Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy A16 5G az új mérce: hat év frissítés az alsó polcon
- Kukirin G2 (2024) - ami nem öl meg, az elvisz valahová
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wynsent
tag
Ezeknek tényleg csak akkor lesz értelmük, ha leviszik az árakat annyira, hogy szabad szemmel is jól látható közönségnek is eszébe jusson vásárolni.
Alcatlel OT 302 --> Nokia 3410i --> Nokia 3220 --> SonyEricsson 800i --> SonyEricsson 910i --> Nokia 5800 (tubi) --> SonyEricsson Xperia X8 --> Sony Xperia P --> LG G2 --> LG G4
-
Carbonado11
tag
Hát ja!Az előző Lg okostelefon a G910-es 1000 Fontos áron kezdett...Vicc!
Redmi Note 8
-
Atesz 666
aktív tag
-És mi jön még..gyűrű,fülbevaló,bokalánc.... ?
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
kelly416
veterán
Mindig elfelejtitek, hogy nem mi vagyunk a piac közepe, ahol 100 fabatkát keres egy átlag munkás (nem, nem a milliárdosok fizetésével feltornászott elméleti dologra gondolok, mint nálunk is, hogy elméletileg 250.000Ft egy átlagfizetés, de ez szétoszlik 10%nagyon jól keresőre és 90% többiekre), hanem a nyugatnak szánják elsődlegesen, ahol 2000-3000 fabatkát is simán megkeresnek a "célközönség" átlag munkások. Abból meg nyugodtan vehet ilyen kiegészítőket.
Atesz 666:
Gyűrűt már olvastam valahol, a többi is simán elképzelhető. Ha van jó ötleted, védesd le, hátha...[ Szerkesztve ]
-
bok92
addikt
Jövőre majd csak fosszák a gyártól az ilyen órákat meg csecsebecséket. De jó lesz nekünk...
-
nemlehet
őstag
Ezt a mantrát tök jó lenne már elfelejteni.... Ez egyszerűen ebben a formában nem igaz. Lehet hogy ők jobban keresnek, de akkor is drága. Nyugaton sem hülyék az emberek.
Lehet jól fogynak a felső kategóriás telefonok, de azért mert szolgáltatói kínálatban kb közép alsó kategóriás áron lehet elhozni. Vagy éppen 0 forintra/dollárra/fontra. Kártyafüggetlenül nem nagyon vesznek ott sem készüléket mert drága. Nem véletlen hiányzik a középkategória, mert abban az árban külföldön csúcsmobilokat kapni, alatta meg már jönnek budget phone-ok.
Az okosórák is drágák és ezért nem fogynak. Főleg a nyújtott funkcionalitás kevés ezért az árért. Hiába keresnek többet és engedhetnék meg maguknak az emberek 300 dollár körüli összegnél már ők is mérlegelnek, hogy megéri-e. Jelenleg nagyon nem éri meg.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
halkow
őstag
a samsung a note után újabb őrületet hozott amit most az lg követ gratula
és még a samsung a rossz,lopos mi??Alcatel onetouch idol2s the king
-
Matada2.3
veterán
Na az LG is csatlakozott a divathoz. Hát meglátjuk mi lesz belőle.
Finn the human
-
kelly416
veterán
és egyben nemlehet fórumtársnak is:
Persze, hogy drága és csak a hülyéknek éri meg (vagy akinek tényleg fontos, kihasználja, és végre-végre lehet kapni), nem is mondtam, hogy nem drága. Azt mondom, hogy amikor keresek 120000Ft-ot havonta, akkor nem áhítozom 160000Ft-os szinte semmire sem jó szarok után, amit max. kétszer használok, utána csak dicsekszem, hogy van. És leginkább nem sírok azért, mert drága. Ennyi és kész. Én is unom már, hogy minden árral is rendelkező fórum első 10 hozzászólásából 6 arról szól, hogy drága. Felejtsük már el. Hiába írja mindenki, attól még ennyi. Lesz rá kereslet így is, majd a kínaiak megcsinálják olcsóbban, arra is lesz kereslet.
Kedves nemlehet:
Tudom, hogy kint sokkal ember/pénztárca barátabb csomagok vannak, nem is ez a lényege a dolognak. De most tedd a szívedre a kezed, és mondd el, egy 160.000Ft-os mütyürt hogy veszem meg könnyebben? Ha havi 120.000Ft-ot keresel, vagy ha havi 600.000-Ft-ot keresel? Ugye, hogy van igazság abban is, amit én írtam? Nem lehet ennyire kategorikusan kijelenteni, hogy nincs igazam.No de mindezt mindenki döntse el magának, én ebből nem akarok vitát, részemről befejeztem.
Boldog Új Évet Mindenkinek!
-
nemlehet
őstag
Ebben teljesen igazad van, hogy 600k-s fizetésből könnyebb megvenni ilyesmit, de alapvetően van egy nagy különbség. Mégpedig a gondolkodásmódban. Én elég sokáig éltem külföldön és több rokonom is él kint talán van egyfajta rálátásom a dolgokra.
Érdekes módon a magasabb fizetés ellenére a IT cuccokra fordított pénz mennyisége még talán kisebb is mint itthon. Pl Skóciában az emberek nagy része alsó, max közép kategóriás telefonokkal, meg 3-4-5 éves BB-el járkál. Ezeket 10-20 fontos előfizetésre 0 fontért el tudják hozni. Lehet, hogy az S4 csak 150 font esetleg 200, de a nullához képest az tök sok pénzt. Ráadásul ott teljesen más az értékrend, a státuszszimbólumok a hétköznapi emberek körében sokkal kevésbé fontosak mint itthon. Sokkal inkább elköltenek havi 500 fontot étteremre meg mozira, mint hogy ugyan ennyiért vegyenek egy független iPhone-t. Sokszor jöttek hozzám a kollégáim (hotelben dolgoztam fiatalokkal), hogy akkor 250 fontért milyen laptopot ajánlok. Mondtam neki, hogy csapjon még hozzá ugyan ennyit és akkor egy 5 évre le lesz tudva ez a kérdés. A válasz az volt, hogy ennyit nem ér meg, meg 500-ért az milyen drága (kb 150-180k-ról beszélünk). Ehhez képest simán elittak 50-60 fontot egy este alatt és még csak nem is volt olyan hű de nagy buli.
Szóval az egész konklúziója az, hogy akinek sok pénze van nem feltétlen veszi meg az értelmetlen és drága dolgokat. Ugye a drágaság nem abszolut érték kérdése ( egy 2 milliós új autó olcsó. Egy 15.000 forintos bor drága), tehát hiába kisebb része az ár a fizetésének, akkor is drága marad számára hiszen ő a 0 fontos telefonhoz viszonyítja az óra árát. Így pedig bukik az egész koncepció. Ezt szépen minden csúcs készülékhez adni kéne ingyen, vagy minimál összegért, majd max egy közép kategóriás telefon áráért kiadni a következő generációt.
Ráadásul az ottaniak sem keresnek 600k-t. Jó lesz az 500-nak is, vagy még kevesebbnek, ráadásul gyakran csak 1 valaki dolgozik a családban. Így már mindjárt nem is olyan fényes. Persze ebből sokkal könnyebben ki lehet jönni hiszen az összesített megélhetés kb 20%-al kerül csak többe mint itthon, de ebbe már biza nem fér bele 160k-ért egy okosóra. Persze aki ott is kőgazdag az más tészta.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin fenix 8 47mm AMOLED, sötétszürke, fekete szilikon szíjj új BONTATLAN 3év garancia
- ÚJ Apple Watch ULTRA 2 49mm titán indugo alpine loop M! 2025 szeptember 25-ig Apple garancia!
- Xiaomi Mi Smart Clock
- Samsung watch 6 classic 47mm BT
- Apple Watch SE 2022-2023 Midnight 44mm GPS + Cellular - 9 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen