER
addikt
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Nekem ez a hír kissé zavaros.
- a jelenlegi Mac Pro-ban a max. RAM: 1,5 TB, ehhez képest a cikkben szereplő 128GB kicsit érdekesnek tűnik, ráadásul ez ugye UM és nem valószínű, hogy forrasztott (+ECC alap)
- ha az IGP-re számítanak elsődlegesen, akkor határesetnek tűnik a PRO vonalhoz egy év múlva a két MAX, hiába nagyon baba a teljesítményük bizonyos esetekben
- a jelenlegi házban 1,28/1,4 kW-os a táp, egy M1 alapú rendszerben ez dedikált GPU nélkül totál feleslegesnek tűnik, más méretek, más teljesítmények jöhetnek, ami persze nem baj
- ha megmarad a dedikált GPU lehetősége, a Max területének kb. 45%-át kitevő IGP kicsit pazarlásnak tűnik + részben oda a unified memoryPCIe: ha másért nem, SSD tömbök miatt biztosan megtartják
-
GIstvan83
csendes tag
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Pont az a lényege, hogy drága. Olcsón a kutyának nem kell. Samsungnak kellett egy évtized, mire rájött. Benzinkutas kislányoknak már foldjuk van, hiszen drágább. Műszaki tartalom mire nem elég 2022ben? Két három generációval ezelőtti vas is elég az átlag vásárlók 99 szàzalékának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kutya topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest