- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximus43
tag
Végre valami új, végre valami változás, végre valami ösztönző a gyártóknak
-
törölt tag
Ezzel egyetértek, de egyelőre vágni kell tényleg a RAW-kat, egyenesítgetni, forgatgatni, crop-olgatni és erre a PS előtti Adobe Camera Raw funkciója tökéletes. A végén a NEF mellé betesz egy XMP fájlt és ollé, nekem pedig pont ennyire van szükségem, a repülőúton visszafele vagy ilyenek, tökéletesen jó lenne "elbohóckodni" vele, vagy bármilyen egyéb hosszabb utat igénylő utazás alkalmával.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#40935168 #125 üzenetére
Ha tényleg nincsenek extrém elvárásaid a teljesítményben, akkor életképes. Ami esetleg jó hír, hogy ez a hardver támogatja az OpenCL-t, így a Photoshop számos effektje gyorsabban fog futni rajta, mint egy asztali processzoron. De csak azok az effektek, amelyek OpenCL-ben futnak.
Üdv.: Abu
-
törölt tag
Sziasztok,
kicsit más jellegű kérdés: fotózom és keresek egy tabletet egy ideje, ami nem alma. Ergo, tök jól jön nekem ez a tabletesdi x86 alapon és Win8-cal végre. Nem beszélve arról, hogy a PS kihasználja a VGA tudását.
Nem mintha nagyon sokmindent alkotnék egy ilyen PS-hez mégiscsak kis erejű platformon, leginkább csak következőkre kellene: ha úton vagyok, gyors átnézése a korábban lőtt fotóknak, crop-olgatás, szortírozás, ilyesmik, illetve ha unom magam, net, film..
Az USB3 tetszik (a 2.5-ös USB3-as vinyómhoz), a tablet+x86+Win8 kombó szintén, igazából kívánni sem kívánhatnék jobbat a fotóstáskámba.
Nyilván nagyobb retust és hasonló durván CPU igényes dolgokat nem tolnék rajta, de alapmódosításokat szívesen (a PS-re gondolok), .. szerintem megfelelne.
Szerintetek életképes ötlet ?
-
tranceplanet
addikt
Persze ez nem kérdés. 1 hónapot volt fent a régi gépen a win7, aztán ment fel a win8 consumer preview. Ég és föld. Te is a win8 ellenesek táborát népesíted? Mert rengetegen fikázzák, hogy microsoft bukás (a la vista), pedig le merem fogadni legtöbben ki sem próbálták vagy pár óránál több ideig fent sem volt a gépükön. Meg ilyen, hogy tablet OS mit keres PC-n, pedig egy klikk és metro eltűnik és onnantól ugyanolyan, mint bármely PC-re készült OS...
-
ddekany
veterán
Sajnos, mivel rengetegféle hardver van Winhez, lehet szívni W7-el is néha... meg gondlom ezért is rejtegette XP-ben az MS ezt a sleep és hibernálási lehetőséget, mert ott még pláne szartak erre a hardvergyártók. És gondolom ezért is működnek ezek régebb óta alapértelmezésként Mac-on (fix hardver, nem generál tömegesen support hívásokat).
-
ddekany
veterán
válasz
tranceplanet #120 üzenetére
De friss W7 telepítést vetsz össze a friss W8-al?
-
tranceplanet
addikt
Windows 8 érezhetően gyorsabb win7-nél. Ez nem csak a boot időről szól, az egész rendszer érezhetően fürgébb. Microsoftnál csináltak is valamit, ez nem csak egy marketing szöveg. Ezt saját tapasztalatból írom, a régi őskövület gépemen még mindig win8 fut, mert 7-essel élvezhetetlen a gépezés.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Peter789 #117 üzenetére
Tapasztalatom szerint a sleep azért érezhetően merít az aksit, hogy ha hosszabb időre otthagyta gépet. Nem véletlen, hogy x óra után általában átmegy hibernálásba. A Win 7-el már nincs gond, hogy de pl XP tudott érdekes dolgokat produkálni egy sleep után.
Ami a sebességes illeti, ott biztosan nem a te által vázolt dolog van. A Win 7 max fél éves a gépen és kevesebbet fut, és mint a Windows 8.
-
Peter789
senior tag
ez a "bútidőn lovaglás" tényleg vicces a mai világban...
S3: Commonly referred to as Standby, Sleep, or Suspend to RAM. RAM remains powered
ennyi... megnyomom a bekapcs gombot a tableten és 1-2mp múlva ott van az asztal minden futó programmal úgy ahogy hagytam. az akkut pedig elhanyagolható mértékben eszi, napok alatt megy le talán 10%... de ilyen ritkán fordul elő, hogy akár csak 1 napot pihen a gép
sőt, az asztali gépem és a carpc-m is standby-ban áll mindig - csak ezeken a hybrid sleep is be van kapcsolva, hogy full kikapcs / áramszünet esetén is ugyanoda álljon vissza a gép ahol hagytam, futó frontend progival, igo-val, zenével, amivel...
az általad hozzárakott programindítás már megint más kérdés, ha abban jobb, akkor jobb... bár ott is lehet inkább azon múlik, hogy a win7-ed egy régóta használt, lelakott, hízlalt registry-s példány, a win8 pedig viszonylag friss install - ez nem csak a bútidőnél, hanem a programok indításánál is számít valamennyire...
-
Gusztáv
addikt
Nekem ugyanazon a notebookon van Win 7 Prof és Win 8 is. A Win 8 érezhetően gyorsabb, pl Office 2013 is brutál gyorsan indul.
A gyors indulás meg nem parasztvakítás, hanem igen valós felhasználói igény. A legtöbb ember pont azért szereti a tableteket, mert pillanatok alatt üzemkészek.
PC vonalon az Intel Rapid Start meg pont ilyen erről szól, kb olyan mint a hibernálás, csak jóval gyorsabban felébred a gép.A Macbook-ok épp ebben nagyon erősek, ott természetes, hogy nem kapcsolod ki a gépet, csak lecsukod a kijelzőt. Viszont Win-nél még nagyon sok ember betegesen ragaszkodik a leállításhoz még notebookoknál is.
-
erdoke
titán
válasz
#06658560 #98 üzenetére
"Próba nélkül állítod, lassú lesz a win8-as rendszer x86 tableten"
Én ilyet nem állítottam. Minek idézel, ha te magad el se olvasod?
Bobcaten és Atomon lassú lesz, az tuti. Lassú lesz az i5-höz képest, és lassú lesz az aktuális iPadhez képest.
Excelt leírni se tudod helyesen, de a céges makrózás a legfontosabb tevékenységed tableten? -
Tim82
félisten
válasz
JulWCZar #113 üzenetére
Milyen "csodát"? Pusztán csak kíváncsi lettem volna, hogy hol olvastál erről. Alátámasztás nélkül ez csak homályos, hasraütéses kinyilatkoztatás egyelőre. Én - jó pár Thinkpad-tablet modellt ismerve és használva - nem tapasztaltam és nem is hallottam semmilyen érintőkijelzős érzékelési hibáról, pedig rendszeresen olvasom a TP-khez kapcsolódó nemzetközi fórumokat is. Pontosan ezért érdekelne a dolog... (Persze, ha az Android-os Thinkpad Tablet-ra gondolsz, az más tészta, kevésbé ismerem az esetleges szériahibáit, de a szövegkörnyezet alapján a Windows-os tablet PC vonal modelljeire gondolhatsz.)
-
ddekany
veterán
válasz
Jim Tonic #107 üzenetére
Köthető sokmindenhez... De azért gondolom érződik, mennyire nem reprezentatív a boot idő a rendszert későbbi teljesítményét tekintve. Ez ilyen szokványos parasztvakításos dolog. Inkább arra menjenek rá, hogy ne kapcsolják ki az emberek a gépet, hanem csak tegyék (hibrid-)sleepbe...
-
ddekany
veterán
válasz
Peter789 #109 üzenetére
"majd pár év múlva már lehet WinRT-re is meglesznek azok a programok, amik most csak x86-ra vannak"
Nem valószínű hogy ez csak pár év lesz. Az x86 VS ARM nem lenne gond, mert csak újra kell fordítani a programot (ha nem volt benne asm, de 99.9%-ban nincs). Az új API-k miatt viszont részben újra kellene írni...
-
Peter789
senior tag
hónapok óta hajtok egy C50 procis Acer W500 tabot Win7-el és abszolút elégedett vagyok vele - nem értem azokat akik fikázzák, teljesen használható - mondom ezt úgy, hogy az asztali gépem meg egy 4GHz-en pötyögő core2 8 giga rammal, ami tény hogy gyorsabb, de a C50 se zavaró amíg nem indítom el a 25.456.556-dik programot... nekem tökéletesen elég a 4-5-6 órás akkuideje is, de üdvözölendő hogy az új generációban ez tovább javul. lehet hogy egy ipad vagy jobb androidos vágódeszka hosszabb akkus üzemidőre képes, de ez engem nem hat meg, mert már a mostani is jó nekem. viszont az, hogy BÁRMILYEN x86-os programot futtathatok natívan az nagyon jó dolog. rengeteg olyan programom van, ami per pill nem létezik más platformra. majd pár év múlva már lehet WinRT-re is meglesznek azok a programok, amik most csak x86-ra vannak és akkor simán átváltok én is valami ARM alapú vasra, de addig biztosan nem...
az 1 bites átlagos tartalomfogyasztásra már most is tökéletes egy ipad vagy androidos tablet, de itt a kulcs amiért sikeres lehet az x86 tablet platform: átmeneti időszak az üzleti és egyébb komolyabb felhasználóknak, amíg a WinRT-re íródó programok nem tudnak lefedni minden igényt maradéktalanul
-
Tim82
félisten
A baj nem a tabletes Windowssal volt, hanem a magas arral. Premium arkategorias cuccok voltak, gyenge uzemidovel es sokszor gyenge osszeszerelessel (tejfolospohar HP tablet 500K+ HUF, ThinkPad tablet ami erzeketlen a szeleken, stb..).
Ezekre az állítólagos szériahibákra (amiket aláhúztam) kérnék egy konkrét forrást, az adott tablet típusmegjelölésével együtt (mert hát HP és Thinkpad tabletből is van pár darab, az utóbbiból ARM alapú, Android-os is).
-
ddekany
veterán
-
Szerintem az lesz a baj h maga a win8 nagyon smooth lesz, de az alkalmazások csiga lassúak lesznek. (Ezt egy E350 ssd-vel után mondom)
És ez nem csak az AMD sara lehet... -
Zeratul
addikt
Cimborám év elején vett egy Lenovo ideapad S205. Gyk.: brazos. HDD helyére SSD került. Az üzemidő 12 órára nőtt, 1 munkanap alatt HD video nézéssel nem sikerült lemerítenie az akksit.
-
törölt tag
"Adj az iPhone 5 hardveréhez 50 %-ot, és kb. megkapod, mit fog tudni az új iPad márciusban. Háromszoros CPU és másfélszeres GPU erő a mostani iPademhez képest bőven elég ahhoz, hogy továbbra se érdekeljen a benchmark."
Ellenben a w8-ra azonnal húzod a lepedőt a w7-es tapasztalataid alapján, hogy nem lesz jó, meg lassú lesz. mondd, a kettős mérce nálad az objektivitással szinoníma? -
törölt tag
Win7 =Win8? Mióta?
#91: ja, amint a céges adatokhoz kell hozzáférnie, amiket a cég véd, azonnal használhatatlan a tabletje. Amint a céges makrókat kezelő excell fileokat kell elővenni, használhatatlan a tabletje, vagy Excellben vezetett project timing esetén.
"Nem olvastál figyelmesen. Arról beszéltem, hogy jelenleg kénytelen vagyok két eszközt magammal cipelni, még ha súlyban nincs is óriási különbség. Tehát a subnoti + iPad kombinációt szeretném kiváltani egyetlen eszközzel, kevés kompromisszummal. Erre se a netbookos, se a lassított notebookos alapokra helyezkedő x86 tabletek (ill. tablet-laptop hibridek) nem lesznek alkalmasak. A WinRT pedig totál felejtős, különösen ha jó minőségben kiad a MS iPadre is Office-t."
Eleinte a sima tabletedhez hasonlítod, amivel nem vagy képes mindent elintézni, s elvárod az újtól, hogy bezzegtudja, különbenszar. Próba nélkül állítod, lassú lesz a win8-as rendszer x86 tableten, meg panaszkodsz a programkínálaton, a munkád elvégzésének nehézségein? He? Végiggondoltad te egyáltalán amiket leírtál, vagy most hülyeség üzemmódba kapcsoltál?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mint írtam Jobs azt mondja, ami a cég érdeke. Egyébként teljesen hülyeséget mond, mert a tabletre írt szoftver nem különbözik egy nem tabletre írttól. Annyi az eltérés, hogy más az input, így azt kezelni kell szoftverből, de a működésben semmi eltérés. Mivel a mobil irány már régóta tart, így eleve úgy írják a PC-re is az alkalmazásokat, hogy azok kíméljék az aksit.
A Windows 8/RT azoknak alternatíva, akik kompromisszummentes, PC-hez közeli élményt akarnak egy tablettől. Ilyet eddig senki sem kínált jól használható interfész mellett, így ez az új Windows legnagyobb előnye.
A tartalomfogyasztós réteg az más. Annak továbbra is jó az Android vagy az iOS.
Az a helyzet, hogy hiába neveznek egy piacra, inkább kiegészítik egymást az OS-ek.A "jövő zenéjéhez". A mainstream dizájnú termékek nem attól nem jók a tabletbe, mert sokat fogyasztanak. Le lehet vinni a fogyasztást 5 wattra is. Persze ilyenkor már annyira vissza kell venni az órajelet, hogy az Atom és a Bobcat mag is erősebb lesz, de a fő probléma az, hogy nagy alaplap kell. Ez az akkumulátor helyére pályázik. Ez sosem fog megváltozni.
Nem idegesítesz. Mondtam, hogy felbaszhatatlan vagyok.
-
JulWCZar
senior tag
Ezt ertem Abu, es amit a masik hozzaszolo irt, hogy ez a jovo zeneje. Tiszta sor.
No akkor viszont a szoftver kenytelen valtozni, a la iPad, vagy maradunk netbook teljesitmenynel, amit viszont ut az iPad.
Nincs kedvem leirni, nem olvasod el, vagy nem erdekel, Jobs is elmondja a videoban, tabletre tablet szoftver kell, vagy varazs hardver.
Te is irod, varazs hardver egy ideig nem lesz. Ez a proci biztos nem az, tudjuk hogy lassu Desktop windowshoz. Es GPU gyorsitas ide vagy oda, a Windows (pl. .net), a Windows alkalmazasok komplexitasa ha nem valtozik szamottevoen, akkor egy C-50-es teljesitmenyu Windows 8 tablet rosszabb elmenyt fog nyujtani, mint egy ket generacioval ezelotti iPad, a nevetseges kis arm cpujaval.
Leirtam a ket lehetseges iranyt: gyorsabb chipek (ez nem az), vagy rendeteg penz es ido butitott szoftverek irasara. Igaz, az iPaddal ellentetben meg a hardver platform is fragmentalt lesz. Hurra.
Ez a chip, ilyen kilatasokkal nem fogja a hasznalt iPad piacot se megrengetni. Nincs az a varazslat hogy desktop Windowssal megtaltosodjon, hiaba gyors a benchmarkokban.
Tenyleg leirtam tobb szemszogbol, es nem erdekel, csak kiragadsz reszeket, vagy elojossz a flashhel, de hat en is turelmes vagyok, leirom sokadjara is hatha.
Nem celom hogy felidegesitselek.
-
JulWCZar
senior tag
A privat iPad munkakornyezetben egy olyan szuk reteget fenyeget, hogy ok nem osztanak/szoroznak. Maximum annyain lehetnek mint az uzleti notebook userek, ami szep piac, de a Microsoftnak edeskeves.
Tartalomfogyasztobol viszont sok van, gyakorlatilag mindenki. Es az Apple meg a tartalmat is eladja nekik, az iTuneson keresztul. Nem hulyek dolgoznak ott na.
A Windows platformnak a tabletizacio tomegesen, iPad anyagminosegben letkerdes, mert ebben a kategoriaban az iPad kiszolgalja a home usert, es az nem biztos hogy az oregedo, doglodo Windows laptopjat lecsereli, ha mar ugyis csak arra kapcsolja be, amire nem jo egy iPad (hosszabb email, office, flash jatekok
).
Jo lenne tudni miben van a penz.
Vallalati desktopban nagy volt, de a Windows XP-vel erosen tokon lottek magukat, tul idot allora sikerult.
Uzleti notebookok: Londonban a ThinkPad olyan mint a feher hollo, mas business class gep nincs, viszont a vallalati IT-seknek mar nem all fel a szor a hatan, a managerek besetalnak hozzajuk egy MacBookkal.
Es ha meg ez sem eleg, ott a Google es az egyeb hasonlo webes alkalmazasok (csak egy pelda.: Trello), amik vegkepp platformfuggetlenek.
Na azert nem vizionalom a Microsoft veget, tul nagy a Windows momentuma ahhoz hogy hipp-hopp kihaljon, az mar mas kerdes hogy hol lesz ebben a vilagban a Microsoftnak penze belole.
-
fordfairlane
veterán
Ide ultrabook teljesitmeny kell (mondjuk tavaly Sandy max 10-12W-os TDP-vel, de altalaban ennek fele/harmada), Windowstol idegen energiagazdalkodas, es uj, tablet class alkalmazasok.
Ultrabook közeli teljesítmény, 10, de inkább 6-7W alatti fogyasztás. Sandy kilőve, Ivy kilőve, a többi a jövő zenéje.
-
vinibali
őstag
amikor Abu már
káromkodvaidegesen ír, akkor valami komoly dolog történik -
Abu85
HÁZIGAZDA
De mégis mivel? A Sandy Bridge, az Ivy Bridge, a Haswell. Mind túl nagy ide. Legalább négyszeres platformdizájnnal rendelkeznek, mint ami elmegy egy tabletebe. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztás magas és az akkumulátor kicsi lesz, emellett ott az aktív hűtés igénye. Sosem lesz egy mainstream dizájn jó egy tabletbe. Nem arra tervezik őket. Ezért él az Atom, és a többi. Ezeket tervezik ide.
Ha összehasonlítást akarsz, akkor a Surface Pro speciálisan ebbe készített Ivy Bridge lapkával 5 óráig bírja, ha nem nyúlsz hozzá. Ez egy tabletbe kevés. És sosem lesz jobb, mert nem a lapkával van a baj, hanem a platformdizájn túl nagy. Elveszi a helyet az akkumulátortól.
A netbookba is pont ezért nem raktak sosem Core, vagy más mainstream processzort. Ott is elveszi a helyet a dizájn az akkumulátortól.(#91) erdoke: Erről beszélek, amikor a korlátokat említettem. Én user módban betöltöm az oldalt fusson a Flash és kész. Ha nem megy, akkor nem akarok alternatívát keresni. Még néha sem.
(#93) vinibali: Abu felbaszhatatlan.
-
erdoke
titán
Az a baj ezzel a fránya Flash-sel, hogy amikor konkrét oldalakat/példákat kérek, az szinte mindig fut iPaden is. Néha nem, de akkor is előfordul, hogy van dedikált app (FarmVille, Időkép és hasonlóan színvonalas társaik).
(#89) JulWCZar
a Windows konnyen atalakulhat egy alapvetoen tableten futo rendszerre. Nyilvan a nagyvallalatnal nem.A vállalati alkalmazottak se szeretik a saját tabletjüket hordozni a céges laptop mellett. Nagy a nyomás a jelen kor IT-jén, hogy olyan megoldást adjanak a dolgozók kezébe, amivel maradéktalanul el tudja látni a munkáját a delikvens, és nem inkább a privát iPadet rántja elő a táskájából.
-
JulWCZar
senior tag
Az akkumlator merettel arra celoztam, hogy az Inteles Core i5/i7 es egy arm chip aramellatasa hasonlo meretbol fedezheto, igaz, az elobbi kb. fele annyi ideig birja, viszont desktop OS-t futtat, desktop alkalmazasokkal.
Vagyis az Intel kozel jar egy nem netbook osztalyu, tabletbe rakhato chiphez.
Mert a user szar gépet vett. De ez nem a hardver hibája.
En meg nem hiszem el, hogy egy HAZIGAZDA-val probalok szakmai vitat folytatni, ervekkel, amikor egy reszletesen kifejtett hozzaszolasomnal elegended a fuled mellett amit irok, es ennyivel elhesegeted az egeszet.
-
JulWCZar
senior tag
válasz
fordfairlane #82 üzenetére
En megkockaztatom hogy lehet reneszansza a Windows tabletnek, az iPad farvizen.
A baj nem a tabletes Windowssal volt, hanem a magas arral. Premium arkategorias cuccok voltak, gyenge uzemidovel es sokszor gyenge osszeszerelessel (tejfolospohar HP tablet 500K+ HUF, ThinkPad tablet ami erzeketlen a szeleken, stb..).
Ha a Microsoft hajlando megkovetelni a jo osszeszerelest, leveri az arpremiumot, akkor senki nem fogja sajnalni hogy tablet IS a Windows gepe.
S mivel tartalomfogyaszto a Windows user is, a Windows konnyen atalakulhat egy alapvetoen tableten futo rendszerre. Nyilvan a nagyvallalatnal nem. Nem is arrol van szo.
Viszont ebben a folyamatban sem a desktop x86-os legacy alkalmazasoknak, sem ennek az AMD chipnek nem lesz helye.
Ide ultrabook teljesitmeny kell (mondjuk tavaly Sandy max 10-12W-os TDP-vel, de altalaban ennek fele/harmada), Windowstol idegen energiagazdalkodas, es uj, tablet class alkalmazasok.
Es persze ki kell dobni a flash-t
. Jo csak vicceltem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a user szar gépet vett. De ez nem a hardver hibája.
Nem kell varázslat. SSD az egyik elem, és a szoftveres rész a másik. Rögtön ütve van sebességben az iOS.
Az Intel nagyon messze van attól, hogy passzív hűtéssel berakjon egy mainstream dizájnt egy tabletbe, de ez nem csak az Intelre vonatkozik, hanem az AMD Trinity-re is. Ezek fizikai korlátok. De 2013 végén érkezik egy ígéretes Atom. Az komoly előrelépés lesz.
Az akkumulátorméretet baszhatja a gyártó, ha az A5X alaplapja negyedakkora helyen is elfér, mint a Macbook Air alaplapja. Ez az akkumulátornak adja a helyet egy tabletben.Mivel a Brazos már egy ideje a piacon van, így számos fejlesztő optimalizál rá direkten úgy két éve. Ezt a Hondo kihasználja.
(#87) erdoke: Szerinted engem más érdekel a webnél? A gond az, hogy egy csomó oldal épít még Flashre, és nézem is őket. Amíg a HTML5 nem válik értékelhető alternatívává, addig ez nem is változik meg.
-
erdoke
titán
Nem érzelmi alapon kell hozzáállni. Engem annyiban érdekelt a dolog, hogy meg tudom-e nézni a neten azokat az oldalakat, amiket rendszeresen látogatok? Meg tudom. Foglalkoztat, hogy mi lesz a Flash sorsa, vagy hogy miért gonoszkodtak vele? Egyáltalán nem. Ha meg tudom tenni, amit szeretnék, az számomra egyenlő a szabadsággal. Nem érdekel, hogy meg tudnám-e tenni, amit egyébként se akarok...
(#86) =WiNTeR=
SSD van a laptopjaimban is. Tudod, azokban, amit nem szívesen veszek elő. -
JulWCZar
senior tag
Lehet kicsit zavarosan fogalmaztam.
Ezt irtad:
Lehet, hogy a direkt összehasonlítás hiányzik, de a Z-60 az az Apple A5X-nál processzorerőben úgy 3x, míg IGP-ben úgy 2x gyorsabb. Ezért nem értem, hogy mi az ami hiányzik a teljesítmény oldaláról.Hagyjuk az A5X-et. Az a legerosebb (grafikaban biztosan) Apple chip.
Nezzuk inkabb az A4-et, ami 2-3 eves, egy magos. Tegyunk melle 256 mega ramot. Ultessuk ele a usert. A user boldog.
Vegyuk a C-50-et, ami meg a mai csucs Apple chipre is koroket ver, nem hogy a fenti hardverre, es rakjunk ala Windows 7-et desktop alkalmazasokkal. A user kegyelemert konyorog.
A portolhatosag azert nem szamit, mert nincs az az isten, hogy a Microsoft varazslattal felgyorsitja a Windows 8-at annyira, hogy a regi szoftverek hirtelen megtaltosodjanak. Kenytelenek lesznek az alkalmazas fejlesztok Windows tabletre butitani/modositani, vagy varni egy megvalto Intel chipre, ami ultrabook teljesitmenyt hoz passziv hutessel, tablet meretben.
Mivel ez a fejlesztoknek ido es penz, ezert inkabb az utobbit valasztjak, mert az Intel nem sokra van ettol (lasd: 11" MacBook Air vs iPad 3 akkumulator meret). Innentol nem hiszem hogy a C-50-es, netbook kategorias chip barmiben valtoztatna ezen.
Vagyis ott vagyunk, hogy ha ennek az AMD chipnek a teljesitmenyet, ami (es most neked becsszora elhiszem) koroket ver az Apple arm csaladjara, ki akarjuk hasznalni, akkor tablet szoftvereket kell irni Windows 8-ra: ergo, Steve-nek a siron tul is igaza lesz.
Persze ott az adu asz, a Windows 8 GPU gyorsitasa. Nos, lehet azon nyerni, biztosan, de hogy egy ekkora szakadekot athidalni, csak ezzel, annelkul hogy kurtitananak a desktop Windows platformon, szerintem nem lehet. Tul komplex a szoftver, tul nagy bloatware a platform, tul sok a 3rd party app, ez nem megy at GPU-ra soha.
-
fordfairlane
veterán
A Win8-as tableteknek jobbaknak kell lenniük az iPadnál és az Nexus7-nél üzemidőben, hordozhatóságban, használhatóságban, különben a visszamenőleges alkalmazáskompatibilitás sem menti meg őket. Eleve ezek olyan alkalmazások, amelyek szintén nem jók tabletre. Szerintem marginális igény, ami azonos paramétereknél jelenthet versenyelőnyt, viszont én azt látom, hogy erről egyelőre nincs szó. Éppen hogy több egyéb hátrányt kellene ledolgozni. Persze vannak ígéretek, de az kevés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fordfairlane #82 üzenetére
Az eddigi Windowsok aztán kifejezetten kényelmesek voltak érintőkijelzőn. De ezt nehogy számításba vedd.
-
fordfairlane
veterán
A tableteket érdemes két részre osztani.
Így van, ketté lehet osztani. Az egyik részük már 2002 óta jelen van XP-vel, különféle formában, amik tudtak futtatni windowsos alkalmazásokat, ezekre nem volt igény. És van a másik, amelyik nem tudott futtatni windowsos alkalmazásokat, ellenben 3 év alatt szinte teljesen kinyírta a netbook szegmenst, és 100 millió feletti eladásokat produkál.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Senki sem beszélt bencmarkokról.
Én összehasonlítottam már az iPad élményt a Windows 7-tel. Számomra egy rendkívül kötött rendszer tárult elém, ami nem adja azt a szabadságot, amit a PC-n megszoktam. De mint írtam, ezek igény szintjén változnak. Nekem viszont egy cég ne mondja meg, hogy futtathatom-e a weben a flasht, vagy nem. Ezt majd én eldöntöm magam. Elég idős vagyok hozzá, hogy magam döntsek arról, hogy mire szeretném használni a vásárolt terméket. Ennyi.
Az érezhető kötöttségeket leszámítva tetszett az iPad 2. -
erdoke
titán
Egy ideje már totál hidegen hagynak a hardver benchmarkok, mert nem az számít. Nézd meg az első iPad hardverét, aztán hasonlítsd össze a felhasználói élményt a C50 + Win 7 netbookokkal. Ég és föld, pedig a vas fordítva adná.
"Majd a sebességet megkapod a Temash APU-tól jövőre."
Vagy 2014-ben, vagy azután. Az a nagy büdos helyzet, hogy 13 éve van laptopom, és azóta várok egy egész napos üzemidős, könnyű és gyors megoldásra. Mindig jövőre jön... Közben kiadták az iPadet, ami ugyan nem futtat Windows programokat, de máskülönben megoldja a kérdést. A programokat is ~80 %-ban ki tudom vele váltani. Itt az Ultrabook, az üzleti subnoti, gyakorlatilag asztali gépnek használom őket, illetve utazáskor ha nagyon muszáj valami céges dologra. Örülök, ha nem kell hozzájuk nyúlni. Lassan kapcsolnak be, körülményes az ölemben vezérelni, szigorúan ülni kell vele, optimalizálatlanok és rusnyák a programok, stb.Adj az iPhone 5 hardveréhez 50 %-ot, és kb. megkapod, mit fog tudni az új iPad márciusban. Háromszoros CPU és másfélszeres GPU erő a mostani iPademhez képest bőven elég ahhoz, hogy továbbra se érdekeljen a benchmark.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem az a faszság, amit te írsz, hanem az, amit a források.
Azért nincs értelme új platformra optimalizálni a Mac OS-t, mert az AMD IGP-je gyorsabb. Ezzel úgy van az Apple, hogy na és ... Rákényszerítenek az Intelre és kész. A sebességkülönbség az Apple számára sosem számított. Ezután sem fog.
Ami számít, az a szolgáltatás. Azért már megérheti egy évet eltölteni a Mac OS átírásával egy másik platformra.
A Llano és a Sandy Bridge között két különbség volt. Az egyik az OpenCL, amit a Llano támogatott, míg a másik az OpenGL, amiben az Intel tradicionálisan gyenge. Ha felmerült a váltás gondolata, akkor csak ez a két tényező számíthatott. A többi az lényegtelen volt, mert az Apple nem ad választási lehetőséget neked. Azt veszed, amit beleraknak a termékbe. Innentől a sebesség nem fontos.Az Adobe pont az Apple miatt vezette be a Flash 10.2-ben az újításokat. Ezzel a platformjuk jelentősen javult.
Jobs a Flast azért nyírta ki, mert sok volt a neten a flashjáték, és az appstore-nak ez káros volt. Szimpla üzleti vonzata volt, semmi más.
Most maradt a HTML5, ami 2015-re lesz kész. Addig csak egy éles próbának fogható fel. Nem a Flash kinyírása a gond, hanem az, hogy ma sincs valóban jól használható alternatívája. Ha lenne, felőlem is mehetne isten hírével.Tehát az a tablet nem jó teljesítményű, ami hozza egy netbook teljesítményét, de az már jó tablet, ami még nem képes erre. Nem értem ezt a logikát.
Lehet, hogy a direkt összehasonlítás hiányzik, de a Z-60 az az Apple A5X-nál processzorerőben úgy 3x, míg IGP-ben úgy 2x gyorsabb. Ezért nem értem, hogy mi az ami hiányzik a teljesítmény oldaláról.Jobs a videóban is csak azt mondta, amit mondania kellett. Semmi többet.
(#78) JulWCZar: A hardver és a platform között különbség van. A OS-től természetesen sokban függ a sebesség. De mint írtam, nyilván nem véletlen, hogy az MS ennyire megszigorította a WHQL követelményeket, és átraktak szinte mindent GPU-s gyorsításra. Az a cél, hogy sokkal gyorsabb legyen az OS.
(#77) fordfairlane: A tableteket érdemes két részre osztani. Van a tartalomfogyasztós réteg, akinek az igénye csak a tartalomfogyasztás. Én például nem ide tartozom, mert egy tablettől is PC-s élményt szeretnék. Innentől nyilván számomra nem alternatíva az iOS és az Android, mert az messze van a PC-s élménytől. Az egész attól függ, hogy a felhasználó mit akar.
(#76) =WiNTeR=: Amit lehet tudni a Temash-ról az benne van a hírekben. Írd be a keresőbe, hogy Temash. De nem sok az adat, szóval erről majd később.
-
JulWCZar
senior tag
Ez lehetseges Abu, viszont a jelenlegi felallas az, hogy egy elso generacios iPad, iOS 4.x-el siman jobb felhasznaloi elmenyt nyujt az emberek 90%-anak, mint egy C-50-es netbook.
Ami valljuk be, a netbookok csucskategoriajaban van.
Vagyis egyelore egy 2-3 eves hardvert kellene utolernie, amiben 256 mega ram van, valamint egy egy magos A4.
Tekintve, hogy ez az AMD proci (az alapjan amit irtal) koroket ver egy A5X-re is, ez azt jelenti, hogy a Windows 7-hez kepes a 8-nak 2-4-6-szoros sebesseg novekedest kellene elernie, hiszen jelenleg a Windows 7-tel egy 2-4-6-szor gyorsabb C-50 rosszabb sebessegre kepes, mint egy 2010-es iPad.
A felhasznalok szemszogebol persze. De hat naluk van a penz.
-
fordfairlane
veterán
Egyet kell értenem JulWCezarral, vagy hogyishíjjákkal. Skacok, ha ti az alkalmazásportabilitástól várjátok az áttörést x86/Win8 fronton, akkor totál nem értitek a tablet-jelenséget.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért nem olvasod el, hogy a Windows 8 miért gyorsít mindent a GPU-val? Belinkeltem neked. Pontosan tudja az MS, hogy ez jelentősen növelni fogja a felhasználói élményt. Ebből a szempontból a Win 8 lesz a legmodernebb OS. A WHQL teszteket is megszigorították. Nem elég hibátlanul működni, hanem nagyon gyorsan is kell. Ez is a felhasználói élmény miatt változott.
És akkor kérdem én, hogy mi az, ami nem változik?
A hardver a Z-60 esetében valóban egy C-50 teljesítményét hozza, de azt a C-50-et még ma sem éri be egyetlen tabletekbe szánt fejlesztés sem. Az Intel sem tudta megfogni a Cedar Traillel.
Hidd el, hogy az sem számít, hogy az IGP "csak" 2x, és nem 4x gyorsabb az iPad 3 IGP-jénél. Nem ezen fog múlni. Ha ezen múlna most 4x gyorsabb lenne, de eleve nem közvetlen konkurens az iPad, illetve így is gyorsabb a Z-60. Ami számított a Hondo fejlesztésénél az az üzemidő. Csak erre koncentrált az AMD.Majd a sebességet megkapod a Temash APU-tól jövőre. Abban már GCN IGP lesz. Biztos olvastál arról az architektúráról. Ha innovációra vágysz, akkor várd meg azt.
-
erdoke
titán
Nem olvastál figyelmesen. Arról beszéltem, hogy jelenleg kénytelen vagyok két eszközt magammal cipelni, még ha súlyban nincs is óriási különbség. Tehát a subnoti + iPad kombinációt szeretném kiváltani egyetlen eszközzel, kevés kompromisszummal. Erre se a netbookos, se a lassított notebookos alapokra helyezkedő x86 tabletek (ill. tablet-laptop hibridek) nem lesznek alkalmasak. A WinRT pedig totál felejtős, különösen ha jó minőségben kiad a MS iPadre is Office-t.
-
JulWCZar
senior tag
Nem ertem mibol gondolod hogy az Applenek evekig tartana optimalizalni (?) Intelre.
Tamogat nVidia-t, ATI/AMD-t, Intelt es iOS alatt PowerVR van legalabb 2009 ota.
Abu, sehol nem emlitik a forrasok az OpenGL-t, ezt te talaltad ki. Emlitenek ezer mas okot, csak ezt nem. Ettol meg lehet igaz, de te azt allitod amit en irtam faszsag.
A Flash-t nem akarta Jobs, mert kinyirja az akksit mind iOS mind OS X alatt, es az Adobe nem volt hajlando ezt a gondot megoldani. Az Airem uzemideje kikapcsolt Flash blokkoloval felere / harmadara (!) esik vissza. Es ezzel az Apple nem tud mit kezdeni, nem az ovek a kod. Jo hogy kicsinaljak, tonkre teszi a platformjukat. Miert kell hogy egy fostos Youtube video felezze az akksi idomet, mikor egy fullHD nem teszi ezt?
De ez total OFF.
A C-50-es netbook, mint minden netbook, fajdalmas. Rosszabb, mint egy tisztesseges meretu laptop, tisztesseges hardverrel. Ezt mindenki tudja, ezert netbook. Nem lesz csoda tablet formaban sem a teljesitmenyevel, de ha meg pluszban desktop szoftver is fog futni rajta, akkor vegkepp nem ertem hogy miben lesz mas. Hogy fog szembe szallni egy iPaddal, amibol az elso verzio is mosolyt csal az emberek arcara ha webbongeszesre hasznaljak, mig egy netbooktol leizzad a hatuk es eltorzul az arcuk?
Igen, olcso. De az iPad is. Nem veletlenul nyirta ki a netbookokat.
Legyszives nezd meg, ez az a video amirol beszeltem:
Igaza lett.
-
=WiNTeR=
senior tag
De ezek hibrid rendszerek, mármint az x86-osok, nem az iPad-del kéne szembeállítani őket, arra ott lesznek a Windows RT-sek. De ha választani kellene egy iPad vagy egy ilyen Hondo-s tab között, nagyon-nagy valószínűséggel az utóbbira tenném a voksomat, elvégre a felépítéséből adódóan már többet tud, amit lehet hogy sem fogok sokszor használni , de a lehetőségem legalább meglesz rá (pl le akarom tölteni a kedvenc sorozatom legújabb részét torrentről, akkor elég egy eszköz ehhez).
-
erdoke
titán
"2012 végén elértünk oda, hogy megkapd tabletben azt, amit 2010 elején megkaptál egy netbookban. Ez a fejlődés."
Az a fejlődés, hogy a felhasználói élmény egy helyben toporog legalább 3 évig?
A C50-et Windows 7-es netbookban se piszkáltam meg szurkos bottal se, mitől lennék hirtelen elégedett vele tabletben?Aki egyszer fogott már a kezében eszközt, ami nem szöszmötöl mindennel amit szeretnél vele csinálni, az nagyon nem szívesen megy vissza a csigabiga kommandóhoz.
Pontosan jövő év elején lesz 3 éves az iPad is, nézd meg, hogy amit kihoznak márciusban, mennyivel lesz jobb az első generációnál. Az a fejlődés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az nem elég, hogy látod a teljesítményt az Anandtech tesztjéből? Vagy az Intel az Apple-nek olyan OpenGL drivert ír, amit még véletlenül sem használnak a Windowshoz, nehogy az MS megsértődjön? A helyzet az, hogy az OpenGL nem téma az Intelnél, és ezért merült fel az AMD. Ha ez nem lenne gond, akkor tök fölösleges platformcserében gondolkodni, mert az OS-t nem két perc optimalizálni. Kell valami reális indok, amiért megéri. A gyorsabb az Apple esetében nem indok, mert úgy sem választhatsz mást. A szoftveres támogatás már indok, mert komolyan kihatással van a felhasználói élményre.
A Diablo 3-ból a Mac egy elég lebutított OpenGL kódot kapott. A PC-s DirectX9-es kód számos extra effektet tartalmaz, ami Macen nincs meg. Nem csodálom, hogy nincs gond a futtatással. A Mac verzióról például kompletten hiányzik a PCF támogatás az árnyékokra. Ennek az effektnek az eltávolításával kapásból megduplázták a sebességet. Több Macre portolt játék is ilyen. Egyszerűen kihagyják belőle az effektek egy részét.A pletykákat felesleges komolyan venni. Csak gondold át az Apple helyzetét. Gyorsabb a Llano IGP-je, mint a Sandy-é. Nem kérdés, de most őszintén ... attól, hogy nem Llano APU-t raktak bele kevesebben vették meg a Macbookot? Az a helyzet, hogy az Apple vásárlóknak nincs választása. Éppen ezért mindegy, hogy egy hardver milyen teljesítményre képes. Az egyetlen dolog, ami kikényszeríthet egy platformcserét az a felhasználói élmény.
Abban van ráció, hogy az Apple teljesen rááll az ARM-ra, de biztos nem jövőre.
(#67) JulWCZar: A Flash úgy jön ide, hogy Jobsnak mindig igaza van. Nem, nincs. Kivégeztette a Flasht, és ezzel mit ért el? Nem fenyegeti az App Store-t a flash tartalom, de ugyanakkor ráléptek a HTML5-re, ami messze van attól, hogy késznek lehessen nevezni. Szóval annyira nem volt nagy isten Jobs. Maximum abban volt jó, hogy a cégérdeket el tudta adni a júzereknek úgy, hogy az az ő érdekük. Erre persze nagyon kevesen képesek, így innen is respect neki.
Az azért ne legyen már gond, hogy az AMD egy olyan hardvert rak tabletbe, ami olyan erős, mint amit C-50 néven netbookba szántak. Azért az emberek jellemzően örülni szoktak annak, hogy ha a teljesítmény nő. 2012 végén elértünk oda, hogy megkapd tabletben azt, amit 2010 elején megkaptál egy netbookban. Ez a fejlődés.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Jobs elhunyt, mielőtt elmondhatta volna nekünk a jövőt, amit ő is látott valószínűleg,az apple fejlesztések is ez irányba mennek: A tablet jó köztes megoldás a feltekerhető megjelenítős vagy projekciós megoldások és a hatalmas méretű laptopok között, így most ezt fejlesztik. Egész nap ott van a táskámban, a tokja a billentyűzete, jó munkára is. Hazamegyek, bedokkolom, csatlakoztatom monitorhoz és folytatom a munkát, majd szórakozok (filmet nézek, játszok) mindezt értelmes szinten, tehát a munka nem facebookozást takar a játék pedig nem fruit ninját.
Lassan-lassan 2013 közepére eljutunk ideáig remélem. Most ez a Hondo APU adott egy plussz löketet, mert valószínűleg olcsóbb ellenlábasa lesz az intel i3 vagy alacsonyfogyasztású i7 procival szerelt tableteknek, mert mint tapasztaljuk egyre inkább a multimédiás, inkább grafikus képességek a döntőek manapság, ugyanis számítási teljesítmény egy bizonyos kielégítő szint felett az átlagos felhasználóknak nem számít. Ám a szórakozás minőségének fejlődése (könyv-film-zene-játék) főleg a grafikus téren emelkedik évek óta.
A hang nem lesz jobb, mert ahhoz drága és súlyos fizikai hangkeltő kell. A tartalom fejlesztése nem célja a fogyasztói társadalomnak, így arra nem térnék ki
, a nem multimédiás és digitális szórakozás pedig most nem érdekel.
erdoke: kicsit pesszimista vagy, de az ilyen általad említett hátrányok leküzdése a fejlesztők dolga és végeredményben ez viszi előre a világot, hogy mindig van, aki a hátrány szót fejlesztési lehetőségként használja
-
erdoke
titán
Nem akarok rajta Windows-ra írt alkalmazásokat futtatni. Sőt, nincs is olyan alkalmazásom Windows-ra, amit egy percig is sajnálnék, pedig vettem párat.
Vannak tevékenységek, amit a hordozható eszközzel minél gyorsabban és praktikusabban el szeretnék végezni. A tevékenység pedig nem platformfüggő.
Jelen pillanatban egy üzleti subnotit és egy iPadet hurcolászok. Együtt alig több a kettő, mint 2 kg, az összesített üzemidejük pedig 16-20 óra. Mindkettőre töménytelen alkalmazás van, mindkettő elég gyors (bár a noti lassabb). Hogyan tudnám olyan Win 8 tabletre cserélni ezt a kombót, aminek az üzemideje, a tömege és a sebessége sem lenne komoly visszalépés, miközben ugyanolyan alkalmazás arzenál áll rendelkezésre, akár egerészek, akár taperolok? Ennek nyomát se látom a hírben szereplő megoldás esetében. (Nem mellékesen az ULV IB i5-re alapozó alternatíváknál sem!) A notimnál sokkal lassabb, ha asztali módban akarom használni. Ha tabletként taperolnám, gagyi a kijelzője (ugye sokkal közelebb emelem a pofámhoz!), hasonló anyaghasznalattal lényegesen nehezebb, nincsenek rá alkalmazások, és szintén sokkal lassabb, mint az iPad. Üzemidő optimistán 6-8 óra a 16-20-hoz képest, tehát töltőt kell vigyek magammal, amivel együtt a súlya már legalább ugyanannyi. Csak hátrányt látok. -
JulWCZar
senior tag
Nem tudom hogy jon ide a flash, de legalabb offba raktad.
Itt a desktop alkalmazasok netbook hardveren VS iPad tablet alkalmazasokrol irtam, de nem arra reagaltal.
Jobsnak igaza lett. Most itt egy netbook hardver (hiszen a teljesitmenye azonos a korabbi netbookos AMDs megfelelojevel), es attol varjak sokan a csodat, hogy Windows 8-on desktop szoftvert futtathatnak rajta.
Vagyis a legtobb, amit ettol varhatsz, az egy billentyuzet nelkuli, erinto kijelzos netbook.
Mar ha csak atrakod ra ami eddig volt.
-
JulWCZar
senior tag
Itt az a bajom Abu, hogy te kitalaltad ezt, de nincs ra forrasod.
1. en nem latom hogy rosszul teljesitene OpenGl alatt, ahhoz kepest hogy 17W-ot eszik, es ez csak a Sandy Bridge. Pl.: vigan Diablo 3-azok.
Az alapjan amit te mondasz, a legfingabb AMD/nVidia chip is lemosna, marpedig a 2010-es Airben kulon nVidia chip volt, de a Sandy megis igen jol felzarkozott. Ebben az alacsony fogyasztasu szegmensben nem latom hogy 4-szeres kulonbseg lenne OS X alatt. Es az OS X tamogatja mindharom gyarto chipjeit.
2. a pletykakra erdemes rakeresned, sok minden kiderul, az is hogy az Inteles ultrabook csak B terv volt (!).
Mindket gyarto hitegette az Apple-t:
Az Intel azzal, hogy szallitja majd a versenykepes grafikat. Az Apple erre 6 evet vart (2005-tol szamolva). Jobsnak biztos egnek allt a haja. De ott van az a fomernok (vagy ki), aki lemondassal fenyegette meg ha Atomot terveznek rakni az iPadba. Ugy tunik o sem hitt az Intelnek.
A 2011-es MacBook Air-es sztoriban pedig az AMD vallalta tul magat, a fenti linken is irjak, hogy a CPU teljesitmenye AMD reszrol boven eleg volt az almanak, nekik a csucs ficsorok es a jo grafikus teljesitmeny kellett, amit az Intel eddig csak igert. Az AMD nem tudta szallitani idoben, a Sandy bridge viszont meglepoen eros lett ezen a teren.
Innentol nem meglepo hogy az A6-s sajat armjuk ennyire brutal lett, ennyi pennzel es ennyi hitegetes utan a sajat kezukbe vettek a dolgokat egy ponton.
ARM-os, A7X-es retina Macbook Air, PowerVR grafikaval, 2013-ban?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ja Steve Jobs meg a jóslatai. A Flashnek vége! Igen sikerült kinyírniuk, de van alternatíva? Persze igaza volt Jobs-nak, illetve sikerül úgy alakítani a dolgokat, viszont most se Flash, se alternatíva. Na erről ennyit. Aki ezt megszopta azok az Apple felhasználók, csak túl vakok ahhoz, hogy észrevegyék.
Sosem az vezérelte Jobs-ot, hogy mi a jó a felhasználónak, hanem, hogy mi a jó az Apple-nek.Semmi előnyt nem ad az x86 portolhatóságban. Az az előnye a Windows 8-on az x86-nak, hogy ha egy régi alkalmazást nem írtak át ARM-ra, akkor az attól még futni fog. Ennyi. Más előnye nincs.
-
JulWCZar
senior tag
Desktop alkalmazasok tabletre rancigalasa nem biztos hogy udvozito.
Az iPad bemutatasakor kifejezett hangsulyozta Jobs hogy miert halalra itelt a netbook: mert nem jobb semmiben egy hordozhato laptopnal, kisebb kijelzon, gyengebb hardverrel futtat desktop alkalmazasokat.
A joslata bejott, mert a netbookokat kinyirta az iPad (a userek 90%+-nal, nem a PH! olvasokrol van szo).
A masik iranybol sem mukodik ez, mobil alkalmazasokat egy az egyben atrakni tabletre, lasd Android tabletek (ezt is kihangsulyoztak, mikor valamelyik ujabb iPadnal mutogattak alkalmazasokat a tulfelrol).
Nyilvanvalo elonye lenne egy x86-os chipnek az egyszeru portolhatosag, de ez az AMD chip netbookokba valo, es nem fog tortenni csoda csak azert mert nincs billenyuzet a dobozon. Ha Windows 7-tel, desktop alkalmazasokat futtatva jelenleg lassu (es az), akkor Windows 8-cal ugyanazokat futtatva is lassu lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerinted az MS viccből gyorsítja a GPU-val a Windows 8-ban az összes tartalmat? [link] - de amúgy, ha jól be van állítva a Win 7, akkor az is elég gyors.
(#56) JulWCZar: Tök egyértelmű. Évek óta nincs az Intelnek normális OpenGL támogatása, míg az Apple számára ez nem csak egy, hanem a grafikus API. Mi másért érdekelné őket egy másik platform? Tök sok munka átírni az OS-t, és optimalizálni azt egy másik hardverre. Ha ez nem indokolt, akkor miért érné meg? Egyelőre csak az OpenGL indokolja a váltást. Abban az Intel mérföldes lemaradásban van szinte mindenkihez képest.
Az a baj, hogy az OpenGL kikopott a Windows-ról. Az Intel pedig nem ír zárt Linux drivert, így egy-két windowsos alkalmazásért nincs értelme jelentősen fejleszteni az OpenGL drivert. Ha most eldöntik, hogy felzárkóznak, akkor annak nagyjából 2015-ben lesz eredménye az újraírt OpenGL driverben. -
JulWCZar
senior tag
Forras arra hogy csak az OpenGL miatt akartak valtani?
A grafikon amit linkeltel Ivy Bridge-es Intel grafikat mer. Itt nem arrol van szo.
2009-2010-ben az Intel joval nagyobb hatranyban volt, 2012-re ledolgozta, most viszont itt van a retina.Tessek, itt van meg egy cikk Apple Had Late Stage Prototypes of an AMD Fusion Based MacBook Air
OpenGL-t emlites szintjen sem lattam, de nyilvan abban is az AMD fele billen a merleg.
-
erdoke
titán
válasz
#06658560 #38 üzenetére
Nem szaroztam le, nyilvánvaló hátrányai vannak. Ha a C50 + Windows 7 semmiben nem hasonlít a hírben szereplő APU + Windows 8 kombinációra, azaz nem ad lehetőséget a teljesítmény kikövetkeztetésére, akkor elnézést kérek. Bizonyára pár apró módosítástól szárnyalni fog a Win 8 azon az 1 GHz-es Bobcaten, amin a Win 7 csak vánszorog. Márpedig a Win7 még egy i5 Ultrabookon is csak vánszorog egy csúcs ARM-ra optimalizált mobil OS-hez képest. Van itthon mindkettő bő fél éve, mielőtt visszatérsz a próbára.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem azért szemezett az Apple a Llano APU-val, mert nem volt jó az Intel IGP teljesítménye. Az volt a baj, hogy az Intel nem foglalkozik az OpenGL normális támogatásával. Nagy különbség van aközött, hogy mire képes a hardver, és mit tud vele a driver kezdeni. Nézd meg a MineCraftot, mint a legnépszerűbb OpenGL-es programot. [link] Az AMD a driverből gyorsabb négyszer, nem a hardver miatt. A hardver az nagyjából úgy 30-50%-kal gyorsabb.
(#52) ng0ofy: A Windpad 11W az gyakorlatilag megegyező teljesítményt tud ma, így a Hondo APU a játékokban erre lesz képes: [link] - ebben benne van a CS:S is.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Jó-jó, majd ha vége lesz az apple <-> mindenmás vitának valaki írja le nekem, egyszerű hülyének a lényeget: Counter strike fut rajta?
-
arn
félisten
jopofa, csak szerintem az ilyen dragabb x86os tabletek nem lesznek sikeresek. kb az ipad a plafon, a piac masik nagy reszet meg az olcsobbak viszik el. ebbe a kepbe szerintem nem fog belepasszolni egy dragabb platform.
-
JulWCZar
senior tag
válasz
Jim Tonic #48 üzenetére
Szerintem ezt nem kell offban irnunk, hiszen itt az x86 maszik armos vizekre.
Mint irtam, az Apple mar ketszer atrakta a teljes, fullos desktop oprendszeret egy masik platformra, idovel felegetve a hidakat, lasd legutobb: Apple's transition to Intel processors.
Volt egy jo sztori arrol, hogy egy mernok kvazi titokban csinalta ezt, Jobs nem is tudott rola, aztan fel nap alatt rahuztak neki egy Vaio-ra az OSX-et (2002-ben?), amit a Sony fejesenek bemutatott vigyorogva.
Az hogy kavedaralon is fut "Windows", vagy hogy volt Windows Server Itaniumra is, az csak fragmentalasa a termeknek, es persze tudjuk hogy nem ugyanarrol van szo. Meg ha van is .net, meg esetleg herelt API.
A hidak felegetesevel, az elso csak x86-os OS X-szel a fejlesztoknek vegso soron nem novekedtek a koltsegei: Power ment, x86 jott. Kozben meg volt Rosetta. Es persze upgradelt Xcode.
Ilyet nem csinalt a Microsoft meg soha. Az iparag pedig meglepodott azon, hogy mennyire gordulekeny volt az OS X valtas.
Meg valami, ugy latom senkit nem erdekelt az AMDs ultrabook cikk amit linkeltem: az Applenek nem tetszett az intel chipek video teljesitmenye, nem veletlenul kacsintgattak az AMD fele, de vegul gyozott a Sandy Bridge (joggal).
Ettol fuggetlenul nem lehet ketseges, hogy az Apple valtana AMD-re ha kell. Jelenleg, es a Retina kijelzokkel foleg VGA limitalt lesz a 17W-os szegmens, a CPU teljesitmeny mar boven eleg.
Valamint azt sem ketlem, hogy parhuzamosan csinaljak az armos OS X-et egy ideje. Nem csak mert jol jott 4-5 evig titokban x86-ra is forditani az OS X-et, hanem mert az iOS alapbol OS X-es belekkel dolgozik, immar 5-6 eve.
-
JulWCZar
senior tag
Tisztaban vagyok vele hogy sok platformra atkerult, ne magyarazd felre.
A Windows ma es mindig is alapvetoen x86 volt.
Vagy hogy megertsd (bar szerintem szandekosan nem akarod): ha Redmondban kiadjak az ukaszt, hogy dear Windows developers (Ballmer video
), mostantol tessenek armra is full supportot nyujtani, az szep show lesz.
Meg lehet csinalni, de alapvetoen plusz penzt nem varhat senki, viszont parhuzamos termekekkel nonek a fejlesztesi koltsegek.
Ettol fuggetlenul nem ketlem hogy a Microsoft megcsinalja, es hogy elobb utobb megtortenik, de ilyet akkor sem csinaltak meg, ellentetben az Apple-el.
-
törölt tag
#3: Tehát még nem is próbáltad, de már simán leszarozod.
#27: Most a tabletet úgy méred az almáshoz, hogy ennek tudnia kell kiváltani az almás tabletet meg egy notit?
"Átlagember kb. leszarja, hogy x86 vagy nem, amíg nem teljes értékű laptop is egyben, nulla előnye van. Hátránya viszont bőven."Nem pont te szoktad emlegetni, hogy remekül lehet gépelni érintökijelzön? Akkor meg miért nulla elönye van egy x86 alapú tabletnek w8-cal? A logikus gondolkodást ma otthon hagytad?
-
Henkei
tag
en az ipadnal nagyobb vacakot meg nem lattam. a 2 kobo egy honap utan repult a haztol. rossz vasar volt.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én használok OS X-et (10.8.2) és Win 7-et is, de ha lehetne választani biztos a Windows mellett maradnék. Az OS X-ben jók a gesztusok, de a Win sokkal logikusabb, sokkal jobban a kezem alá dolgozik és nem akadályoz, mint az OS X. A Win 8-at viszont nem ismerem.
-
JulWCZar
senior tag
Ja es persze ne felejtsuk, az Apple mar levezenyelt egy (ketto) platformvaltast, a Microsoft meg egyet sem. Tehat mindket iranyban jarhato az ut.
Es ha meg ez sem eleg:
Apple Considered Putting AMD Processor In 2011 MacBook AirLehet hogy ma "Ultrabook: inspired by AMD" matricak lennenek.
Most vegyetek apple reszvenyt, amig olcso
-
0xmilan
addikt
-
JulWCZar
senior tag
válasz
hackeeeee #26 üzenetére
Viccet felre teve, az OS X csendben Windows 8 ellenfel lehet a tableteken, ha ugy hozna a sors.
A Lion ota iOS-esedik rendesen, pl.: scrollbar vekony, nem kattintasz ra, hanem ket ujjas gesturet hasznalsz -> innen egy lepes a touchscreen.
Vagy a Mountain Lionban a notification center (bar erre en nem frissitek amig lehet).
Ha hozzavesszuk hogy a 11"-es MacBook Airben 35 wattoras akksi van, az iPad 3-ban pedig 42.5 wattoras, akkor latszik hogy fogyasztasban sincs akkora kulonbseg, sot, a tabletben van az izmosabb telep.
-
erdoke
titán
iPad = tablet piac 70 %-a = benchmark
Átlagember kb. leszarja, hogy x86 vagy nem, amíg nem teljes értékű laptop is egyben, nulla előnye van. Hátránya viszont bőven.
Én magam is szívesen kiváltanám a laptopom és a tabletem egyetlen eszközzel, ha nem kell mindenhol óriási kompromisszumokat kötni. Jelenleg laptop + tablet = 2 kg, üzemidő összesen 16-20 óra, felhasználói élmény maximális. -
JulWCZar
senior tag
Hat, az Apple csak jol johet ki ebbol, mert nekik x86-ra is van kesz oprendszeruk, ha ugy alakulna
-
-
pakriksz
őstag
ez is biztos "elég, lefagy, nem buknak rá a csajok, stb" intel kell me'... az kell bótban is eszonták, ott pedig értenek hozzá
-
ddekany
veterán
válasz
Plazmacucci #19 üzenetére
"W8 RT"
Olyan nincs, de látom ettől a termékelnevezéstől már nem szabadul a MS...
Persze úgy kell nekik. Miután a WP is csak azért 7 meg 8, hogy az asztali Windows számozására hajazzon, most már itt sem szabadulnak meg a 8-astól.
-
-
maross
nagyúr
lassan eljon az en idom, mikor vegre asztali windows lesz a telefonomon, ezt varom mar miota
.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Plazmacucci #15 üzenetére
Nem is arra van kitalálva a tablet...
-
Gondolom egy 11 colos tableten nem fogják ugyanazt művelni mint desktopon
Bár érdekes lesz, ha a teljes értékű W8 meg lesz hajtva 1254 alkalmazással
-
=WiNTeR=
senior tag
Ha az Atomon relatíve gyorsan ment a Win8, pedig annak még normális drivere sincs igazából, akkor a Z-60on szerintem minden gond nélkül futni fog. Meg persze az AMD (és az Intel is) x86, a többi piacon lévő meg csak ARM (annak összes megkötésével együtt), a startscreen személyében már van tabletfelület, appok is lesznek szépen lassan, innentől kezdve jó árazással szép sikeret el lehet érni tabletfronton.
-
szp1
addikt
Akkor most ez egy "lebutított" C-50-es brazos?
-
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
Remélhetőleg ehhez teljesítményhez illő kiegészítőket (kijelző, kamerák, stb.) fog kapni és a design se lesz fapados. Szép alu vagy magnézium-ötvözet házat is kaphatna, hogy a vásárló lássa, hogy ez nem piskóta. (sajnos attól félek, hogy az Intel elintézi, hogy ennek az ellenkezője történjen)
-
=WiNTeR=
senior tag
Háhá, végre egy használható és jó alternatíva az Atom(hulladékok) ellenében.
Ha jóárasítva csinál valaki egy ilyen Z-60-as tabot mondjuk 11,6-os méretben, azt hiszem, veszek egyet. -
erdoke
titán
Amellett, hogy szinte biztos a tetű lassúság, hiszen egy lebutított netbook hardverről van szó, ami teljes Windowst futtat,még a 8 órás böngészési üzemidőt is erősen kétségbe vonom. Talán minimális fényerőn text oldalakat töltögetve kijön ennyi közvetlenül a router mellett...
Kb. 200-250 cd/m2 fényerőn 12 óra videózást bír az iPad. Az legalább dupla üzemidő, ha hasonló fényerőt feltételezünk.
Sajnos a méret is túlzónak tűnik, két kézben, fektetve tartva már biztosan nem lehet rajta normálisan gépelni. -
Hmmm, ez igen klasszul hangzik. De az akkuidő lesz a lényeg.
-
Chp
őstag
Esküszöm retardáltat olvastam!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Windows 10
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged