- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atleticofan
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne hogy van egy A10 5800K procim. És 100% fut a teljesítménye. Teljesen új win7-en is. Mit lehet ezzel tenni? Van rá valami beállítás hogy ne pörögjön maxon?
-
stratova
veterán
Vagy úgy. Kicsit félreérthető volt a megfogalmazás.
Nemrég szórakoztam 2 db 939-es konfigurációval (DDR).
Adott volt 2x1 GB kit, 1 GB, 2x512 kit és 2x 512 (különböző) RAM.
Az Abit lapban az 512-esek 3 modulig jól megvoltak egymással single channelben persze. Tetszőleges 2x1 GB vagy 2x512-vel ment a dual is.
Ha ebbe a lapba 1 GB-os RAM-ot tettem csak egy másik 1 GB-os RAM-ot volt hajlandó érzékelni (de mindegy volt melyiket, bármelyikkel ment a dual); ebben a felállásban 512-esből nem látott egyet sem.
Végigzongoráztam a lehetséges foglalatvariációkat is.
A Gigabyte nem válogatott 4 modult is lekezel tetszőleges felállásban. Végül Abit kapta meg a 2x1 GB kitet, Giga pedig 4x512-t, mert többet profitált 2 GB dual-ból mint 2,5 GB single channelből (persze 4 modullal 333-on mennek a RAM-ok 400 helyett).
1 GB maradt talonban. -
zozoo83
tag
Úgy emlékszem, régen volt egy gép a kezembe amibe egy 2-es meg egy 1gbos ram volt dual channalbe rakva és csak 2 gb-ként írta ki a gép összesen. Single channalbe viszont rendesen 3 gb-nak.
Szerintem a dual channal is úgy működik mint a HDD-knél a RAID 0 ahol szintén magas sebesség növekedés van mivel egyszerre használ 2 vinyót írásra vagy olvasásra, de ehhez koppra egyforma méretűnek kell lennie!
Be lehet kötni RAID 0-ba két különböző méretű vinyót is, de akkor a kisebbik méretét használja a nagyobbikon is. Memóriába mért lenne másképp?
Minden esetre ha egy boltba akarsz kérni egy 8 meg egy 1gb-os ramot dual channalre, lehet, hogy furcsán néznének az eladókOlyanról hallottam már hogy 2 egyes mellé 2 kettes, az úgy még frankó is.
-
Steve1207
veterán
válasz
Mercutio_ #98 üzenetére
Igazából annyit nem fejlődtek a dolgok, normál használatnál teljesen elvész ez a kicsi előny. Majd a következő generáció talán, de szerintem még az se hoz akkorát érdemben. Én pl imádom a kis A8-3850-et, tényleg minden igényt kielégít, még néha játékok is. Baromira sajnálom, hogy meg kell válnom tőle, ennyire még nem bírtam egy gépezetet se, még akkor se, ha jóval erősebb volt.
-
datatomm
tag
Komoly ... nagyon jó. Egyre jobbak ezek a procik.
-
pasz
csendes tag
JÓ cucc
-
Motaba78
addikt
Köszönöm a tesztet, nekem tovàbbra is tetszenek ezek a megoldások.
-
Mercutio_
félisten
Ahogy látom csak az A10-5700 jelentene előrelépést a mostani A8-3820-hoz képest, szóval még marad ez a "halott" FM1-es rendszer a gépben
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #95 üzenetére
egy ilyen "trinity-s" gépet
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #94 üzenetére
Egy "milyen" gépet?
-
- = Zk = -
félisten
ha lenne elegendő pénzem ,simán összedobnék öcsémnek egy "ilyen" gépet....
remek teszt, köszi (Y)
-
martonx
veterán
Azért a processzoroknál már régen nem a memória sávszélesség a szűk keresztmetszet. Pár %-on kívül a CPU-n marhára nem gyorsít a dual channel. Ezért is szoktak le róla a gyártók, boltosok.
Az APU-k színre lépésével, azonban ismét változott a helyzet, és a dual channel ezeknél ismét szinte kötelező a normális működéshez. -
zozoo83
tag
A dual channel módba szinte kötelező egyforma RAMokat tenni ha nem így teszel akkor a gyengébb ram lebutítja a másik modult, tehát ha megy is akkor a 8gb-os ramodat is 1-ként kezelné, ha az órajel is különbözik akkor a kisebbik órajelen menne a másik is. És az sem kizárt, hogy el se indul a géped. Teljes szinkronban működik a 2 modul a kétcsatornás modba.
Nem véletlen adják KIT-be is a memóriákat, azokkal garantált a siker, de nem előfeltétele, elég ha 2 egyforma azonos típusú ramot veszel. 2x2 2x4 vagy 2x8Az pedig hogy vettél most egy vga-t nehogy azt hidd, hogy nem számít most már.. A dual channel megduplázza a memória elérés sebességét, szemmel láthatóan gyorsabb lenne a géped tőle, rengeteget számít! Ha igp-t használsz ha nem
Szóval én javaslom a cserét vagy vegyél hozzá még egy ilyet!
-
lenox
veterán
10 es 20 watt kozott latni a neten mas z77-es lapokhoz kepest. H61/B75-hoz kepest nem tudom fejbol. Nyilvan ez a z77-es lap egy csucslap, az fm2-es meg egy gyengebb. Mondjuk ettol meg a fogyasztas barmi lehetne, pl. van olyan teszt, ahol ez az fm2-es lap joval tobbet fogyasztott a tobbinel, de mondjuk ott nem is ilyen idle fogyasztas jott ki, szoval gondolom bios es beallitasok megoldottak.
-
MongolZ
addikt
Mindenki speciális igényeire nem lehet tesztet írni.
Alulfeszelést nem is értem, hogy miért hozod föl (nem csak te), vajon a felhasználók hány százaléka teszi ezt meg?FM1, FM2: ATX
LGA-1155: mITXlenox: Ok, ezt valóban nem néztem. És mennyivel fogyaszt többet? A többi lap hogyan helyezkedik el a kategóriájában?
-
antikomcsi
veterán
-
martonx
veterán
A modern AMD IGP-khez a duál 1866-os memória kiépítés alapvető. És a duál memória konfighoz fontos, hogy kettő darab UGYANOLYAN memóriád legyen. Persze lehet kettő különböző is, de aztán ne csodálkozz, ha rendszeresk lesznek a kék halálok a gépen. A 8GB + 1 Gb kiépítéssel pedig lehet el sem indulna az egész. De ha elindul sem lesz benne köszönet az instabilitás miatt.
-
antikomcsi
veterán
Átnéztem rendesebben is a tesztet, és köszönöm szépen, nagyon jó. A múltkorival kiegészítve pedig egyenesen remek. Így aztán már mindenki el tudja dönteni, hogy egy maximum összegért mit vegyen.
Tudom sokak szerint az FM1 egy halott dolog, én azonban még mindig számításba veszem a 3870K-t, mert van még annak helye.
-
Kean_Sorbo
őstag
Én megrögzött "Intelfan" vagyok, de ezek az AMD megoldások egyre jobban tettszenek. Valószínűleg az E5700-es konfigurációmat lecserélem a A10-re.
-
Lacces
őstag
Tanúsítom az állításodat az XCOM: Unknown Enemy, Full HD-ban futott nálam is!
Mindenkinek.
Szerintem nagyon jó, a tesztekből is látszik, hogy 1-3fps-sel marad el a 100Wattos 5800K mögött, és ezek az FPS számok, szinte semmit sem jelentenek. De csak szerintem.
World Of Tanks. Full HD-ban közepes grafika beállításokkal jól fut, az átlag FPS 30 felett van. Néha egy-egy pillanatra leugrik akár 10 FPS-re, de csak egy pillanatra, ezért észre sem venni.
Akik MMO-znak + átlagos használat, ez egy nagyon jó választás, főleg ha a fogyasztás és ezáltala csendes üzemmód is szempont!
- De ez csak az én véleményem.
Valaki írta, hogy az ASUS-ok pörgettik az áramot. Ez igaz, de van a BIOS-ban beállítása az EPU-ra (Energita takarékos, plusz a Bios szoftver) ezt utólag kell, és akkor csökken a fogyasztás
. Nálam a 80-85Watt max fogyasztás az nagyon jó, szemben a régi 140Wattal
Valszeg többet ide nem nézek vissza a fórumba, bármi kérdés, vagy csak flame, trollkodás szándéka van valakinek felém, az privátban megtalál
-
Kansas
addikt
ps.: játékokban mutatott teljesítményre gondoltam, máshol persze megeszi az AMD a cerkákat - ennyit számít a gyorsabb GDDR a rendszer-RAM-hoz képest
Egyébként én is FullHD-ban játszok a Llano-s notimmal(főleg Skyrim, X-COM), és leggyakrabban csak az AA-t kell kikapcsolnom, hogy jól fusson, pedig Skyrim-ban még HD-pakkot is feltettem...ennél a desktop Trinity elvileg látványosan erősebb kell legyen
-
Kansas
addikt
Igazad van, tényleg csak a noti APU-knál van teljes lista...
Másrészt amennyire én tudom, az a "recommended" azt jelenti, hogy ez a legerősebb dGPU, amivel hajlandó magát dual-ba kötni... ha megnézed, a doboz oldalára írtak mind gyengébbek.
@(#73)(#74): és valóban... ráadásul kb az az eredmény, amit vártam... AMD fan létemre meghajtom a fejem a Cerkák előtt budget kategóriában... 10e-ért az AMD sajna nem tud ilyet
-
Kansas
addikt
Nem csak ajánlások, az ott leírt kombók működnek csak, más dVGA-val nem megy a Dual Graphics.
Egyébként ha már pénz... engem érdekelne, hogy a 10e körüli Sandy Bridge Celeronok(G540/G550) megtámogatva egy GDDR5-ös HD6670-nel(összesen nem egész 30e HUF, ipon szerint) hogy boldogulnának ezekkel az APU-kkal...
-
ukornel
aktív tag
Szerintem most kezdi igazán kimutatni életrevalóságát az AMD modulos architektúrája.
A CPU teljesítmény/fogyasztás grafikonon az i3-as Sandy előnye az A10-5700 előtt 21%.
Várhatóan még az idén ez az Intel-előny ~12%-ra csökken a 65W-os csúcs-Richlandhoz képest (a nyilvánosságra hozott órajelek alapján becsülve).Ez már egy egészen tűrhető érték a konkurenciához viszonyítva, figyelembe véve, hogy a 32 nm gyártástechnológiával az Intelnek a kétmagos Sandy kiadásakor 1-1,5 év gyártási tapasztalata volt, az AMD-nek a Trinity-knél, Richlandnál szintén kb. ugyanannyi.
Persze, azt se felejtsük el, hogy ezeket az értékeket az inteleseknél többszörösen erősebb IGP-vel hozzák az AMD APUk.
Remélhetőleg a Kaveri 28 nm-en végre megelőzi energiahatékonyságban a Sandyt és legalább is megközelíti az Ivyt. Igaz, akkor már Haswell lesz, de úgy tűnik, CPU oldalon apró előrelépés lesz csak az Ivyhez képest. -
gduck
addikt
Nem is CrossFire a neve, hanem DualGraphics
-
aginor
veterán
Ennek az apunak az egyszálas teljesítménye vajon hogyan aránylik egy Phenoméhoz azonos órajelen?
-
csiki_92
aktív tag
válasz
antikomcsi #64 üzenetére
értem. Igazából mostmár nem is fontos, mert azóta lett egy HD7770-esem, szóval az IGP-t nem használom, csak érdekelt a dolog, amolyan tapasztalatszerzés
-
csiki_92
aktív tag
válasz
antikomcsi #60 üzenetére
és fontos, hogy ugyanolyan legyen, vagy jó az is ha veszek a 8gb-s mellé egy 1gb-set?
-
antikomcsi
veterán
Ha tennél mellé még egy modult, majdnem a duplája lenne az fps érték. Nagyon sokat számít. Párszor már teszteltem a modulok ki és be rakásával.
(#50) csiki_92
Nem árt, ha két egyforma modult használsz. AMD APU-k mellé én soha nem választok 1600MHz/CL9-nél "gyengébb" memóriákat. Ha külön vga kártyát használsz akkor nem annyira lényeges.
-
djculture
félisten
Nagyon nem győzött meg 20k-s 6670 lenyomja az összes játékban az 5800k-t, ami 30 ezer és egyre drágább hozzá egy normális 1800mhz feletti memória pár.
-
-
Dr. Romano
veterán
65W-os Trinity és 60W-os Neon
-
LadaLord
aktív tag
Nem lesz valamikor olyan teszt, amiben szerepel az Athlon X4 750K is?
(bocs, ha esetleg már volt, és elkerülte a figyelmemet...)Üdv,
T. -
Thomas1
addikt
Nem kell leírni az 5700-at.
Én Bad Company 2-t játszok néha vele, az említett 1680x1050-es felbontáson, medium-high beállításokkal multiban is simán játszható szintet produkál.Dead Space 3 1680 full (kivéve AA és árnyékok) 30 fps-t fixen tartotta.
Alien Colonial Marines 1680 medium-high beállításokkal szintén tökéletes.
Black Ops II szintén zenész.
Szóval aki nem MSAA és full-full graf őrült, annak ez tökéletes. Vagy mint én, akinek nincs annyi ideje, és ha van, akkor a kislányommal foglalkozom.
-
IreN!CuS
őstag
Kis unaloműző délutánra , jó teszt végre a középmezőnyről is van nem mindig csak a highend.
-
Graphics
Jómunkásember
Két napja vettem egy A6-5400K-t, de csak ma pattintottam be. Nagyon korrekt szerintem
-
Tyler8
tag
Minimum 2x4GB 1866MHz-es memória ajánlott. Minél kisebb időzítéssel.
Ha jó áron van a 2133MHz-es is menni szokott, de az már lutri mert tuningnak számít. Nekem szerencsém volt mert 2400MHz-en is működik tökéletesen. Ezen a szinten már az alaplapon is sok múlik, de ha nem megy, akkor jó lesz később Kaveri-be tehát akkor se kell kétségbeesni.
-
csiki_92
aktív tag
Nekem is van 1 A10-5700-asom, de nekem közel sem hoz ennyi fps-t az igp-m, legalábbis a HD6670-eshez képest. A HD6670 kb 2-3x annyi fps-t produkál, mint az IGP. Ez miért lehet? Az 1 slotos ram lehet az oka?
-
HeavyToys
senior tag
Most direkt rádugtam a fogyasztásmérőt. Idle 28-31 (néha felmegy 38-ig is) watt között ugrál. Egy 25 gigás full hd 3d mkv fájlt lejátszva pedig 38-42 (1-2 másodpercre itt is van +-5-6 wattos ugrás) watt között. Boot-nál, mikor a gép indul 109W-ot rögzített.
Nekem van benne 4 db ventilátor, 1 SSD, 1 db 2TB-os HDD és 2x4 Gb 2133-as 1,65V-os memória és egy mimo-s wifi antenna. FSP Aurum 400 Gold táppal.
-
Semm1
tag
Már egyre jobban kezd érdekelni engem is a váltás, igaz a mostani gépem is bőven jó nekem. Fogyasztás annyira nem zavar, mert szinte mindig alapjáraton megy és csak azért vettem mégis ilyet(ami az adatlapomon van), mert ha kell hogy gyors legyen akkor nem akarok kínlódni lassabb géppel, és nem is váltok évente gépet.
A Kaveri ha már láthatóan erősebb lesz mint a Phenom 2-esem, akkor már megéri nekem váltani, IGP meg csak plusz nekem, azt is ritkán használnám ki de nem adnám itt sem az előző alá. Remélem így lesz... -
Mice_007
tag
Van valakinek tapasztalata idle fogyasztási adatokkal kapcsolatban A8-5500-zal kapcsolatban?
-
T_Stark
őstag
Az 1680*1050-es monitoron nem lehet lejjebb venni a felbontást?
Ez nem az FPS Pistiknek jó, hanem a koca gamernek, aki nem fakad sírva ha lejjebb kell venni a grafikát vagy a felbontást, ha nagy néha játszogatna is kicsit.
És akkor még jön az hogy a GPU-t nem csak játékra lehet használni.Én például asztaliban is tök jól meglennék egy ilyennel, pedig Full HD-s monitorom van.
Attól hogy Te nem érted a koncepciót, még sokan igen.
De ha szerinted olyan gáz, mutass alternatívát ami 65W-ból és 30K-ból többet tud CPU és GPU fronton is. -
Tyler8
tag
Itt az apache webszerver eredmény az nem lett összekeverve? Vagy azt így elmagyarázná valaki?
Egyébként nálam fullhd monitorral van használva az A10-5800K, 2400MHz-es memóriákkal és pl. Hitman Absolution mediumon beépített teszt szerint 24fps átlag de teljesen laggmentes, Diablo 3 fullhdba élsimítás on textúra high stb. 35-55fps.
Én is meglepődtem. Ha VGA-t is akar az ember akkor azért még mindig Intel szerintem.
-
RyanGiggs
őstag
Játék szempontjából ezek az APU-k annyira életképtelenek szerintem...!
(Alulról szagolják a HD6670-es szintjét 30k-ért.)
Tehát hogy legyen egy játékra "alkalmas" géped, az 30k + 15k (HD6670) = 45k
(most a többi alkatrészeket ne vegyük bele)
Sokkal jobban jár az ember, ha inkább vesz egy Athlon II X3-ast 10k-ért + 15k-ért egy HD5750-est! Mivel hogy így kijön 25k-ból. És teljesítményben ugyanott van, ha nem még jobb is! -
sh4d0w
félisten
válasz
FireKeeper #17 üzenetére
Jah, azt nem is figyeltem, az még plusz gond.
-
Strix Aluco
aktív tag
-
opeter87
senior tag
Egészen jó kis HTPC-t lehetne építeni egy A8-asból, már a fogyasztása is rendben van, médiafogyasztásnál pedig kijön az APU előnye.
Nyárra tervben van egy HTPC és valószínűleg AMD lesz. A kérdés az, hogy vajon kell-e A8 egy HTPC-be.
-
martonx
veterán
November óta van A10-5700-as konfigom, mini-itx-es ascrock lapon.
Korlátozottan játékra is alkalmas (ellentétben az intel megoldásaival), miközben egészen gyors kis proci. És a fogyasztása sem egetverő. Otthoni mindenes géphez tökéletes, sőt szinte már kötelező választás.
Aztán persze, akinek a nyers CPU teljesítmény, vagy a komoly legújabb játékok futtatása (itt jegyezném meg, hogy azért a legújabb XCOM: Unknown Enemy-t full hd-ban toltam vele végig), a cél azok meg vesznek egy intel proci + erős videókártya kombót. De az már rögtön nem ez az árkategória, nem ez a gép méret kategória lesz. -
KisApám
addikt
Ahogy utána néztem, az A10 5800K proci + 7870 Radeon vidikari kijön kb. 90 000 Ft-ból.
Milyen Intel proci + vidikari tudja megszorongatni?Illetve még mindig: a proci integrált grafikus vezérlője + egy videokártya játék során segítik-e egymást és gyorsabb lesz-e, mintha csak a vidikari teljesítménye volna ott? Mert ez dob azért a rendszeren.
(#6) Dealer95 : ha igaz, amit írsz, akkor számomra maradna a proci teljesítménye (sajnos - játékra kell a gép).
Egy intel procival összehasonlítva ár/érték arányban még mindig nem lehet rossz.
-
hiánypótló teszt, köszönjük!
-
wetomi
aktív tag
Például nincs még mindenkinek 1680*1050-es, vagy annál nagyobb felbontású monitora, ez alatt pedig bőven elvannak. Aki ekkora felbontáson újabb játékokkal akarnak játszani, úgyse ilyet vesznek. Akinek elég néha pár percre leülni egy néhány éves kedvenc elé, arra bőven elég, de mégis izmosabb, mint egy sima integrált, vagy korábbi intel vga. De egészében kevesebbet fogyaszt, mintha egy alsóközepes diszkrét vga-val építenél gépet a kocajáték miatt.
Na meg pont arról szól az egész, hogy a gpu-t nem csak a játékok grafikájára használják végre, hanem egyre több általános számításra... -
KisApám
addikt
Lehet, hogy buta kérdés, DE:
HA az alaplapba (nem tudom melyik lenne a legolcsóbb/legjobb + gyors memória) beteszek egy
A10 5800K (Integrált grafikus vezérlő: AMD Radeon HD 7660D) processzort és mellé pl.
egy Radeon 7870-es videokártyát,
akkor a processzorban lévő integrált grafikus vezérlő és a PCI Express slotban lévő videokártya segíti-e egymást?Jobban szalad-e a szekér +20-30%-al a gépben, ha az AMD Radeon HD 7660D integrált grafikus vezérlővel felvértezett procit rakom a videokártya mellé?
(Annyira nem értek hozzá, de egy Intel proci azonos sebességen vagy akár azonos teljesítménnyel jóval drágább nem? És nincs is benne ilyen gyors grafikus vezérlő.)
-
N!GhTyka
tag
1680*1050-be nagyon elvéreznek és nem is max. beállítás. 12-14 colos laptokoba elmennek kis koca játékra, de asztaliba még ingyen se kéne. Viszont akinek 12-14 colos gépe van az meg nem játékra veszi. Szóval én még mindig nem értem ezt a koncepciót.
-
MZperX75
addikt
Nem rossz, kösz a tesztet! A8-3820 -al kb azonos fogyasztást ,de jobb+15-20% VGA sebességet.
A10-5700 ,De nem cserélem le A8-asom. Annyival azért nem jobb amennyivel drágább
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Battlefield 6
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Nők, nőügyek (18+)
- Kés topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest