- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pingüino
senior tag
válasz
Precorus #217 üzenetére
Az biztos, hogy fel lehet rakni. Sőt, a winehq adatbázis szerint a 2003-as, és azelőtti office-ok egészen jól futnak sima wine alatt is, plusz beállítás nélkül. Elvileg az újak is megoldhatók, mert a Crossover készítői ha minden igaz, bugmentesen tudják futtatni a 2019-est is. És a crossover-nek is a wine az alapja, csak a crossover automata bekonfigurál mindent, amit nélküle kézzel kell.
-
Darmol
senior tag
válasz
Precorus #111 üzenetére
"Egyszer kipróbáltatták még valamikor infomatikaórán, excelben eltűntek a sorok, oszlopok, meg hasonlók."
Ilyen problémával sosem találkoztam. Na jó, ha szándékosan elő akarnám idézni, akkor sikerülne. Van olyan karakterkezelési beállítás amit MS oldalról a mai napig nem oldottak meg. Gyakorlatban nálam sosem fordult elő.
Még egy korai Open Office-al kezdtem. Voltak vele gondok, de használható volt. Aztán a Libre Office-ra álltam át, és a kiválás igen jót tett a cuccnak. Már jó ideje nem is tudnék hibát mondani az aktuális kiadásokból, pedig MSO-t csak akkor használok, ha rákényszerülök idegen rendszerben. És mindent nyamvadt MS formátumban kapok.
Nálam a Libre Office a munkához kézre álló hatékony eszköz kategória, a MSO a csiricsáré-piszlicsáré. -
Pingüino
senior tag
válasz
Precorus #117 üzenetére
Az, hogy nálad nem jelentkeztek problémák, nem jelenti, hogy ez ilyen nagyon ritka eset lenne, mert simán lehet, hogy sok százezer embert meg érint. Nem is kell, hogy milliós nagyságrendű probléma legyen, már a néhány százezres is elég komoly dolog. És hát igen, az MS utolsó stabil oprendszere a W7 volt. Előtte meg az XP. Azokon kívül amiket szerencsétlenkednek, hol az agyonerőltetett GUI módosítgatásokkal, hol az erőszakos alapértelmezés visszaállítgatásokkal, hol a frissítések hibáival. Lehet itt jönni azzal, hogy sok hardverre kell kompatibilitást biztosítaniuk, és nem lehet mindent letesztelni, csak akkor az az érdekes, hogy W7 alatt miért nem volt ennyi gond? (plusz a Linuxok PnP driverei meg szintén nem okoznak gondot furcsa módon) Nem azzal van a baj, hogy előfordulnak hibák, mert azt nem lehet kivédeni egy oprendszernél sem, hogy időnként kibukjon valami, a gond azzal van, hogy szerintem még nagy frissítés nem jött ki úgy, hogy ne lett volna benne valami nagyobb hiba, és az időszakos frissítések is tartalmaznak szép számmal bugokat.
-
Pingüino
senior tag
válasz
Precorus #111 üzenetére
"de azért teljes alternatívának nem lehet nevezni."
Attól függ, hogy bevesszük-e a képletbe a felhasználóbázist is, vagy csak egy összegző megállapítást teszünk. Mert olyan oprendszer, ami mindenre jó, olyan nincs. Sok területen a Windows sem tudja kiváltani akár a Linuxot, akár a macOS-t. Viszont ha figyelembe vesszük a felhasználóbázist is, akkor meglepően sok embernek lehet teljes alternatíva. -
Pingüino
senior tag
Játékokhoz Winetricks vagy PlayOnLinux. Mindkettő a WINE alapjaira épít, csak tartalmazza a játékokhoz a szükséges módosításokat, egyedi beállításokat, hogy rendesen fussanak. Mindkettő ingyenes. Szerk.: De egyébként nagyon sok játék kijött már Natív Linux verzióban is, főleg Steam-en érdemes kopogtatni.
MS Office is működésre bírható Linux alatt, ha az LibreOffice nem felel meg, de sima WINE alatt vannak vele gondok. A futtatás legbiztosabb módja a CrossOver használata, ami tökéletes kompatibilitást nyújt, viszont fizetős. Ez is a WINE-re épít, csak a programozók rengeteg időt öltek abba, hogy hibamentesen működjenek benne a dolgok, és ezért ők pénzt kérnek. De mondjuk aki MS Office-t használ, annak pár ezer forint plusz kiadás nem összeg.
Összességében annyi a lényeg, hogy meg lehet oldani mindent parancssorozás nélkül is. Megvannak rá a megfelelő programok. Persze nyilván, aki érti, mi történik, az parancssorból bármit megold pillanatok alatt. Én pl. ugyanilyen indíttatásból ódzkodtam régen a Linuxoktól, mert hogy parancssorozás, most meg már sokmindent akkor is abból oldok meg, ha nem lenne muszáj, mert pár kattintással meg tudom tenni ugyanazt. Aki nincs hozzászokva, annak fura ezt hallani, nekem is az volt, mikor mások mondták, de sokszor kényelmesebb a parancssorozás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest